X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Evelin - gratuluje synka <3

Te co w tym roku rodza - tule mocno i wiem, ze macie teraz ciezko - kopanie w pecherz, brak idealnej pozycji ale dzidziu wam wynagrodzi :D juz za chwile :)

bylam na prenatalnych, przedstawiam moje dzidziu :) bede robic nifty bo nt w normie ale powyzej 2 - a ja jestem panikara do kwadratu....lekarz mowil, ze w normie, ze jest ladnie ale ja to ja ;)

reszta cacy, wszystko na swoim miejscu ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e4d191cc083.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 13:17

Duśka;), Nats, Evelin, Anula1986, Sylwia91, WaldhauzerM, ines., Kim87, Caro, misiaq, Allmita lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingo piękny dziec! Super, ze wszystko ok. Coś lekarz już mówił na temat płci?
    No pewnie zrób nifty jak Cie to uspokoi, ale NT jest w normie. Ile już maluch ma cm?

Evelin, bita_smietana lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko przespalam cała noc i pół dnia :o

bita_smietana, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015

Wysłany: 29 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Flamingo piękny dziec! Super, ze wszystko ok. Coś lekarz już mówił na temat płci?
    No pewnie zrób nifty jak Cie to uspokoi, ale NT jest w normie. Ile już maluch ma cm?

nie ma szans zajrzec temu diablowi miedzy nogi, na zlosc sie obkrecal, chowal, uciekal :D
    bobo ma 7,1 cm i jest starsze wg usg :)

nastepna wizyta pod koniec listopada :)

aaaa dziewczyny, taka informacja, jak ktoras z was ma rh- a maz rh+ to w razie krwawienia ma sie 48-72 godziny na jechanie do szpitala na zastrzyk z przeciwcialami (w dupsko :D )

Nats lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik podeslalabys mi na fb albo na priva fotke twojej malej z prenatalnych, ta co jest kolo suwaczka? tez mam jedno zdjecie jak moje podnosi troche noge :D to sobie porownam narzady plciowe hahahaha :D ale to brzmi :D ale na moje oko to chyba ja mam jajka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 17:22

WaldhauzerM, Sylwia91, Nats lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Matko przespalam cała noc i pół dnia :o

Spoko mamuśka.. Ja wczoraj pół dnia spałam i całą noc w końcu.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Natsik podeslalabys mi na fb albo na priva fotke twojej malej z prenatalnych, ta co jest kolo suwaczka? tez mam jedno zdjecie jak moje podnosi troche noge :D to sobie porownam narzady plciowe hahahaha :D ale to brzmi :D ale na moje oko to chyba ja mam jajka :D

Flamingu dobra jesteś. Mój Leoś zakrył się pępowina i nie było widać..

bita_smietana lubi tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie piękne bobo <3 moje gratulacje
    Bita Śmietana w którym jesteś teraz tygodniu?

dziewczyny Wy już bardziej zaawansowane to Was zapytam, jak z malowaniem paznokci i farbowaniem włosów? pokusiłyście się czy lepiej całą ciążę odpuścić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:00

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png

Wysłany: 29 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Flamingu dobra jesteś. Mój Leoś zakrył się pępowina i nie było widać..

moje nie dalo zajrzec ale mam jedno zdjecie jakby bokiem co chyba noge podnosci i tam sa albo jajka albo stopa albo pepowina! :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin gratuluję synka! Zaraz zaktualizuje listę chyba że mój mały brzdac wstanie i mi nie da hehe <3 Kubuś piękne imię! <3

Flamingo vel śmietana super bobo! <3 nie martw się póki wynik w normie trzeba myśleć pozytywnie!

Worldbyme jak te bóle?

Dusia pamiętaj że od skończonego 37tc nie bierze się no spy tak tylko przypominam :* kochana może zrobiło Ci się jakieś rozwarcie. Moja gin mówiła przed porodem jak pytałam że bóle robią rozwarcie, a nie odwrotnie. Czyli nie boli bo robi się rozwarcie tylko boli i konsekwencją tego jest rozwarcie. Uważaj kochana na te bóle.. Kiedy masz wizytę?

U nas ok. Noc była super. Mała spała po 3 godziny i wstawala na zmianę pieluchy, cyca i znowu spać! Nawet się wyspałam. Spała ze mną w łóżku :D dzisiaj ją nakarmilam i zostawiłam z mamą bo spała a ja pojechałam do sklepów i apteki. Kupiłam pieluchy i inne rzeczy dla małej. Łącznie nie było mnie jakoś koło dwóch godzin :D kupiłam jej też małą puszkę Bebilonu żeby mieć w razie W jakbym czuła że cyce flaki a ona wisi wciąż i ssie i płacze.. Jestem spokojniejsza jak wiem że mam :D
    No i chyba w następną niedzielę wracam do grania <3 <3 <3

Kim87, Nats, bita_smietana, Duśka;), ines., misiaq lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wizyte mam niestety dopiero za tydzien i przyznam ze troche sie martwie bo nie mialam od 31 tc USG i nawet nie wiem ile teraz maly wazy:-(
    Tydzien temu mialam miby szyjke zamknieta i ok 3cm wiec tylko lekko spadla, no ale do tej pory takich boli nie mialam...

Flamingo moj klusek tez sie dluuugo nie pokazywal XD Dopiero na polowkowych zobaczylam siuraka:-P

bita_smietana lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Evelin gratuluję synka! Zaraz zaktualizuje listę chyba że mój mały brzdac wstanie i mi nie da hehe <3 Kubuś piękne imię! <3

Flamingo vel śmietana super bobo! <3 nie martw się póki wynik w normie trzeba myśleć pozytywnie!

Worldbyme jak te bóle?

Dusia pamiętaj że od skończonego 37tc nie bierze się no spy tak tylko przypominam :* kochana może zrobiło Ci się jakieś rozwarcie. Moja gin mówiła przed porodem jak pytałam że bóle robią rozwarcie, a nie odwrotnie. Czyli nie boli bo robi się rozwarcie tylko boli i konsekwencją tego jest rozwarcie. Uważaj kochana na te bóle.. Kiedy masz wizytę?

U nas ok. Noc była super. Mała spała po 3 godziny i wstawala na zmianę pieluchy, cyca i znowu spać! Nawet się wyspałam. Spała ze mną w łóżku :D dzisiaj ją nakarmilam i zostawiłam z mamą bo spała a ja pojechałam do sklepów i apteki. Kupiłam pieluchy i inne rzeczy dla małej. Łącznie nie było mnie jakoś koło dwóch godzin :D kupiłam jej też małą puszkę Bebilonu żeby mieć w razie W jakbym czuła że cyce flaki a ona wisi wciąż i ssie i płacze.. Jestem spokojniejsza jak wiem że mam :D
    No i chyba w następną niedzielę wracam do grania <3 <3 <3
    Przeszły na szczęście chciałam jechać na ip Ale jeszcze wypilam herbatę i przeszlo, i drugi wieczór już nie boli. Ale jak by zaczęło to zaraz na ip jade

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats kochanie.. Odnośnie farbowania włosów.. Najlepiej zaczekać aż minie ten okres kiedy dzidzi kształtują się narządy czyli do ok 5 miesiąca. No chyba że fryzjer zrobi Ci kolor farbą na naturalnych składnikach wiem że mają dostęp do takich..

Co do malowania paznokci.. Można nawet żel czy hybryda bo sama robiłam na wesele.. Do porodu muszą być czyste bez lakieru.

• Evelin Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się życzę miłej niedzieli i prawdopodobnie też tygodnia.. :*
    Remont zaczęliśmy,od wczoraj śmigamy.. już pokoik dzidzi prawie ma wszystkie ściany :) :) .
    Ale sprzątania od groma..
    A gdzie tu jeszcze...
    Proszę o wyrozumiałość jeśli przez jakiś czas mnie nie bedzie.. :)

Buziaki! <3

bita_smietana, Duśka;), Sylwia91, WaldhauzerM, misiaq lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png

Wysłany: 30 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin - czekamy kochanie na zdjecia pokoju Kubusia <3

Duska - to licze, ze najpozniej bobas mi poswieci jajkami albo pipka na polowkowych :D sama jestem ciekawa ile Twoj Oli wazy! wiesz jak czas szybko leci? wiztye masz za tydzien, wiec to juz tuz, tuz!!!!

ines - ja na poczatku nie malowalam paznokci, nie wiem czemu, bo przeciez mozna, teraz maluje i nawet zbieram na lampe do hybryd bo przez prace w laboratorium lakier trzyma sie mnie jakies 3 godziny :D aaaaa ile jestem w ciazy widac w suwaczku :D ale wg usg dzidziu starszy jest, to przez hotdogi i kurczaka z rozna i szynke pewnie :D ahhh szynka moja ciazowa milosc :D

Sylwus - Basience coraz lepiej idzie :) niedlugo przespi cala noc a ty na dyskoteke pojdziesz :D

milego dnia wszystkim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 08:32

Duśka;), Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa.. Jak ją pochwalilam to dzisiaj nie spała prawie wcale.. Mi aż się w głowie kręci z niewyspania...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu dzisiaj cisza :) Basi chyba dolegaja wzdęcia jakieś bo bardzo niespokojna jest, napina się i stęka.. Położyłam jej ciepły termoforek na brzuszku i poszła spać. Bidulka nie wiem jak jej pomóc. W nocy myślałam że wymiekne i dam jej mm bo już nie miałam siły. Od cyca do cyca i każdy cyc był BE.
    Jutro jadę zapisać ją na usg bioderek i złożyć papiery na 500+ i inne państwowe dodatki. Trzymajcie kciuki bo ostatnia moja wizyta w mopsie nie obyła się bez awantury. Mąż był po wnioski, mama była złożyć, ale nie przyjęli bo niekompletne. za żadnym razem nikt nie powiedział że muszą być dwa oświadczenia w środku wniosku jedno dla mnie drugie dla męża z jego podpisem. Nikt też nie powiedział że z urzędu gminy muszę zaświadczenie o braku gospodarstwa itd wziąć. Powiedziałam pani że jak myśli że mnie teraz spławi to się myli bo ja tygodniowe wtedy jeszcze dziecko zostawiłam w domu bez jedzenia żeby to załatwić i nie będę jeździć w tą i z powrotem bo one nie mogą się raz określić co potrzeba. Przyjęła mi dokumenty i mam donieść tylko oświadczenie męża uf. A macierzyński już mam przyznany i nawet pierwszy przelew za ponad pół miesiąca października był :) jeszcze czekamy na becikowe i dodatek z tytułu urodzenia dziecka do zasiłku rodzinnego. Tyle papierów ale nie podaruje państwowych pieniędzy, bo czemu skoro się należą :) pieluchy idą jak woda :D każdy grosz się przyda.
    Głowa mi dzisiaj pęka i gardło dokazuje obym tylko chora nie była :(

Duśka;) lubi tę wiadomość

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy czy któraś z was brała w ciąży jakieś proszki przeciwbólowe zaraz mi głowa wybuchnie już nie mogę normalnie cały dzień się męczę a boję się brać leki...

3jgxskjos321v3oy.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa paracetamol pokecam albo apap. Oba bezpieczne

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jaka tu dzisiaj cisza :) Basi chyba dolegaja wzdęcia jakieś bo bardzo niespokojna jest, napina się i stęka.. Położyłam jej ciepły termoforek na brzuszku i poszła spać. Bidulka nie wiem jak jej pomóc. W nocy myślałam że wymiekne i dam jej mm bo już nie miałam siły. Od cyca do cyca i każdy cyc był BE.
    Jutro jadę zapisać ją na usg bioderek i złożyć papiery na 500+ i inne państwowe dodatki. Trzymajcie kciuki bo ostatnia moja wizyta w mopsie nie obyła się bez awantury. Mąż był po wnioski, mama była złożyć, ale nie przyjęli bo niekompletne. za żadnym razem nikt nie powiedział że muszą być dwa oświadczenia w środku wniosku jedno dla mnie drugie dla męża z jego podpisem. Nikt też nie powiedział że z urzędu gminy muszę zaświadczenie o braku gospodarstwa itd wziąć. Powiedziałam pani że jak myśli że mnie teraz spławi to się myli bo ja tygodniowe wtedy jeszcze dziecko zostawiłam w domu bez jedzenia żeby to załatwić i nie będę jeździć w tą i z powrotem bo one nie mogą się raz określić co potrzeba. Przyjęła mi dokumenty i mam donieść tylko oświadczenie męża uf. A macierzyński już mam przyznany i nawet pierwszy przelew za ponad pół miesiąca października był :) jeszcze czekamy na becikowe i dodatek z tytułu urodzenia dziecka do zasiłku rodzinnego. Tyle papierów ale nie podaruje państwowych pieniędzy, bo czemu skoro się należą :) pieluchy idą jak woda :D każdy grosz się przyda.
    Głowa mi dzisiaj pęka i gardło dokazuje obym tylko chora nie była :(

Sylwia kochanie Urzędasy tak mają.. Ale dobrze że udało się załatwić... Ja jak mam jechać coś załatwiać to mnie krew zalewa..

Ja znowu nie śpię.. Dziś zakładamy pessar.. Ciekawe o której będzie mi kazał przyjść.. Chcę z powrotem funkcjonować bo mnie krew zalewa a jeszcze resztę wyprawki trzeba kupić że o praniu i prasowaniu nie wspomnę.. A zostało minimum 5 tygodni na wszystko..

Tosiu dziś szykował się do babci.. Też wsiadłam w auto i pojechałam na chwilę.. I brał z domu misie.. Ale nie patrzyłam jakie. Było już ciemno. Dojechaliśmy weszliśmy do bloku.. Za 5 minut Tosiu orientuje się że Maryśka mu wsiąkła.. Mąż poszedł sprawdzić czy po drodze z auta nie wypadła ale nie znalazł. Po powrocie do domu okazało się że też nie ma.. I smutek i żal.. Ale ale.. Mamy 2 takie misie z czego jeden Tosiu oddał Leosiowi.. Mąż wyciągnął go z Leosia szafki i zaniósł Tosiowi.. Ale dziecko nie głupie.. Tata.. To nie ta Maryśka.. To jest ta Leosia nie moja... My kopara a on płacz za misiem.. Rano mąż pojedzie pod blok jeszcze raz.. Może gdzieś pod liśćmi leży.. Oby się znalazła bo będzie bida..

Ewa jak coś to jednorazowo można wziąć dawkę 500 mg paracetamolu..

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ