X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna wątek absolutnie nie umiera,skąd ten pomysł:-)

Nataliano super że już do domku idziecie:-) powodzenia w oswajaniu się z nową sytuacją:-)

U nas noc spokojnie minęła, wieczorem Dominik trochę marudzil, ale wieczorami ostatnio stale jest taki niespokojny. Rano wstał o 7 więc całkiem dobrze pospal ( od 4). W dzień też coraz więcej czuwa, bo zasypia dopiero 11-12 i śpi tak do 15-16. Potem różnie czasem zasnie na jeszcze jedna drzemkę a czasem znowu czuwa aż do nocnego spania. Jak zasnie to staram się w domu co nieco ogarnąć. Zaraz też święta i mam kilka rzeczy do zrobienia, w piątek się chyba za to wezmę:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka odpisałam Ci :)

NIEPOKORNA czyżby Twoje dziecko spało jak aniołek przez większość doby? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Tak, moja niunia większość czasu przesypia. Aczkolwiek dzisiaj długo ją uspokajałam, bo płakała, gdyż potrzebowała towarzystwa i czułości.

Magda
    Fajnie, że Dominik ogólnie grzeczny. Mam nadzieję, że jak czuwa to nie płacze?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakać nie płacze ale trzeba z nim siedzieć bo bardzo nie lubi być sam i potrzebuje dużo czułości. Często nawet jak zasypia to jeszcze polprzytomny zerka czy ktoś z nim jest. Chyba że jest głodny, albo brzuszek go boli wtedy płacze.
    Dziś mama mi mówiła że rozmawiała z naszą sąsiadka która nad nami mieszka i pytała się gdzie to nasze dziecko bo w ogóle nie słychać. A ja często mam wrażenie że pół bloku nam obudzi tak potrafi się splakac.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Miałam tą samą sytuację. Mi się wydaje, że ona czasem strasznie wyje. A okazuje się, że sąsiadka po tygodniu naszego pobytu w domu zapytała mojego męża kiedy rodzę, a on jej na to, że my już w domu :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to się nazywa wrażliwość matki. Wystarczy aby potomek lekko zaczął się kręcić a wydaje się że niewiadomo jaki rumor robi. A co do płakania to tylko rodzicom się wydaję że to takie głośne jest.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Dziewczęta, co tu dzisiaj taka cisza? Czyżby wątek umierał? :D
    Oj oj patrząc na statystyki, że więcej już mam niż zafasolkowsnych jest to bardzo prawdopodobne :-P

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w domku:) walczylam z mala od 14 do 16 bo nie chciala usnac,plakala albo wiercila sie,mamaa kupila mi laktator to dopiero odciaglaam pokarm z 1piersi 20ml w 20min wieec jakis postep bedzie w produkcji:)

jusella lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Jak mała mi nie chce zasnąć to bardzo pomaga położenie jej na mojej klatce piersiowej, gdy ja leżę płasko. Ona wtedy dotyka policzkiem mojej skóry i słyszy bicie serca i się uspokaja.

domiii lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj prawie płakałam z bólu. Mam problemy z prawym biodrem i kolanami. Dzisiaj się prawie czołgałam po domu. Przeciwbólowe mało pomagają. Szkoda gadać...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg za mną, krwiak się wchlonal :-) a dzidziuś pomachal do mnie rączka:-) i udało się to uchwycić na zdjęciu usg.
    Cudowne :-)

Nataliano, powodzenia! :-)

Kolorowych snów :-)

Madlene84, domiii, kalika, NIEPOKORNA, nataliano lubią tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dzieki za rade sprobuje z rana:)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• Doda Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia świetne wieści. Oby tak dalej.

renia.31 lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Wiele spraw było u nas podobnych to może i dzieci bedą podobne :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano dacie rade :)

Renia bardzo sie ciesze :)

Co do watku nie ubieram bo I Mamusie juz rozpakowane sie udzielaja na ile moga :)

Niepokorna skonsultuj te bole z lekarzem.

Magda Nasz Philip tez woli jak ktos przy nim jest ale na nocne spanie staram sie go klasc do lozeczka I wychodzic z jego pokoju. I zasypia sam. Tak samo po nocnym karmieniu. Zdarza sie ze jeszcze musze wrocic I np poglaskac ale generalnie zasypia sam. W dzien natomiast to najlepiej jakby ktos byl I do niego mowil :)

Ja wlasnie czekam na wizyte u lekarza. Musze zalatwic jakas antykoncepcje poki Co ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna u mnie to nie dziala,mala jak sie budzi to placze na mleko a potem albo obserwuje albo sie denerwuje i placze i zasnac nie chce,nawet jak ma czysta pieluszke,a budzi sie co dwie trzy godz

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szew mnie jeszcze boli i ciagnie a zarazem szczypie,po domu chodze caly czas w koszuli,wietrze rane,nogi spuchniete.musialam poduszkami lozko obalic bo na plasko bym nie wstala.to spie na siedzaco:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda masz w pelni racje:) Renia to slodko,fajne uczucie cos takiego zobaczyc na usg:) Madlene mam nadzieje ze z czasem bedzie spokojniejsza,bo od uroszenia to maly skrzek :) powodzenia u lekarza,my nie wiemy czy bedziemy cos stosowac, czy ta choroba nie wroci...ale dluga droga jeszcze do przytulania :D

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie orientujecie się może czy moje mleko jak trzymam w lodówce i potem podgrzewam maluchowi to jeśli nie zje mogę znowu wstawić do lodówki? Czy już do wylania idzie? Póki co wylewam, ale się właśnie zastanawiałam czy nie mozna jeszczev raz potem go podać.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jeśli mleko bylo w butelce z której pił Dominik, to resztke trzeba wylać. Taka jest zasada przy mm, więc myślę że i tutaj. Taki pokarm jest już skazony bakteriami ze śliny ze smoczka.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ