X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale przystojniak!!!!! jak to zlecialo!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale slodziak,bystre oczka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam w nocy mialam sredni bol podbrzusza chyba z ok 2godzin i to ciagly na dodatek mala sie wypychala,myslalam ze mi brzuch zaraz rozsadzi,masowalam przeszło troche,a do tego pozniej palila mnie zgaga jak w żar:/// obrocilam sie na drugi bok to w rece od lokcia przeszywajacy bol hakbym zachaczyla zamkuem badz ktos mi sie wbijal do skory...to na tyle,znow mnie brzuch pobolewa,zaparcie mnie wzielo:/ ehhh...niech to sie juz zacznie bo umre z bolu:( milego dnia:))

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano trzymaj sie jeszcze troche :)

Kalika mam pytanie czy sa jakies przeciwwskazania zeby taki miesieczny Maluszek spal na brzuchu. Duzo spal na brzuchu? Bo moj Maly uwielbia, spi spokojniej ale maz mnie meczy ze pewnie nie moze tak duzo....

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Wytrzymaj jeszcze trochę. Już niebawem zobaczysz swoje szczęście :)

Madlene
    Mi mówiono,że w ogóle nie powinno spać na brzuchu, bo się może udusić, kiedy ułoży się twarzą do materaca.

Misia
    Ale dzidzia rośnie szybko. Słodkie maleństwo :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jaki słodki ten Twój synek, i jak szybko rośnie:-)

Nataliano jeszcze troszeczkę i Twój Skarbek też będzie z tobą, już mało zostało. Ta końcówka na pewno jest ciężka, ale widok maleństwa wszystko wynagradza:-)

Za nami pierwsza noc w domku...masakra. Dominik płakał do 4 rano, nie chciał ssac piersi ciągle się buntowal. W klinice już tak ładnie się przystawial. Dopiero zjadł jak mu sciagnelam i z butli dałam. Zasnął po 4 i do 10 spał. Rano zadzwonilismy po położną, to już była. Bardzo pomocna kobieta, będzie znowu w poniedziałek. Maluch za bardzo już do smoczka się przyzwyczaił i się leni ciągnąc cyca. Więc mamy odstawić smoczka, kupiliśmy też kapturki na piersi to lepiej idzie. Będziemy walczyć, bo mam dużo pokarmu i chciałabym żeby jadł moje mleko. Mam nadzieję że się uda:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Na pewno będzie jadł. Tylko musisz być cierpliwa. I smoczek faktycznie do odstawienia. Będzie dobrze :*

magdaM85 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, gratuluję prześlicznego synka! Jest cudowny, a na żywo na pewno o niebo cudowniejszy :* 2 dni temu czytałam w branżowym piśmie artykuł o karmieniu piersią, gdzie był poruszony aspekt smoczka. Zdania są podzielone, jednak jest teoria, że stosowanie smoczka w okresie nauki karmienia piersią negatywnie na ten proces wypływa, dlatego amerykanie uważają, że powinno się go podawać dopiero, gdy KP zostanie dobrze przez dziecko opanowane, a laktacji ustabilizowana, tj. po około miesiącu. Mały co dopiero się urodził, także wszystko jeszcze możecie wyprostować - smoka póki co schowajcie, przyda się za kilka tygodni ;) Początki KP zawsze są trudne, sukces zależy głównie od motywacji mamy, a tej widzę, że Ci nie brakuje, także dacie radę :*

Nataliano, czekamy na Ciebie i Twoja córeczkę. Pomysl, że od porodu dzielą Cie raptem godziny :)

Madlene, w samym spaniu na brzuchu nie ma nic złego, dzieciom z problemami brzuszkowymi często przynosi ono nawet ulgę. Niebezpieczne jest to, o czym pisała Niepokorna - dziecko leżąc na brzuszku, a jeszcze przypadkiem z poduszka lub na miękkim podłożu, może się udusić. Maleństwo nie kontroluje jeszcze swoich ruchów i może przyjąć taka pozycje, która uniemożliwi mu swobodne oddychanie. Dlatego też niemowląt z zasady nie układa się do snu w pozycji na brzuchu.

Mi$ia, słodki bobas. Oczka na pół twarzy :) Chyba drobiazg z niego, co? ;)

NIEPOKORNA, magdaM85 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika no raczej idzie w dlugosc tydzien temu wazyl 6200 i 62 cm :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda widać ze dasz rade z KP. Jak mowi Kalika duzo zalezy Od mamy a widać ze bardzo chcesz. My smoczka niestety uzywamy tez Od pierwszego tyg ale inaczej Nasz Maly moglby non stop lezec przy cycku ;) ale moze tez dlatego mnie wciaz Bola sutki jak go przystawiam...

Wlasnie Nasz synek jest bardzo silny. Bez problemu podnosi glowe I jak mu sie znudzi to nawet lezac na brzuszku podczas snu przekłada sobie ja z jednej strony na druga. Wtedy tez go kłade bez poduszki w ogole. Ale moze faktycznie poki Co bede go tak ukladala do snu w dzien gdy mam go na oku. W nocy narazie plecki mu musza wystarczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 17:19

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Właśnie. Układaj go na brzuszku jak masz na niego oko. Na nic lepiej nie :)
    Moja Julia już w pierwszym tygodniu podnosiła głowę. Silna baba po mamusi :P

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24
    Czemu do nas nie zaglądasz? Jak Twoje dzieciaczki?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Magda śliczny synuś, już się nie mogę doczekać jak mój pojawi się na świecie :)

Misia ale Ci przystojniacha rośnie, cudny chłopczyk!

Ja mam jakiegoś doła od kilku dni. Chyba ta paskudna pogoda, szarość za oknem i brak słońca tak na mnie wpływają. Niech już przyjdzie ta wiosna a z nią święta i jak najszybciej maj, bo inaczej to zwariuje z nudów w tych 4 ścianach.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ta szarowka faktycznie kiepsko wpływa. Najgorzej że jak czytałam prognozy to nawet zima może wrócić, przynajmniej w moich rejonach, ale to biegun zimna więc wszystko możliwe.
    Jak u Ciebie z magisterską? Już masz sprawdzoną? Chcesz się bronić jeszcze przed porodem czy już po? Jak tam się poza tym czujesz? Już coraz bliżej końca:-)

Natalino jak tam u Ciebie? Jak sie czujesz? Domyślam się że te ostatnie dni są ciężkie, ja wiem jak u mnie termin minął, to taka nerwowka się zaczęła.

U mnie dziś lepiej noc minęła. Wczoraj pierwsza kąpiel, nawet sprawnie poszło ale się upocilismy z nerwów jak myszy:-) Dominik zasnął po 1 w nocy i spał do 6 rano, teraz też zjadł i sobie śpi:-) z karmieniem ciężko:-(
    Kalika chyba i tym właśnie co napisałaś położna nam mówiła wczoraj, najgorzej że już teraz bez smoczka jest ciężko. Dominik jest nerwowy strasznie i chce wszystko na już. Próbowałam go przystawiac do piersi ale niestety koniec końców musiałam ściągnąć mleko i zjadł z butelki. Chociaż dobrze ze moje mleko je, takie drobne pocieszenie.

Kalika, Doda, urocza, Renia co tam u Was? Jak sie czujecie?
    Podlaczam się pod pytanie Niepokornej, ciekawe co u Ani...Jak jej bliźniaki.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie strasz tą zimą ;/ Ale u siebie w długoterminówce niestety też widzę jeszcze śnieg z deszczem.. Magisterka oddana, byłam u promotorki w poprzednią środę ale była tak zalatana, że kazała zostawić maila i miała przesłać wskazówki co zmienić i poprawić. Do dzisiaj cisza, chyba w przyszłym tygodniu przejadę się na uczelnię i spróbuję ją dorwać, bo pewnie zapomniała ;/ Obronę mam planowaną w pierwszych 2 tygodniach lipca więc powinnam się już jakoś ogarnąć po porodzie :) Z samopoczuciem szczerze jest różnie, ostatnio świrowałam bo czułam taki dziwny ból krocz jakby rozpychanie czy kłucie, ale podobno to normalne. Jest mi też już coraz ciężej i szybciej się męczę, mam takie dziwne przeczucie że urodzę z końcem kwietnia, no ale zobaczymy :) W poniedziałek wizyta, a od wtorku biorę się za pranie i prasowanie ciuszków i pościeli :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam :) Magda my nadal w dwupaku,o dziwo nic mnie nie bolalo w nocy:/ jutro ktg wieczorem...u nas tez szarowa nic sie nie chce, czlowiek zamulony:) zaraz śniadanko bo nie dawno wstałam,pozniej na zakupy z mamuska,musze kokardke kupic do wózka:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Ja tak samo się spociłam przy pierwszej kąpieli. Zauważyłam, że pocę się ze stresu za każdym razem, kiedy wykonuję jakąś nową czynność za pierwszym razem. Za drugim razem już jest normalnie i bez stresu :)

A ja dzisiaj otrzymałam kilka darmowych zdjęć z sesji fotograficznej, o której Wam wspominałam. Jedno Wam pokazuję :D

2rw464x.jpg

magdaM85, Doda, Madlene84, kalika, klaudia1534, nataliano, 100krotka:) lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Niepokorna śliczne niunie.już nie mogę doczekać się swojego szkraba. Bardzo chętnie pode$lę wam trochę pięknej włoskiej pogody. U mnie dziś piękne słonko więc wietrzę mieszkanie, robię porządki a jak mąż wróci z pracy to będziemy robić generalne porządki w pokoiku który ma być dla malucha bo stasznie tam zagracone jest, głównie przez ten wózek i pudła z ubrankami które dostałam. Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę miłego weekendu

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, zazdroszczę słońca. Wczoraj przeglądałam oferty wczasów w Grecji i tak mi się zamarzyla plaża, morze, słońce i wszechogarniajace ciepło. Z jednej strony chętnie wygrzalabym się trochę np. w maju,a z drugiej mam opory co do latania w tym stanie. Co o tym sądzicie?

Niepokorna, można gdzieś będzie obejrzeć całą sesje. Zdjęcie jest urocze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 12:29

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda
    Dziękuję za miłe słowa :)
    A co do pogody to faktycznie warto ją wykorzystać. Jak urządzisz pokoik dla dziecka to mam nadzieję, że nam pokażesz?

kalika
    Czemu masz opory w związku z lataniem? Ja bym bardzo chętnie poleciała na jakieś ciepłe wakacje :) Ale w sumie mieszkam nad morzem i mam nadzieję, że w tym roku lato będzie piękne :D
    Kochana, napiszę na priv jak zaakceptujesz mnie w przyjaciółkach :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ