X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a u mnie mdłosci naprawdę odpuściły.....dziewczyny kiedy macie następne usg? ja dopiero za 3 tyg, nie mam pojęcia jak zniosę tak długi czas....ech...
    ja mam mdłości tylko jak się przejem. mam teraz tak, że jem mało ale często- nie ma opcji zjedzenia jakiegos większego obiadu czy coś, zjem może z połowę a za półtorej, dwie godziny znów jestem głodna. teoretycznie to zdrowiej :)
    a ja nie wiem kiedy mam następne! zamieszanie u mnie z tymi lekarzami. drugiego czerwca ide dopiero do przychodni na nfz. jedyne co chcę dostać to skierowanie na badania za darmo no i chyba będą musieli założyć mi kartę ciąży prawda?
    a do prywatnego lekarza jak się umówię to pójdę i zrobi mi usg. w najbliższej przyszłości nie mam w planach :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    super Ewelinka :) życzyłabym Ci, żebyś całą ciążę tak miała ale wiem jak to z tymi hormonami jest hihi
    u mnie też w porządku :) tylko chciałabym zacząc kupowac już ciuszki i tak dalej ale wiem, że to za wcześnie, w końcu dopiero trzeci miesiąc się zaczął

Ja z xiuszkami i cala reszta poczekam do minimum 20tyg. :) ale u mnie to nie pierwsze dziecko wiec wiem co chce czego potrzebuje i jestem mega minimalistka wiec dużo tego nie będzie.
    Chust tylko sobie noe odmowie :D juz zaczynam przeglądać nowości ;)
    Nad pieluchami dumam czy iść znow w eko wielorazowki czy jedno. No takie tam rozważania matki polki. Do kąpieli oczywiście wiaderko, zamiast kosmetyków oleje naturalne ciuszków nie za wiele bo rośnie to tl jak na drożdżach.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Do kąpieli oczywiście wiaderko, zamiast kosmetyków oleje naturalne ciuszków nie za wiele bo rośnie to tl jak na drożdżach.
    ja też chciałam dziecko chowac tak bardziej "naturalnie" ale oczywiście zero pojęcia na ten temat mam. o jakich olejach mówisz? :)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg mam w 12 tygodniu. Czyli za okolo 3 tygodnie;) razem z testem pappa

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ja też chciałam dziecko chowac tak bardziej "naturalnie" ale oczywiście zero pojęcia na ten temat mam. o jakich olejach mówisz? :)
    Olej kokosowy, olej ze slodkich migdalow, maslo shea :)

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Olej kokosowy, olej ze slodkich migdalow, maslo shea :)
    kokosowy koniecznie :) podobno działa cuda

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo widzę że forum ożyło. Ja też jestem na etapie planowania wyprawki ;) wiem że wcześnie ale ja w sierpniu kupuje ;)
    Eveli_na polecasz wiaderko do kąpieli?

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim sierpień to nie tak wcześnie :) mi na sierpień akurat przypada połowa ciąży więc pewnie też wtedy zacznę.
    o co chodzi z wiaderkiem do kąpieli? cóż to takiego?

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaderko polecam z calego serca. Wygoda dla matki I dziecka. I ma naprawde dude dzialanie na dziecia redukuje kolki maleństwo jest spokojne bo czuje sie jak u mamy w brzuszku, jest mu cielutko. Nie wymusza jak wanna plaskiej pozycji.

szuflada lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Wiaderko polecam z calego serca. Wygoda dla matki I dziecka. I ma naprawde dude dzialanie na dziecia redukuje kolki maleństwo jest spokojne bo czuje sie jak u mamy w brzuszku, jest mu cielutko. Nie wymusza jak wanna plaskiej pozycji.
    super! na pewno zakupię

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    super! na pewno zakupię
    O tak się kapie ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5d798824ba8.jpg

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to tak od malusieńkiego, od noworodka można? :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo ja się zastanawiałam i chyba to wiaderko kupię ;) jeszcze jedna zagłoska jedni mówią aby dziecko do pierwsze roku nie spało pod kolderka i zpoduszką tylko w śpiworek. Jakieś sugestie ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a u mnie mdłosci naprawdę odpuściły.....dziewczyny kiedy macie następne usg? ja dopiero za 3 tyg, nie mam pojęcia jak zniosę tak długi czas....ech...
    Ja za każdym razem to przeżywam strasznie.. Szczególnie zaraz po wizycie, bo wydaje mi się że to wręcz niemożliwy do przetrwania szmat czasu! Naprawdę ciężko znoszę taką rozlake tzn mam na myśli to że nie widzę mojego malucha tak długo. Teraz mam wizytę kilka dni wcześniej bo zawsze mialam 17-19,a teraz mam 14 czerwca, więc w sumie to też za 3 tyg. Allmitka którego masz?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Ja usg mam w 12 tygodniu. Czyli za okolo 3 tygodnie;) razem z testem pappa
    Czy ten test to usg genetyczne? Z pomiarem Przezierności karkowej?

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja za każdym razem to przeżywam strasznie.. Szczególnie zaraz po wizycie, bo wydaje mi się że to wręcz niemożliwy do przetrwania szmat czasu! Naprawdę ciężko znoszę taką rozlake tzn mam na myśli to że nie widzę mojego malucha tak długo. Teraz mam wizytę kilka dni wcześniej bo zawsze mialam 17-19,a teraz mam 14 czerwca, więc w sumie to też za 3 tyg. Allmitka którego masz?

ja mam jedno na nfz 13 czerwca, a nastepne prywatnie 20...więc byle do tego 13-ego..;)

ja narazie nie kupuje ciuszków itp- mam nadzieje że troche odziedzicze po rodzinie-jeszcze bedzie na to czas zresztą...narazie kupiłam mega filtr anty-słońce-podobno w ciąży łatwo o przebarwienia a teraz słońce świeci na maksa i zainwestowałam w krem na rozstępy-mam niestety dużą skłonność w tej kwestii...potem zainwestuje w ciuszki ciążowe, a na wyprawkę dla dziecka jeszcze sporo czasu...

z zainteresowaniem czytam o tym wiaderku-musze popatrzeć-na tym zdj mam wrażenie że dziecko tak "stoi"- nie jest to niebezpieczne dla takiego maluszka? w sensie jakieś przytopienie i takie tam? wiaderko o tyle na plus ze na pewno zajmuje mniej miejsca niż wanieńka...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Czy ten test to usg genetyczne? Z pomiarem Przezierności karkowej?

USG genetyczne z pomiarem przeziernosci, uwidocznieniem przegrody nosowej, oraz pobraniem krwi na badanie pod katem wad takich jak zespol downa, zespol Edwardsa i choroba patou. Badanie to wykazuje niskie lub wysokie ryzyko ewentualnych wad.

Szuflada tak od pierwszych dni tak kąpałam :D

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamita costy :) maluszek jest w pozycji wmbrionalnej a woda znosi calkiem ciężar ciala wiec sobie plywa :)

Allmita lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie miałam krwi pobranej, mierzyliśmy przezierność karkową.

Ja dostrzegam wszystkie zalety wiaderka ale stawiam na najzwyklejsza wanienke, w której wykapie potem kilkuletnie dziecko, które za małe będzie na kabinę prysznicową, bo będzie niewygodnie je tam myć.

Co do wyprawki to spokojnie dziewczyny, dużo nie ma co kupować! :) my dostaliśmy trochę ubranek już i trochę trzeba będzie dokupić, a poza tym jeszcze smoczki, butelki itd itp. Ale mamy na vo dużo czasu, na zakupy stawiam jak poznamy płeć pewnie na najbliższym usg :)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=Nusf2QWT6nI

Ttyllo ciemne to bardzo na poczatku.

Sylwia kilkulatek juz raczej spokojnie ujmyje sie pod prysznicem. Natomiast jak moje dzieciaki siadaly juz stabilnie to kąpałam je w brodziku lub dużej wannie :)

Kz9n.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ