X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mnie mdłości męczyły od 8 do 13tc włącznie.. I to mdłości zakończone wymiotami niestety za każdym razem...
    U mnie też mdłości kończące się wymiotami ale już nie codziennie

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się w 20tygodniu <3

sandrula, Duśka;), Anula1986, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie plany na sylwestra? Dostajecie w domu?

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    Aniołek 14.10.2015
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:

hehe no ja będe na 9 dni przed terminem, więc raczej daleko nie będe sie ruszać...;) nawet na święta troche obawiam sie wyjazdu, ale zobaczymy co mi ginka powie wtedy...

worldbyme lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:

No ja będę wtedy startowac z 9 miesiącem więc raczej w daleką podróż się nie wybiorę.. Planujemy zrobić cos u siebie z najbliższą rodziną:) no ale to jeszcze daleko więc nie wiem :p

worldbyme lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę startować z 3 trymestrem :)

07.04.2017 Alex 3240 g
    Aniołek 14.10.2015
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:

My pewnie do rodziny, i ja jako kierowca :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na - Trzymam kciuki za wizyty! Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Klaudyś za Ciebie też trzymam kciuki! :)

Coś nie widzę tutaj ostatnio Szuflady. Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze...
    Dziewczyny, ja to normalnie już padam na twarz. Nie ma dnia żeby mnie coś nie bolało. Od jakiegoś czasu cierpię na bezsenność, boli mnie krzyż, kręgosłup, plecy, dochodzi do tego ból @, ból głowy, czasami mdłości, nie wspomnę o swędzeniu skóry/stóp/rąk (cholestaza). Ostatnio też czuję jak mnie w pochwie kłuje, mała wypina mi się aż przy żołądku/wątrobie. Czuć, że ma coraz mniej miejsca w brzuszku. Ogółem jest mi bardzo ciężko. Jeszcze trochę... Muszę to jakoś wytrzymać. A Wy jak się czujecie?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Eveli_na - Trzymam kciuki za wizyty! Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Klaudyś za Ciebie też trzymam kciuki! :)

Coś nie widzę tutaj ostatnio Szuflady. Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze...
    Dziewczyny, ja to normalnie już padam na twarz. Nie ma dnia żeby mnie coś nie bolało. Od jakiegoś czasu cierpię na bezsenność, boli mnie krzyż, kręgosłup, plecy, dochodzi do tego ból @, ból głowy, czasami mdłości, nie wspomnę o swędzeniu skóry/stóp/rąk (cholestaza). Ostatnio też czuję jak mnie w pochwie kłuje, mała wypina mi się aż przy żołądku/wątrobie. Czuć, że ma coraz mniej miejsca w brzuszku. Ogółem jest mi bardzo ciężko. Jeszcze trochę... Muszę to jakoś wytrzymać. A Wy jak się czujecie?

Wytrzymasz jakoś te ostatnie tygodnie :* mnie za troszkę też to czeka :) narazie czuje sie naprawdę ok :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :-)
    evelin też mam leżaczek bujaczek. Udało się nam okazyjnie kupić. Podobno niektóre dzieci uwielbiają w tym siedzieć, a inne odwrotnie. Będziemy sprawdzać :)
    Klaudys Kciuki za wizytę :-) też dizsiaj wizytuje. Proszę o kciuki za moje lozysko :D

Mnie ostatnio też plecy pobolewaja i żebra. Mam wrażenie, że mała mi tam nogi wkręca. A lepiej nie będzie, bo jeszcze 3 miesiące przed nami :-)

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hej, hej :-)
    evelin też mam leżaczek bujaczek. Udało się nam okazyjnie kupić. Podobno niektóre dzieci uwielbiają w tym siedzieć, a inne odwrotnie. Będziemy sprawdzać :)
    Klaudys Kciuki za wizytę :-) też dizsiaj wizytuje. Proszę o kciuki za moje lozysko :D

Mnie ostatnio też plecy pobolewaja i żebra. Mam wrażenie, że mała mi tam nogi wkręca. A lepiej nie będzie, bo jeszcze 3 miesiące przed nami :-)

Już kciuki trzymane :P

Jeny.. jem i jem A i tak jestem głodna.. masakra

Nats lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie generalnie czuje całkiem fajnie....gdyby nie ten okropny ból bioder/miednicy w nocy....nie mogę sobie znaleźć miejsca-raz leże na jednym boku raz na drugim-strasznie bolą mnie te miejsca, czasem tez w dzień-ale w nocy najgorzej...jakoś to znosze-ale chwilami mam wrażenie że jest coraz gorzej...
    o dziwo obawiałam sie bólu kręgosłupa-mam dyskopatie i skrzywienie-a tu kręgosłup jakby nawet lepiej w tej ciąży..;)

ja sie zastanawiam nad tym leżaczkiem....czasem widze fajne oferty na fc stronie gdzie mamy sprzedaja uzywane rzeczy-da się znaleźć bujaczek nawet za 30-40 zł(oczywiscie bez bajerów)...więc może rozważe i to.....a dziewczyny taki bujaczek da się złożyć,żeby miejsca nie zajmował?

ja też mam dziś wizytę..:) trzymam tez za Was kciuki..

• sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula już niedługo:*

Nats a myślałam że to ja wymyslam bo wydawało mi się ze to za wcześnie żeby mi mały gdzieś w żebrach grzebał.. :D ale czasem już nie wiem czy mam siedziec,leżeć czy stać bo mi tam rewolucje robi w żebrach :D no i jak siedzę i mały sie wypina jest ok, jak tylko trochę dłużej postoje lub dłużej chodzę to mały zaczyna sie tak wiercic ze musze na chwile usiąść.. Wcześniej jak chodzilam to sie nie odzywal w ogole :p

Nats lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najbardziej szaleje jak jestem w takiej pozycji pół-siedząco-pół leżącej-jak oglądam np film na łóżku....:)

wtedy czasem zamiast na film to wgapiam sie w brzuch,bo fajnie sie tam wygina i przesuwa..:)

tak to na szczescie młody jest narazie taktowny i nie kopie matki w żadne strategiczne miejsca..;) no tyle że odczuwam czasem ochote nagłą na wizyte w wc-a tu sie okazuje że niewiele jest że tak powiem-więc pewnie kopie mnie po pęcherzu..;)

sandrula lubi tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja sie generalnie czuje całkiem fajnie....gdyby nie ten okropny ból bioder/miednicy w nocy....nie mogę sobie znaleźć miejsca-raz leże na jednym boku raz na drugim-strasznie bolą mnie te miejsca, czasem tez w dzień-ale w nocy najgorzej...jakoś to znosze-ale chwilami mam wrażenie że jest coraz gorzej...
    o dziwo obawiałam sie bólu kręgosłupa-mam dyskopatie i skrzywienie-a tu kręgosłup jakby nawet lepiej w tej ciąży..;)

ja sie zastanawiam nad tym leżaczkiem....czasem widze fajne oferty na fc stronie gdzie mamy sprzedaja uzywane rzeczy-da się znaleźć bujaczek nawet za 30-40 zł(oczywiscie bez bajerów)...więc może rozważe i to.....a dziewczyny taki bujaczek da się złożyć,żeby miejsca nie zajmował?

ja też mam dziś wizytę..:) trzymam tez za Was kciuki..

Dużo fajnych rzeczy jest na olx, wpisujesz daną rzecz ja np wpisuję do 15km ode mnie i już pare rzeczy znalazłam :) teraz tylko dzwonić i jechać :)

Trzymam kciukasy <3 daj znać :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula u mnie to samo. Najgorzej jak się do przodu wygne to odrazu czuję jak mnie żebra bolą :D
    No i w nocy jak za nisko śpię to zgaga mnie męczy. Ale takie uroki :-)
    Allmita z tym gapieniem się się brzuch mam identycznie. Aż mój chłop się dziwi dlaczego ciągle z gołym brzuchem leżę i się gapie :D

Allmita, sandrula lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem evelin-na olx-ie to codziennie teraz jestem bo szukam wózka, komody, auta, wanienki ze stelażem, hehe...;)

oooo własnie mnie chyba dopadła ta zgaga.....nigdy w zyciu nie miałam...a teraz w nocy czuje jak mnie tak dławi w gardle, masakra....

• sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zgagi też nigdy nie miałam..do teraz...
    Zazwyczaj jak wypije jakiś sok... Na początku ciąży piłam tylko tymbarki ale w końcu mi sie zbrzydly i przenioslam sie na wodę smakowa bo zwyklej nie wypije :p od tej pory mam spokój ze zgaga.. W weekend kupilam sobie sok jabłkowy to pół nocy nie spałam bo mnie dopadło..:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    wiem evelin-na olx-ie to codziennie teraz jestem bo szukam wózka, komody, auta, wanienki ze stelażem, hehe...;)

oooo własnie mnie chyba dopadła ta zgaga.....nigdy w zyciu nie miałam...a teraz w nocy czuje jak mnie tak dławi w gardle, masakra....

No to jak ja :)
    No komoda.. hmmm.. ciężki temat..
    Chce z dużą ilością szuflad..
    Ale i chce taką żeby można było dokupic szafki.. żeby wszystko w jednym kolorze..
    Pokój Kuby bedzie 3/3 to sama komoda bedzie za mało. A niechce np pampersow na widoku :)
    Mam jeden typ, ale szukam jeszcze :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ta zgaga dopadła jak przeszłam na ta diete cukrzycową....
    mam jesć póxnow ieczorem-a nigdy nie byłam do tego przyzwyczajona....zawsze jadłam kolacje tak do 20 max....potem nic nie podjadałam...
    a teraz ostatni posiłek musze jesć na pół godz przed spaniem..:( i mysle że stad ta zgaga-bo w dzien w sumie nie mam...no i pewnie od leżenia...

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ