X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4677d6c27397.jpg

Mój mały szkrabek rośnie jak na drożdżach:-)

domiii, nataliano, 100krotka:), klaudia1534, Madlene84, Doda, kalika lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na badaniu,dzis mniej bolesne,wieczorem wloza balonik a jutro kroplowka z oxy:) i jutro pewnie urodze

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jaki slodki ten Twoj szkrab:* niepokorna no maLutka uparciuszek wiercipietka :)

magdaM85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalianoo uparciuszek z tej Twojej corci no ale juz bilzej niz dalej :)
    tzymam kciuki :) <3

Madzia jaki slodziaczek :) cudny :)

Kochane wybaczcie ze znowu mnie malo ale troszke choruje i nie mam tego tableta ;/ pozdrawiam was serdecznie przesylam buziaki i trzymam kciuki i duzo zdrowka :****

magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, magda pije dużo więc mam nadzieję, że będzie poprawa :)
    Magda śliczny Dominik!

magdaM85 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po przerwie :-)

Nadrabiam trochę zaległości.. Doda, Magda dziękuję, że o mnie pamietalyscie :-)

Nataliano, trzymam za Ciebie kciuki!!! Już niedługo przutulisz malutka :-)
    Też miałam wywoływany poród takim balonikiem. Nazywa się cewnik foleya i mi kazali z tym chodzić w dzień po korytarzu! Niestety na mnie zupełnie nie działał. Dopiero 2 kroplowka z oxy.

Magda, ale Dominik jest sliczniutki i jak ładnie pozuje i się uśmiecha do zdjęcia. :-) Cieszę się, że robicie postępy z karmieniem piersią. Myślisz,że ta wysypka to uczulenie? Dzieci mają trądzik niemowlęcy, więc może to to?

Niepokorna, śliczna córeczka. :-)

Doda, zazdroszczę Ci trochę klimatu. Chciałbym się kiedyś wybrać, ale to może za kilka lat..
    Na długo wyjechaliscie do Włoch?
    Fajnie,że udało Ci się pozalatwiac zakupy w Polsce, ale współczuję śmierci babci..

Klaudia, też tak 3 lata temu czekałam na maj :-) na kiedy masz termin? mam nadzieję, że uda się szybko nadrobić niedobór wód.

U mnie na razie bez większych zmian, krwiak się nie zmienił. Miałam już prenatalne, ogromna ulga, bo wyszło nam niskie ryzyko wad.:-) Za tydzień mam kolejne usg,żeby skontrolować krwiaka.
    Poza tym męczą mnie wieczorne mdłości. Ostatni tydzień to straszna infekcja intymna,a dzisiaj wymioty. Także mam urozmaicenie..

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i zapakowane mamusie :-)

magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia w sumie sama nie wiem od czego ta wysypka. Trądzik też może być, ale na wszelki wypadek odstawiłam już nabiał i wszystko co z mlekiem krowim ma wspólnego bo jeśli już to najprawdopodobniej na to może mieć uczulenie.
    Wysypalo go też przy pieluszce, ale zmieniliśmy pieluchy i jest już lepiej.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zalozony balonik,z pol godz zaczal mnie brzuch bolec jak na okres a później bieg do wc wymiotowac,na ktg cisza nic niewidac takiego,krzyz mi odleci niedługo tak boli...to na tyle,ide spac,dobranoc:)

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pokazywalas to pediatrze? Mój synek przy alergii pokarmowej miał takie rumience na policzkach z taką jakby kaszka pod skórą, a trądzik wyglądal jak zwykły trądzik, chrostki były na całej buzce. Niezależnie od przyczyny to trochę potrwa zanim mu zejdzie. Mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę. Życzę zdrówka :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, wygląda na to, że trochę Cie ruszył ten cewnik :-) trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Nie chcę nic mówić, ale ja dostałam kroplówkę z oxy o 08:30 jednego dnia, a urodziłam dopiero o 05:40 następnego dnia :P Także nie bądź taka pewna daty porodu :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

Nataliano kibicuję Ci z całego serca abyś w końcu urodziła. A do Twojej córci apeluję -dziecko wyłaź w końcu, nie męcz matki. :D

Renia w końcu się odezwałaś, już się martwiłam. W Italii jesteśmy już prawie 10 lat a jak długo jeszcze zostaniemy to ciężko powiedzieć. Żyje nam się tutaj dobrze, mąż po ostatniej zmianie pracy lepiej zarabia a szykuje się kolejna podwyżka więc mam nadzieję że jakoś damy sobie radę utrzymać rodzinkę. W Polsce na pewno tak dobrze by nie było. Zakupy zrobione i bardzi zadowolona jestem. Brakuje tylko drobiazgów ale to już dokupię na miejscu jak tylko dostanę informację ze szkoły rodzenia co może być potrzebne. Na szczęście szkoła rodzenia jest organizowana przez szpital i jest darmowa więc na pewno skorzystam. Co do babci to byliśmy przygotowani na jej odejście bo już na święta było gorzej i niestety wiedzieliśmy że to tylko kwestia czasu.

Magda syneczek jak cukiereczek. Zazdroszczę rozpakowanym mamuśkom że już mają swoje bączki w ramionach. Ja jeszcze czekam do końca lipca lub początku sierpnia i też będę tulić swojego skareczka. Ostatnio śni mi się że karmię piersią ślicznego synka. A jak kiedyś śniło mi się że urodziłam to też był synek. W poniedziałek nareszcie mam usg to się dowiem kto się tam zagnieździł u mnie pod serduchem :D

Patutka a co tam u Ciebie? Jak się czujecie?

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę miłego, spokojnego i udanego weekendu.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana w dwupaku:) zaraz mi sciagna balonik:)

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, Przez 10 lat to już pewnie zdążyłas się zadomowic :-) nie lubię zimy,więc taki klimat byłby dla mnie idealny ;-) tylko z językiem problem..
    Jeśli mąż ma dobrą pracę to pewnie niezbyt szybko wrocicie.
    To będzie Twoje pierwsze usg? Miałaś robione jakieś badania? Macie już wybrane imiona?

U mnie wywołanie porodu zajęło 3 dni - pierwszy cewnik i nic, drugi dzień oxy nie działała, dopiero na 3 dzień zareagowałam na oxy. A po 6 godz od podłączenia miałam synka w ramionach :-)

Nataliano, dostałaś już oxy?

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia narazie nie mamy zamiaru wracać i nie wiem czy kiedykolwiek to nastąpi. To będzie moje trzecie usg. Na genetycznym niestety nie było by widać płci bo było zbyt wcześnie. Imiona mamy spisane na karteczce ale jak się dowiemy kto to, to wtedy będziemy się więcej zastanawiać, narazie czekamy do poniedziałku. A co do klimatu to dziś jest naprawdę piękna pogoda. Jest bardzo cieplutko a słoneczko super przygrzewa. Chyba jest ze 20 stopni lub lepiej.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zazdroszczę.. :-) U nas tez fajnie słoneczko przygrzewa, ale są całe 2 stopnie. Jeśli mogę spytać to w jakiej części kraju mieszkacie?

Jeśli chodzi o rozpoznanie płci to najbardziej wiarygodne są badania ok 20 tyg. U nas ginekolog mówila,że będzie dziewczyna, a ok 21-22 tyg wyszedł chłopiec i już został :-)
    Masz jakieś przeczucia? Jakieś smaki?
    Jak się czujesz? Mdłości już minęły?

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na północy Włoch, około 100 km od austriackiej granicy. Północne Włochy są bardzo uprzemysłowione więc w zawodzie mojego męża raczej bezrobocia nie ma, gorzej z kobietami, ale ja narazie nie mam zamiaru wracać do pracy więc się chwilowo nie martwie. Póki co jestem na macierzyńskim a potem mogę skorzystać z półrocznego wychowawczego.
    Ja od pierwszego dnia mam wrażenie ze to będzie chłopiec, znowu mąż twierdzi że dziewczynka. Smaki mam przeróżne i nawet się nie kieruję tym odczuciem. Mdłości poranne już minęły za to ostatnio zdarzało mi się "oddać" obiad. Samopoczucie bardzo dobre zwłaszcza przy takiej pogodzie. Właśnie przed chwilką posadziłam fiołki do doniczek na parapety żeby mieć kwieciście na święta. Poza tym uporządkowałam w końcu te szafy tylko nadal ten mały pokój do ogarnięcia ale większość pracy za nami. Pozostaje potem tylko odmalować mieszkanie i uszykować pokoik dla malucha ale na to poczekamy aż się jeszcze bardziej ociepli.

Twoje samopoczucie jak? Męczą Cię mdłości?

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia z nami 3400 59cm

Mi$ia26 :), Madlene84, renia.31, magdaM85, klaudia1534, 100krotka:), Doda, kalika lubią tę wiadomość

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano ale super wiesci gratuluje <3

nataliano lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano cudownie. Gratulacje! :*

nataliano lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ