X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Niepokorna czekam na foto :) probowalam takjak piszesz ale u nas sie nie sprawdza bo mala musi miec glowke wyzej inaczej sie krztusi ;/ teraz najwygodniej jest polozyc ja na klina sama klade sie obok przytulona do niej i tak sie karmimy :)

Patutka ja jestem troche nie w temacie ale kojarze ze nie mieszkacie masz racje nie ma sensu opowiadac i wracac do tego co niemile i rozumniem ze masz watpliwosci pewnie jak bym byla na twoim miejscu tez bym je miala...Przemysl sobie wszystko na spokojnie...zastanow sie co bedzie najlepsze dla Nikoli i dla Ciebie ja zycze wam jak najlepiej :*
    I rowniez zycze udanego dnia :)

Dzieki Kalika :) Podpytalam juz siostre tez :)

A mi wczoraj Lenka dala popalic wieczorem oj ciezko bylo ale wiem ze to po tym szczepieniu dzis juz troche lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie wam jak urosla mi cora przez 3 miesiace pozniej wykasuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:43

Doda, domiii, kalika, Madlene84, renia.31, nataliano, madziak2202, magdaM85 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika- bron Boże tego tak nie zrozumiałam! Po prostu wiem, że ciężej się wczuć w sytuację, aczkolwiek tego tematu wolę nie powtarzać.
    Dlatego tylko tak napomnialam. :-)

100krotka- Temat w trakcie budowy ale przyznam szczerze, że idzie jak krew z nosa i jestem bardziej na nie. ;-)
    Ale dziękuję za miłe słowo :-*

W ogóle dopiero odkryłam, że dziś zaczęłam 27 tydzień :O
    Ostatni tydzien 2 trymestru! :O

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lenka jest przeurocza i na dodatek jak ślicznie ubrana! :-)

2016 🩷

2020 🩵

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka Lenka rośnie jak na drożdżach, śliczna dziewczynka:-) aż miło patrzeć.

Będziemy chcieli zawieźć Dominika do szpitala do teściowej. Mąż musi z ordynatorem oddziału pogadać żeby może u niego w gabinecie. Jakby nam się nie udalo to moja przyjaciółka jest lekarzem w tym szpitalu i obiecała pomóc w razie co. Mamy czas dopóki nie przeniosą teściowej na onkologie i nie zaczną dawać chemii. Mam nadzieję że się uda i nabierze sił żeby walczyć.

My dziś znowu większość dnia u moich rodziców, Dominik na podwórku bardzo ładnie śpi więc korzystamy. Mi tez świeże powietrze dobrze robi więc pewnie póki co będziemy chodzić tam na spacerki. Jutro na spokojnie poszukamy bujaczka dla Dominika to może ułatwi nam to życie chociaż trochę.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka sliczna ta twoja corcia,ja z odskoku nawet nie mam czasu kiedy napisac:) malutka chlonie duzzo duzo czasu,2 dni marudna w dzien niechętnie chce spać,rozglada sie gaworzy troszke a później placz badz jedzonko. Bo bebiko czasem ulewa,dzis znow mnie osisiala i koc wieec musze podklady klasc:) bo nawet niewieem.kiedy co poleci hahha,niewiiem czy nie zmienic jej mleka na enfaamil1 ,daaje jej odciaagniete mleko,przedwczoraj ciagla z pol minuty cyccka ale potem zrobil sie normalny i nie miala jak go zlapac ,sie denerwoawala kruszynka:) a ja maam 10kg mniej juz:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko z doskoku jestem, bo jakoś nie mam weny do pisania ostatnio.

100krotka
    Muszę wierzyć dziewczynom na słowo, że Twoja dzidzia jest słodka, ponieważ niestety nie udało mi się zobaczyć zdjęcia :P
    Co do zdjęcia mnie karmiącej to wczoraj byłam tak zmęczona, że zapomniałam o tym. A masz może w mieszkaniu kanapę narożną? Bo ja robię tak, że kładę ją tak jak pisałam i dodatkowo opieram nogę o tą część kanapy wystającą. Dzięki temu mała głowę ma wyżej. A samego rogala też da się ułożyć tak by głowa była wyżej. Musisz próbować. Zarówno dziecko jak i rogal są elastyczne :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja tez z wena slabo ostatnio. I to nawet nie zmeczenie czy brak czasu a jakos tak samo z siebie.

100krotka coreczka piekna I cudnie ubranka!

Nataliano jak 10 mniej jak Ty z 5 przytyłas zaledwie. Ja waga wciaz bez zmian ale Od poniedzialku biore sie za ciwczenie.

W ogole Od poniedzialku biore sie za siebie. Za szycia na sprzedaz I za prace w internecie bo Moje macierzynskie konczy sie W czerwcu a ja nie chce do pracy :(

Magda brak mi slow jeśli chodzi o tesciowa. Naprawde mialam ogromna nadzieje ze teraz juz wszystko Co najgorsze za nia :( nie wiem Co powiedziec.... to takie smutne I niesprawiedliwe :( mam nadzieje ze chociaz Dominika uda jej sie zobaczyc ale powinna uczestniczyc jeszcze w jego zycie wiele dlugich lat :(

Co do lezaczka to dobry pomysl. My mamy taki lezaczek Co sie sam chusta. Wprawdzie z tej opcji malo korzystamy ale Malego kłade w tym I wlasnie nasze to do kuchni, to do dzieci I wlasnie musze zakupic drugi taki aby go z góry na dole nie nosic I spowrotem.

Patutka zycze prawidlowych decyzji :*

Kalika jak USG?

Niepokorna dzieki za artykul. Chuste odkupilam I korzystamy. Niezbyt czesto narazie bo Maly jeszcze sporo spi a wole wtedy zeby plasko lezal. Jednak zdarza nam sie I powiem ze uwielbiam miec go tak blisko, przytulonego do siebie.

Do Polski na chrzest jednak nie jedziemy bo bilety kosmiczne a nie mam gdzie z dziecmi posiedziec dluzej aby mialy wakacje wiec odpuszczamy. O chrzciny go tu I tyle. Za to dzis w ramach prezentu urodzinowego dla meza wykupilam wycieczke na teneryfe. Wprawdzie w pazdzierniku dopiero ale troche sie wygrzejemy.

A Nasz Philipek rosnie z dnia na dzien I daje nam mase radości. A kazdy jego usmiech wynagradza czterogodzinny sen w nocy ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Dasz namiary na leżaczek? Ja chyba muszę kupić taki, co się sam buja. Bo młoda to lubi, a ja nie mam czasu cały dzień siedzieć i ją bujać.
    Wycieczka na teneryfę? Ojej... zazdroszczę :) Ja to pewnie za 2 lata gdziekolwiek pojadę.
    A co będziesz szyła na sprzedaż? I gdzie można będzie to obejrzeć i zamówić?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) U mnie też jakieś problemy z weną ostatnio, ciąża daje mi się już porządnie we znaki i tylko marzę o tym żeby jeszcze wytrzymać jakieś 2-3 tygodnie i mogę rodzić.

Palutka ale ten Twój suwaczek szybko leci! Ale co się dziwić dopiero co ja sama byłam w tym 27 tygodniu a już 36 t mi leci ;)

Kalika widziałam, ze przymierzasz się do zakupu poduchy do spania. Ja jakoś w 4-5 miesiącu zakupiłam takiego rogala jakiego wstawiła domii i powiem Ci że był to najlepszy zakup ciążowy jaki zrobiłam :) Nie wyobrażam sobie przespania nocy bez niego, jak dla mnie super sprawa i wykorzystuje go na wszelkie możliwe sposoby.

Magda bardzo mi przykro z powodu twojej teściowej ;( Rak to okropna choroba, ale mam nadzieję, że się nie podda i będzie dalej walczyć i uda jej się wygrać!

kalika, domiii lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene no przytylam 5kg w ciazy,w 1tygodniy jak przyszlysmy do domu z wagi 85 zrobilo sie 80,a w drugim tyg z 80 na 75 jeszcze 10 kg i bede happy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam az strupki sie zagoja na ranie cc i bede patrzyla jakis pas na flaczka brzuszka zakupuc :-)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam nataliano jaki Ty mozesz miec flaczek. Za kilka tygodni nie bedzie po nim sladu. Ja wciaz 5kg na plusie I nic sie nie chce ruszyc w dol.

Niepokorna w argosie na pewno znajdziesz takie bujaczki. Ja swoj odkupilam wiec nie bardzo mam jak Ci dac namiar. Dzis jade po drugi, tez uzywany.

Narazie bede szyla komplety wyprawkowe dla dzieci. Koldra kocyk rozek podusie moze jakies zawieszki chusta pod szyje w tym samym wzorze. ... cos w ta Strone. Chyba wrzuce na ebay na poczatek a jak to bedzie mialo faktycznie sense to zrobie Strone internetowa. Zobaczymy.

Raz w roku sie nam udaje zaliczyc jakies wakacje a ze polska nie wypalila to gdzie trzeba zalapac troche witaminki D.

Klaudia faktycznie jak to zlecialo. Jeszcze chwila I znow bedziemy czekac na wiadomosci z porodowki :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Może chociaż nazwę mi podasz? Albo jak to się dokładnie po angielsku nazywa?
    No niestety ja na razie jestem nadal na początku drogi w UK. Właśnie będziemy składali wnioski by starać się o benefity ze względu na dziecko :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy wasze dzieci też robią coraz bardziej śmierdzące kupy? Jestem przerażona smrodem ostatnio :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna baby rocker albo baby swing. Na pewno Fisher Price ma. Na moim nawet nie pisze jakiej marki.
    A co do kupek u nas pachnace wciaz :P ale my nadal tylko KP.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Cześć Kochane :) U mnie też jakieś problemy z weną ostatnio, ciąża daje mi się już porządnie we znaki i tylko marzę o tym żeby jeszcze wytrzymać jakieś 2-3 tygodnie i mogę rodzić.

Palutka ale ten Twój suwaczek szybko leci! Ale co się dziwić dopiero co ja sama byłam w tym 27 tygodniu a już 36 t mi leci ;)

Kalika widziałam, ze przymierzasz się do zakupu poduchy do spania. Ja jakoś w 4-5 miesiącu zakupiłam takiego rogala jakiego wstawiła domii i powiem Ci że był to najlepszy zakup ciążowy jaki zrobiłam :) Nie wyobrażam sobie przespania nocy bez niego, jak dla mnie super sprawa i wykorzystuje go na wszelkie możliwe sposoby.

Magda bardzo mi przykro z powodu twojej teściowej ;( Rak to okropna choroba, ale mam nadzieję, że się nie podda i będzie dalej walczyć i uda jej się wygrać!
    Haha no pamiętam! :-D tak naprawdę to i ja już niedługo...
    A pamiętam jak u Ciebie bylo to 26 tc...
    Za 4 dni 7 miesiąc i 3 trymestr :O o mamo robi się poważnie...

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna u nas dzisiaj w nocy byla smierdzaca kupka :-) tylko ja karmie moim mlekiem ile sciagne reszzta mm:)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna kuzynka ma taki bujaczek dla synka i jest bardzo zadowolona http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-kinderkraft-easy-swing-i6079182728.html :)

Madlene strasznie szybko, dopiero co Ty zdawałaś nam relacje z porodu ;P

Patutka oj robi, robi :) Kompletujesz już wyprawkę? Bo nie pamiętam czy pisałaś.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene bys sie zdziwila:) naarazie mam polowe brzucha po ciazy jeszcze sie kurczy,najgorzej to jeszcze dol brzucha i hojenie rany boli,mam nadzieje zze pas mi wchlonie to:) ale przed ciaza tez mialam brzuszek,wiec szczupla nie bylam:) dam rade:) dzis zaliczylismy PierwsZy krótki spacerek z nasza niunia,zasnela od razu przy swiezutkim cieplym powietrzu i bawet ja sie dotlenilam az pozniej kimlo mi sie z tego zmeczenia na godz,a jak mala zaczela plakac to az na równe nogi mnie postawiła:D mimo ze ktos z nia byl.juz wykapana niunia wiec chwila odpoczynku

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ