X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pytam o to krwawienie, bo teraz wreszcie po 4 tygodniach mam śluz z lekkim zabarwieniem krwi. Ale już mnie to denerwuje. Jestem ciekawa, kiedy znów będę mogła cieszyć się komfortem czystej bielizny.
    Co do przebicia uszu to pytam tak z ciekawości, bo czytałam różne opinie na temat odpowiednieho wieku. I chciałammporównać z wiekiem przebicia uszu Emilki :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz stwierdził, że mała jest ogólnie zdrowa. Powiedział, że mogę kupić krople do nosa by łatwiej jej leciało. Ale żadnych leków jej nie dał, bo jest zdrowa. A pleśniawki ma na języku maleńkie. Powiedział, że mam je obserwować. Jeśli stan by się pogarszał i w ustach robiłoby się coraz bardziej biało to mam przyjść.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez Malton uzywalam albo czysta lanoline. Ale poprawilo mi sie chyba jak wiecej "wietrzylam " piersi. Nie nosilam wkladek a nawet kilka razy spalam bez stanika.

U nas najdluzsze spanie to 4h I to byl rekord ale wierze ze niedlugo chociaz jedno nocne spanie bedziemy zaliczac dluzsze ;)

Kryzys laktacyjny 2-3 dni jak bedziesz Dominika czesto przystawiac. .. mowia ze maksymalnie tydzien ale to chyba wygorowana granica.

Niepokorna ciesze sie ze z Mala ok. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 23:40

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;-)

A Ty madlene jak się czujesz? Wszystko okej?
    Jak maly?

Domi, co w ogóle tu nie zaglądasz? :-(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się sypię. Biodro boli mnie tak, że utrudnia mi chodzenie. A do tego dzisiaj zaczęły mnie boleć kolana. Co się ze mną dzieje? :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Patutka mamy kilka imion wybranych ale teraz dopiero będziemy się głębiej nad tym zastanawiać. Chcemy coś wybrać włosko-polskiego żeby nie było problemu ani tutaj ani w Pl aby zwrócić się do dziecka. Malutka kopie coraz mocniej i dłużej. Wczoraj przed pójściem spać strasznie się kręciła i nawet długo to trwało. Wspaniałe uczucie, uwielbiam jak się rusza. A we czwartek musze skontrolować pempowinę a nie serduszko. Sercem wszystko ok. Bariera językowa niestety , i jeszcze ten bełkot medyczny sprawiły że coś źle zrozumiałam. Ja też czasami miewam bóle kręgosłupa, które biorą się z niczego.

Niepokorna cieszy mnie że super radzisz sobie z opieką. A te bóle to pewnie nic niepokojącego. Organizm dochodzi do siebie po ciąży. Bądź cierpliwa i nie wymagaj od siebie cudów. Minie trochę czas aż znowu poczujesz się ta jak przed ciążą. Przecież to nie lada wysiłek dla ludzkiego organizmu.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda
    Czytałam o tym, że bóle biodra są całkowicie normalne po ciąży. Ale to naprawdę straszne, gdy idziesz z dzieckiem na spacer i kulejesz. Albo gdy wstajesz z dzieckiem na rękach i nagle uginają Ci się nogi, a Ty martwisz się, że się przewrócisz. To bardzo uciążliwe :(
    Ojej, właśnie doczytałam, że będziesz miała córeczkę :) Wspaniale :D

Dziewczyny,
    Dzisiaj będę zapewne mniej aktywna, ponieważ jedziemy do Londynu do polskiej Ambasady w celu złożenia wniosku o paszport dla Julii. Także poczytam Was jak znajdę czas. Miłego dnia mamusie :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna Doda ma racje po trzeba czasu aby wszystko wrocilo do norma. Zycze udanej wyprawy I aby se wszystko udalo zalatwic. My wizyte w ambasadzie mamy dopiero na 20.04 I to umawialam sie jak jeszcze Philip w brzuchu siedzial... takie tu mamy terminy :/

Patutka dziekuje ja calkiem dobrze :) poki Co zadnych dziwnych dolegliwosci, brak snu tez jakos nie daje w koscia wiec jest w porzadku :)

Milego dnia!

zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, Kochana zaglądam i czytam, ale Miłosz ma coraz dłuższe momenty czuwania i nie mam kiedy coś więcej pisać. Wczoraj np
    spał tylko łącznie 3h przez cały dzień, a jestem sama, bo mój P wrócił już do pracy po urlopie, więc czasami nawet nie mam jak zjeść. Ale niesamowite jest jak obserwuje jego rozwój, jak zaczyna zatrzymywać wzrok na książeczce czarno białej i podąża za obrazkami jak się je przesuwa :) wczoraj pojawiły się też pierwsze łzy! a pojutrze Synek będzie miał już miesiąc! <3

Magda, ja co prawda nie miałam problemu z sutkami, ale może też dlatego że od początku stosuje Medela Purelan :)

Buziaki Kochane :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, spróbuj Linoderm Mama i czystą lanoline ( np. Medela Purelan, choć ona jest kosmiczna droga, zwykła lanoline kupisz za kilka złotych w aptece). Przystawiaj tera Dominika często do piersi, możesz też używać laktatora żeby podkręcić laktację. Trzymam kciuki, dacie radę :)
    Kupiłam pióro, zamówiłam tutaj, bo było w dobrej cenie. Już dziś z rana mi przyslali wizualizacje grawerow. Podrzucam linka, gdybyś była zainteresowana: http://www.piszesz.pl/waterman-perspective-pioro-wieczne-czarny-gt-s0830800/202/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:42

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika dzięki za link, faktycznie korzystna cena. Jeszcze chwilę pomyślę bo mam jeszcze czas, ale coraz bardziej się skłaniam żeby jednak zamówić to pióro:-) jednak to super pamiątka. Ja mam takie zdanie ze od chrzestnych jednak dziecko dostało coś co będzie pamiątką i posłuży na długie lata.
    Poproszę męża żeby lanoline mi kupił. Ja niestety wcześniej nie hartowalam brodawek, bo nie wiedziałam że trzeba i może też dlatego ten problem teraz.
    Dziś już budzilismy Dominika w nocy na jedzenie, bo spalby znowu nie wiadomo ile. Na razie póki co mało mleka ale jeszcze mam trochę zapasów ściągniętych, więc sztucznym nie dokarmiamy jeszcze. W dzień też co 3 godziny chcemy żeby jadł, jakby coś to właśnie laktator w ruch idzie:-) musimy przetrwać:-) damy radę, nie ma innej opcji:-)

kalika lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    U nas też terminy są odległe. Ale mi się udało wbić w termin, bo akurat ktoś odwołał swoją wizytę :) A zależy nam na czasie, bo jak będzie kasa to w czerwcu jedziemy do Polski po roku nieobecności :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda- rozumiem ;-) no to aby negocjacje były szybkie :-D

Madlene- super, że wszystko okej i taka dzielna jesteś ;-) a jak rodzeństwo ? Pomaga? Bez zazdrości? ;-)

Domi- aaaa. Super, maly rośnie <3 macierzyństwo to chyba najlepsza rzecz na świecie. Kochana, wysyłam Ci wiadomość, chciałam pogadać o żelaznej ;-)

Aaaa kobietki jutro mam krzywą cukrową, nie wiem jak ja dam radę to wypić... :-D

Swoją drogą mam pytanie, mając usg w 23i5 tc a wymiary dziecka świadczyły, że jest ono jak w 24i3 tc to coś to zmienia faktycznie? Termin porodu czy cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 16:18

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka chyba najbardziej prawidlowa data porodu jest podawana podczas polowkowego. Chociaz ja zawsze sie trzymalam terminow podanych podczas pierwszego USG ewentualnie owulacje. Twoj dzidzius jest tydzien wiekszy niz srednia na ten tydzien wiec mysle ze jakichs wiekszych zmian to nie wprowadza. ..

Glukoze dasz rade. Nie jest az taka straszna ;)

Dzieciaki przy Maly pomagaja chetniej niz biora sie za swoje stale obowiazki :) sa w nim zakochani a zazdrosci nie ma nawet grama. To taki ich wymarzony braciszek.

Niepokorna nam tez wlasnie zalezy na czasie bo w czerwcu tez raczej Polska... Jak sie wezme w garsc w koncu wszystko zalatwie I zorganizuje :/ dlatego na wizyte umawialam sie jeszcze przed porodem... na szczescie paszport wyrabiaja tutaj w tydzien-dwa wiec nie jest zle.

Magda ja tez nie hartowalam. .. jakos wylecialo mi z glowy. I teraz juz nie mam.popekanych ale wciaz troche bola jak Philipa przystawiam... ale wydaje mi sie ze przystawiam go prawidlowo wiec nie wiem z czego to wynika.... Magda jak Dominik glodny to przystawiaj nawet Co godzine wtedy sie ladnie laktacja ureguluje. U mnie sie tak uregulowalo ze mleka jest dokladnie tyle ile Maly zjada I sie najada. .. jak bym chciala jakis zapas sciagnac to bylo by ciezko... szczegolnie ze laktator jakis kijowy kupilam :/

Domii leci ten czas. Philip konczy jutro 6tyg. To niesamowite jak ten Maluszek sie zmienil przez ten czas!

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 23:53

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.
    Mi lekarz właśnie kazal mówić dwie daty, z 1 usg i z om, bo to inne terminy.
    Mała jest mlodsza od om o 8 dni
    Teraz na polowkowym wyszlo że jest 4 dni do przodu i tp wyszedł na 4.07 i ciekawa jestem jak to ma sie do porodu. Bo pomiary byly równe. Jedynie główka byla na 24i2 tc

Kurcze super, że nie ma zazdrosci. Ja mialam 7 lat jak urodziła się moja młodsza siostra i aż wstyd przyznać ale byłam tak zazdrosna że nawet ją szvzypalam :-(

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski my dzisiaj wychodzimy do domu :)

Doda, renia.31, magdaM85, NIEPOKORNA, kalika, domiii, klaudia1534, Madlene84 lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Czesc mamuski my dzisiaj wychodzimy do domu :)

Wspaniale. Buziaki dla Was kochani :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, co tu dzisiaj taka cisza? Czyżby wątek umierał? :D

Patutka lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie umierał ja się pytam?!? Ja tu jeszcze trochę zabawie więc mam nadzieję, że to tylko chwilowy przestój związany z codziennymi obowiazkami :)
    Dziś mamy dzień powrotu do domu, aktualnie jestem w Warszawie i czekam na obiad oraz meza, który musiał na chwilę do firmy skoczyć ;)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Przywracasz mi nadzieję :P

A ja dzisiaj staram się wypocząć. Na razie mała śpi, więc czas coś zjeść :P A gdzie reszta się podziewa?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ