Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Allmita wrote:a u mnie mdłosci naprawdę odpuściły.....dziewczyny kiedy macie następne usg? ja dopiero za 3 tyg, nie mam pojęcia jak zniosę tak długi czas....ech...
a ja nie wiem kiedy mam następne! zamieszanie u mnie z tymi lekarzami. drugiego czerwca ide dopiero do przychodni na nfz. jedyne co chcę dostać to skierowanie na badania za darmo no i chyba będą musieli założyć mi kartę ciąży prawda?
a do prywatnego lekarza jak się umówię to pójdę i zrobi mi usg. w najbliższej przyszłości nie mam w planachPierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szuflada wrote:super Ewelinka życzyłabym Ci, żebyś całą ciążę tak miała ale wiem jak to z tymi hormonami jest hihi
u mnie też w porządku tylko chciałabym zacząc kupowac już ciuszki i tak dalej ale wiem, że to za wcześnie, w końcu dopiero trzeci miesiąc się zaczął
Ja z xiuszkami i cala reszta poczekam do minimum 20tyg. ale u mnie to nie pierwsze dziecko wiec wiem co chce czego potrzebuje i jestem mega minimalistka wiec dużo tego nie będzie.
Chust tylko sobie noe odmowie juz zaczynam przeglądać nowości
Nad pieluchami dumam czy iść znow w eko wielorazowki czy jedno. No takie tam rozważania matki polki. Do kąpieli oczywiście wiaderko, zamiast kosmetyków oleje naturalne ciuszków nie za wiele bo rośnie to tl jak na drożdżach. -
eveli_na wrote:Do kąpieli oczywiście wiaderko, zamiast kosmetyków oleje naturalne ciuszków nie za wiele bo rośnie to tl jak na drożdżach.Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
Wiaderko polecam z calego serca. Wygoda dla matki I dziecka. I ma naprawde dude dzialanie na dziecia redukuje kolki maleństwo jest spokojne bo czuje sie jak u mamy w brzuszku, jest mu cielutko. Nie wymusza jak wanna plaskiej pozycji.
szuflada lubi tę wiadomość
-
eveli_na wrote:Wiaderko polecam z calego serca. Wygoda dla matki I dziecka. I ma naprawde dude dzialanie na dziecia redukuje kolki maleństwo jest spokojne bo czuje sie jak u mamy w brzuszku, jest mu cielutko. Nie wymusza jak wanna plaskiej pozycji.Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
No właśnie bo ja się zastanawiałam i chyba to wiaderko kupię jeszcze jedna zagłoska jedni mówią aby dziecko do pierwsze roku nie spało pod kolderka i zpoduszką tylko w śpiworek. Jakieś sugestieMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Allmita wrote:a u mnie mdłosci naprawdę odpuściły.....dziewczyny kiedy macie następne usg? ja dopiero za 3 tyg, nie mam pojęcia jak zniosę tak długi czas....ech...
-
Sylwia91 wrote:Ja za każdym razem to przeżywam strasznie.. Szczególnie zaraz po wizycie, bo wydaje mi się że to wręcz niemożliwy do przetrwania szmat czasu! Naprawdę ciężko znoszę taką rozlake tzn mam na myśli to że nie widzę mojego malucha tak długo. Teraz mam wizytę kilka dni wcześniej bo zawsze mialam 17-19,a teraz mam 14 czerwca, więc w sumie to też za 3 tyg. Allmitka którego masz?
ja mam jedno na nfz 13 czerwca, a nastepne prywatnie 20...więc byle do tego 13-ego..
ja narazie nie kupuje ciuszków itp- mam nadzieje że troche odziedzicze po rodzinie-jeszcze bedzie na to czas zresztą...narazie kupiłam mega filtr anty-słońce-podobno w ciąży łatwo o przebarwienia a teraz słońce świeci na maksa i zainwestowałam w krem na rozstępy-mam niestety dużą skłonność w tej kwestii...potem zainwestuje w ciuszki ciążowe, a na wyprawkę dla dziecka jeszcze sporo czasu...
z zainteresowaniem czytam o tym wiaderku-musze popatrzeć-na tym zdj mam wrażenie że dziecko tak "stoi"- nie jest to niebezpieczne dla takiego maluszka? w sensie jakieś przytopienie i takie tam? wiaderko o tyle na plus ze na pewno zajmuje mniej miejsca niż wanieńka...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Sylwia91 wrote:Czy ten test to usg genetyczne? Z pomiarem Przezierności karkowej?
USG genetyczne z pomiarem przeziernosci, uwidocznieniem przegrody nosowej, oraz pobraniem krwi na badanie pod katem wad takich jak zespol downa, zespol Edwardsa i choroba patou. Badanie to wykazuje niskie lub wysokie ryzyko ewentualnych wad.
Szuflada tak od pierwszych dni tak kąpałam -
To ja nie miałam krwi pobranej, mierzyliśmy przezierność karkową.
Ja dostrzegam wszystkie zalety wiaderka ale stawiam na najzwyklejsza wanienke, w której wykapie potem kilkuletnie dziecko, które za małe będzie na kabinę prysznicową, bo będzie niewygodnie je tam myć.
Co do wyprawki to spokojnie dziewczyny, dużo nie ma co kupować! my dostaliśmy trochę ubranek już i trochę trzeba będzie dokupić, a poza tym jeszcze smoczki, butelki itd itp. Ale mamy na vo dużo czasu, na zakupy stawiam jak poznamy płeć pewnie na najbliższym usg -
https://m.youtube.com/watch?v=Nusf2QWT6nI
Ttyllo ciemne to bardzo na poczatku.
Sylwia kilkulatek juz raczej spokojnie ujmyje sie pod prysznicem. Natomiast jak moje dzieciaki siadaly juz stabilnie to kąpałam je w brodziku lub dużej wannie