X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt! <3
    Ja padam.. A prawie cały dzień w łóżku.. ta pogoda jakaś nijaka..

Na olx znalazłam fajną oferte ciuszkow, od 50 do 70 rozmiary..
    Od 3 do 10zl.. bardzo ładne..
    W sobotę sie umówiliśmy jedziemy obejrzeć :) A po wypłacie pochodzę po lumpeksach.. może coś się trafi..
    No i obowiązkowo Pepco <3
    I tak jeszcze siedzę i w necie szukam okazji, nawet łóżeczko ktoś chce sprzedać za 80zł..
    Powiem Wam, że mam jakiegoś HOPLA :p

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ciotki ale słodzicie <3 rozpieszczacie mi dziecko hehe kto będzie potem wychowywać? :D Kochane <3 Basia śle obslinione buziaki haha :*

Ps: jest zakochana w misiu! Już zaczyna wodzic oczkami za obiektami i bardzo się przygląda misiowi <3

Cudnie <3

A powiedz jak z kąpaniem ?
    Dajesz rade ?? :)
    I wg ta cała pielęgnacja :)
    Opowiedz :p

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b92324916340.jpg
    Ciocie spójrzcie kto Basieńki pilnuje? <3 listonosz przyniósł jakieś pudło w piękne serduszka i chyba dla Basi bo wszędzie było jej imię... Zawartość przeszła moje najśmielsze oczekiwania i wyobrażenia :) popłakałam się. Nie napiszę jak bardzo Wam dziękujemy, bo słowa tego nie oddadzą. Macie moc kochane... Jesteście wspaniałe, niech Was i Wasze maluszki Bozia ma w opiece <3 Basieńka pochwali się zakupami :)

<3 <3 <3
    Niech się przyda :)

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats my MALM używamy do dzisiaj dla małej. Weszła też do użytku szafa ale na początku głównie ta komoda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:44

Evelin, Nats lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy leżaczek bujaczek z FP, dokładnie taki:

lezaczek-3w1-bujaczek-fisher-price-do-18kg-w2583-rozowy-3.420x420-sq75.jpg

Świetny, używaliśmy bardzo długo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:49

czarnulka24, Evelin, Nats, Duśka;) lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Worldbyme też już chcę święta <3 w ttm roku wyjątkowe, bo pierwsze w większym gronie <3

KlaudyŚ kciuki za wizytę <3 daj znać po wszystkim :*

Kurcze zazdroszczę Wam tego kompletowania wyprawki :D u mnie kompletują się już tylko pieluchy haha :D
    Wiecie co? Smaruje małej dupkę linomagiem tym zwykłym zielonym. Smarowalam wcześniej Bepanthenem baby extra i powiem Wam że bez porównania.. Po Bepanthenie który drogi jak pieron mała miała czerwoną pupe. Linomag okazał się wybawieniem. Jest super, osobiście bardzo polecam!

Hehe a u nas było dokładnie na odwrót:D bepanthen działał cuda, jako jedyny

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak... Mała nie lubi przewijaka. Szybko się na nim denerwuje a jak jest głodna to już w ogóle nie daj Boże! No ale jakoś musi to przeżyć hehe kąpać się lubi ale też najlepiej jak nie jest głodna, a ja z kolei wolę ją karmić po kąpieli. Większy krzyk jednak się zaczyna jak już ją wyjmę na ręcznik hehe ma trochę pleśniawek na języczku ale ścieram i jest poprawa. Komoda + przewijak na łóżeczku obok to dla mnie rozwiązanie boskie wręcz! W pierwszej szufladzie idealnie na wysokości przewijaka mam higieniczne rzeczy i pieluchy i tym sposobem wszystko pod ręką! Kołyska też jest mega. Mogę się położyć i z łóżka delikatnie paluszkiem bujać małą jak nie może zasnąć. Szczególnie w nocy to super rozwiązanie. Czasem jej ustawiam jakąś kolysanke albo tzw white noise czyli zwykły szum i bardzo się wycisza przy tym. Z suchego powietrza zbierają się brudy w nosku i wtedy wpuszczam po kropelce soli fizjologicznej i po chwili zasysam :D myślę że radzimy sobie całkiem nieźle :)

Evelin lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to straszne co powiem ale mi i kilku znajomym mamom na początku przy przewijaniu pomagała suszarka lub... odkurzacz! :D Nawet mam takie zdjęcie :P może akurat pomoże? No niestety ciężko dzieciaczki znoszą przewijanie, a co dopiero jak już potrafią się przekręcić czy więcej...

Super, że dajecie radę!

Ps.
    Dzięki za wpisanie mnie na listę! Szkoda, że aniolkowych mamus ale wierzę, że już niedługo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:59

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry na pewno szybko zagościsz na tej pierwszej liście :* życzę Ci tego z całego serduszka <3
    Niestety szum nie działa jak mała już płacze :( wtedy jedyne co ją uspokaja to jak ją oszukuje że ją biorę i podnosze jej główkę delikatnie hehe czasem się nabiera ale tylko na chwilę :p

Evelin lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin ja znalazłam łóżeczko za 70zl i to jest w super stanie, bukowe i znanaej firmy...takze sie da....choc nie powiem niektore lozeczka za 100 albo i wiecej wygladaja gorzej-obdrapanw itp...trzeba po prostu szukać...ja nie sadzilam ze tak tanio mi sie uda kupic,bylam przekonana ze bedzie jakies obgryzione czy cos.;) celowalam troche w wyzsze ceny,ale ze spodobało mi sie na zdj to pojechalismy zobaczyc..

Evelin, Nats lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piatkowy poranek:)

Jak samopoczucie ?

Evelin lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Też witam. U mnie noc nawet udana gorzej było wieczorem. Nie chciała zasnąć aż do 2 w nocy. Teraz słodko śpi a ja ściągnęlam pokarm bo nie dojadla - 80ml!

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj wróciłam późno do domu i jakoś nie miałam siły pisać.
    Maluszek waży 800g,ułożony był pośladkowo podczas badania pięknie walił mnie po pęcherzu a główka w narzędzie do usg, pokazał nam buziaka i na początku zrobił minkę przerażona a za chwilę usta powędrowały jak na uśmiech,tatuś dzielnie się trzymał ale pod koniec łzy mu poszły :)
    Potem kazała mi siąść na fotelik żeby sprawdzić czy wszystko w porządku, P. Był tak zajęty zdj ze nawet nie wiedział kiedy doktorka mi pogrzebala :)
    Zapomniałam dodać doktorka do nas podczas badania zapytała się co mówiła nam na temat płci to jej odpowiedziałam ze chłopczyk a ona do nas to nie uda mi się wam zrobić niespodzianki no nadal chłopczyk wiec mikołaj nadal zostaje księciem :)
    Samochód w końcu nam Naprawili i 800zl poszło Ale na szczęście na wyprawkę jeszcze zostało .
    Dziś pojedziemy zobaczyć na przewijaki, materace

Evelin, misiaq, bita_smietana lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-*
    Z wyprawki to my mamy komode z BRW, bardzo pojemna i pasuje nam do reszty mebli ;-)
    Lozeczko kupilismy z blokowana funkcja kolyski z Klupsia a przewijak razem z akcesoriami z IKEI i przyznaje ze jak narazie wydaje sie to u nas lepsza opcja niz nalozeczkowy bo mamy dodatkowe miejsce a i kolyska troche utrudnialaby sprawe:-P

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus Basia jest taka slodziutka ze napatrzec sie nie moge XD Moja mama tez was pozdrawia bo oczywiscie ze slyszenia wszystkie kojarzy:-*

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :*

U mnie dziś słońce, wiec mam nadzieję że i samopoczucie będzie słoneczne :)

Dobrze Sylwia że sobie radzicie.. :*
    Po to nosi sie dzieciątko 9 miesięcy w brzusiu, żeby mieć czas wszystko przygotować na Jego przyjscie na swiat, więc jeśli są jakieś wygody i można kupić coś co ułatwi Tobie i Niuni funkcjonowanie to jak najbardziej jestem za.. A gdy przyjdzie moja kolej pamiętaj że bede pisać do Ciebie i wypytywac :)
    Za przewijakiem sie ogladam i za komoda tak jak pisalas, myślę że to dobre rozwiązanie i połączenie :)

Wisienka. Fajny leżaczek :*

Almitko.. też uważam że na używane rzeczy powinno sie zwracać uwagę, naprawdę można trafić na fajne okazję :)

Klauduś, super że wizyta poszła dobrze :) ja też teraz 22-go zabieram ze sobą mojego :)
    Skoro u Was Mikołaj dalej jest Mikołajem to mam nadzieję że u nas zostanie juz Kuba :)

Dusia A pokazalabys foto ? :)

Hej Ewelinka :) A dzis czuję sie dobrze :) jabłka mam więc mam co podjadac, bez jabłek sie denerwuje hehe a Ty jak ? :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :*

Klaudyś gratuluje udanej wizyty! :* mój był ze mną dwa razy na prenatalnych ale nawet nie wiem jak reagował na to co widział bo byłam wpatrzona w ekran i nie mogłam niczego pominąć :D

Sylwuś super, że już sobie tak świetnie radzicie :) :* kwestia wprawy i wszystko jest dobrze :D

Co do używanych rzeczy też jestem zdania, że jeśli można kupić coś używanego taniej a jest zadbane to czemu nie? :D maluch i tak przez krótki czas z tych rzeczy korzysta bo rośnie a przy zakupach wyprawkowych można oszczędzić na inne drobiazgi :)
    Co do łóżeczek i materacy słyszałam właśnie, że w ikei można tanio kupić :) My łóżeczko mieliśmy mieć po siostrzeńcu męża, jednak gdy mąż zniósł je ze strychu okazało się, że jest pęknięte.. a że kuzynka wcześniej się oferowała że ma łóżeczko na wydaniu to bez sensu naprawiać ;p przewijak też od niej będziemy mieć :)

Pogoda dziś przepiękna :) jak się będę dobrze czuć to planuję liście pograbić przed domem , ale z tym czekam aż mąż po nocce wstanie bo sama za takie prace nie chcę się brać... :)

Evelin, Allmita lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Witamy się i my :*

Klaudyś gratuluje udanej wizyty! :* mój był ze mną dwa razy na prenatalnych ale nawet nie wiem jak reagował na to co widział bo byłam wpatrzona w ekran i nie mogłam niczego pominąć :D

Sylwuś super, że już sobie tak świetnie radzicie :) :* kwestia wprawy i wszystko jest dobrze :D

Co do używanych rzeczy też jestem zdania, że jeśli można kupić coś używanego taniej a jest zadbane to czemu nie? :D maluch i tak przez krótki czas z tych rzeczy korzysta bo rośnie a przy zakupach wyprawkowych można oszczędzić na inne drobiazgi :)
    Co do łóżeczek i materacy słyszałam właśnie, że w ikei można tanio kupić :) My łóżeczko mieliśmy mieć po siostrzeńcu męża, jednak gdy mąż zniósł je ze strychu okazało się, że jest pęknięte.. a że kuzynka wcześniej się oferowała że ma łóżeczko na wydaniu to bez sensu naprawiać ;p przewijak też od niej będziemy mieć :)

Pogoda dziś przepiękna :) jak się będę dobrze czuć to planuję liście pograbić przed domem , ale z tym czekam aż mąż po nocce wstanie bo sama za takie prace nie chcę się brać... :)

Ooo to chyba wszędzie dziś pogoda dopisuje :) ja już/dopiero wstaje i troche pogarne i na spacerek sobie tez wyjde :) więc do usłyszenia :*

sandrula lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ja własnie celebruje picie kawy.......:):)
    to chyba moja czwarta czy piąta kawa w ciaży..;) jakos odstawiłam-i nie miałam z tym problemu....ale pare sytuacji awaryjnych sie zdarzyło, albo jakies wyjście z koleżankami...
    dzis mam sytuacje awaryjną bo zasypiam w pracy..;) nie moge słodkiego-to choc kawe sobie wypije-a co!

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :-)
    Cieszę się, że u Was wieści z wizyt też tylko pozytywne. Oby tak dalej :-)
    U nas dzisiaj średnia pogoda. Nie wiem czy później deszcz nie będzie padał.
    cherry też mamy leżaczek z FP. Wygląda bardzo podobnie do tego z Twojego zdjęcia. O taki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2da162d383a8.jpg
    Dusia Ja też patrzyłam na ten przewijak z Ikei. Super jest, ale niestety nie mamy na niego miejsca.
    My z Ikei mamy jeszcze ręczniki. Mam 2 takie same, bo 1 mama mi kupiła - chyba mamy podobny gust :P. Wydają się całkiem fajne gatunkowo także polecam:-)

Ja w tym miesiącu czekam na przelew z Zusu i zamawiam pościele, pieluchy i takie tam pierdolki z allegro. Ostatnio wstępnie sprawdzałam to wyjdzie gdzieś z 5 stowek, ale jak już to kupię to wyprawka prawie cala gotowa :-)

Duśka;), Evelin, bita_smietana lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ