X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Tuliska mam nadzieję, ze będzie ok! Czytałam, ze często te wyniki sfalszowane wychodzą. Ehh będzie dobrze. Musi być, nie? :)
    Jak zobaczysz fasolkę dzisiaj to koniecznie prosimy o zdjęcie :)

Klaudia czytałam właśnie, ze mdłości Cie męczą. Mam nadzieję, ze Cię postawią na nogi w tym szpitalu.

Tuliska lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska ja kompletnie nie znam sie na tych wynikach i chorobach wszelakich. Ja jedyne co zawsze w pl miałam robione to toksoplazmoza. A tu w uk to w ogóle prawie nic.

Klaudys a co Ty robisz w szpitalu ? TrZymajcie sie tam z groszkiem.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na wizytę na nfz na środę 13 lipca. Chciałam poczekać ale jakoś się schizuję po poronieniu ostatnim razem. Wiem, że tak naprawdę nie mam wpływu na to ale czasem lekarz coś zauważy i przepisze leki. Skoro to jest i tak za darmo to czemu nie korzystać, ciężko pracujemy na to ;). Na serduszko to będzie za wcześnie, może każe mi przyjść po tygodniu. Później na kolejne wizyty będę już chodziła do mojego lekarza, gdy wróci z urlopu w sierpniu.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki e -ciotki za dobre słowa..

Klaudys.. Jak ja byłam w szpitalu to w 15 tc trafiła laska też z wymiotami.. Dawali cały dzień kroplówki i się uspokoiło.. Trzymam za Ciebie kciuki kochana..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska.. Czekam co Ci lekarz powie ale liczę że to się cofa dziadostwo.. Akysz Akysz..

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Wyniki testu papp-a mam bardzo dobre. Nie ma się czego doczepić.
    Ja też dopiero za kilka tygodni idę do lekarza. Ostatnio w 1 msc miałam 5 wizyt, z powodu grzybicy, wybuliłam się nieludzko za nie :/ Dlatego lekarz powiedział, że najwcześniej mam przyjść 1 sierpnia, a mogę nawet i później.
    Evelina - rośnie Ci brzuszek? Mi jakoś żółwim tempem to idzie... Teoretycznie jakoś teraz powinno mi go 'wywalić'. Ja ogólnie z tych chudzin jestem ;)

Alula ile płaciłaś za ten test Pappa? Miałaś wskazania czy po prostu dla spokoju robiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:01

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My postanowiliśmy,ze robimy tylko usg prenatalne. Test pappa dopuszczamy, bo to podobno tylko statystyka, a kasa zaoszczedzona się przyda :) choćby na wizyt u Gina czy badania.

Madera - u mnie w mieście pakiet usg +pappa to koszt 470 zl. Sam test pappa to wydatek ponad 200 zł.

3500 g 54 cm <3
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats: a czym sie rozni to usg prenatalne od zwyklego u lekarza? Moze lekarz do ktorego chodze ma to musze zapytac, jak mi wymrozil nadzerke to na nastepnej wizyciepo zagojeniu pokazywal mi szyjke i bylo widac obraz z kamery i mogl go powiekszac.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Alula ile płaciłaś za ten test Pappa? Miałaś wskazania czy po prostu dla spokoju robiłaś?

Kochanie.. Anula miała skierowanie na NFZ na prenatalne i jak poszła na nie to okazało się że Pappa jest w pakiecie więc miała za darmo.

• Nats Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Nats: a czym sie rozni to usg prenatalne od zwyklego u lekarza? Moze lekarz do ktorego chodze ma to musze zapytac, jak mi wymrozil nadzerke to na nastepnej wizyciepo zagojeniu pokazywal mi szyjke i bylo widac obraz z kamery i mogl go powiekszac.
    Usg prenatalne jest dokładniejsze i dłużej trwa. Lekarz dokaldnie między dzidzusia i na tej podstawie określa ryzyko wystąpienia wad genetycznych. Takie usg mogą wykonywać chyba tylko lekrze, którzy mają jakiś specjalny certyfikat. Zapytaj swojego Gina. Mój np takich badań nie wykonuje, ale w tym samym budynku jest specjalistyczna pracownia usg i tak się właśnie wybieram na to USG :)

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:

Ja jak z Tosiem chodziłam to na NFZ do tego co teraz prywatnie.. I wtedy sam zlecał i prenatalne i połowkowe.. Teraz przyjmuje tylko prywatnie więc taka wizyta normalna ciązowa to 100 zł a prenatalna czy połowkowe to 250 zł ale jest tak dobrym lekarzem do tego cały czas się szkoli że nie zamienię go na innego. Mam zaufanie.

Wiem trochę to kasy jest.. Ale mam pewność i jest to jedyny lekarz który jest dokładny.

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ten lekarz na nfz u ktorego bede w srode mi wypisze takie skierowanie. Kurcze czytajac opinie o nim w internecie, dziewczyny pisza ze lubi kierowac na badania prenatalne platne do zaprzyjaznionej kliniki. Postaram sie go namowic na to na nzf jednak. Anula lekarz sam Tobie zaproponowal czy poprosilas? Mam juz 33 lata i jedno poronienie za soba powinien mi dac.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Dostałam bo urodziłam się z rozszczepem podniebienia :) a jeśli matka miała to ryzyko wystąpienia u dziecka wzrasta dwukrotnie...

no tak...to w takim razie trzymam kciuki..:) zreszta w dzisiejszych czasach rozszczep podniebienia to juz nie problem,zreszta sama o tym pewnie wiesz..:)
    udało Ci sie gdzieś zapisać?

Klaudys trzymaj się tam..:) Tuliska-bedzie ok-ja czasem kaszle teraz i sie kurna zaczełam zastanawiac czy nie podłapałam czegos przypadkiem,ale u mnie taki kaszel to właściwie norma co jakisczas...

jesli chodzi o moje prenatalne:wynik otrzymalam jako prawidłowy-więc chyba wszystko ok....:)
    jeszcze skonsultuje to z lekarzem ale z tego co przeglądałam na necie to wynik jest ok.....największe prawdopodob trisomi 21 bo 1:2029 ale w tym wieku to chyba normalny wynik.....mam taka nadzieje...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera te badania na pewno refunduja po 35 roku życia. Próbuj. Może Ci się uda go namówić, zawsze to duża oszczędność :)

Madera2000 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera ja mam 34 lata i dostałam te badania na nfz...więc może jak powiesz że poroniłaś to tez Ci dadzą?

Madera2000 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almita - super, ze wszystko ok :)

Allmita lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie to mialam poronienie zatrzymane w prawie 16tyg. Robilam badania genetyczne materialu po zabiegu i wyszlo ze genetycznie wszystko bylo dobrze, ale tego juz mu nie misze mowic. Powiem ze nie badalam materialu to moze stwierdzi ze trzebami dac skierowanie.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Wlasciwie to mialam poronienie zatrzymane w prawie 16tyg. Robilam badania genetyczne materialu po zabiegu i wyszlo ze genetycznie wszystko bylo dobrze, ale tego juz mu nie misze mowic. Powiem ze nie badalam materialu to moze stwierdzi ze trzebami dac skierowanie.

tak zrób....

• foxylady Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Moze ten lekarz na nfz u ktorego bede w srode mi wypisze takie skierowanie. Kurcze czytajac opinie o nim w internecie, dziewczyny pisza ze lubi kierowac na badania prenatalne platne do zaprzyjaznionej kliniki. Postaram sie go namowic na to na nzf jednak. Anula lekarz sam Tobie zaproponowal czy poprosilas? Mam juz 33 lata i jedno poronienie za soba powinien mi dac.

Ja miałam skierowanie na badania prenatalne od swoje lekarza (skierowanie z prywatnego gabinetu na badanie płatne). Jak przyjechałam do szpitala, kobieta w recepcji zapytała czy będę płacić za te badania. Na co ja trochę ironicznie "A czy mam inne wyjście?". Wytłumaczyła mi, że jeśli mam jakieś wskazania do badania bezpłatnego (np. poronienie) to wystarczy im dostarczyć do 7 dni np. wypis ze szpitala. I takim oto sposobem zaoszczędziłam 400 zł :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Hej poronienie jest wskazaniem.na badania na NFZ. Masz jakiś dokument to go weź ze sobą. Np wypis że szpitala z rozpoznaniem. Moja koleżanka poronila w 9 tc i też jest dali bez problemu na NFZ

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ