Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Bardzo dziękuję dziewczyny!
Ale ja napisałam, że nie za bardzo chcę spróbować. Ale serio myslicie żeby dac mu szanse i sprobowac?
Patutka, nie znam Waszej historii i przeszłości, ale powinnaś zaryzykować ze względu na CóreczkęPatutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry;)
Magda, Dermaveel to taki emolientowy krem. Stosowałam go do smarowania rąk, bo praca wymaga ode mnie ich mycia dziesiątki razy na dobę, co moja z natury sucha i wrażliwa skóra źle znosi. Ogólnie fajny, ale nie jestem przekonana czy u Was się sprawdzi. Widzisz jakąś poprawę?
Patutka, nie mam pojęcia co do Waszej przeszłości, ale jeśli facet wyraża chęć zmiany na lepsze, to chyba warto spróbować. Przynajmniej będziesz miała spokojna głowę, że zrobiłaś wszystko co się dało, aby Mała miała pełna rodzinę.
100krotka, pamiętaj że dziecko bardzo wyczuwa Twoje nastawienie. Jeśli sama jesteś zestresowana szczepieniem a córeczce będziesz powtarzała "nie bój się", to nie ma szans żeby się nie bała. Trzeba iść z pozytywnym nastawieniem, uśmiechem, zabawiać i zaciekawiać dziecko tym co się dzieje, żeby budować pozytywne wzorce
Dziewczyny, polecacie jakieś poduszki ciążowe? Najlepiej takie, które potem można zastosować przy karmieniu piersią? Uzywalyscie?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kalika na razie raz użyłam tego kremu, bo wczoraj odebralismy z apteki i mam raz dziennie smarować. Mi się wydaję że dziś Dominik ma buzke trochę gladsza, ale po jednym razie ciężko stwierdzić. Może mi się tylko wydawać że jest lepiej, bo zwyczajnie chciałabym żeby się poprawiło. Zobaczymy, będę obserwować co i jak:-)
Wczoraj Dominik dał mi nieźle popalić w dzień. Obudził się o 6 rano i zasnął dopiero jak mój mąż z pracy wrócił czyli po 14...Najgorzej że jak zostaje sam to od razu płacze, ciągle musi mnie widzieć i muszę z nim siedzieć więc w domu nawet obiadu nie miałam jak zrobić.
Dziś się zapowiadało na to samo, ale przed 10 udało mi się już na tyle ogarnąć że wpakowalam go w wózek i przyszliśmy do moich rodziców. Na podwórku ładnie śpi. Rano spał 3 godziny, potem zjadł i teraz znowu śpi. W domu chyba mu za duszno, a na powietrzu śpi jak aniołek:-) jutro też chyba tak samo zaplanuje:-) -
kalika ja w ciąży nabyłam tą poduszkę:
http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2/
nie jest najtańszy, ale genialny! szczególnie na bóle pleców.
możesz spać z nim w różnych kombinacjach i karmić też!
bardzo polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:48
-
nick nieaktualnyKalinka wiem dlatego stresowalam sie przed podczas szczepienia zachowalam zimna krew i dalam rade Lenka tez dzielnie to zniosla szybko dala sie uspokoic i poszla spac
Ja w ciazy nie uzywalam poduszki po porodzie kupilam malego rogala do karmienia.
Magda Dominik ja na poczatku ,ialam to samo z Lenka nie mogla zostac sama jak nie spala teraz na szczescie polezy troche sama a na dworku to zawsze dzieci ladnie spia moja potrafi nawet 3 godzinki a w domu tylko po 30 min -
Magda, a może sprawdziłby się u Was leżaczek dla Dominika, taki, żeby mógł Cie obserwować będąc mniej więcej na Twojej wysokosci, a Ty mogłabyś go przenosić do pomieszczenia, gdzie akurat się znajdujesz?
Domii, dzięki za radę. Biorę pod uwagę ten kojec, który mi podesłałas. Zastanawiam się jeszcze nad tym:
https://poofi.pl/sklep/poduszka-ciążowa/?v=5
Ja ogólnie śpię na boku z kołdra między nogami i pod glowa i już zaczynam odczuwać dyskomfort w obrębie brzucha przy niektórych pozycjach, dlatego też powoli się za czymś takim rozglądam.
100krotka, jestem z Was dumna
Dziś idę na usg genetyczne, trzymajcie kciuki dziewczynydomiii, 100krotka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Kalika teraz maruda sie zalaczyla ale dzis jej wybacze
A ja dobrze panietam ze Ty pediatra jestes? bo miala bym pytanie Lenka dostala dzis Delicol a ja usze sie przyznac ze z glowy mi wylecialo jak nasza pani doktor kkazala go podawac napwano 8 kropli ale nie kojarze czy do kazdej butli czy nie w ulotce nie moge nic znalesc ;/
Dziekuje Domiii ja ni wiem kiedy to zlecialo....dopiero co sie urodzila byla taka malenka a tu juz 3 miesiace wam tez szybko zleci
Niepokorna karmisz Jule na rogalu? a jak? ja probowalam ale mi nie wygodnie jak byla na cycku to bez rogala nie unialam jej karmic a teraz rogal lezy i sie kurzy ;/
Fajne te poduszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 18:52
-
Kalika ja w ciąży spałam z drugą kołdrą pod brzuchem i ukladalam tak żeby jak najwygodniej było. A teraz do karmienia mam rogala i tak jak 100krotka nie wyobrażam sobie inaczej karmić.
Kurde dziś mam dzień złych wiadomości:-( dowiedzieliśmy się że teściowa ma przerzuty na wątrobę, węzły chłonne i kości... ryczec się chce:-( nawet wnuka nie poznała jeszcze i nie wiadomo czy pozna:-( -
nick nieaktualny
-
Hej,
Magda, bardzo mi przykro.. może uda się Wam zorganizować spotkanie z Dominikiem? Na pewno bardzo by się ucieszyła..
Co do poduszek to w poprzedniej ciąży szkoda mi było kasy i nie byłam do końca przekonana czy taka poduszka jest wygodna. Tez kombinowałam z poduszkami
teraz chciałabym kupić. chyba już czas zamawiać
Domii, używasz jej też do karmienia? Sprawdza się? Bo widziałam, że są też takie mniejsze, specjalnie do karmienia.
Madlene, używasz chusty? Ja jestem do tego pozytywnie nastawiona, ale muszę jeszcze poczytać o technikach wiązania, tak aby dziecko było bezpieczne..
Kalika, jak po badaniach?
-
100krotka
Tak. Używam rogala do karmienia Julii butlą. Siadam na kanapie, zakładam go na siebie z przodu jak koło ratunkowe i na nim kładę Julię. Jak nie zapomnę to poproszę męża by zrobił mi zdjęcie któregoś dnia specjalnie dla Ciebie100krotka:) lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, może to jeszcze przemyśle, aczkolwiek nie ukrywam, że nie chcialabym uciekać od niego w nocy z powodu awantury... gdzie ja wtedy pójdę. Bylabym w stanie zrobić to dla niej i dlatego co nas kiedyś łączyło ale... nie wiem czy mam tyle odwagi..
Kalika- wybacz nie chcę rozdrapywać starych ran,bo to baaaardzo boli w tym wypadku...
Ale dzięki za miłe słowa. Przez niepokorna - kochaną moją caly czas trawie ren temat
A co do poduszki polecam ten co podesłała domi, mam identycznego rogala, tylko Ja w nim nie śpię oO brzuch mam tak mały, że jeszcze jestem w stanie go ukryć, a mi jedynie potrzeba jest mieć coś pod nogą, najczęściej jest to pies na poduszce leżałam nie raz aczkolwiek nie zasne w niej nie wiem dlaczego2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka, absolutnie nie miałam zamiaru namawiać Cie do zwierzen. Jeśli tak odebralas mojego posta, to przepraszam, nie miałam takiej intencji pisząc go.
Magda, bardzo mi przykro z powodu tych smutnych wieści. Koniecznie musicie zorganizować spotkanie babci i wnuka, na pewno podbuduje ją to psychicznie.
100krotka, Delicol niemowlętom w 3 i 4 miesiącu życia podaje się do każdego karmienia po 9 kropli.
Renia, wyniki badań i usg prawidłowe. Kosmita rośnie jak szalony, wg owulacji tp mam na 5.10., a z wczorajszego usg na 25.09. Płci jeszcze nie udało się określić, czekamy dalejrenia.31 lubi tę wiadomość