X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Ja też od mojej rodziny wiem, że napletek trzeba delikatnie ściągać by potem chłopiec nie miał kłopotów. Także proponuję podczas kąpieli właśnie delikatnie ściągać.

Madlene
    Nie ma sprawy. Dostaniesz zdjęcia :D

Macie przepis na mega proste ciasto :)

Składniki:
    1 szklanka cukru
    półtorej szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    pół margaryny
    4 jaja
    truskawki lub inne owoce

Roztop margarynę, utrzyj jaja z cukrem na puszystą masę, dodaj do masy mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia i dalej miksuj.
    Następnie wlej margarynę i wymieszaj delikatnie mikserem do
    połączenia składników.
    Wyłóż tortownicę lub formę do tarty papierem do pieczenia. Wylej masę i poukładaj truskawki lub inne owoce. Piecz w temperaturze 195-200°C przez około pół godziny. Gdy ciasto ostygnie posyp je cukrem pudrem.
    Smacznego!

magdaM85, Madlene84 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja też chciałabym obejrzeć zdjęcia.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam sie zglosic z rana w czw,niby pewnie pobiora krew i mocz,a pozniej nie wiem co dalej,niby jak nie bedzie rozwarcia to wloza balonik z ta solą no i antybiotyk dostane na gbs,jak nic nie ruszy to na nast dzien niby to samo,a jak bedzie cisza to cc...wiec mogli by od razu cc niz sie meczyc

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale ten czas leci... :-) w środę będzie tydzień jak jesteśmy w domu :-)
    U nas w miarę okej tylko od okolo soboty pojawiły się skurcze, co prawda nie takie jak wtedy. Chyba wybiorę się znów na ip jak nie przejdzie, ale nie chcę tam wracać....

W środę mamy kolejne usg bo mała nie chciała buzi pokazać, więc może w końcu zobaczę jej buzię. Tak bardzo bym chciała ją zobaczyć...

A przy okazji pochwalę się brzuszkiem

_______

Powiem Wam, że coraz częściej myślę o porodzie i coraz bardziej się boję :-P

Co u Was? Jak maluszki rosną? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:35

Doda, nataliano, domiii lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna fajny przepis, moze sie skusze na zrobienie mezusiowi:-) jak sie czujesz?bylas pobrac krew na morfologie?

Nataliano a co to za balonik? Bo ja nigdy o czymś w takim nie slyszalam. Ja miałam podaną oksytocyne tylko i jakieś czopki na lepsze rozwieranie szyjki.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Patutka to ładnie się wam podrosło. Dbaj o siebie i dużo wypoczywaj.

Ja też dziś byłam na pobraniu krwi. Za tydzień mam usg połówkowe i wtedy odbiorę wyniki badań. Dzidzio ostatnio coraz lepiej kopie. Aż czasami podskakuję jak tak z nienacka kopnie.

Nataliano trzymam kciuki za Twoje rychłe rozpakowanie się.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda z tego co mi kumpela mowila To jest taki gumowy balonik nie nadmuchany, wkładają i strzykawką napełniają solą fizjologiczną i między nogami Ci zwisa taki wężyk który Ci wystaje ze środka
    Nic przyjemnego,oni to zakładają na noc.niewiem jak to wyglada bo niewidzialam,zobaczymy czy to cos da :-) Patutka slicznie Ci brzusiu rosnie :-) doda dziękuję,to juz niedlugo,nie moge sie doczekac

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano to powiem szczerze że nie słyszałam o takim sposobie wywołania porodu. Oby Cię to ominęło i córcia sama się ogarnęła do wyjścia.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje bo dalej cisza zero skurczy,a najlepsze jest to ze 2tyg temu urodzila laska mojego bylego chlopaka,a wczoraj widzialam bylego brata,laska w ciazy,mam nadziejee,ze nie bede z nia lezec na porodowce,bo wczoraj lazila tam w szlafroku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:02

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda
    Wysyłam wiadomość prywatną.

nataliano
    Nigdy nie słyszałam o takich metodach. Dziwne to jakieś. Ja też miałam oxytocynę.

Patutka
    Ale masz już ładny brzuszek. A tak się martwiłaś, że nie rośnie :) Obyś została w domu zdrowa aż do dnia porodu :)

Magda
    Nie byłam u lekarza. Poczekam jeszcze. Dzisiaj czułam się lepiej.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie podbrzusze napieprza...masakra skurcz napina sie i puszcza i tak od 10min,,,edit falszywy alarm,nastala ciisza ide spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:59

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano ja tak mialam że najpierw mnie trzymały skurcze a potem na cały dzień puściły ale pod wieczór znowu zlapaly, oby i u Ciebie tak było:-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieję, że nataliano się lada chwila wykluje :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jeszcze mnie laapaaly te bole w dole brzucha w nocy,nad ranem jak reka odjal...cisza. Niepokorna ja to chyba w czw sie wykluje:D nic na moja niunie nie dziala,ani chodzenie,ani skakanie na pilce,kucanie,itp:D jescze dwa dni dotrwamy :-)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam nataliano u Ciebie? Skurcze nie wróciły?

My dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry:-)normalnie cała wyprawa była:-) Dominik ładnie przybrał na wadze, waży 3350, zarloczek z niego normalnie:-) zoltaczka się nie rozwinęła więc też dobrze. Następna wizyta po świętach, bo jakieś dane do książeczki zdrowia trzeba powpisywac, a dziś za szybko było na te informacje.
    Poza tym się ogarniamy. Maluch pomału przystawia się też do prawej piersi, więc na dobrej drodze jesteśmy do nie używania laktatora:-)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nic sie nie dzieje,tylko krocze boli,zero skurczy,pewnie w nocy sie odezwa...a Twoj synus juz tydzien ma jak to zlecialo,ja jakbym w terminie rodzila to pewnie bym wyszla i cieszyla sie a tak czekanko,juz blizej niz dalej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to fajnie ze pozalatwialiscie wszystko,malutki ladnie je :-) to jest dobrze :-) fajnie ze masz pokarm swoj,zobaczymy czy ja bede miala,narazie laktatora nie mam,ale zawsze mozna kupic :-) jak co to bede sie meldowac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaak mialyscie cc czy sn to dostalyscie cos przeciwbólowego? :-)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano to czekamy z niecierpliwością na Twoje wyklucie:-)
    Ja rodzilam ze znieczuleniem. Przy 6cm anestezjolog podał mi znieczulenie w kręgosłup, jest zakładany taki jakby wenflon i znieczulenie jest dozowane automatycznie. Potem po porodzie dostawalam tabletki przeciwbólowe, a przy wypisie dostałam receptę na czopki przeciwbólowe i maść na ranę krocza taka przeciwbakteryjna i przeciwzapalna.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku od nataliano to będzie teraz taki straszny przestój z porodami... ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ