Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Allmita wrote:no tak...to w takim razie trzymam kciuki..
zreszta w dzisiejszych czasach rozszczep podniebienia to juz nie problem,zreszta sama o tym pewnie wiesz..
udało Ci sie gdzieś zapisać?
Klaudys trzymaj się tam..Tuliska-bedzie ok-ja czasem kaszle teraz i sie kurna zaczełam zastanawiac czy nie podłapałam czegos przypadkiem,ale u mnie taki kaszel to właściwie norma co jakisczas...
jesli chodzi o moje prenatalne:wynik otrzymalam jako prawidłowy-więc chyba wszystko ok....
jeszcze skonsultuje to z lekarzem ale z tego co przeglądałam na necie to wynik jest ok.....największe prawdopodob trisomi 21 bo 1:2029 ale w tym wieku to chyba normalny wynik.....mam taka nadzieje...
Super, że wyniki w porządku!
Ja już przy staraniach oswajałam się z myślą, że moje dzieciątko może mieć tą wadę. Mam nadzieję jednak, że wszystko będzie okej. Sama po sobie wiem, że nie ma po tym śladu i że żyję i wyglądam jak zwykły człowiek, szczerze mówiąc to zawsze się pocieszałam tym, że mogłam mieć rozszczep wargi, który zawsze pozostawia bliznę po operacji. Byłam pierwszym takim przypadkiem w rodzinie i nie wiadomo tak naprawdę czy to geny czy przez coś innego. Najgorszy jest czas do operacji (nie wiem w jakim wieku teraz robia ale ja miałam 2 latka ). Mnie mama karmiła tylko z butelki i to w pozycji pionowej, karmienie trwało baardzo długo, bo takie dzieci nie mają lub mają słaby odruch ssania. Potem tylko wizyty po logopedach, ortodontach itd. Teraz pocieszam się tym faktem, że medycyna idzie do przodu i wiem, że jeśli moi rodzice poradzili sobie 24 lata temu to tym bardziej ja sobie poradzęoni nie wiedzieli zupełnie nic na ten temat, ja mam doświadczenie już na sobie + wsparcie rodziców, którzy wiedzą co i jak
Dostałam się na termin w Krakowie ale w innej klinicena 19 lipca
Allmita lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
WaldhauzerM wrote:Dzięki e -ciotki za dobre słowa..
Klaudys.. Jak ja byłam w szpitalu to w 15 tc trafiła laska też z wymiotami.. Dawali cały dzień kroplówki i się uspokoiło.. Trzymam za Ciebie kciuki kochana..
Zostaje jeszcze jeden dzien wczoraj kroplowka dzis tez 2 caly czas tabletki mam -
Dziękuję za podpowiedzi, co ja bym bez Was zrobiła
. Tak zrobię.
A co do odczuć, mimo że taka wczesna ciąża to czuje się jakby mi pół mózgu wyparowało, czytam wszystko po 2 razy, jazda autem wymaga ode mnie podwójnego skupienia. Nic nie mogę ogarnąć. Dobrze, że mogę pracować w domu bo w biurze bym się nie ogarnęła. Macie tak?foxylady lubi tę wiadomość
-
Madera2000 wrote:Dziękuję za podpowiedzi, co ja bym bez Was zrobiła
. Tak zrobię.
A co do odczuć, mimo że taka wczesna ciąża to czuje się jakby mi pół mózgu wyparowało, czytam wszystko po 2 razy, jazda autem wymaga ode mnie podwójnego skupienia. Nic nie mogę ogarnąć. Dobrze, że mogę pracować w domu bo w biurze bym się nie ogarnęła. Macie tak?
No.. U mnie prawie połowa ciąży a dalej się tak czuję..Madera2000 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Madera2000 wrote:Dziękuję za podpowiedzi, co ja bym bez Was zrobiła
. Tak zrobię.
A co do odczuć, mimo że taka wczesna ciąża to czuje się jakby mi pół mózgu wyparowało, czytam wszystko po 2 razy, jazda autem wymaga ode mnie podwójnego skupienia. Nic nie mogę ogarnąć. Dobrze, że mogę pracować w domu bo w biurze bym się nie ogarnęła. Macie tak?
W ciąży zrobiłam się tak bardzo głupia, że zaczęłam o tym szukać informacji na necie. Okazało się że ma to nawet swoją nazwę medyczną!Mózg kobiety kurczy się, po to żeby za chwilę przejść do pracy ze zdwojoną siła. Np. zdobędziemy umiejętności rozpoznawania swojego dziecka po płaczu
Był czas, że bałam się wsiadać za kierownicę, wychodziłam do sklepu po śmietanę - wracałam bez niej.. przeszło mi między 11-12 tygodniem. Ale początki były straszneAllmita, Madera2000 lubią tę wiadomość
Nikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
Anula miewam bóle brzucha podobne do miesiączkowych po bardzo dużym wysiłku albo jak sie przeforsuje. U mnie to taki krzyk macicy weź matka zwolnij trochę.
co do braków myślowych często czuje sie jakbym miała dziurę w głowie prostych słów nie mogę sobie przypomnieć. Maz mnie za rękę przeprowadza przez większość ulic bo ja bym stała o stała albo wylaze pod auta. Koszmar. Na szczęście to mija
-
Anula1986 wrote:Dziewczyny, które mają II trymestr. Mam do Was pytanie...
Czy Wy w dalszym ciągu miewacie bóle miesiączkowe?
ja zaczęłam w pon więc chyba moge sie juz zaliczać..ja juz teraz bardzo rzadko-wlaściwie nie pamietam kiedy miałam....ale fakt zazwyczaj kojarzyłam to z tym że to a cos podniosłam większego, tu dzwigłam...mi tam no-spa pomagała...
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
a co do zaćmienia pamięci..
moim pierwszym objawem ciążowym (jeszcze wtedy nie wiedziałam że w ciaży jestem)było zostawienie na gazie fasolki, pojechałam do pracy na dwie godziny i dopiero sobie o tym przypomniałam jakimś zupełnym cudem.....całe szczescie że wszystko dobrze sie skończyło-moje koty przezyły-bo o nie sie martwiłam najbardziej-tylko w domu smierdziało jeszcze miesiąc..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 17:00
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Almita mnie sypie ciagle jak nie na twarzy to na brzuchu. .zwalam to na hormony.
Udało mi wie dziś kupić kilka ciążowych ciuchów, przynajmniej bede miała co na siebie włożyć bo w nie ciążowych rzeczach już nie daje radyAllmita lubi tę wiadomość
-
ja cały czas chodziłam w takich zwiewnych sukienkach teraz....bo ciepło i wygodnie-brzucha nie uciskają....
wczoraj zrobiło sie troche zimniej i włozyłam pierwszy raz spodnie ciążowe-takie z wysoka gumką-dostałam od teściowej juz na samym poczatku..
niby są fajne-ale znacznie wygodniej mi w sukience....no cóz w zimie w sukience nie połaże-czas się przystosowywać...
pocieszyłaś mnie z tymi plamkami...dobrze że sie non stop smaruje filtrem 50-bo pewnie znając moją skóre miałabym juz uczulenie na słońce....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
U nas słońce pojawiło sie ledwo ledwo i od razu łapy mam całe zsypane. Sukienek mam sporo bo w sumie 6 ale nie zawsze dobrze sie w sukience czuje a getry ( tez ciążowki) mam wszystkie Czarne
jakbym w jednych łaziła ciagle
najmniejszy problem z bluzkami bo sie po prostu naciągnął na brzuchu i jakoś to wyglada. Teraz mnie cos na kombinezony naszło wiec kupiłam sobie dwa mam nadzieje ze we wrześniu w pl będzie ciepło bo raczej lekka mam garderobę jak na razie. a ze spodni z gumka to jeansów nie mogę i tak mi w nich nie wygodnie, kupiłam krótkie spodenki w hm jakiś czas temu ale materiałowe i te polecam naprawdę wygodne.
Niestety z rzeczy sprzed ciąży jedynie spódnica i jeden kombinezon jest ok bo w inne portki ni dopinam sie nawet pod brzuchem -
adelfablanca na początku ogromnie wzdety miałam ciagle wiec wyglądał podobnie. Ale u mnie to kolejna ciąża wiec i brzuch szybko, w sumie dobrze ze raczej teraz nie powiększa sie jakoś znacząco tylko bardziej zaokrągla no chyba w kolanach bym go w 9 miesiącu nosiła. Chociaż i tak pewnie nie uniknę pasa podtrzymujacego pod koniec bo mocno mi potem na kręgosłupie sie odbija.