X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b92324916340.jpg
    Ciocie spójrzcie kto Basieńki pilnuje? <3 listonosz przyniósł jakieś pudło w piękne serduszka i chyba dla Basi bo wszędzie było jej imię... Zawartość przeszła moje najśmielsze oczekiwania i wyobrażenia :) popłakałam się. Nie napiszę jak bardzo Wam dziękujemy, bo słowa tego nie oddadzą. Macie moc kochane... Jesteście wspaniałe, niech Was i Wasze maluszki Bozia ma w opiece <3 Basieńka pochwali się zakupami :)
    <3 :*

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46f06a63ab70.jpg

A kuku :)

Evelin, Nats, bita_smietana, sandrula, Caro, misiaq, ines. lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46f06a63ab70.jpg

A kuku :)

Piękna istotka! <3
    Kocham ! <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam do gina....odebralam wyniki przy okazji-mam nieladne wyniki moczu....pewnie czeka mnie posiew albo wymaz i antybiotyki....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    A ja czekam do gina....odebralam wyniki przy okazji-mam nieladne wyniki moczu....pewnie czeka mnie posiew albo wymaz i antybiotyki....

U mnie też nie ciekawe moczu..
    Daj znać po wizycie, 3mam kciuki :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopie kopie i kopie <3
    Ruchliwy po tacie <3

Sylwia91, Caro lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam powtorzyc jutro wyniki, bo mam grzybice generalnie znów i mogłam zafalszowac mocz przy pobraniu..masakra z ta grzybica...przed ciaza nigdy nie mialam.....

• Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Mam powtorzyc jutro wyniki, bo mam grzybice generalnie znów i mogłam zafalszowac mocz przy pobraniu..masakra z ta grzybica...przed ciaza nigdy nie mialam.....

Mnie też to czeka, głowa do góry!
    Poczytaj o tym, to częsty przypadek

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Kochana, ja te ustrojstwo mam od początku ciąży i co najmniej raz na miesiąc muszę mieć na to globulki dopochwowe. Nieraz miałam tak, że ledwo skończyłam stosować globulki, 3 dni miałam spokoju i od nowa... Kolejne globulki. Ginekolog czasami przepisywał mi 2-3 paczki jednorazowo bym nie musiała do niego latać co tydzień po kolejną receptę. Teraz sytuacja ma się trochę inaczej, bo siłą rzeczy widzę się z nim co 10-14 dni, więc w razie co od ręki może mi przepisać następne opakowanie. Lekarz stwierdził, że taka moja natura. Z posiewu moczu i szyjki macicy, cytologii nic nie wyszło. Wyniki mam rewelacyjne, a mimo to grzybica nie odstępuje mnie na krok. Tak więc doskonale Cię rozumiem i wiem jak to jest... Ostatnio mnie ciągle w pochwie kłuje, ciekawa jestem, czy to przez to, że mała jest już ułożona główką w dół i napiera mi na szyjkę, czy to znowu grzybica, a może standardowy objaw przygotowujący mnie do porodu. Znowu mnie mdłości chwyciły :/ Ola Boga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 18:40

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita Mam nadzieję, ze szybko się pozbedziesz tego dziadostwa.
    Z infekcjami nie ma żartów. Czasem nawet przez to do szpitala wsadzaja.
    Sylwia śliczna ta Twoja córeczka :-) można się zakochać.

Ja już po wizycie. Nasza Zuza waży już 1150g - jej waga rośnie prawie tak szybko jak moja :D już ponad 11 kg na plusie.
    Gin powiedział, ze wyniki glukozy spoko i, ze mieszczą się w normie, ale powiedział że dobrze ograniczyć cukry proste i słodkie owoce.
    No i najważniejsze lozysko poszło ładnie do góry także mamy zielone światło na seksy ;D Jupii! :D

Evelin, bita_smietana, Allmita, Caro, Sylwia91, misiaq lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

Ja już po wizycie. Nasza Zuza waży już 1150g - jej waga rośnie prawie tak szybko jak moja :D już ponad 11 kg na plusie.
    Gin powiedział, ze wyniki glukozy spoko i, ze mieszczą się w normie, ale powiedział że dobrze ograniczyć cukry proste i słodkie owoce.
    No i najważniejsze lozysko poszło ładnie do góry także mamy zielone światło na seksy ;D Jupii! :D

Cudowne wieści <3
    Dużo zdrówka dla Was :*

Nats lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b92324916340.jpg
    Ciocie spójrzcie kto Basieńki pilnuje? <3 listonosz przyniósł jakieś pudło w piękne serduszka i chyba dla Basi bo wszędzie było jej imię... Zawartość przeszła moje najśmielsze oczekiwania i wyobrażenia :) popłakałam się. Nie napiszę jak bardzo Wam dziękujemy, bo słowa tego nie oddadzą. Macie moc kochane... Jesteście wspaniałe, niech Was i Wasze maluszki Bozia ma w opiece <3 Basieńka pochwali się zakupami :)

Nasza forumowa gwiazdeczka sobie na to zasłużyła <3

Evelin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula....ja mam niby 2 raz....zaczelo sie 2 msc temu po leczeniu przeszlo teraz znow nawrot...takze wspolczuje Toboe skoro borykasz sie z tym od poczatku..mi ginka mowi ze w ciazy nie mozna dac super silnych lekow z wiadomuch wzgledow,za porzadne leczenie trzrba sie wziac po porodzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 19:56

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Przeciagnela soe mocno. Usg na szybko ale wychodzi na to ze wszystko ok, maluch rosnie, 1700g szacowanej wagi, lezy glowa w dol. Parametry po razy oko zgadzaja sie z typgodniami ciazy bo wiadomo ze na tym etapie maluchy roznie rosna. Widzialam nawet dzibala cudownego, pucolowate policzki i nos jak guziczek :) slodko.

Pobrano mi tez krew w kierunku cholestazy i umowilismy termin cesarki. Dostalam recepte na leki do zazycia przed cc i na przeciwzakrzepowe do brania 10dni po cc.
    Teraz pozostaje rosnac i czekac do terminu. Chociaz w miedzyczasie sporo mi sie namnozylo kolejnych wizyt.

Jutro sie odezwe bo teraz juz na pysk padam, bylismy jeszcze mieszkanie ogladac ale jednak to nie to czego szukamy i po tych wojazach padam na ryjek.

Sylwia91, Duśka;), Evelin, Allmita, Nats lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane :* WYKONCZENI

Evelin lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na Natsik super wieści z wizyt :-D

Natsik te komody Malm z Ikei są świetne. Też będę chyba takie chciała :-) Ogólnie zielone światło na seksy, czyli ogień będzie B-)

Sylwia Basieńka zasługuje na wszystko co najlepsze <3 <3 A póki jest tu jedyną forumową Księżniczką to niech korzysta z tego przywileju, bo zaraz kolejni towarzysze będą wyskakiwać :-D

A co do Sylwestra, miała być zabawa, ale chyba będzie posiadówka w domu :-P

Sylwia91, Evelin, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratuluje udanych wizyt!:*

Almita ja od wczoraj też na globulkach jade.. Jakiś miesiac temu ponad leczylam sie na infekcje bakteryjna i niby potem bylo ok a teraz bach,grzyby... :/ chcial dac tez mężowi tabsy no ale jak mu powiedziałam,że my nie seksujemy bo jak to mąż powiedzial ,,nie bedzie malemu glowki obijal" to sie usmial :D mezowi tez mowilam ze gin sie usmial to moze w koncu zmieni zdanie :p teraz i tak trza czekac do konca kuracji...

Evelin i będą coraz mocniejsze te kopniaczki <3 :D

Sylwus Basieńka cud miód malina <3

Evelin, Allmita lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

Wow Nats gratki! <3 zielone światło na seksy :( u mnie zakaz od 21tc a Basia już ma 3 tygodnie masakra.. Już zapomniałam jak to się robi haha

Evelin, Nats lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na gratulacje przynajmniej wizyty udanej <3

Allmita ja przy pessarze miałam zapisane w razie czego dopochwowo clotrimazolum i powiem Ci ze działał rewelacyjnie bo nic się nie przyczepilo. Mankament taki że strasznie wodnisty po rozpuszczeniu i myślałam nie raz że to wody!
    Współczuję walki z grzybkiem :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki ale słodzicie <3 rozpieszczacie mi dziecko hehe kto będzie potem wychowywać? :D Kochane <3 Basia śle obslinione buziaki haha :*

Ps: jest zakochana w misiu! Już zaczyna wodzic oczkami za obiektami i bardzo się przygląda misiowi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 22:12

Evelin, Caro, sandrula, Nats, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ