Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć kobietki, jak tam nastroje po świętach? U nas były mega rodzinne, brzuszek pełny po brzegi, a do tego wywaliło mi już ciążowy brzuszek. Zauważyłam, że pępek mi się splycil i to wszystko w przeciągu dosłownie 2-3 dni
Magda, wg mnie pryszcze są kwestia trądziku niemowlęcego i żadna dieta tutaj nie pomoże. Wypryski na twarzy i górnej części klatki piersiowej będą utrzymywały się przez kilka tygodni, w najbliższym czasie mogą się jeszcze nasilac, a potem stopniowo zaczną zanikac. Wzdecia i kolki są bardzo czeste w tym wieku i nie muszą mieć związku z alergia czy inna choroba. Zielone i grudkowate stolce w tym wieku są norma. Wrodzona nietolerancja laktozy jest chorobą baaaardzo rzadka, opisano kilka przypadków na całym świecie. Przejściowo u niemowląt może być nietolerancja laktozy, która w miarę dojrzewania przewodu pokarmowego zanika. Typowo objawia się ona jednak stolcami biegunkowymi, mocno sfermentowanymi, cuchnacymi, spienionymi i strzelajacymi. Porozmawiajcie jutro ze swoim lekarzem o swoich niepokojach, jednak wszystko o czym piszesz może być zwyczajnie efektem niedojrzalosci i nieprzystosowania przewodu pokarmowego do stawianych mu wymagań i z czasem samoistnie ustąpi.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyKalika ja po cc schudlam 5kg tyle co przytylam brzuch zmalal narazie 5cm,po malu robi sie flaczek,ale ku dolowi jeszcze twardy,czekam kiedy bede zakladac pas poporodowy, a po swietach faajnie I rodzinnie,a w drugie odpoczynek dobrze ze.juz jest po,bo na dluzsza mete nie bylo by ci robic tylko siedziec I jesc dzis jedziemy zameldowac mala I zlozyc wniosek na becikowe a pozniej resztaa papierow. malutka coraz grzeczniejsza budzi sie co 3 godz na jedzonko I albo sobie lezusia albo zasypiaa:) jest slodka zjadlaabym ja:)
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
U mnie też wszystko w porządku. W sobotę mąż kupił Gin i troszkę wypiliśmy na smaczek. Stwierdził, że to w ramach randki. Obejrzeliśmy film i poserduszkowaliśmy Także było bardzo przyjemnie. A Święta spędziłam w łóżku chora Mam katar i boli mnie gardło. Na szczęście gorączka ustąpiła.
A jak Wy się macie? -
Kalika dzięki bardzo:-) właśnie też moja bratowa jak zobaczyła Dominika to mówiła że wątpliwa jest alergia, bo on ma te pryszczyki tylko na twarzy. Córka jej brata też takie miała i lekarz powiedział że to wysyp hormonów po porodzie. Uspokoilam się w sumie no ale dobrze że dziś mamy pediatre to już w ogóle spokojna będę
Super że Ci brzuszek już widać jesteś szczupła więc szybciej brzuszek można zauważyć, super:-) Rodzina już wie o maluchu?
Nataliano dobrze że córcia taka grzeczna, łatwiej na pewno dla Ciebie będzie dojść do siebie po cc. Ja się u rodziców wazylam w święta to mam 10kg na minusie, jeszcze 3 i będzie wszystko co przytylam w ciąży i potem dalej trzeba będzie chudnac:-)
U nas święta rodzinnie. Byliśmy u moich rodziców, przyjechał też mój jeden brat. Dominik zaliczył pierwsze długie spacery. Ładna pogoda była to trzeba było pokorzystac:-)
Teraz znowu codzienność, mąż od dziś do pracy wrócił po wolnym, więc to nasz pierwszy dzień we dwójkę -
Cześć dziewczyny.
U mnie też wszystko w porządku. Mieliśmy na święta znajomych w gości inaczej siedziekibyśmy sami. Dziś ogarniam trochę dom po świętach.
Patutka dlaczego same? Nie masz nikogo z bliskich kto mógłby Was odwiedzić? A Twój partner nie przyszedł choć na chwilę żeby Was odwiedzić? Mam nadzieję, że nie byłyście same.
-
Hej wszystkim!
Na początku pochwalę się, że dziś zostaje nam 100 dni do konca! Odliczanie czas zacząć! Az nie mogę uwierzyć.
Doda- nie to nie tak. samotne święta to byl mój wybór. Oczywiście, że mam rodzinę i to wcale nir tak małą. Aczkolwiek ze względów traktowania mnie pozostałam w domu. Bo kazde święta kończyły się płaczem. Tak to w dwa dni byłam na spacerze z psiakiem i w końcu spedzialam święta bez lez.
"Partner" wpadl na chwile.... Co mnie bardzo zdziwiło, a jeszcze bardziej to, co zaproponował.
Brzuszki najedzone kochane?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Magda, jak po wizycie? Co p ok wiedział wasz pediatra?
Doda, fajnie że mieliście gości. Zawsze to jakaś odskocznia od codzienności. To znajomi z Polski Was odwiedzili, czy włoscy znajomi?
Niepokorna, polog na finiszu a Ty juz "w formie"
Madlene, jak święta, udane? U Filipka był już zajączek?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kalika my już po wizycie. Pediatra powiedziała że te pryszczyki nie wyglądają jakoś jednoznacznie, może to być alergia ale też wysyp hormonów po porodzie. Dostaliśmy maść, nazwy nie pamiętam zamowilismy w aptece to jutro napiszę jaka. Mam też buzke mu octeniseptem przemywac. W kwestii brzuszkowej to wszystko niedojrzalosc układu pokarmowego więc trzeba czasu. Ja mam dalej trzymać dietę bez białka krowiego i lykac wapno 1000jednostek. Jakby buźka nie przeszła to za tydzień mamy się pokazać znowu.
-
Doda wrote:Patutka czasami lepiej posiedzieć samej. A jeśli można spytać to co to za propozycja Twojego partnera, bo umieram z ciekawości. Mam nadzieję że postanowił do Was wrócić i nie słuchać już mamuśki.
No ogólnie powiedział, że chce w ten sposób spróbować.....2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc Kochane :*
Przepraszam nie nadrobie wszystkiego za dlugo mnie nie bylo ;/ ale mialam troche problemow i z Lenka i z sama soba.
Kalika u mnie po swietach tez fajnie tez bylo rodzinnie
Patutka bardzo wam kibicuje mam nadzieje ze wszystko ulozy sie dobrze i stworzycie szczesliwa kochajaca sie rodzine
Postaram sie teraz zagladac choc raz dziennie Chciala bym wam pokazac swoja pocieche ale maz mi nie pozwala wstawiac malej zdjec po tamtych akcjach a tak urosla i sie zmienila