X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Smacznego ;)

A dziekuje :D juz pożarłam.

Kim87 lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/424329bf9bd8.jpg

Na sobotni poranek ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po zakręconej niedzieli :) dzisiaj poniedziałek ale pogoda piękna, l4 jest, żyć nie umierać :D wczoraj zaczęliśmy 18 tydzień a tym samym 5 miesiąc kalendarzowy :)

szuflada lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super u mnie leje jak z cebra. Zimna pochmurno generalnie bleee:)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.. Lekarze chyba znalezli przyczyne plamien.. Wczoraj wieczorem przyszedl lekarz na obchód i pyta ktora ciaza ktory porod.. Wywnioskowal ze bylo poronienie.. Pyta kiedy.. To mowie ze 9 tygodni temu w 5 tygodniu... Zaczął kiwać głową.. Mowie mu ze lekarz mi mowil ze ciaza duzo naprawila j mozna zachodzic od razu.. To on na to że lekarze nie lubią takich ciaz bo nie zawsze organizm zdazy sie zregenerowac i jest bardzo slaby i wtedy może sie dziac to co u mnie.. Na odchodne mowi..no ale coz za wczesnie ale sie stalo..

Także ten..

Zobacze czy mnie dzisiaj wypuszcza czy nie.. Jak wypuszcza to dzis wizyta jak nie to jutro moj gin ma dyżur...

Mąż mi łatwi do domu pomoc.. Tzn pogada w pracy z kolezanka ktora pomagala mi w firmie żeby po poludniu przychodzila i szykowala mi jedzenie itd zebym nie musiala szykowac ja...

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Waldi biedna TY...ale rozumiem że plamienia się uspokoiły i wszystko ok?

u mnie od 3 dni mniejsze mdłości-właściwie wcale-oczywiście troche mnie to zestresowało,juz chyba wolałabym jakby lekkie choć były-nie mówie oczywiscie o wymiotach itp ... ale cóż...cycki dalej bolą więc mam nadzieje że wszystko ok..:)

Kim87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, długo mnie nie było, wybaczcie :) coś konkretniejszego nowego u Was? Waldi, kochana, na pewno dobrze wiesz, że nawet jeśli ta ciąża będzie ciężka, będziesz musiała leżec i będzie się wiązała z częstymi wizytami w szpitalu/u lekarza to i tak warto... oczywiście wolałabym, żebyś sobie siedziała szczęśliwa w domku niż ciagle zamartwiała się, no ale...:/ ciesz się, że mąż kochany się wykazuje i szuka pomocy dla Ciebie :) z takim wsparciem (jego i naszym) jakoś przetrwasz te 9 miesięcy i będziesz się cieszyła śliczną dzidzią!

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    oj Waldi biedna TY...ale rozumiem że plamienia się uspokoiły i wszystko ok?

u mnie od 3 dni mniejsze mdłości-właściwie wcale-oczywiście troche mnie to zestresowało,juz chyba wolałabym jakby lekkie choć były-nie mówie oczywiscie o wymiotach itp ... ale cóż...cycki dalej bolą więc mam nadzieje że wszystko ok..:)
    oj oj nie mów hop :P u mnie tak bardzo często się waha, trzy dni spokoju, a zaraz dwa umierania :P cycki tak samo, raz bolą nie do wytrzymania, raz prawie w ogóle ;) na pewno wszystko ok!

Allmita lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle ja Wam nawet nie zdałam sprawozdania z mojej wizyty u lekarza w zeszłym tygodniu! wszystko było w porządku, maluch miał centymetr :) serduszko biło :)

Allmita, Sylwia91, Kim87 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzi to już na ekranie się nie mieściła i lekarka jej nie mierzyla tylko podała długość kości udowej i wagę :) kurcze już niedługo połowa ciąży będzie za mną

Allmita lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Moja dzidzi to już na ekranie się nie mieściła i lekarka jej nie mierzyla tylko podała długość kości udowej i wagę :) kurcze już niedługo połowa ciąży będzie za mną
    hihi :) kurcze, w którym tygodniu dzidzi widac już główkę, raczki i tak dalej?

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko :) waldziu odpoczywaj ile mozesz a maz super sie wywiązuje z ta pomocą ! :)
    My po spacerku teraz leżymy :) korzystam puki nie ma starszych dziewczyn w domu ;)

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Siemanko :) waldziu odpoczywaj ile mozesz a maz super sie wywiązuje z ta pomocą ! :)
    My po spacerku teraz leżymy :) korzystam puki nie ma starszych dziewczyn w domu ;)
    czy to Ty nam kiedyś wysyłałas zdjęcie, gdzie było tak dużo dzieciów-córeczek? :P

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    czy to Ty nam kiedyś wysyłałas zdjęcie, gdzie było tak dużo dzieciów-córeczek? :P

Ja wiem czy dużo :P tylko trzy :D

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Ja wiem czy dużo :P tylko trzy :D
    trzy baby to mało?? a własciwie cztery, bo jeszcze Ty :P :P

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    hihi :) kurcze, w którym tygodniu dzidzi widac już główkę, raczki i tak dalej?
    Juz chyba kolo 10 tygodnia ale pewna nie jestem :) my w 12 czy 13 tygodniu już widzieliśmy na usg jak się rusza a wręcz wariuje :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Juz chyba kolo 10 tygodnia ale pewna nie jestem :) my w 12 czy 13 tygodniu już widzieliśmy na usg jak się rusza a wręcz wariuje :)
    super :) to już niedługo u mnie :)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo waldziu jakies wieści z frontu ?

Witajcie ciężaróweczki :D
    Wczoraj mialam bardzo dobry dzień mimo ze poniedziałek w nagrodę pozwoliłam sobie nawet na pyszna kawę :)
    Dzis mi dobrze spokojnie, czuje ogromna wdzięczność do Boga za wszystko i tak mi dobrze, plamien brak, serduszko widziałam, starsze dziewczyny zdrowe, cudne najukochańsze, mąż cieply wspierający aż mi się ulewa dzisiaj miłością. <3
    To pewnie sprawa hormonów szalejących, ale to naprawdę cudowne uczucie.
    Do kolejnego dolka jestem na fali ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Ewelinka :) życzyłabym Ci, żebyś całą ciążę tak miała ale wiem jak to z tymi hormonami jest hihi
    u mnie też w porządku :) tylko chciałabym zacząc kupowac już ciuszki i tak dalej ale wiem, że to za wcześnie, w końcu dopiero trzeci miesiąc się zaczął

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie mdłosci naprawdę odpuściły.....dziewczyny kiedy macie następne usg? ja dopiero za 3 tyg, nie mam pojęcia jak zniosę tak długi czas....ech...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ