X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam panikować pomimo durka progesteron spada ;( ja nie chcę poronić

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza najlepsza luteina dopochwowo podobno , jak nie masz to dupek ale więcej niż jedna. Ile dzisiaj miałaś tego proga?

• majju Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka a może pojedź na IP i naściemniaj o jakichś plamieniach czy coś i że badałaś proga i taki niski. Niech zrobią Ci USG i może coś zalecą, a przede wszystkim Ty się uspokoisz.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 5.78 lekarz nie odbiera jakby mi się udało dodzwonić to może by mnie przyjął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 5425

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weź więcej tego dupka
    w sytuacji zagrożenia poronieniem mozna nawet 4 tabletki na raz łyknąć

a dupek nie jest wykrywany w badaniu, te 5,78 to twoj osobisty progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 14:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Wioli może ona ma to niego komórkę ale na razie nie odpisuje. Może porostu nie jest mi pisany ten cud. Teraz muszę się ogarnąć zaraz będą pracownicy lepiej żeby mnie takiej Żary żadnej nie widzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 14:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sam fakt, że zaszłaś to Cud. ten Cud już się dokonał!
    nie masz plamień/krwawień, wiec nie panikuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    weź więcej tego dupka
    w sytuacji zagrożenia poronieniem mozna nawet 4 tabletki na raz łyknąć

a dupek nie jest wykrywany w badaniu, te 5,78 to twoj osobisty progesteron
    Wzięłam teraz luteiny dopochwową to 50 a Dudek to 10 może coś uda się podtrzymać do czasu wizyty i dzwonie do magia kiedyś się musze dodzwonić

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wez jeszcze jednego dupka

• majju Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka spokojnie! Wiem, że łatwo mi mówić ale Lucc ma rację, nie masz plamień, beta rośnie więc nie ma potrzeby panikować, Twój spokój jest teraz potrzebny Maluszkowi. Bierz dupka i luteinę tak jak dziewczyny piszą i staraj się bez nerwów dotrwać do wizyty.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do lekarza za którym średnio przepadam już wam o nim pisałam ale jutro mnie na 17 przyjmie a teraz mam wziąść dwie luteiny i odpoczywac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 14:26

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:04

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza lutka na pewno pomoże także spoko :) czekamy z niecierpliwością na wizytę i pierwsze fotki :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza spokojnie bo stres tutaj w niczym nie pomoże. Mi w stresujacych momentach gin kazał wziąść dupka 4 na raz i duzo leżeć. I pamiętaj nie wolno ci myśleć że stracisz ta ciążę, trzeba myśleć pozytywnie. Dokonał się cud i ten cud się utrzyma :-*

U mnie dziewczyny dziś jakieś bóle podbrzusza mnie dorwaly i dość często twardnieje mi brzuszek. Staram się teraz leżeć ale co się podniose bóle się powtarzają. Na szczęście jutro już wizyta u gina jestem ciekawa co mi powie bo na moje oko małemu coś się spieszy na swiat. Ale jeszcze troszkę za wcześnie.
    Powiedzcie mi jakie były wasze pierwsze objawy porodu? Bo ja swoich to już tak nie koniecznie pamiętam .

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. wzięłam lutkę i czekam do jura leże zobaczymy. nie jest łatwo się nie stresować.

Kasiu to mogą być bóle przypominające kiedyś coś takiego słyszałam że niunio przypomina mamusi że jest i że nie długo chce na świat ale jeszcze się na niego nie wybiera. Kuzynka tak miałam chyba w 36 tc a urodziła w terminie
    ps. jutro nie poleżę roboty od groma sobie zaplanowałam i nie mogę odwołać niech to .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:51

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza wiem że nie jest łatwo bo myślę że każda z nas tutaj tego doświadczyła ;)
    Dowiesz się że jesteś w ciazy modlisz się do pierwszej wizyty aby był pecherzyk później żeby tylko biło serduszko następnie aby przetrwać do 13 tc :) W kolejnych etapach czy nie za często boli mnie brzuch, każde klucie jest niepokojące z czasem się do tego przyzwyczaisz, pozniej sprawdzasz ruchy i kolejny stres z tym zwiazany az chyba do konca ciazy ;) Myślę że na każdym etapie ciazy my mamusie się stresujemy i po porodzie jeszcze bardziej ;)
    Tylko że trzeba sobie samej cały czas tłumaczyć że będzie wszystko dobrze i nie tracić wiary :)
    Ja w początkowej ciazy strasznie się bałam że serduszko przestanie bić i każda wizyta była dla mnie bardzo stresująca później już mi to przeszlo.

Co do moich boli mam nadzieję że masz rację choć dla mnie coś za częste mam te bóle bo gin powiedział że maks 4/godz. A ja zaczynam już sprawdzać w pewnym momencie czy są regularne :D

201707271556.png
    200710144670.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:04

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja również mam całą ciążę twardnienie brzucha i bóle w podbrzuszu gin stwierdził że już musi być poprostu taki mój urok ale ostatnio dość mocno się to nasililo. Również biorę magnez 3x2 tab i dupka teraz akurat mi zmniejszył 2x1.
    Po namowach męża właśnie zadzwoniłam do gina i kazał mi na raz wziąść 2 nospy forte, dupka 2 tab i magnez 4 tab i nie wstawać z łóżka tylko do toalety i jak przez 2/3 godz nie przejdzie mam do niego dzwonić.

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu uroki ciąży nie możemy zajść tragedia, zajdziemy panika jeszcze większa. masakra Trzymaj się wszystko będzie dobrze i u Ciebie i umnie.
    Trochę się uspokoiłam i naszedł mnie straszliwy głód. Od lat nie byłam aż tak głodna
    A lekarzy mówiących taki pani urok nie cierpię.

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ