X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Klaudys ja ogólnie mam całe życie niskie ciśnienie. Rośnie mi tylko jak mi lekarz mierzy przed usg, bo się stresuje i wtedy mam ksiazkowe :P
    Na ciśnienie to magnez jest dobry podobno, albo zrób sobie kawę, bo Twoje jest na pewno za niskie.

Kochanie ja od 2 tygodni biorę Filomag 3 razy dziennie i nie widzę poprawy w ciśnieniu..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ojej. Az takie niskie miałaś? A co na to lekarz powiedział?

Takie niskie ciśnienie mam jak na dworze skwar.. Do tego biorę Luteinę 3 razy dziennie więc to też osłabia..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats kawy nie wypije bo jestem jeszcze w szpitalu jak mnie dzis wypuszcza to zrobie sobie kawke z mleczkiem:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu współczuje ci takiego ciśnienia ja bym nie dala rady :(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi to niedziwne, ze mdlejesz jak masz takie niskie ciśnienie. Może powinnaś się do kardiologa wybrać? A jak Twoja morfologia? Nie masz anemii? Podobno niska hemoglobina też może obniżać ciśnienie.
    Klaudys zrób, zrób i koniecznie jakieś dobre ciasteczko do tej kawki :)
    A tak w ogole to cieszę się, ze już mdłości przechodzą.

3500 g 54 cm <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno wiecej nie bede poec miesa bo ten zapach mnie odrzuca :d

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja Ci powiem, ze od mięsa to w ogóle mnie prawie odrzucilo. Wcześniej byłam typowo miesozerna, jak dzień nie jadłam miecha to się słabo czułam. Żeberka, golonki, boczek, kiełbasy swojskie - wszystko. A teraz mogę w ogóle nie jeść, albo jakieś delikatne - kurczak gotowany, albo z piekarnika. Inne mięsa mi śmierdzą :)

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Waldziu współczuje ci takiego ciśnienia ja bym nie dala rady :(

No ja właśnie ledwo daję radę.. Ale tak niskie jest przy upale więc wtedy zabijam się dechami w chacie..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Waldi to niedziwne, ze mdlejesz jak masz takie niskie ciśnienie. Może powinnaś się do kardiologa wybrać? A jak Twoja morfologia? Nie masz anemii? Podobno niska hemoglobina też może obniżać ciśnienie.
    Klaudys zrób, zrób i koniecznie jakieś dobre ciasteczko do tej kawki :)
    A tak w ogole to cieszę się, ze już mdłości przechodzą.

Ogólnie to właśnie od jakiegoś czasu zastanawiam się czy z moim sercem wszystko ok.. Bo zauważam że czasem gdy bije normalnie swoim rytmem to w pewnej chwili walnie 2 albo 3 razy tak że mało z klaty nie wyskoczy i znów cisza.. Ale nie wiem czy w ciąży coś z tym zrobią w razie czego.. Wątpię..

Kim87 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:

Aha.. Ja mam to do tej pory.. Dalej mnie odrzuca ale już mniej..

Pamiętam początek ciąży.. Wybraliśmy się do baru na żarcie.. Zamówiłam ziemniaki z grillowanYM mięsem.. I smakowało.. W menu.. Tzn dopóki nie przynieśli... He he he

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja Ci powiem, ze od mięsa to w ogóle mnie prawie odrzucilo. Wcześniej byłam typowo miesozerna, jak dzień nie jadłam miecha to się słabo czułam. Żeberka, golonki, boczek, kiełbasy swojskie - wszystko. A teraz mogę w ogóle nie jeść, albo jakieś delikatne - kurczak gotowany, albo z piekarnika. Inne mięsa mi śmierdzą :)

Jak w szpitalu byłam teściowa się wkurzyła na mnie bo obiad przynosiła a ja mięsa nie chciałam...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też miałam takie spadki ciśnienia, a to wszystko przez to że progesteron i hcg obniżają je. Później poziom tych hormonów się normuje i stopniowo spada, pewnie nawet test ciazowy wyszedł by mi już negatywny :) no i póki co ciśnienie jest ok, czasami kolatania serca ale niedługo to trwa.

Co do mięsa to też teraz nie mam ochoty bardzo na mięso... Nieraz zjem normalnie, a nieraz mnie odrzuca... Ale ogólnie to już mi przeszły takie zachcianki itd. Za dwa tygodnie zaczynamy III trymestr

WaldhauzerM, foxylady lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale ten czas leci dopiero wchodzilas w drugi :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. Ja za 3 tygodnie będę miała połowę za sobą i przed sobą..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu właśnie chciałam pisać że za nami zaraz połowa ciazy... A pamiętam jakby to było wczoraj jak wstawilas zdjęcie swojego pozytywnego bledziocha :) 9 miesięcy mija jak z bicza strzelił!

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo.
    Ciśnienie w ciąży lepiej żeby było niższe niż za wysokie. U mnie tez sporo poniżej normy przedciazowej ale ogólnie ok. Klaudys ani sie obejrzysz a będziesz na końcówce , zreszta jak my wszystkie. Mnie jeszcze lot wypada za 9 tygodni. Myśle Żr to ostatni dzwonek żeby wybrać sie do pl.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dzięki temu co Wy tu piszecie przynajmniej widzę że moje wszystkie dolegliwości nie były jakimiś wymysłami bo też miałam i problemy z ciśnieniem że niskie ale kawka pomogła ( słaba bo słaba) ale pomaga :) ogólnie chyba dopiero teraz zaczęłam się czuć lepiej będąc w ciąży,brzuszek rośnie,mały się dużo rusza i mdłości już w końcu nie ma bo w kuchni przebywać nie mogłam,ale fast foodów do tej pory nie mogę jeść a zawsze lubiłam np pizze. Ogólnie to teraz przeraża mnie opcja kompletowania wyprawki a wieczorem nachodzą mnie myśli czy sobie poradzę będąc w roli mamy bo teraz chodzę strasznie nerwowa,jakoś dzieci mnie denerwują,mam nadzieje ze to wina hormonów bo nie chce być jakąś matką tyranką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:52

j36regz209hdv9cb.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ciśnienie nie narzekam....obawiam się że moge miec właśnie lekko za wysokie-ostatnio miałam przy pierwszym pomiarze wysokie-ale szłam przed tym sporo itp....połozna zmierzyła drugi raz i juz było ok....zobacze teraz ile będe miała...

ja zachcianek nie mam, ale mięsa nie jem dużo..a jak widze że cos jest tluste albo smażone to wogóle bleee....znaczy zjem kurczaka duszonego, czasem jakaś kiełbase na kromce(baaardzo rzaadko), ew mielone mięso jakieś tam...ale zdecydowanie wole OWOOOOCE!!!!! nie wiem czy mozna by to nazwać u mnie zachcianką,bo ja zawsze byłam owocożerna-ale naprawde mogłabym je jeśc non stop...

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ostatnio z czereśniami,muszę się aż ograniczać bo mogłabym jej jeść garściami a nie chce jakiegoś zatrucia dostać

j36regz209hdv9cb.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj dostałam "przesyłke" ze wsi od rodziców i teściowej..;)

wiśnie, jagody, porzeczki czarne i czerwone, agrestoporzeczki, agrest,maliny, cukinie, ogórki,fasolke szparagową, marchewke młodą, koperek, jaja od szczesliwych kur- te z Was co mieszkaja na wsi nie wiedza co to za radośc dostać "swojszczyzne"...:)

teraz własnie siedze i zażeram tą cześc owocową..;) a reszta juz w zamrażalce....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ