X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem na sali z 3 mamuskami i lezymy na przedporodowce

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Na dwa palce, czyli 2 cm. Już niebawem rozwarcie sę będzie powiększało i zobaczysz swojego słodkiego dzidziola :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna 2palce to 4cm :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 2ktg,czekamy dalej,juz bym dzis chciala,a tak czekac na bolesci wywolujace,krzyz niedlugo mi wyleci,tak mnie napieprza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:22

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano to pomimo 4 cm nie masz regularnych skurczy jeszcze? Dali Ci coś na lepsze rozwieranie szyjki? Ja miałam dwa czopki podane na rozpulchnianie szyjki. Oby szybko poszło.

A u mnie pomału się wdrażamy w nową sytuację. Dominik w miarę regularnie się budzi, w nocy dwa razy na jedzenie, tak średnio co 3 godziny. Całkiem sporo też czuwa, w sumie jak się obudzi to do kolejnego zaśnięcia schodzi jakieś 1,5 do 2 godzin. Z lewej piersi je ładnie, z prawej jak go najdzie. Także jeszczeb też muszę ściągać i wtedy butla dostaje. Najgorzej że zaczyna go wypryszczac na twarzy, czyli uczula go coś co jem. Więc będę pomału eliminować najbardziej prawdopodobne jedzenie. Zacznę chyba od nabiału. Zobaczymy czy wystarczy:-)
    Poza tym jestem przeszczesliwa że już go mogę tulic i patrzeć w te jego słodkie oczka:-)

A co u mamus brzuchatych, prosimy o sprawozdania:-)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tylko podbrzusze mnie ciagnie po za tym 0skurczu...musze czekac do jutra zeby ten balonik wsadzili:)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko że nie dają Ci oksytocyny, na pewno by przyspieszylo akcję i skurcze. No ale oby jutro poszło:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chybaa czop mi odeszedl na papierze mialam brazowa galaretkę z krwia...

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano porod zbliza sie Wielkimi krokami :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano trzymam kciuki :*

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch po malu sie stawia,az pod koniec ktg zaczelo piszczec:D narazie cisza:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Czekamy :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano trzymam kciuki:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey w nocy po 2 po zbadaniu tetnA znow kawalek czopa odszedl,zaraz ktg bedzie:)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano czyli coś w końcu ruszyło na porządnie :)

U mnie 33 t i już z utęsknieniem czekam na maj bo z dnia na dzień czuję się coraz gorzej;/ Woda zatrzymuje mi się w organizmie stopy i dłonie puchną, wogóle cała puchnę, a wody płodowe w dolnej granicy normy :( Mam dużo pić i w środę przyjść na kontrolę czy coś się z nimi poprawiło. Dobrze chociaż że synek rośnie jak na drożdżach, na poniedziałkowej wizycie ważył już 2130g i standardowo jest większy o 2 tygodnie do przodu :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia do maja zostalo tyci tyci:) czekamm jeszce na badanie ale sie ociaga moj lekarz :D

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki, właśnie dostałam oficjalne pismo z ZUSu, że podtrzymują swoją decyzję odmowną. sprawa jest już w sądzie i rozprawa 24 maja, więc nie jest źle! mogła być za pół roku albo i dłużej... więc trzymajcie kciuki :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii trzymamy ;)

Nataliano zobaczysz dzisiaj a najpóźniej jutro będzie tuliła swoje maleństwo :) Do terminu porodu zostało mi 49 dni a do ciąży donoszonej 29 dni więc pewnie szybko zleci :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja też miałam problem z małą ilością wód plodowych. Zaczęłam pić minimum 2 litry wody plus soki, czasem udawało się więcej i ładnie ilość wód wzrosła. Także tylko się pilnuj z piciem i będzie dobrze:-)

Domiii dobrze ze tak szybko ta rozprawa, oby poszło z górki. Dokop zusowi, należy im się:-)

domiii, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Szkoda, że sprawa musiała trafić do sądu. Ale cieszę się, że rozprawa odbędzie się tak szybko.

nataliano
    Jaka Twoja dzidzia jest uparta? :)

Klaudia
    Poj dużo wody i wszystko będzie git :)

domiii lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ