Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już miałam 3 USG. Teraz w piątek mam znowu i już się nie mogę doczekać!
Sandrula podziwiam Cię, bo ja bym chyba oszalala z niepokoju. Dlatego m.in nie chodzę do lekarza na NFZ. Wolę zapłacić, ale mieć pewność, ze mam najlepszą opiekę. Raz byłam na NFZ w ciazy i nigdy więcej.
Jak rano mierzylam ciśnienie to miałam 94 na 85 chyba. Najlepsze jest to, ze mam dobre samopoczucie i miarę dużo energii
3500 g 54 cm -
Kochane prywatni lekarze to czasami lepsze numery niż na NFZ spotkałam takich co nie wiedzieli jak działa tabletka po albo twierdzili że tsh 7 to super wynik aaa no i jak mogłabym zapomnieć Pana który co drugiej pacjentce wmawial nieistniejącego raka i przyprawial o zawał serca także i tacy sąPierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
Dlatego najlepiej iść do kogoś poleconego Ja sama cały czas jestem pod opieką prywatną z firmy męża a i tak już 3 razy zmieniałam prowadzącego ;P I jak to się mówi do trzech razy sztukaOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Moją mame ostatnio ochrzaniła przypadkowa ginekolożka ze mama chodzi do dwóch lekarzy. Tak jakby to był jakiś grzech ze chce mieć pewność że z dzidzią wszystko ok i woli zapytać dwóch specjalistów co ją to w ogóle obchodziłoPierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
Ja chodzę do ordynatora położnictwa i ginekologii w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić. Ciotka do niego chodziła i była zadowolona. Konkretny facet, nie owija w bawełnę za to to mój gin na NFZ to była konkretna porażka. Ale tak jak mówisz Szuflada - zależy jak się trafi3500 g 54 cm
-
Do tego gina mam zaufanie, chodziłam do niego jeszcze przed ciążą, wszystko dokładnie tłumaczy, poświęca mi dużo czasu na wizycie no i tez jest ordynatorem w szpitalu w ktorym mam rodzić. . Bałabym sie isc do innego teraz. . Tylko ta niepewność
Pytałam kilka kobiet z mojej okolicy, prywatnie wszystkie polecają jednego ale też sa rozne opinie.. zastanawiałam sie czy przed tym prenatalnym nie isc jeszcze prywatnie na usg no ale to tylko tydzień. . Ehh sama nie wiem
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Tzn. To chyba bardziej ciekawosc niz nerwy gin mówił ze ,,od środka " jak najbardziej ok, macica sie wydłużyła ,ppkazal w ktorym miejscu sie teraz znajduje, jest zamknięta, zadnych plamien nie mam,zadnych bólów mocnych, badania wszystkie ok .. musze sie z tym przespac chyba i albo w tym tygodniu wyladuje u gin prywatnie albo wytrzymam ten tydzień i tak juz długo wytrzymałam. .
-
Wiec chyba ten tydzień poczekam i tak nic by to nie zmieniło.. musze sie odstresowywac przez ten tydzien bo jak pomysle sobie o tych prenatalnych to masakra.. ale, wierzę jednak ze będzie wszystko ok
Dziękuję za wysłuchanie musialam sie wzyzalic
-
Sandrula będzie dobrze :* staraj się odstresowac i nie myśl o kłopotach bo je na siebie ściągniesz :* poza tym stres źle na dzidzię wpływa :*
My dzisiaj idziemy na wizytę, trzymajcie kciuki za moją małą akrobatkę! a wczoraj zamówiliśmy meble i łóżeczko z materacem i poduszką klinową będą na środę, jak skręcimy to wyślę Wam fotki pokoju Basieńkisandrula, Tuliska lubią tę wiadomość
-
Sandrula a co do USG to nie masz się czym martwić, z dzidzią na pewno jest wszystko dobrze, a nie każdy lekarz robi usg co wizyta, chociaż wiem że to by Cię uspokoiło. Dla pocieszenia moja mama ze mną ani razu usg nie miała tylko gin ją badał a ja urodziłam się cała i zdrowa :*
-
Ja.mam.prenetalne 21.07 4dni przed ślubem cywilnym
Nie możliwe dziś wstalam myślałam ze dalej beda mnie meczyc mdlosci po odstwieniu leku w szpitalu a tu rano wstaje w domu i nic pelna energi.jestem :czyżby to co wyladowalam w szpitalu to.bylo apogeum:)
Żyć nie umierac jak to sie mówi:)
Sylwia my tez kacik robimy bo tu gdzie maly bedzie mial swoj kacik to obecnie jest mijego siłownia,starw meble i po pekane panele ,bedziemy malowac sciany i zastanawian sie nad dwoma kolorami zeby na jednej scianie byl jakis szary tu gdzie malucha kacik bedzie a druga to.nie wiem.jaki kolor tu gdzie salon i wykładzinę tez chcemy zrobić
W szpitalu powiedzieli ze ciąża prawidlowo sie rozwija ma.juz 2cm.
Wiec moge zaczac cos pomalutku planowac z pokojem.
Przed pojsciem do.szpitala zrobilam tsh i z 3,40 spadlo do 1,11
Jest pięknieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 08:51
Allmita lubi tę wiadomość
-
Kciuki za wszystkie wizyty i za dotrwanie do wizyt
Klaudys dobrze ze mdłości minęły mnie uparcie do 14 tygodnia trzymało.
Wyglada na to ze wypada mi teraz apogeum wizyt 18 położna, 8go sierpnia usg połówkowe, 11 sierpnia konsultacja neurolog/ginekolog, 8wrzesnia wizyta kolejna w szpitalu. I ciekawe na każda sami umawiają, przychodzą tylko terminy. -
Ja jak na razie dla maluszka nic nie mam, ale moja mama robi już zapasy ja namiętnie przeglądam chusty, wielorazowe pieluchy i szukam z zapałem wózka który spełni moje mega wymagania. A pod tym względem po przerobieniu tryliona rożnych wózków przy trójce sama już nie wim czego chce.
-
KlaudyŚ bardzo szybko się bierzecie za kącik malucha! nam zostało 2,5 miesiąca do momentu kiedy powinnam być spakowana do szpitala muszą się te mebelki wywietrzyć, a ja muszę poprac i poprasowac ubranka dla małej... Jeju nie wierzę że już tak blisko do spotkania z maleństwem
-
Sylwia trzymamy z maluchem kciuki !
Oj my też już zaczeliśmy chomikować Mamy już zamówiony wózek, kupioną wanienke i "podeścik" do niej oraz sporo ubranek ale to dlatego że jest teraz cała masa przecen i okazjiSylwia91 lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Kim87 wrote:Na NFZ przysługują ci tylko 3 usg. Za resztę płacisz
zależy gdzie sie chodzi...ja u mojego lek na nfz co miesiąc mam usg..
wczoraj byłam..cisnienie mam 110/80...nie wiem czy to ok..ale chyba tak bo nic nie powiedział
ale to usg na nfz baaaardzo sie różni od tego co robie prywatnie..
dlatego chodzę tez prywatnie-tam zawsze się więcej dowiem,dostane zdjęcie, więcej zobacze na usg i wogóle...
ja jeszcze nic nie chomikuje.. musze szwagierke z Anglii delikatnie wypytac czy ten wózek wkońcu nam przywiozą czy nie...bo kiedys cos tam mówiła, a teraz nic nie napomyka...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png