X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    A my dziś idziemy na randkę z synkiem :)
    Tatuś zobaczy swoje maleństwo po 12 tygodniach :)
    Także trzymajcie za nas kciuki o 15.30 bo pani doktor sprawdzi nasze wyniki glukozy.
    A teraz wstajemy i idziemy zjeść śniadanko :*
    Mój ostatnio widział 19 września :(

KlaudyŚ lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim!!

jakie piękne rzeczy już macie - też chcę :D jeszcze troszkę i zacznę zbierać, pewnie po świętach ruszymy :)

oddałam wczoraj nieco krwi - sprawdziłam morfo - anemia mi nie grozi, hemoglobina póki co 13,9 - norma do 15 :D lek na tarczycę zwiększony, ale to norma i czekamy sobie do 21 XI na kolejną wizytę.

Pogoda do d...dopadło nas przeziębienie - leżakowanie osiągnięte, sok z malin, pigwy, imbir w ruch :D

z dolegliwości: piersi wciąż jak kamienie :D bolą, ból w odcinku lędźwiowym kręgosłupa, mijają mi powoli mdłości, ale załącza się taki nerw... heh :D na szczęście Mąż daje radę ;)

Evelin lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Hej Sylwia91
    Czy mogłabym się znaleźć na Twojej liście zafasolkowanych?
    Z przyjemnością Cię dopisze kochana! <3 podaj co wpisać :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    hej wszystkim!!

jakie piękne rzeczy już macie - też chcę :D jeszcze troszkę i zacznę zbierać, pewnie po świętach ruszymy :)

oddałam wczoraj nieco krwi - sprawdziłam morfo - anemia mi nie grozi, hemoglobina póki co 13,9 - norma do 15 :D lek na tarczycę zwiększony, ale to norma i czekamy sobie do 21 XI na kolejną wizytę.

Pogoda do d...dopadło nas przeziębienie - leżakowanie osiągnięte, sok z malin, pigwy, imbir w ruch :D

z dolegliwości: piersi wciąż jak kamienie :D bolą, ból w odcinku lędźwiowym kręgosłupa, mijają mi powoli mdłości, ale załącza się taki nerw... heh :D na szczęście Mąż daje radę ;)
    A mnie mdłości dalej męczą :(

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worldbyme też już chcę święta <3 w ttm roku wyjątkowe, bo pierwsze w większym gronie <3

KlaudyŚ kciuki za wizytę <3 daj znać po wszystkim :*

Kurcze zazdroszczę Wam tego kompletowania wyprawki :D u mnie kompletują się już tylko pieluchy haha :D
    Wiecie co? Smaruje małej dupkę linomagiem tym zwykłym zielonym. Smarowalam wcześniej Bepanthenem baby extra i powiem Wam że bez porównania.. Po Bepanthenie który drogi jak pieron mała miała czerwoną pupe. Linomag okazał się wybawieniem. Jest super, osobiście bardzo polecam!

Duśka;) lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    A mnie mdłości dalej męczą :(

ja mam spokój od 4 dni :D co prawda rano jestem dosyć mocno wyczulona na wszelkie lodówkowe zapachy, więc śniadanko dla męża ogarniam wieczorkiem, wrzucam w folię aluminiową i do lodówki :D przy otwarciu nieco osłabia mnie zapach, szczególnie pieczeni rzymskiej, ale tak to jest ok :)

w ciągu dnia dużo imbiru ogarniam, więc może i on mnie jakoś trzyma przy życiu :D

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości męczyły od 8 do 13tc włącznie.. I to mdłości zakończone wymiotami niestety za każdym razem...

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mnie mdłości męczyły od 8 do 13tc włącznie.. I to mdłości zakończone wymiotami niestety za każdym razem...

ja to wiem, że jak się cieszę z braku mdłości, to one przyjdą... tak zauważyłam, że końcówki tygodnia mam ok, a początek nowego... od piątku do poniedziałku kumulacja wrażeń :D

0b52cec6da.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith gatulujemy malusiego bijacego serdusia! :)

Ja mlodsfi mialam dluuugo dlugo dluzej niz 12tyg ;) ale do przezycia spoko!
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ja tez swoja musze jakos przezyc nie wiem czemu sie tak nakrecan i zamartwiam. Dodatkowo od 4 nocy potwornie swedzi mnie skora na calym ciele az usnac nie moge i cholernie boje sie ze to moze nie byc tylko nadwrazliwosc...

Evelin lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry babeczki!

Evelin teraz po antybiotykach bedzie lepiej!:*

Klaudys trzymamy mocno kciuki za wizytę!:*

Ja czekam na wypłatę i planuję zamówić na olx paczkę ubranek używanych dla małego:) sa w okolicy od 80-120 zł po 60-70 szt różnych pajacykow,kaftanikow itd. Więc się opłaca:) a w międzyczasie dokupuje jakieś nowe :) no i na fejsie znalazłam super sklep/hurtownie z pościelą do łóżeczka i innymi takimi elementami,gdzie zestaw składający się z kolderki,poduszki,poszewek i osłonki kosztuje 140 zł. Opinoe czytałam same pozytywne :) podam wam linka jak będę na laptopie:)
    No i ostatnio dostalismy wózek po bratannicy, wczoraj posciagalismy to,co można wyprać i wrzuciłam do pralki:D
    To jeszcze tylko albo aż 3 miesiące..:D

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do świat to właśnie zobaczyłam w tv pierwszą w tym roku reklamę świąteczną:D szkoda że moj synuś rozpakuje sie dopiero po nowym roku,fajnie byłoby go mieć na święta..:D no ale i tak sie tych świąt doczekać nie mogę:D
    Zastanawiam sie tylko jak ja te porzadki ogarne jak juz sie zaczyna robić ciężko.. ;P

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Z przyjemnością Cię dopisze kochana! <3 podaj co wpisać :)

dziękuję ;) a nie wiem co tam wy wpisujecie ? datę porodu czy coś innego ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa reklamy geiazdkowe w TVN szalnstwo!

A ja wkoczylam na chwile tylko zaraz jade z moja 4 latka po prezent urodzinowy i ciacho musze jakos sobie czas wyprlnic do wizyty. Wariatka ze mnie ;)

Evelin, Duśka;) lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ojej współczuję kochana.. Też w. Ciąży miałam zębowe problemy mimo że nigdy wcześniej mi się nie zdarzały. Przeżyłam znieczulenia normalne i Basi nic nie jest. Będzie dobrze nie martw się dzidziusiowi leczenie nie zaszkodzi :* życzę szybkiego powrotu do zdrowia ząbka <3

A ja mieszkam koło Radomia. Jakieś 60-70 km od Warszawy :)

Dziękuję, dentysty to ja się nie boję.. :) nie potrzebna tylko ta opuchlizna..

Radom ?? 200km ode mnie :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Evlin zakazenie krazace w krwioobiegu jest gorsze niz antybiotyk takze leczcie sie na zdrowie. Oby bol szybko ustapil.

Witam sie z rana i zycze milego dnia:)

Odrazu zareagowalimy, więc wszystko powinno byc dobrze :)
    Jutro powinnam juz miec normalną twarz :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Jejku jak ja się nie mogę doczekać świat <3 :* A Wy?

No termin ma wtedy moja siostra :)
    Zobaczę moją chrzesniaczke <3
    Dziewczyny Nasze pewnie już będą tulic swoje maleństwa <3

Do gotowania mi się nie pali ;)
    Ani sprzątania, zresztą Kevin już leciał w tv wiec co to za święta :P

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reklama reklamą ale w Dzień dobry tvn przed chwilą mówili o świątecznej gorączce,prezentach itd. :D wiedziałam,że po Wszystkich Świętych się zacznie... <3 :D

Czarnulko jesli chcesz to imię,wiek i przewidywany termin porodu :) no a jak będziesz znać płeć to i płeć:D

Sylwus u mnie możesz date zmienić na 31.01 bo mały nadgonil do daty z OM :p no i będzie Błażejek <3 :D

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    A my dziś idziemy na randkę z synkiem :)
    Tatuś zobaczy swoje maleństwo po 12 tygodniach :)
    Także trzymajcie za nas kciuki o 15.30 bo pani doktor sprawdzi nasze wyniki glukozy.
    A teraz wstajemy i idziemy zjeść śniadanko :*

Powodzenia <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Miałam bardzo podobnie...
    Na szczęście w raz z drugim trymetrem oprócz skurczy od czasu do czasu, bólu piersi i sennosci, badz bezsenności jest dobrze :)
    Nudności i wymioty odeszły :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina tego swedzenia nie bagatelizuj-to może byc cholestaza....choc oby nie...

byłam w tej biedronce w sprawie kocyków...ale nie podobały mi sie i nie wzięłam..:P wybredna jestem..;) hasło: made in china i 100% polyester skutecznie mnie odstraszyło....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ