Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzie moje gratulacje <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii moja niunia mnie zawiodla i nie chciała wyjść w dzień kobiet :D napierdziela mnie krocze od paru dni, ze nawet nie wiem czy chce sie wogole pokochać by cokolwiek ruszylo i tępy bol krzyza po za tym nic :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna jesli nasze dziecie cos boli lub cokolwiek to prawie kazda matka postawiła by sie w Twojej sytuacji aby ulzyc i by nie bolalo,a maasz te krople czy cos na ten brzusio?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Niepokorna jesli nasze dziecie cos boli lub cokolwiek to prawie kazda matka postawiła by sie w Twojej sytuacji aby ulzyc i by nie bolalo,a maasz te krople czy cos na ten brzusio?

Mam tylko herbetkę rumiankową. A krople dzisiaj zamówiłam te, co poleciła kalika. Ale pewnie przyjdą za kilka dni. Także na razie musimy sobie jakoś radzić bez nich.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję, piękny prezent Ci synciu zrobił na dzień kobiet :) Zdrówka dla Was obojga :*

Niepokorna biedna malutka.. Mam nadzieję, że już jest lepiej :*

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna mnie sie udalo kupić krople z tym skladnikiem u nas w Tesco. Patrzalas gdzieś stacjonarnie u Was?

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna wiem ze w angli sa krople colief na problemy z brzuszkiem moja szwagierka uzywala

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, stacjonarnie już nie szukałam. Zamówiłam online. Na razie przetrwamy na herbatce. A mała już ma się lepiej. Moejmy nadzieję, że tak zostanie.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientuje się któraś może czy przeziębienie, a dokładnie katar wpływa na wyniki? Muszę jutro a najpóźniej w czwartek zrobić morfologię, mocz, TSH i ALAT przed wizytą i tak się zastanawiam czy wyjdą odpowiednio..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja robilam dwa tygodnie temu, co nie mogłam wyjść z choroby to mocz i krew byla okej. Nic nie wyszło źle prócz hemoglobiny, którą i tak mam dalej niską. Ale ja robiłam te podstawowe ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie:-) dziękuję wszystkim i każdej z osobna za trzymanie kciuków i gratulacje:-)
    Nie mogę uwierzyć że to już po wszystkim i mam mego synka. Jak wrócimy do domu to napiszę wszystko po kolei jak było. Jestem zadowolona że udało się urodzić sn, ale przyznam że jakbym nie miała opcji znieczulenia to kiepsko by było, bo przy 6cm rozwarcia skurcze już tak bolały że mogłabym gryźć ściany z bólu. Albo mam niski próg bólu, albo faktycznie mialam tak bolesne skurcze.
    Jak się nic nie zmieni to w czwartek do domu, oby:-) na razie Dominik jeszcze nie jadł, lekarz mówił że po porodzie nawet przez dobę maluch może nie chcieć jeść. Po porodzie spał całe 12 godzin, a teraz już go na noc zabrały pielęgniarki od noworodków. To i ja może w końcu zasne, bo poprzednia noc cała nie spana.
    Buziaki wam wszystkim i dobrej nocki

NIEPOKORNA, nataliano, Doda, kalika, domiii lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Ja mam wysoki próg bólu, ale przy 7 cm też mówiłam do męża, że chcę umrzeć i błagałam o znieczulenie. Także myślę, że to po prostu jest ogromny ból i tyle. Bardzo się cieszę, że udało się naturalnie i dość szybko. Jeszcze raz gratulacje kochana :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z niecierpliwością na opis Twojego porodu.

Przy okazji ją się pytam gdzie jest Renia i co u Ciebie Patutka? Sytuacja już się trochę poprawiła?

Patutka lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, przy katarze mogą być niewielkie zachwiania w morfologii, choć równie dobrze wszystko może być ok.

Magda, to Ci mały uparciuszek z tym jedzeniem :) W teorii pierwsze karmienie w pierwszej godzinie po porodzie, ale z takim gagatkaie to sobie można te mądrości do kieszeni schować ;) Korzystaj z wolnej nocy i odsypiaj, bo od rana etat mamusi na Ciebie czeka :) Buziaki :*

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Powiedz... jakie leki itp. mogą się przydać przez pierwszy rok dziecka? Pytam, bo moja mama przylatuje do mnie pod koniec kwietnia z Polski i ma zamiar mi kupić kilka rzeczy. Masz pomysł co może być przydatne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:37

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda wrote:
    Czekam z niecierpliwością na opis Twojego porodu.

Przy okazji ją się pytam gdzie jest Renia i co u Ciebie Patutka? Sytuacja już się trochę poprawiła?
    Aaaaa kochana chyba 11 dzień tu będę i mam dość, marzę o własnym łóżku... :-(
    Jedną lokatorke mam taką, że dosłownie nie da się spać, a przy drugiej funkcjonować w dzień :o
    Skurcze ustały! Przestałam myśleć i płakać, że zaraz urodzę i stracę małą....
    Jutro rano mamy usg spróbują dorwać jej tą buzię i szyjkę.
    O 14 odstawili mi czopki rozkurczowe, więc jeśli na usg bedzie dobrze, a skurcze nie wrócą, to wyjdziemy jutro w końcu do domu, jaaaaj!

Moja córka kopie coraz bardziej, a ja dalej nie wierzę, że ta najpiękniejsza istota jest u mnie w brzuszku!

Prosimy o kciuki :-)

A co u Ciebie kochana? Wszystko okej? Płeć już znasz? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka
    Mam w takim razie nadzieję, że jutro wyjdziesz do domu :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja tez 3mam kciuki,abys wyszla z sZpitala i wsZystko było ok :-) nie tak dawno byłaś na początku ciazy a tu już 23tydzień idzie:) coraz bliżej niż dalej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 41 tygodniu ciazy i dalej cisza :-) o 11 mam położna :-) co tam jeszcze moze rozruszyc porod,badz szyjke

• Patutka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.
    Ciąża to przeuroczy stan bez względu na wszystko. Na pewno będę za nią tęsknić.
    Szczerze, to ja nie czuję tego czasu, że tak szybko leci...
    Chciałabym żebyśmy najlepiej były koło 30 tygodnia! Wtedy czułabym się dużo bezpieczniejsza o tego mojego dziabąga. :-)
    nie chciałabym aby już przychodziła na świat..
    Mam nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy..
    I wrócimy na porodówkę.
    Narazie ze skurczami cisza! Mam nadzieję, że tak zostanie.

Kobieta która tu na sali leży mnie dorobiła, przyszłam zdrowa, a jestem chora że hoho. Cały noc mam zatkany.
    Tylko wietrzyć non stop chciała... :-( w tym samym tygodniu co ja ale z bliźniakami. Moeie wam, jak mam w nosie ludzi tak jej sie nie da....
    Ziewa, że w toalecie ją słychać, jabłko żre, że pod drzwiami od sali słychać! Stęka non stop, mlaszcze pije i je na leżąco jak kaleka! Jest w podobnej sytuacji jak ja tyle, że nie ma skurczy i jej szyjka miala 27 mm. Hueh
    Przy mężu taką kalekę udajr, podnosić jej się pomaga, zakłada jej kapcie... jechala na usg to prosiła o wózek, bo ona mie dojdzie 15 metrów! A jak sama jest to zapitala. Przyzwyczaił ją do wygodnego zycia. Baba jest obrzydliwa, ja nie wiem co mu się w niej podoba.... on nawet nawet.
    Ale wiecie co? Ja juz nie wiem, czy ja mam się śmiać, czy plakac....
    Mam nadzieję, że będę trwała w tej chorobie we wlasnym łóżku!

Miłego dnia kochane :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 06:35

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ