X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Lucce tak miałam i uważam, że dzięki temu zaszłam ;) nic nie boli tylko takie dziwne uczucie. Siadasz na fotelu i coś ci tam grzebie :P jak tylko czułam lekkie zeskrobywanie polipa / polipów bo podobno niby miał być jeden albo dwa , a mówił jak byłam na fotelu że jest dużo malutkich których nie było na USG widać... potem miałam tylko tego ropnia bartoliniego ale to nie było związane z zabiegiem tylko dziadostwo się nie uczepiło i jak się tego pozbyłam to w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę :D
    dzięki! i to nie trzeba znieczulenia?
    ja miec mieć jakąś rurką- która zasysa czy coś, bo są ponoć różne metody

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:05

Wredotka lubi tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

majju, Kasia1407, katiuszaa, madzikk, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękna Kornelcia <3
    moja młoda przedszkole kończy, od września do zerówki :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    dzięki! i to nie trzeba znieczulenia?
    ja miec mieć jakąś rurką- która zasysa czy coś, bo są ponoć różne metody
    nie chyba nie miałam znieczulenia. Ale faktycznie tak jak mówisz zasysanie było! ale oprócz tego jeszcze coś łopatką skrobał tak mi się zdaje :) tak czy siak nie bolało :)
    Kiedy masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka cudna księżniczka :)

Lucce my dzisiaj mamy zakończenie uroczyste w przedszkolu , a mnie już się na płacz zbiera :P

Milka a co dla mnie? ani poród ani połóg dobry, a do tego młody ma już 7 miechów , a nadal jego spanie pozostawia wiele do życzenia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby w piątek o 8 rano ;)
    powiedz mi jeszcze, bardzo plamiłaś/krwawiłaś po ? trzeba wziąć pewnie podpaskę

u nas zakończenie za tydzień, ale w lipcu jeszcze bedzie chodzić do pkola, bo to prywatne, a w domu i tak nie ma kto z nią siedzieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:12

• majju Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest pewne - wrażeń nam nie zabraknie ;)
    Milka śliczna Twoja księżniczka, rzeczywiście taki uśmiech może wiele wynagrodzić. A Twoje maluchy Ruby widziałam na fb i nie mogłam się napatrzeć - miód malina :D Rosną te Wasze szkraby jak na drożdżach.
    Lucc trzymam kciuki za zabieg! Oby efekt końcowy po zabiegu był taki jak u Ruby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:18

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju dzięki <3

Lucce mówił, że mogę plamic tudzież lekko krwawić, ale tylko plamka po zabiegu, a potem luz, nic nie leciało, ale różnie to bywa więc podpaskę weź oczywiście :)
    Kazali chwilę poleżeć po zabiegu na kozetce ale nic mi nie było więc szybko poszłam :)
    Ja również trzymam kciuki i czekam na efekty :D

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sliczniutka ta twoja Kornelcia i jaki slodziutki uśmiech. Ach i ja niedługo będę miała swojego skarba przy sobie :)

Lucc kciuki mocne trzymam za zabieg i tak jak dziewczyny piszą żeby zakończenie było jak u Ruby :D

Ja mam podobne wspomnienia połogu jak dziewczyny choć to było kupę lat temu to do dnia dzisiejszego pamiętam ból krocza i przedewszystkim piersi. Dostałam zapalenia, sutki krwawily i aż do dzisiaj mnie przeszywa jak przystawialam malego ból nie z tej ziemi. I zdecydowanie dla mnie był gorszy połóg niz poród. A no i rana mi się paprala. Ech mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie jeszcze to nieszczęsne karmienie, ból, zapalenie piersi tak mnie to też nie ominęło za pierwszym razem i teraz też kolorowo nie było...ale teraz trwało tylko 2 tyg bo potem przeszłam na butlę z różnych innych powodów. Mimo tego , że przeżywałam to , iż muszę przejść na butlę (hormony chyba buzowały) to po samym przejściu muszę powiedzieć , ze w moim przypadku dopiero po przejściu na butlę mogłam cieszyć się macierzyństwem :) wiem, że kp jest super, ale nie dla mnie po prostu i tyle ode mnie w tym temacie :)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka budzi się raz albo dwa, zależy o której wypije kolację bo czasami nie chce i zasypia bez to potem budzi się koło 22 i wtedy wypije... dzisiaj np obudził się o 1 i wody się napił potem znowu o 4 i musiałam go poklepać , parę razy poprzekładać z boku na bok i do 5.30 jeszcze pospał. Jak zje o 19-20 to potem budzi się koło 2 na mleko, ale to też nie zawsze...może te zęby są powodem...nie problem w tym, żeby się budził na mleko i poszedł spać tylko w tym, że on się kręci, stęka coś , wtedy ja się budzę i lecę go poprzekładać z boku na bok albo dać mu pić bo się boję , że się rozbudzi, ale może niekoniecznie może jak będzie u siebie to postęka i zaśnie , a i ja nie będę się tak często budzić. Planujemy w lecie go wyprowadzić do swojego pokoju, tak w połowie lipca myślę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to tak tak już jest o niebo lepiej, chociaż mamy lepsze dni kiedy zje pięknie i dużo, a czasem gorsze, że zaciska usta i dopiero po kilku łyżeczkach zaskoczy i zje :D no ale i tak jest wypas jak na niego kiedy nie chciał nic a nic...mleko pijemy tylko na noc butelkę z kleikiem ryżowym, a czasem w nocy jeszcze pół butelki ale to tak różnie raz chce raz nie i to tyle z mleka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk o Kornelia jest śliczna. Ps a może zacznijmy tak gadać na różu połowa strączkowe ucieknie ;) (no dobra ja bym nie uciekła)
    A pytanie w którym tygodniu gin był wstanie określić wiek płodu

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko powiedział że to bardzo młodziutka ciąża że jestem w 5 tygodniu ale to chyba wyliczył sobie z terminu miesiączki a mi się zdaje że owulka miałam wcześniej o tydzień. Teraz na usg widział pęcherzyka ciążowy z pęcherzyki żółtawym

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bym tylko spała wstałam o 7 i o 11 już się położyłem jak o 1 wstałam to teraz znów mnie mega zmęczenie zlapalo

• majju Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka pamiętam, że u mnie pierwszą oznaką ciąży było to że mogłam ciągle spać. I trwało to chyba do trzeciego miesiąca :) I jeszcze było mi okrutnie zimno, chodziłam po mieszkaniu w bluzie, grubym szlafroku i kocu i się trzęsłam z zimna. A jak z mdłościami? Męczą już Cię?

Chwaliłam się Wam że odebraliśmy już wózek? Chociaż miał być dopiero pod koniec lipca. Nie mogę się doczekać aż M. go złoży. Niestety szybko tego nie zrobi bo poległ na korzonki :/

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kolwiek zjem to mnie mdli. Jedyne bezpieczne to chleb z serem. Zimno oj tak leżę pod pierzyną;)
    Wózek super a jaki. Ja boję się jeszcze rozglądać żeby nie zapeszyć

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ