X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Wiola jest w drugiej ciąży?? Czemu ja nic nie wiem ;)
    bo nie ma czasu do nas zajrzeć

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza super!!!! Nie mogło być inaczej :) to teraz kolejny raz mamy wizytę tego samego dnia :D Myślę że u Ciebie będzie już serduszko widać:D

Maju to u Ciebie synuś jak i u mnie dziś buziuni nie pokazał za to jajeczka jak najbardziej :D A po za tym ja również na etapie ciuszkow. Ale dziś już zakończyłam z mama prasowanie :)

Milka na imię ma mieć Fabianek :D

katiuszaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• majju Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) Będzie miała wesoło :)
    Czytałam dziś artykuł o połogu na blogu mamy ginekolog i jestem szczerze przerażona? :( Dziewczyny możecie się podzielić jak u Was wyglądał ten czas?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:04

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju po cc jest trochę inaczej, ale też tak jak Milka napisała, nic to przyjemnego ... Czasami leciało więcej a czasami mniej, raz w szpitalu miałam dzień spokoju więc założyłam podpaskę, wyszłam na korytarz i jak mi chlusnęło.... To ledwo doszłam z powrotem do sali :/ ale i tak przy cc połóg jest słabszy ogólnie niż przy sn. Nie mówię o bólach itd. Tylko o krwawieniu.. Nie czytałam co tam mamaginekolog pisała?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i oczywiście dziewczyny przyniosłyście super wieści!!! :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nacięcie bolało ale ani razu nie wzięłam przeciwbólowych bo nie było potrzeby. Mocniej krwawiłam w szpitalu ale po 4-5 dniach mogłam nosić podpaskę normalną. Jakieś 4 tyg. krwawiłam albo i 5? :-P ale to już plamienia szybko miałam. Polecam majtki siateczkowe bardzo wygodne, ja dopiero po dwóch dniach je kupiłam.W szpitalu i jeszcze z tydzień po to miałam powera aż dziwne i młodego brali na pobranie krwi a w tym czasie ja pod prysznic,zaraz obchód dla dzieci potem dla nas i luz. Miałam jakiegoś krwiaka na ranie pod koniec ale nie babrało mi się jak za pierwszym razem. Hemoroidy też u mnie zawitały ale nic z nimi nie robiłam i nie mam dziś po nich śladu. Nawał miałam ale młody ogarnął temat i nie ściągałam wcale.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj okropne rzeczy opowiadanie. Całe szczęście to jeszcze daleko do tego i teraz mam inne zmartwienia

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ruby
    Ty miałas biopsję endometrium, możesz mi napisac jak to wyglądało, czy bolało itp. ?

katiuszka
    grtaulacje!!

Majju
    ja miałam podobne odczucia jak Milka- połóg był dla mnie dużo gorszy niż poród :P do dolegliwości kroczowych :D doszły jeszcze megabolące sutki przez pierwsze 2 tyg., normalnie zeby zaciskałam z bólu jak się mloda przysysała... i do tego baby blues- to dopiero hardcore, ciągle chciało mi się płakac bez konkretnego powodu :D

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do majtek w szpitalu to ja z kolei polecę te wielorazowe- jak dla mnie dużo lepiej utrzymują podkład:) ja będąc 8 dni w szpitalu zużyłam chyba 2 opakowania jednorazowych i dopiero po tym R przywiózł mi wielorazowe i o niebo lepsze...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    A co do majtek w szpitalu to ja z kolei polecę te wielorazowe- jak dla mnie dużo lepiej utrzymują podkład:)

no ja tez wolałam normalne swoje majtki niż te siatkowe
    trzeba po prostu kupić sobie takie większe, babciowate :D jak najtańsze zeby nie było szkoda wyrzucić jak się za bardzo upaprają

• majju Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mama ginekolog też nie opisała różowo tego czasu... Pisała o uczuciu 'wypadania' pochwy, zalewającym pocie, puchnięciu ciała... Ech dobrze wiedzieć jak może być żeby się przygotować psychicznie.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, piłam hektolitry wody, zwłaszcza podczas karmienia, poty mnie oblewały
    no i szwy- ja miałam tylko 4, a siedziałam na półdupku przez 2 tygodnie i przy kazdym kichnięciu/kaszlnięciu mnie ciągneły.

o masakra to była!

krwawiłam równe 6 tygodni!
    a jak poszłam na kontrolę w 7 tyg, własnie byłam po owulacji :P 2 tyg później już dostalam okres, myslalam, ze się wscieknę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:14

• majju Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc a karmilas piersią? Bo szybko okres dostałaś po porodzie.
    Chciałabym tak znieść połóg jak Kjopka :) btw. Twój Stasiu jest cudny :*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju
    karmiłam 6 mscy TYLKO piersią,a później jeszcze do ok 8 msca, a okres miałam regularnie. no masakra :D

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka gratulacje !! :-)

U mnie połóg po 2ciąży to była bajka, chyba wynagrodzenie za długi pobyt i atrakcje w szpitalu ;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ja miałam poród expresowy- na porodówce całe 50 minut :P wiec dla równowagi może cieżki połóg ?

w staraniach przerwa, ale nie próżnuje, kilka badań mam do zrobienia ;)
    a przez katiuszkę weszłam znów na forum :D

moja księżniczka ok, chodzimy teraz na oktawę Bożego Ciała, młoda stroi się w suknię, wianek i sypie kwiatki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:14

Milka1991, katiuszaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Nareszcie jest co poczytać :D

Super wieści dziewczyny! :)

Lucce tak miałam i uważam, że dzięki temu zaszłam ;) nic nie boli tylko takie dziwne uczucie. Siadasz na fotelu i coś ci tam grzebie :P jak tylko czułam lekkie zeskrobywanie polipa / polipów bo podobno niby miał być jeden albo dwa , a mówił jak byłam na fotelu że jest dużo malutkich których nie było na USG widać... potem miałam tylko tego ropnia bartoliniego ale to nie było związane z zabiegiem tylko dziadostwo się nie uczepiło i jak się tego pozbyłam to w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę :D

Połóg no nic przyjemnego...potwierdzam nocne poty to mnie zalewały przez około 2 tyg... krwawienie nie było najgorsze, dla mnie najgorsze obkurczanie, w szpitalu jechałam na morfinie i ketonalu , a w domu miałam ketonal na zmianę z ibupromem max czy coś w tym stylu. Co do morfiny to o dziwo na mnie nie działała jakoś dobrze, dużo lepiej zastrzyki z ketanolu niż morfina to taka ciekawostka :P
    Ja miałam oba i sn i cc i oba do bani :D siłami wiadomo krocze boli ,siada się na półdupku przez jakiś czas ale w miarę szybko doszłam do siebie z kolei poród sn tragedia nad tragediami :P za to cc poród super, ale ból obkurczania był masakryczny i ta niemoc , że nie mogłam chodzić bo strasznie mnie bolało, spać , przewracać się na boki itp...

Milka drugi poród może będzie lepszy ale obkurcznie zwykle w każdej kolejnej ciąży boli mocniej. Ja w pierwszej nawet tego nie kojarzę obkurczania, coś tam bolało ale bez przesady, za to w tej to jakiś kosmos był -być może to wina cc i dodatkowych zastrzyków na obkurczanie...

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ