Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Nataliano sluczna coreczka
Magda nam polozna mowila ze do miesiaca czasu dziecko nie powinno miec dluzszej przerwy na karmienie niz 4 godziny pozniej mozna nie wybudzac ale podobno przy kp karmi sie na zadanie malucha wiec lepiej dopytaj
My sie nosimy w chuscie i czasem jest to dla nas zbawienie gdy maly jest marudny i nie moze zasnac a ja chce cos zrobic czekamy na wiosne i spacery w chuscie Nosidelka sa dla dzieci siedzacych ale tez trzeba doprac odpowiednie zeby nie bylo wisiadlem
Niepokorna u mnie pierwszy okres byl mega obfity bolesny i trwal 2 tyg wczesniej mialam tylko plamienia przypominajace okres Pietwszy dostalam po 8 tyg -
Hej doda, dzięki, że pytasz
U nas powoli do przodu, w środę na wizycie malutka ważyła 670g
Następne usg w 31 tc
Z szyjką narazie jest okej. Trochę się niepokoję, bo skurcze zaczęły się pojawiać po tej ciszy...
W piątek byłam na ip bo tak bolał mnie krzyż, że płakałam z bólu..
A w sobotę dopadło mnie zatrucie
I dopiero teraz zaczynam jaaaaaaakoś żyć.
A co u Ciebie? Jak się czujesz?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Nataliano, gratuluję! Spisalas się na medal
Osobiście uważam, że hustowanie jest OK i jeśli tylko wszystko prawidłowo się zawiaze, to jest bezpieczne. Nosidla , wisiadla i inne wynalazki tego typu nie przemawiają do mnie i wydają mi się niezdrowe.
Magda, z tego co wiem, to mimo idei karmienia na żadanie noworodki powinno się wybudzac tak jak pisały dziewczyny. Najmniejsze dzieci mają jeszcze niewyksztalcony do końca mechanizm wybudzania się gdy sa głodne, a to powoduje, że są słabsze i potem mogą gorzej jeść, bo nie mają sily-takie błędne koło. Poza tym na tym etapie musisz stymulować laktacje, a najlepiej działa tutaj częste przystawianie do piersi:)
Niepokorna, tylko nie strasz, że chcesz juz małej uszy przebijać?
Chwilę mnie tutaj nie było. Jakoś nie miałam weny się udzielać Od soboty jestem nad morzem razem z mezem, bo już wariowalam od tego siedzenia w domu. Mamy hotel przy samej plaży, także jest cudownie-kiedy chce, to mogę sobie spacerować przy szumie fal:)
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Mój mąż będzie lada dzień chrzestnym i jak to zwykle bywa, na kobietę spada funkcja organizacji prezentu;) Co sądzicie o eleganckim pozlacanym piórze wiecznym z wygrawerowanym na korpusie imieniem i nazwiskiem dziecka? Rodzice chlopca raczej nie należą do tych potrzebujących pieniędzy, dlatego myślałam o czym wartościowym, co za kilka-kilkanaście lat może się przydać, a na pewno będzie elegancka pamiątka. Jak się na to zapatrujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 07:00
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja zamiast pióra kupiłabym łyżeczkę.
Z chrztu dostałam pozłacaną łyżeczkę z grawerem imie i nazwisko, data i godzina urodzenia, waga wzrost.
A na tyle jest grawer od kogo i kiedy.
Dla mnie super pomysl, wisi oprawiona w kuchni. i aż miło mi się patrzy!
Pióra bym nie wyjmowała i nie oglądała.
A tu mam czarno na bialym nie dość, że kiedy i o ktorej urodzona z wymiarami, to od kogo i kiedy!
Moja wygląda prawie identycznie.
http://pioro.co/pol_pl_Lyzeczka-Srebrna-925-GRAWER-Pamiatka-na-Chrzest-311_15.jpg2016 🩷
2020 🩵
Patutka, dzięki za opinię. Początkowo myślałam o srebrnej łyżeczce, ale te typowo chrzcielne są wg mnie mało praktyczne i poza wartością sentymentalna nie pełnią raczej swojej funkcji - do ogolnodostepnej cukiernicy bym jej nie włożyła, a stawianie/wieszanie jako elementu dekoracyjnego też raczej nie jest w moim stylu Pióro wydało mi się bardziej męskim gadżetem i uważam, że takie "porządne" za te kilka lat nadal będzie atrakcyjne. Osobiście byłabym zachwycona, gdybym taka pamiątkę sprzed prawie 30 lat miała A do tego mogła jej jeszcze używać Wbrew pozorom istnieją na świecie ludzie piszący piórem i choć osobiście do nich jeszcze nie należę, to zaczynam się nad tym zastanawiać
A jak Ty się czujesz? Jak skurcze, wyciszyly się?
-
Cześć mamuśki.
Patutka u mnie wszystko dobrze. Byłam dziś na usg połówkowym. Okazało się że będzie dziewczynka. Dzidzia jest zdrowa tylko nie chciała się za bardzo obracać i w czwartek jeszcze muszę wrócić aby skontrolować lepiej serduszko.
kalika, Patutka, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
Kalika super pomysł z piórem:-) żałuję że na to nie wpadłam jak kupowałam Mateuszkowi prezent na chrzest. A jak dobrze wiesz kupiłam pozytywke. Sama byłabym zachwycona gdyby Dominik dostał takie pióro. To jednak jest pamiątką na całe życie której możesz używać, a nie tylko zbędny gadżet kurzacy się na półce.
-
Nasza kluseczka waży już 4800 g i według położnej jest to idealny przyrost wagi Obejrzała język małej i stwierdziła, że ma pleśniawki, ale w bardzo delikatnym stadium. Mam wspomnieć o tym lekarzowi podczas wizyty dzisiejszej. Idę do lekarza, bo mam wrażenie, że mała jest przeziębiona.
Poza tym położna stwierdziła, że wspaniale sobie radzę przy pierwszym dziecku i że jest pod wrażeniem Urosłam normalniekalika, magdaM85, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
Kalika a masz już gdzieś takie pióro upatrzone? Byłabym wdzięczna za linka:-) mam w maju komunię chrzesniaka i może bym podkradla pomysł od ciebie:-) bo jeszcze o jakimś wypasionym zegarku myślałam ewentualnie ale takie pióro to tez nie głupi pomysł.
-
Niepokorna, super! Obyście obie z Julia dalej tak dobrze się sprawowaly J
Mój mąż poszedł załatwiać sprawy zawodowe, a ja właśnie wróciłam ze spaceru, bo od rana cudna pogoda, choć teraz coś się zachmurzylo. Przeprowadzam się nad morze, tu jest cudownie ;p
Magda, a Wy jak sobie radzicie? Jak dzisiejsza noc minęła?
-
Zastanawiam się nad tymi modelami. Wizualnie podoba mi się bardziej to czarno-srebrne, ale to drugie jest pozłacane 24-karatowym złotem i wygląda okazalej, a cena ta sama. Co myślicie?
http://www.watermansklep.pl/prod166_Waterman_Pioro_wieczne_Waterman_Perspective_Czarny_GT.php
http://www.watermansklep.pl/prod167_Waterman_Pioro_wieczne_Waterman_Perspective_Czarny_CT.php
Na piorze chciałabym dyskretny grawer z imieniem i nazwiskiem chłopca, a wewnątrz opakowania dodatkowo tabliczkę z sentencją i krótka dedykacją.
Myślę, że zegarek to też fajny prezent, jeśli dziecko nie ma. Tylko z dobrym zapięciem, żeby nie zgubiło Nie zapomnę ile łez wylalam gdy jako dzieciak zgubiłam swój urodzinowy zegarek, trauma taka, że pamiętam do dzis.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:11
-
Kalika- rozumiem, ja też lubię i od dziecka lubiłam pisać piórem.
Aczkolwiek wg mnie lepsza jest łyżeczka. Ale sa gusta i guściki, a o tym się nie dyskutuje!
Ja Patrząc na swoją jestem zadowolona.
Ale kupuj to co uważasz za słuszne
Ja dobrze dziękuję. Mialam takie dwa dni ze skurczami, w większej ilości byly niż powinny.... ale wzięłam scopolan w tabsach i udalo mi się wyciszyć.
A na ip dostałam zastrzyk i kręgosłup przeszedł jak ręką odjął!
Trochę złapałam kataru... wcale się Nie dziwie... od ponad miesiąca nie wychodzę z domu, droga do lekarza kawałek trwała...
I mam niezły katar
Tak patrzę na Twój susaczek i zdalam sobie sprawę, że równe dwa tygodnie pozniej dowiedziałam się, że będę mieć córkę...
A Ty jak się czujesz? Jakieś typowe objawy?
Doda- super że wszystko jest okej. A serduszko też na pewno będzie zdrowe!
Nad imieniem już myśleliście?
A Ty jak się czujesz?
Mała już kopie?2016 🩷
2020 🩵
Doda gratuluję zdrowej córeczki
Mąż jednak miał dobre przeczucia.
Kalika, fajny pomysł z piórem. Bardziej podoba mi się srebrna wersja, chyba bardziej pasuje dla chłopca. Jeśli ma nim pisać to myślę,że srebrne. Złote zbyt rzuca się w oczy.
Magda, mąż też ma komunie chrzesniaczki. Zastanawiał się nad tabletem. Ona na pewno nie ma, a chcemy,żeby to był prezent dla niej, a nie dla rodziców. Pióro to fajny pomysł, pamiątka na lata.
Niepokorna, cieszę się,że tak dobrze odnalazlas się w nowej sytuacji.
Nie pamiętam dokładnie jak długo trwało krwawienie, na pewno min 3 tyg. Tak jak piszesz było coraz mniejsze.
Miłego popołudnia
kalika lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Kalika super ze masz taka mozliwosc, wsiasc w samochod i juz spacerowac nad morzem Korzystaj,odpoczywaj :*
Pioro z grawerem to swietny pomysl, a mnie akurat bardziej podoba sie to zloto czarne
Patutka dobrze ze skurcze sie uspokoily, trzymajcie sie!
Doda gratuluje coreczki, ciesze sie ze wszystko w porzadku!
Niepokorna, Emilka miala jakies 3 latka gdy jej uszy przeklulismy. Ciesze sie ze tak sobie dobrze radzicie, ale z drugiej strony jak mogloby byc inaczej. A co sie Julce dzieje?
Co do krwawienia to ze 3tyg, pozniej juz coraz bledsze, w tej chwili jeszcze sluz, ale juz prawie czysty, chociaz jeszcze nie calkiem. W srode oficjalnie koncze okres pologu i mam kontrolna wizyte u lekarza.
Co do chust to bylismy wczoraj na pokazie i w sumie chyba sie zdecyduje. Mowia ze nawet caly dzien dziecko mozna w tym nosic. Oczywiscie nie zamierzam, bo jak spi to lepiej swobodnie na lezaco. Jednak okresow czuwania bedzie coraz wiecej i domagania sie naszej obecnosci tez coraz wiecej, wiec latwiej bedzie mi sie ogarnac ze wszystkim.
U nas tak sobie, bo corcia sie nam rozchorowala. Gardlo, powiekszone migdaly i wezly i kaszle przerazliwie. Od soboty jest na antybiotyku, ale cos bardzo wolno dziala. Troche ja izolujemy od Philipa, ale nie do konca sie da. Do tego dzieci maja ferie wielkanocne juz, wiec pewnie do weekendu oszaleje
A powiem Wam, ze oczka naszego Philipka zaczynaja sie robic coraz jasniejsze Jak mial ciemno granatowe, to teraz taka ciemna zostala tylko obwodka, a reszta teczowki jest niebiesko-grafitowa. Piekna I zdarza sie juz mu zasmiac w glos, chyba jeszcze troche niechcacy, ale uwielbiamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:43
kalika, Doda, domiii lubią tę wiadomość
-
Kalika to pióro super jest, bardzo eleganckie i ciężko wybrać model. Znalazłam na allegro trochę taniej, bo za 460zł jest od razu grawer na piórze i tabliczka, a na stronie producenta za grawery płacisz dodatkowo.
My radzimy sobie różnie. Raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie myślę że tych lepiej jest więcej. Z karmieniem też coraz lepiej, tylko chyba zaczął mi się kryzys laktacyjny:-/ długo to może potrwać? Dominik to taki mały zarloczek i aż mnie skręca z bólu jak widzę że ładnie ssie a nic mu nie leci:-(
W dzień całkiem sporo czuwa, a w nocy spokojnie śpi. Póki co takie długie spanie 7 godzinne tylko raz mu się zdarzyło.
Mąż mi dużo pomaga, na razie jest na wolnym, ale tylko ten tydzień jeszcze. Po świętach już sama zostaje...
Kalika orientujesz się może czy na popękane brodawki jest jakaś dobra maść? Używam maści maltan, ale może coś lepszego jest? -
nick nieaktualnyRazem z Nadia dziekujemy za mile slowa i kciuki,nadrobie was w domku jak bedziemy,szwy mnie ciagna wiec ledwo laze skulona babcinka,mala jest slodka kruszynka:) dostaje przeciwbólowe ale nic nie daja,dostaje zastrzyk w brzuch przeciw krzepkosci i codziennie morfologie,dzisiaj zdjeli mi w koncu wenflon z reki