X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka u mnie czas leci powolutku. Płeć poznam dopiero 21 marca na usg połówkowym. Nie mam zielonego pojęcia kto tam siedzi u mnie w brzuszku bo na usg genetycznym lekarka nic nie powiedziała, z reszą chyba nawet jeszcze nie było widać. Dni płyną powoli, na szczęście znowu dobrze sypiam a sen mam kamienny, że jak się na jednym boku położe i potem się obudzę to ucho odciścięte strasznie boli. Ogarniam pomalutku dom bo po tej wycieczce do Polski to nie mogę dojść do ładu.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Ja miałam przeczucie na chlopaka, s jednak :-P mój luby się nir sprawdził z genami :-D awww.
    U mnie w 13i5 tc lekarz dal prawie pewność na dziewczynę. I tak też zostało. ;-) facet ma wiedzę niczego sobie. Patrzył na długość tego, kąt i inne i jak powiedział tak zostało ;-) chociaż miałam ochotę go ubić, że zniszczył marzenie o synku :-P
    To już niedługo masz usg 12 dni ;-)
    My dzisiaj jeszcze czekamy na usg i mam nadzieję, że wyjdziemy do domu.
    A ja ze snem mam różnie. Nir umiem tu w szpitalu tyle spać co w domu, a juz nie mogę sie doczekać aż zasnę i wstanę 15h później, kurde!
    Na kiedy masz dokładny termin? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przeczucie na chłopaka. Wczoraj mąż mnie kompletnie zaskoczył jak przyniósł dwa bukiety kwiatów. Powiedział że jeden dla mnie a drugi dla naszej córeczki, bo on od samego początku twierdzi że to będzie dziewczynka. Termin mam na 5 sierpnia identycznie jak moja siostra która urodziła 9 lat temu dziewczynkę.

kalika, Patutka, Madlene84 lubią tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka
    Nie smuć się. Ja też chciałam synka, a teraz stwierdzam, że jednak dobrze, że mam córeczkę. Jestem w niej zakochana na zabój. Twoja też będzie słodka i wspaniała.

Dziewczyny, najważniejsze jest zdrowie dzieciaczków. A płeć to sprawa drugorzędna :)

U nas od wczoraj leje deszcz i jest mega wichura. Aż się nie chce nic robić. A jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:32

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czekam na teoj opis porodu :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, kciuki za dzisiejsze usg i wypis do domu. Oby mała w końcu ujawniła swoje oblicze ;) Ja właśnie jestem teraz takim śpiochem, dziś spalam 11 godzin ;)

Doda, mąż uroczy :) Mnie wczoraj brat składając życzenia pytał, czy odbieram podwójne, czy pojedyncze ;) Osobiście mam przeczucie na dziewczynkę, bo <3 było 3 dni przed owulacja, poza tym córeczka jest odwiecznym marzeniem mojego meza, jednak moja babcia, jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży, miała sen że będę miała synka. Zobaczymy :) Mi na ten moment obojętne, byle było zdrowe.

Niepokorna, z takich niezbędnikow to:
    Espumissan krople - lek na wzdecia, warto mieć kilka buteleczki, bo przy regularnym stosowaniu dość szybko schodzi;
    probiotyk w kroplach, np. Floractin, Dicoflor - do podawania przy roznych problemach z brzuszkiem, w biegunce, przy antybiotyku, ten pierwszy jest tańszy, a zawiera ten sam szczep co Dicoflor;
    Woda morska do noska, np. Disnemar - do czyszczenia noska, przy katarze;
    Nasivin 0,01% krople - przy nasilonym, wodnistym katarze, do stosowania w pierwszych 3-5 dniach choroby;
    Aspirator do oczyszczania nosa, np. Katarek;
    Sól fizjologiczna w ampułkach - np. do przemywania oczu;
    Alantan plus, krem - tani a dobry do smarowania pupy;
    Wit. D w kroplach lub kapsułkach twist-off
    Na ten moment tyle mi przychodzi do głowy, jak coś mi się przypomni to napisze Ci jeszcze.

domiii, Madlene84 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Patutka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda- Hahaha! Moja mama Tylko powiedziała, że będzie baba i jest! Ona zawsze wykracze :-P
    To wspaniałe co zrobił mąż!
    Też mam termin 2 dni przed terminem ktory miała moja siostra prawie 6 lat temu z synem :-P
    A urodził się 9.07 ;-)

Niepokorna- teraz też bym jej już na siusiaka nir zamieniła :-P
    Ale zawsze marzenia można mieć ;-)

Kalika- mała nie pokazała buzi....
    Ake idziemy do DOMU!!!!!
    Wgl. Ja nie wierzę w związek płci z owulacją.
    My w tamtym cyklu kochaliśmy się tylko w owulacje, a mamy dziewczynkę. I z niejedną rozmawiałam, że tak miały :-P
    W zasadzie to nie ma chyba jednoznacznych potwierdzonych danych na ten temat

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Bardzo Ci dziękuję za niezbędnik. Aspirator już mam i nawet używam. Ostatnio jak małą męczył brzuszek i mocno płakała to zapchała cały nosek i musiałam interweniować :) Sól też mam, ale w sumie mama może mi dokupić przed przylotem. A resztę jej wyślę to zakupi. A po co ta witamina D?

Patutka
    Bardzo się cieszę, że lecicie do domu. Wspaniała wiadomość! :)

Doda
    Cudownie się mąż zachował :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, cieszę się że w końcu idziecie do domku. Jest tajemnicza ta Twoja córka, nie ma co... ;)
    W kwestii związku płci z owulacja faktycznie nie ma na to jednoznacznych dowodów. Ale nadzieję zawsze mieć można ;)

Niepokorna, witamina D powstaje w skórze pod wpływem promieniowania UV (światło słoneczne). Żyjąc w regionach o słabym nasłonecznieniu, np. Polska czy UK nie jesteśmy w stanie wyprodukować jej w wystarczającej ilości, a jest bardzo ważna - odpowiada za baaaardzo wiele funkcji organizmu. W związku z tym są zalecenia aby w miesiącach jesienno-zimowo-wiosennych, a najlepiej przez cały rok, suplementowac ja w postaci sztucznej. Nie tylko u dzieci, ale u wszystkich tylko w różnych dawkach. Aktualnie mm dla niemowląt są wzbogacone w wit. D jednak dodatkowe 400-500 jednostek witaminy D na dobe nie zaszkodzi.

Madlene84, Patutka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    To kiedy powinnam zacząć aplikować małej tą witaminę D w kroplach?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png

Wysłany: 9 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze polecam niepokorna cos na wszelki wypadek na goraczke w czopkach i plynie czopki z tego co pamietam sa przy wymiotach tez i sa przeciwbolowe

kalika lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    kalika
    To kiedy powinnam zacząć aplikować małej tą witaminę D w kroplach?
    Można od pierwszych dni zycia, czyli nawet od dziś ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

Wysłany: 9 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mnie sie cos pokickalo ze od 8 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:16

• Doda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mąż mi wczoraj zrobił niespodziankę tymi kwiatami. Myślałam że nie będzie miał czasu na kupowanie kwiatków bo ostatnio strasznie zarobiony jest a tu baaam i to w dodatku dwa bukiety. Ja też nie wierze w te prognozy płci bo to raczej zależy od faceta, tzn jego żołnierzyków. Ciężko więc określić w jakikolwiek sposób płeć dziecka. Mam przeczucie na chłopaka ale kto tam siedzi to się dopiero dowiem za niecałe 2 tygodnie. Nieważne kto aby było zdrowe i szczęśliwie się urodziło.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Od dzisiaj nie dam rady. Raczej od kwietnia jak mama mi krople przywiezie :P

Misia
    A jesteś w stanie polecić jakieś konkretne czopki? W sensie podać mi nazwę.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 :) wrote:
    Jeszcze polecam niepokorna cos na wszelki wypadek na goraczke w czopkach i plynie czopki z tego co pamietam sa przy wymiotach tez i sa przeciwbolowe

Mi$ia26, super, że o tym piszesz. Warto zaopatrzyć się w czopki z paracetamolem dla niemowląt, np. Efferalgan po 80 mg (dla dziecka 6-8 kg) i po 150 mg dla 10-15 kg malucha. Ponadto dobrze mieć paracetamol doustny (np. Pedicetamol bo jest mocno skoncentrowany i objętość podawanego leku jest zminimalizowana) oraz ibuprofen doustny, np. Kidofen w zawiesinie lub Ibum w zawiesinie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 :) wrote:
    A to mnie sie cos pokickalo ze od 8 :)
    Od 8. doby życia podaje się wit. K u dzieci karmionych piersią. Rodzice często podają preparaty łączące w sobie wit.K i D dlatego na kartach informacyjnych ze szpitala zwykle dla uproszczenia zalecają podaż tych witamin od 8 doby.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

Wysłany: 9 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pedicetamolw plynie a czopki mamy paracetamol farmina :)

Wysłany: 9 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wszelki wypadek mamy jeszcze czopki glicerynowe jak naprawde lupy nie moze zrobic i nic nie pomaga ani masaz ani nic

kalika lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kojarzylam ta 8 dobe ale nie vylam pewna czy D czy K :)

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ