Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie pogoda piękna
Ja dziś już mam 2 prania za sobą i ugotowany obiad na dwa dni
Teraz moge sobie leżeć do góry brzuchem i odpoczywać
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
szuflada wrote:Laski! Coś Wam powiem. Zaryzykowalam i zamówiłam używane ciuszki, które wystawiają matki na instagramie- wszystko dokładnie opisują, zdjęcia itd. Dziś przyszła pierwsza paczka i są boskie! Czyściutkie i jak nowe. No i za śmieszną wręcz cenę. Jeśli któraś z Was nie ma po kim "odziedziczyć" a przeraża ją wizja wydatków to polecam!
Zgadzam się! Dzidzio tak krótko w tym chodzi, że nie zdąży zniszczyć a szkoda kasy na nowe, bo ceny są z kosmosu..
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Allmita Detektor tętna to strzał w 10 jak dla mnie. Uspakaja mnie jak słucham bicia serca malucha, bo czas od wizyty do wizyty płynie bardzo powoli
udało mi się kupić okazyjnie to korzystam. Taki gadżet polecam każdej przyszłej mamuśce. Nagrałam bicie serca malucha i porozsyłałam po bliskich.
Trzymam kciuki za pałówkowe. Ja się wybieram w połowie września. Daj znać co tam u Ciebie siedzi
Szuflada Też ciągle obserwuje co mamuśki w moim mieście sprzedają. Czasem zdarzają się super okazjeMam w planach dużo rzeczy kupić używanych.
Też myślałam o szkole rodzenia. Musze wypytać gina na kolejnej wizycie.
3500 g 54 cm -
Na wątku październikowych mamuś dziewczyny piszą że szkoła rodzenia jest fajna o ile jest bezpłatna. Jeżeli miałyby za to zapłacić to by noe poszły bo uważają że ta wiedza nie jest tego warta. Ja na pewno nie pójdę (teraz to i tak za późno). Nawet nie miałam tego w planach. Zajmowałam się już takimi maluchami, myślę że sobie poradzę. Poza tym będę matką, wiele rzeczy robimy instynktownie nawet nie zdając sobie sprawy z tego ile wiemy
jedyne co to podobno bardzo pomocne to dla faceta żeby się bardziej zaangażował i więcej na temat tego wszystkiego wiedział. Mój i tak nie miał by czasu żeby chodzić...
ale dużo mu opowiadam i on z resztą sam o wiele rzeczy pyta i myślę że będzie dobrze
-
Ja idę na darmową właśnie
w szpitalu w którym będę rodzic- podobno jest tak, że położne i tak dalej od razu inaczej traktują mamę która chodziła do nich na szkole rodzenia. Nawet mi to przez myśl nie przeszło ale jakoś tak nas moja mama namówiła
chociaż jestem pewna ze dalibysmy radę i bez szkoły
my matki mamy intuicję hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 17:18
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Jeśli darmowa to czemu nie! Jeszcze jak macie na to czas to już w ogóle!
ogólnie fajna sprawa, tylko nie każdy ma możliwość skorzystać. U nas w szpitalu nie ma. Można się zapisać gdzieś indziej ale odpłatnie więc ja dziękuję za takie przyjemności bo wolę wydać te pieniądze na Basiulę
-
Hej ja po badaniach..wszystko ok i bedzie synek wiec prosze o uzupelnienie listy..
co do imienia to trwaja pertraktacje, hehe...
Ja sie juz dawno zapisalam do szkoly rodzenia, bezplatnej, jestem totalnie zielona jesli chodzi o dzieci wiec mysle ze mi sie przyda..raczej bede chodzic sama bo moj pracuje o tych godzinach a nie bedzie sie non stop z pracy zwalnial..
Nats, Lokokoko, Sylwia91 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png