Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda
Ja też od mojej rodziny wiem, że napletek trzeba delikatnie ściągać by potem chłopiec nie miał kłopotów. Także proponuję podczas kąpieli właśnie delikatnie ściągać.
Madlene
Nie ma sprawy. Dostaniesz zdjęcia
Macie przepis na mega proste ciasto
Składniki:
1 szklanka cukru
półtorej szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
pół margaryny
4 jaja
truskawki lub inne owoce
Roztop margarynę, utrzyj jaja z cukrem na puszystą masę, dodaj do masy mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia i dalej miksuj.
Następnie wlej margarynę i wymieszaj delikatnie mikserem do
połączenia składników.
Wyłóż tortownicę lub formę do tarty papierem do pieczenia. Wylej masę i poukładaj truskawki lub inne owoce. Piecz w temperaturze 195-200°C przez około pół godziny. Gdy ciasto ostygnie posyp je cukrem pudrem.
Smacznego!magdaM85, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda ja mam sie zglosic z rana w czw,niby pewnie pobiora krew i mocz,a pozniej nie wiem co dalej,niby jak nie bedzie rozwarcia to wloza balonik z ta solą no i antybiotyk dostane na gbs,jak nic nie ruszy to na nast dzien niby to samo,a jak bedzie cisza to cc...wiec mogli by od razu cc niz sie meczyc
-
Dzień dobry. Ale ten czas leci... w środę będzie tydzień jak jesteśmy w domu
U nas w miarę okej tylko od okolo soboty pojawiły się skurcze, co prawda nie takie jak wtedy. Chyba wybiorę się znów na ip jak nie przejdzie, ale nie chcę tam wracać....
W środę mamy kolejne usg bo mała nie chciała buzi pokazać, więc może w końcu zobaczę jej buzię. Tak bardzo bym chciała ją zobaczyć...
A przy okazji pochwalę się brzuszkiem
_______
Powiem Wam, że coraz częściej myślę o porodzie i coraz bardziej się boję
Co u Was? Jak maluszki rosną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:35
Doda, nataliano, domiii lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Niepokorna fajny przepis, moze sie skusze na zrobienie mezusiowi:-) jak sie czujesz?bylas pobrac krew na morfologie?
Nataliano a co to za balonik? Bo ja nigdy o czymś w takim nie slyszalam. Ja miałam podaną oksytocyne tylko i jakieś czopki na lepsze rozwieranie szyjki. -
No Patutka to ładnie się wam podrosło. Dbaj o siebie i dużo wypoczywaj.
Ja też dziś byłam na pobraniu krwi. Za tydzień mam usg połówkowe i wtedy odbiorę wyniki badań. Dzidzio ostatnio coraz lepiej kopie. Aż czasami podskakuję jak tak z nienacka kopnie.
Nataliano trzymam kciuki za Twoje rychłe rozpakowanie się.
-
nick nieaktualnyMagda z tego co mi kumpela mowila To jest taki gumowy balonik nie nadmuchany, wkładają i strzykawką napełniają solą fizjologiczną i między nogami Ci zwisa taki wężyk który Ci wystaje ze środka
Nic przyjemnego,oni to zakładają na noc.niewiem jak to wyglada bo niewidzialam,zobaczymy czy to cos da Patutka slicznie Ci brzusiu rosnie doda dziękuję,to juz niedlugo,nie moge sie doczekac -
nick nieaktualnyMam nadzieje bo dalej cisza zero skurczy,a najlepsze jest to ze 2tyg temu urodzila laska mojego bylego chlopaka,a wczoraj widzialam bylego brata,laska w ciazy,mam nadziejee,ze nie bede z nia lezec na porodowce,bo wczoraj lazila tam w szlafroku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:02
-
Doda
Wysyłam wiadomość prywatną.
nataliano
Nigdy nie słyszałam o takich metodach. Dziwne to jakieś. Ja też miałam oxytocynę.
Patutka
Ale masz już ładny brzuszek. A tak się martwiłaś, że nie rośnie Obyś została w domu zdrowa aż do dnia porodu
Magda
Nie byłam u lekarza. Poczekam jeszcze. Dzisiaj czułam się lepiej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak tam nataliano u Ciebie? Skurcze nie wróciły?
My dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry:-)normalnie cała wyprawa była:-) Dominik ładnie przybrał na wadze, waży 3350, zarloczek z niego normalnie:-) zoltaczka się nie rozwinęła więc też dobrze. Następna wizyta po świętach, bo jakieś dane do książeczki zdrowia trzeba powpisywac, a dziś za szybko było na te informacje.
Poza tym się ogarniamy. Maluch pomału przystawia się też do prawej piersi, więc na dobrej drodze jesteśmy do nie używania laktatora:-)
Madlene84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nataliano to czekamy z niecierpliwością na Twoje wyklucie:-)
Ja rodzilam ze znieczuleniem. Przy 6cm anestezjolog podał mi znieczulenie w kręgosłup, jest zakładany taki jakby wenflon i znieczulenie jest dozowane automatycznie. Potem po porodzie dostawalam tabletki przeciwbólowe, a przy wypisie dostałam receptę na czopki przeciwbólowe i maść na ranę krocza taka przeciwbakteryjna i przeciwzapalna.