X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Wiola jest w drugiej ciąży?? Czemu ja nic nie wiem ;)
    bo nie ma czasu do nas zajrzeć

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza super!!!! Nie mogło być inaczej :) to teraz kolejny raz mamy wizytę tego samego dnia :D Myślę że u Ciebie będzie już serduszko widać:D

Maju to u Ciebie synuś jak i u mnie dziś buziuni nie pokazał za to jajeczka jak najbardziej :D A po za tym ja również na etapie ciuszkow. Ale dziś już zakończyłam z mama prasowanie :)

Milka na imię ma mieć Fabianek :D

katiuszaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• majju Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) Będzie miała wesoło :)
    Czytałam dziś artykuł o połogu na blogu mamy ginekolog i jestem szczerze przerażona? :( Dziewczyny możecie się podzielić jak u Was wyglądał ten czas?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:04

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju po cc jest trochę inaczej, ale też tak jak Milka napisała, nic to przyjemnego ... Czasami leciało więcej a czasami mniej, raz w szpitalu miałam dzień spokoju więc założyłam podpaskę, wyszłam na korytarz i jak mi chlusnęło.... To ledwo doszłam z powrotem do sali :/ ale i tak przy cc połóg jest słabszy ogólnie niż przy sn. Nie mówię o bólach itd. Tylko o krwawieniu.. Nie czytałam co tam mamaginekolog pisała?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i oczywiście dziewczyny przyniosłyście super wieści!!! :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nacięcie bolało ale ani razu nie wzięłam przeciwbólowych bo nie było potrzeby. Mocniej krwawiłam w szpitalu ale po 4-5 dniach mogłam nosić podpaskę normalną. Jakieś 4 tyg. krwawiłam albo i 5? :-P ale to już plamienia szybko miałam. Polecam majtki siateczkowe bardzo wygodne, ja dopiero po dwóch dniach je kupiłam.W szpitalu i jeszcze z tydzień po to miałam powera aż dziwne i młodego brali na pobranie krwi a w tym czasie ja pod prysznic,zaraz obchód dla dzieci potem dla nas i luz. Miałam jakiegoś krwiaka na ranie pod koniec ale nie babrało mi się jak za pierwszym razem. Hemoroidy też u mnie zawitały ale nic z nimi nie robiłam i nie mam dziś po nich śladu. Nawał miałam ale młody ogarnął temat i nie ściągałam wcale.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj okropne rzeczy opowiadanie. Całe szczęście to jeszcze daleko do tego i teraz mam inne zmartwienia

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ruby
    Ty miałas biopsję endometrium, możesz mi napisac jak to wyglądało, czy bolało itp. ?

katiuszka
    grtaulacje!!

Majju
    ja miałam podobne odczucia jak Milka- połóg był dla mnie dużo gorszy niż poród :P do dolegliwości kroczowych :D doszły jeszcze megabolące sutki przez pierwsze 2 tyg., normalnie zeby zaciskałam z bólu jak się mloda przysysała... i do tego baby blues- to dopiero hardcore, ciągle chciało mi się płakac bez konkretnego powodu :D

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do majtek w szpitalu to ja z kolei polecę te wielorazowe- jak dla mnie dużo lepiej utrzymują podkład:) ja będąc 8 dni w szpitalu zużyłam chyba 2 opakowania jednorazowych i dopiero po tym R przywiózł mi wielorazowe i o niebo lepsze...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    A co do majtek w szpitalu to ja z kolei polecę te wielorazowe- jak dla mnie dużo lepiej utrzymują podkład:)

no ja tez wolałam normalne swoje majtki niż te siatkowe
    trzeba po prostu kupić sobie takie większe, babciowate :D jak najtańsze zeby nie było szkoda wyrzucić jak się za bardzo upaprają

• majju Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mama ginekolog też nie opisała różowo tego czasu... Pisała o uczuciu 'wypadania' pochwy, zalewającym pocie, puchnięciu ciała... Ech dobrze wiedzieć jak może być żeby się przygotować psychicznie.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, piłam hektolitry wody, zwłaszcza podczas karmienia, poty mnie oblewały
    no i szwy- ja miałam tylko 4, a siedziałam na półdupku przez 2 tygodnie i przy kazdym kichnięciu/kaszlnięciu mnie ciągneły.

o masakra to była!

krwawiłam równe 6 tygodni!
    a jak poszłam na kontrolę w 7 tyg, własnie byłam po owulacji :P 2 tyg później już dostalam okres, myslalam, ze się wscieknę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:14

• majju Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc a karmilas piersią? Bo szybko okres dostałaś po porodzie.
    Chciałabym tak znieść połóg jak Kjopka :) btw. Twój Stasiu jest cudny :*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju
    karmiłam 6 mscy TYLKO piersią,a później jeszcze do ok 8 msca, a okres miałam regularnie. no masakra :D

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka gratulacje !! :-)

U mnie połóg po 2ciąży to była bajka, chyba wynagrodzenie za długi pobyt i atrakcje w szpitalu ;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ja miałam poród expresowy- na porodówce całe 50 minut :P wiec dla równowagi może cieżki połóg ?

w staraniach przerwa, ale nie próżnuje, kilka badań mam do zrobienia ;)
    a przez katiuszkę weszłam znów na forum :D

moja księżniczka ok, chodzimy teraz na oktawę Bożego Ciała, młoda stroi się w suknię, wianek i sypie kwiatki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:14

Milka1991, katiuszaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Nareszcie jest co poczytać :D

Super wieści dziewczyny! :)

Lucce tak miałam i uważam, że dzięki temu zaszłam ;) nic nie boli tylko takie dziwne uczucie. Siadasz na fotelu i coś ci tam grzebie :P jak tylko czułam lekkie zeskrobywanie polipa / polipów bo podobno niby miał być jeden albo dwa , a mówił jak byłam na fotelu że jest dużo malutkich których nie było na USG widać... potem miałam tylko tego ropnia bartoliniego ale to nie było związane z zabiegiem tylko dziadostwo się nie uczepiło i jak się tego pozbyłam to w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę :D

Połóg no nic przyjemnego...potwierdzam nocne poty to mnie zalewały przez około 2 tyg... krwawienie nie było najgorsze, dla mnie najgorsze obkurczanie, w szpitalu jechałam na morfinie i ketonalu , a w domu miałam ketonal na zmianę z ibupromem max czy coś w tym stylu. Co do morfiny to o dziwo na mnie nie działała jakoś dobrze, dużo lepiej zastrzyki z ketanolu niż morfina to taka ciekawostka :P
    Ja miałam oba i sn i cc i oba do bani :D siłami wiadomo krocze boli ,siada się na półdupku przez jakiś czas ale w miarę szybko doszłam do siebie z kolei poród sn tragedia nad tragediami :P za to cc poród super, ale ból obkurczania był masakryczny i ta niemoc , że nie mogłam chodzić bo strasznie mnie bolało, spać , przewracać się na boki itp...

Milka drugi poród może będzie lepszy ale obkurcznie zwykle w każdej kolejnej ciąży boli mocniej. Ja w pierwszej nawet tego nie kojarzę obkurczania, coś tam bolało ale bez przesady, za to w tej to jakiś kosmos był -być może to wina cc i dodatkowych zastrzyków na obkurczanie...

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ