Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka u mnie czas leci powolutku. Płeć poznam dopiero 21 marca na usg połówkowym. Nie mam zielonego pojęcia kto tam siedzi u mnie w brzuszku bo na usg genetycznym lekarka nic nie powiedziała, z reszą chyba nawet jeszcze nie było widać. Dni płyną powoli, na szczęście znowu dobrze sypiam a sen mam kamienny, że jak się na jednym boku położe i potem się obudzę to ucho odciścięte strasznie boli. Ogarniam pomalutku dom bo po tej wycieczce do Polski to nie mogę dojść do ładu.
-
Kurcze. Ja miałam przeczucie na chlopaka, s jednak mój luby się nir sprawdził z genami awww.
U mnie w 13i5 tc lekarz dal prawie pewność na dziewczynę. I tak też zostało. facet ma wiedzę niczego sobie. Patrzył na długość tego, kąt i inne i jak powiedział tak zostało chociaż miałam ochotę go ubić, że zniszczył marzenie o synku
To już niedługo masz usg 12 dni
My dzisiaj jeszcze czekamy na usg i mam nadzieję, że wyjdziemy do domu.
A ja ze snem mam różnie. Nir umiem tu w szpitalu tyle spać co w domu, a juz nie mogę sie doczekać aż zasnę i wstanę 15h później, kurde!
Na kiedy masz dokładny termin?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ja też mam przeczucie na chłopaka. Wczoraj mąż mnie kompletnie zaskoczył jak przyniósł dwa bukiety kwiatów. Powiedział że jeden dla mnie a drugi dla naszej córeczki, bo on od samego początku twierdzi że to będzie dziewczynka. Termin mam na 5 sierpnia identycznie jak moja siostra która urodziła 9 lat temu dziewczynkę.
kalika, Patutka, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
Patutka
Nie smuć się. Ja też chciałam synka, a teraz stwierdzam, że jednak dobrze, że mam córeczkę. Jestem w niej zakochana na zabój. Twoja też będzie słodka i wspaniała.
Dziewczyny, najważniejsze jest zdrowie dzieciaczków. A płeć to sprawa drugorzędna
U nas od wczoraj leje deszcz i jest mega wichura. Aż się nie chce nic robić. A jak u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:32
-
Patutka, kciuki za dzisiejsze usg i wypis do domu. Oby mała w końcu ujawniła swoje oblicze Ja właśnie jestem teraz takim śpiochem, dziś spalam 11 godzin
Doda, mąż uroczy Mnie wczoraj brat składając życzenia pytał, czy odbieram podwójne, czy pojedyncze Osobiście mam przeczucie na dziewczynkę, bo było 3 dni przed owulacja, poza tym córeczka jest odwiecznym marzeniem mojego meza, jednak moja babcia, jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży, miała sen że będę miała synka. Zobaczymy Mi na ten moment obojętne, byle było zdrowe.
Niepokorna, z takich niezbędnikow to:
Espumissan krople - lek na wzdecia, warto mieć kilka buteleczki, bo przy regularnym stosowaniu dość szybko schodzi;
probiotyk w kroplach, np. Floractin, Dicoflor - do podawania przy roznych problemach z brzuszkiem, w biegunce, przy antybiotyku, ten pierwszy jest tańszy, a zawiera ten sam szczep co Dicoflor;
Woda morska do noska, np. Disnemar - do czyszczenia noska, przy katarze;
Nasivin 0,01% krople - przy nasilonym, wodnistym katarze, do stosowania w pierwszych 3-5 dniach choroby;
Aspirator do oczyszczania nosa, np. Katarek;
Sól fizjologiczna w ampułkach - np. do przemywania oczu;
Alantan plus, krem - tani a dobry do smarowania pupy;
Wit. D w kroplach lub kapsułkach twist-off
Na ten moment tyle mi przychodzi do głowy, jak coś mi się przypomni to napisze Ci jeszcze.
domiii, Madlene84 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Doda- Hahaha! Moja mama Tylko powiedziała, że będzie baba i jest! Ona zawsze wykracze
To wspaniałe co zrobił mąż!
Też mam termin 2 dni przed terminem ktory miała moja siostra prawie 6 lat temu z synem
A urodził się 9.07
Niepokorna- teraz też bym jej już na siusiaka nir zamieniła
Ale zawsze marzenia można mieć
Kalika- mała nie pokazała buzi....
Ake idziemy do DOMU!!!!!
Wgl. Ja nie wierzę w związek płci z owulacją.
My w tamtym cyklu kochaliśmy się tylko w owulacje, a mamy dziewczynkę. I z niejedną rozmawiałam, że tak miały
W zasadzie to nie ma chyba jednoznacznych potwierdzonych danych na ten temat
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
kalika
Bardzo Ci dziękuję za niezbędnik. Aspirator już mam i nawet używam. Ostatnio jak małą męczył brzuszek i mocno płakała to zapchała cały nosek i musiałam interweniować Sól też mam, ale w sumie mama może mi dokupić przed przylotem. A resztę jej wyślę to zakupi. A po co ta witamina D?
Patutka
Bardzo się cieszę, że lecicie do domu. Wspaniała wiadomość!
Doda
Cudownie się mąż zachował -
Patutka, cieszę się że w końcu idziecie do domku. Jest tajemnicza ta Twoja córka, nie ma co...
W kwestii związku płci z owulacja faktycznie nie ma na to jednoznacznych dowodów. Ale nadzieję zawsze mieć można
Niepokorna, witamina D powstaje w skórze pod wpływem promieniowania UV (światło słoneczne). Żyjąc w regionach o słabym nasłonecznieniu, np. Polska czy UK nie jesteśmy w stanie wyprodukować jej w wystarczającej ilości, a jest bardzo ważna - odpowiada za baaaardzo wiele funkcji organizmu. W związku z tym są zalecenia aby w miesiącach jesienno-zimowo-wiosennych, a najlepiej przez cały rok, suplementowac ja w postaci sztucznej. Nie tylko u dzieci, ale u wszystkich tylko w różnych dawkach. Aktualnie mm dla niemowląt są wzbogacone w wit. D jednak dodatkowe 400-500 jednostek witaminy D na dobe nie zaszkodzi.Madlene84, Patutka lubią tę wiadomość
-
No mąż mi wczoraj zrobił niespodziankę tymi kwiatami. Myślałam że nie będzie miał czasu na kupowanie kwiatków bo ostatnio strasznie zarobiony jest a tu baaam i to w dodatku dwa bukiety. Ja też nie wierze w te prognozy płci bo to raczej zależy od faceta, tzn jego żołnierzyków. Ciężko więc określić w jakikolwiek sposób płeć dziecka. Mam przeczucie na chłopaka ale kto tam siedzi to się dopiero dowiem za niecałe 2 tygodnie. Nieważne kto aby było zdrowe i szczęśliwie się urodziło.
-
Mi$ia26 :) wrote:Jeszcze polecam niepokorna cos na wszelki wypadek na goraczke w czopkach i plynie czopki z tego co pamietam sa przy wymiotach tez i sa przeciwbolowe
Mi$ia26, super, że o tym piszesz. Warto zaopatrzyć się w czopki z paracetamolem dla niemowląt, np. Efferalgan po 80 mg (dla dziecka 6-8 kg) i po 150 mg dla 10-15 kg malucha. Ponadto dobrze mieć paracetamol doustny (np. Pedicetamol bo jest mocno skoncentrowany i objętość podawanego leku jest zminimalizowana) oraz ibuprofen doustny, np. Kidofen w zawiesinie lub Ibum w zawiesinie.
-
Mi$ia26 :) wrote:A to mnie sie cos pokickalo ze od 8