X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adamexy tez mi sie podobają...i amelisy....
    byłam w komisie u mnie niedaleko-ale akurat tam nic ciekawego nie było....jeszcze mam jeden komis do obczajenia.....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie patrze na firmę tylko żeby był jak najdłużej użyteczny :)
    U mnie nie ma az tak za dużego wyboru , a jak jakiś sklep to bardzo drogie..
    Czarnulka.. Ja na początku czułam się różnie, pierwszym objawem tak naprawdę był brak @ , czasami nudności, czasami ból brzucha, piersi.. raz były raz nie..
    Nawet teraz od dwóch dni nie czułam kopniakow, bardzo sie martwilam, ale gin mnie uspokoił że to normalne..
    Dziś już czułam wiec wierzę że jest dobrze <3
    Co do rożka ja jestem za..
    Wydaje mi sie ze wygodne to :)

Sylwuś, bardzo dobry masz punkt widzenia, rób tak żeby tez i Tobie było wygodnie :* nie znam sie jeszcze na dzidziusiach ale niech Basiula rośnie <3

Duśka, gratulacje dobrych wyników :*

czarnulka24, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba ten odmieniec bo objawy mi się pojawiły przed wykonaniem testu.
    Ból głowy i niechęć do cheesburgerow zdawało mi się ze mięso splesniale ale mój zjadł i mówi że ja bredze

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    A ja to chyba ten odmieniec bo objawy mi się pojawiły przed wykonaniem testu.
    Ból głowy i niechęć do cheesburgerow zdawało mi się ze mięso splesniale ale mój zjadł i mówi że ja bredze

Eee..tam.. :) każda przechodzi to inaczej :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Sprawdzcie czy się zgadza :) jak ewentualnie chcecie dopisać coś więcej to dajcie znac :*
    Sylwia u mnie też chłopak <3

Evelin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Czarnulka witamy <3 z tego co czytałam niektóre kobiety tak mają że objawy ustępują. Objawy to nie wyznacznik ciąży :) u mnie dopiero od 8 tygodnia się zaczęło! Wymioty non stop. Głowa do góry i pozytywne myślenie :) kiedy pierwsza wizyta?

mój gin w polsce kazał przyjść tak w 7 tyg ale ja jestem za granicą i albo za tydzień wizyta albo za 2 .. ma lekarz zadzwonić do mnie kiedy wizyta bo mam zgłoszone tylko że musi popatrzeć na grafik ja muszę szybko iść bo ja mam przeciwciała przeciw jądrowe i gin w polsce mówiła że da mi clexane ale że jestem za granica to jak teraz dzwoniłam mówiła że nie może mi dać bo to trzeba kontrolować i żebym spróbowała za granicą ale tu ciężko .. wczoraj byłam u rodzinnego bo taki ciąże prowadzi chyba że coś się dzieje to kieruje właśnie do gina dlatego mnie skierował żeby zobaczyć co oni powiedzą o tych przeciwciałach czy dadzą mi clexane .. a i te przeciwciała robiłam około 5 miesięcy temu w polsce więc kazał mi tu powtórzyć ,..więc wczoraj robiłam ..

a w którym tyg widać serduszko ? bo przy 2 ciąży byłam w 7 tyg pierwszy raz więc było już serducho ,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:57

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Co do wózka my wciąż nie mamy! Ale będziemy teraz kupować i szukam ademexa barletty albo nowe modele bebetto podobne wizualnie do ademexa. Ewentualnie zostaje jeszcze chyba Rico nano i camarelo czy jakoś tak. Adamex jest numer 1. Znalazłam niedaleko nas fajny komis i za 800-900 zł można już kupić. Nowy kosztuje koło 1600.
    Szczerze też ciągle byłam za adamexem ale porownanlismy go z lepszym mianowicie anex. I różnic jest wiele adamexy ładnie wyglądają Ale gorzej się prowadzi, jest ciężki, nie jest taki stabilny i wydawało nam się ze skrzypia wszystkie te wózki i tak zdecydowalismy się na Anexa co prawda cenę ma niezłą bo 2000 no ale cóż ...

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    Aniołek 14.10.2015
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worldbyme my wlasnie mamy Anex, fakt ze prowadzi sie swietnie i wyglada tez fajnie:-) No niestety cena fakt jest wysoka, i nie warto kupowac 3w1 bo foteliki srednie

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Sylwia u mnie też chłopak <3

Synuś ? :)
    Gratulacje :*
    Jakie imię ?? :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    mój gin w polsce kazał przyjść tak w 7 tyg ale ja jestem za granicą i albo za tydzień wizyta albo za 2 .. ma lekarz zadzwonić do mnie kiedy wizyta bo mam zgłoszone tylko że musi popatrzeć na grafik ja muszę szybko iść bo ja mam przeciwciała przeciw jądrowe i gin w polsce mówiła że da mi clexane ale że jestem za granica to jak teraz dzwoniłam mówiła że nie może mi dać bo to trzeba kontrolować i żebym spróbowała za granicą ale tu ciężko .. wczoraj byłam u rodzinnego bo taki ciąże prowadzi chyba że coś się dzieje to kieruje właśnie do gina dlatego mnie skierował żeby zobaczyć co oni powiedzą o tych przeciwciałach czy dadzą mi clexane .. a i te przeciwciała robiłam około 5 miesięcy temu w polsce więc kazał mi tu powtórzyć ,..więc wczoraj robiłam ..

a w którym tyg widać serduszko ? bo przy 2 ciąży byłam w 7 tyg pierwszy raz więc było już serducho ,,

Ja gdzieś w 7-8 tyg :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja gdzieś w 7-8 tyg :)
    aha a w 5-6 już widać serduszko czy za szybko? bo jak pójdę a nie będzie widać to będę się stresować więc może nie robić jeszcze usg ? tylko iść na samą wizytę ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Synuś ? :)
    Gratulacje :*
    Jakie imię ?? :)
    Jeszcze nie wiemy mamy jakieś typy :*

07.04.2017 Alex 3240 g
    Aniołek 14.10.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

To zależy. U jednych szybciej a nieraz dłużej to trwa. Ja byłam w 8tc u gin i było serduszko a fasolka miała 14mm :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worldbyme gratuluję synka <3 :)
    Evelin myślę że wypoczeta i szczęśliwa ja to będzie szczęśliwa Basia.

Dziewczyny dzisiaj usiadłam do klawiszy w końcu. Co prawda w domu ale aż miałam łzy w oczach! :) chce już niedzielę!

Patrzyłam na anexy ale cena jednak mnie przeraża a szukam używanego wózeczka bo nie ma sensu kupować nowego skoro można w idealnym stanie dostać używany

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    aha a w 5-6 już widać serduszko czy za szybko? bo jak pójdę a nie będzie widać to będę się stresować więc może nie robić jeszcze usg ? tylko iść na samą wizytę ?

Ale Niunia czym się stresować ? :*
    Idź zobacz, lekarz Ci wszystko powie, uspokoi :) Zależy dużo od sprzętu, od lekarza..
    Ja byłam pierwszy raz w 5tygodniu to był pęcherzyk, na kolejnej wizycie już słyszałam serdunio.
    Poza tym takie usg jest dobre, zobaczy czy grochu w dobrym jest miejscu :) Na pewno badanie nie zaszkodzi :*

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Jeszcze nie wiemy mamy jakieś typy :*

Dawaj <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Dziewczyny dzisiaj usiadłam do klawiszy w końcu. Co prawda w domu ale aż miałam łzy w oczach! :) chce już niedzielę!

Patrzyłam na anexy ale cena jednak mnie przeraża a szukam używanego wózeczka bo nie ma sensu kupować nowego skoro można w idealnym stanie dostać używany

Oo.. właśnie <3
    Basia też chce dla mamy jak najlepiej :*

Ja też na początku myślałam o używanym.. jednak nie wiem i chyba będziemy zamawiać przez neta

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka u mnie w 8 mialam usg dopiero ale ja w uk. Mysle ze 7 to taki bezpieczny tydzien.

Sylwia ach myslalam ze calkiem chcesz ja na twoje z butli przezucic ;) tak yo rozumiem zdrowe podejscie :)

Ja sie na temat polskich wozkow na czasie nie wypowiem. Ni cholery nie wiem co teraz jest na topie co jest warte uwagi. 'Mlody bedzie jezdzil w wozku po siostrze xlanderze. Na pompowanych kolach. Uwielbiam bo za funkcjonalsnosc tylko cholera duzy jest jak krowa. A te angielskie wynalazki kompletnie mi nie leza, tutaj strasznie malr gondole jakies liche ktore po spieciu sa mini spacerowkami i jeszcze tak nisko osadzone na stelazu ze wrazenie mam ze dzieciak jest na wysokosci rur wydechowych w autach. Slabo. Xlander wiem ze na pewno sprawdzi sie na tutejsza zime. Natomiast mam drugi zestaw taki podrozno wycieczkowy bo bagaznik stednio chce miescic xlandera ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e97074d1b40e.jpg

Tak jeszcze wyprawkowo zestaw do kapieli mamy taki: nie wiem jak sie ta foka plastikowa sprawdzi i czy w ogole ale byla w komplecie, natomiast do wycierania po myciu zamiast recznikow ktore czesto robia sie po praniu dosc sztywne mam takie bawelniane kocyki z kapturkiem jak wisza na wanience. W sumie mam ich chyba z 5 sztuk i 3 sztuki zwyklych recznikow z kapturkiem do polozenia pod spodem. Lubie tez flanelowe pieluszki do osuszania ciala bo sa mega miekkie!:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6559b226d0bc.jpg

Bardzo lubilam tez lezak bujak dla malca bo mozna go sobie przeniesc do kuchni czy nawet w razie nocnej zmiany meza zabrac do lazienki. Postawilam na najprostszy model ale do 18kg bo moja najmlodsza oczywiscie juz pchala do niego swoja chuda dupine.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf4e98aa2d5d.jpg

A juz lecac zdjeciowo, wlaczyl mi sie instynkt wicia gniazda jakos wyjatkowo wczesnie ale jakos nie moge sie powstrzymac takze poerwsza tura ciuchow ogarnieta. Pytanie za 100pkt jaki macie stosunek do prasowania ciuchow? Planujecie prasowac wszystko ? Mam jakis wewnetrzny opor przed prasowaniem. Juz obmyslam ze jesli to naprawde tak mega mega istotne ta goraca temp. To wezme wrzuce wszystko do suszarki bebnowej na najwyzsza temp.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d81f41519556.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac362a8086fb.jpg

Co ciekawe to pranie przekladanie przeweiszanie bardzo mnie uspokaja. A nerwa mam bo jutro usg i wizyta. Nie wiedziec czemu mocno sie stresuje. Ech...

Allmita, Evelin, czarnulka24, misiaq lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mamy na watku chlopcow ! Super :)
    Ja tak po cichu do brzucha mowie Per Gabriel, ale to jeszcze nic pewnego, natomiast corki mowia o dzidziusiu Julian;) kazdy na swoja strone, tylko maż milczy i nic ni wnosi do dyskusji ;)

Evelin lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Fakt anex jest megga drogi Ale my zamierzamy wykorzystać go w przyszłości ponownie :) choć i tak uważam że adamex jest drugi najlepszy jaki do tej pory trafiłam

07.04.2017 Alex 3240 g
    Aniołek 14.10.2015
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ