Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje wizyt!
Ja padam.. A prawie cały dzień w łóżku.. ta pogoda jakaś nijaka..
Na olx znalazłam fajną oferte ciuszkow, od 50 do 70 rozmiary..
Od 3 do 10zl.. bardzo ładne..
W sobotę sie umówiliśmy jedziemy obejrzećA po wypłacie pochodzę po lumpeksach.. może coś się trafi..
No i obowiązkowo Pepco
I tak jeszcze siedzę i w necie szukam okazji, nawet łóżeczko ktoś chce sprzedać za 80zł..
Powiem Wam, że mam jakiegoś HOPLA :p -
Sylwia91 wrote:Ciotki ale słodzicie
rozpieszczacie mi dziecko hehe kto będzie potem wychowywać?
Kochane
Basia śle obslinione buziaki haha :*
Ps: jest zakochana w misiu! Już zaczyna wodzic oczkami za obiektami i bardzo się przygląda misiowi
Cudnie
A powiedz jak z kąpaniem ?
Dajesz rade ??
I wg ta cała pielęgnacja
Opowiedz :p -
Sylwia91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b92324916340.jpg
Ciocie spójrzcie kto Basieńki pilnuje?listonosz przyniósł jakieś pudło w piękne serduszka i chyba dla Basi bo wszędzie było jej imię... Zawartość przeszła moje najśmielsze oczekiwania i wyobrażenia
popłakałam się. Nie napiszę jak bardzo Wam dziękujemy, bo słowa tego nie oddadzą. Macie moc kochane... Jesteście wspaniałe, niech Was i Wasze maluszki Bozia ma w opiece
Basieńka pochwali się zakupami
Niech się przydaSylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Sylwia91 wrote:Worldbyme też już chcę święta
w ttm roku wyjątkowe, bo pierwsze w większym gronie
¶
KlaudyŚ kciuki za wizytędaj znać po wszystkim :*
Kurcze zazdroszczę Wam tego kompletowania wyprawkiu mnie kompletują się już tylko pieluchy haha
Wiecie co? Smaruje małej dupkę linomagiem tym zwykłym zielonym. Smarowalam wcześniej Bepanthenem baby extra i powiem Wam że bez porównania.. Po Bepanthenie który drogi jak pieron mała miała czerwoną pupe. Linomag okazał się wybawieniem. Jest super, osobiście bardzo polecam!
Hehe a u nas było dokładnie na odwrót:D bepanthen działał cuda, jako jedyny
mama:
-
No to tak... Mała nie lubi przewijaka. Szybko się na nim denerwuje a jak jest głodna to już w ogóle nie daj Boże! No ale jakoś musi to przeżyć hehe kąpać się lubi ale też najlepiej jak nie jest głodna, a ja z kolei wolę ją karmić po kąpieli. Większy krzyk jednak się zaczyna jak już ją wyjmę na ręcznik hehe ma trochę pleśniawek na języczku ale ścieram i jest poprawa. Komoda + przewijak na łóżeczku obok to dla mnie rozwiązanie boskie wręcz! W pierwszej szufladzie idealnie na wysokości przewijaka mam higieniczne rzeczy i pieluchy i tym sposobem wszystko pod ręką! Kołyska też jest mega. Mogę się położyć i z łóżka delikatnie paluszkiem bujać małą jak nie może zasnąć. Szczególnie w nocy to super rozwiązanie. Czasem jej ustawiam jakąś kolysanke albo tzw white noise czyli zwykły szum i bardzo się wycisza przy tym. Z suchego powietrza zbierają się brudy w nosku i wtedy wpuszczam po kropelce soli fizjologicznej i po chwili zasysam
myślę że radzimy sobie całkiem nieźle
Evelin lubi tę wiadomość
-
Sylwia to straszne co powiem ale mi i kilku znajomym mamom na początku przy przewijaniu pomagała suszarka lub... odkurzacz!
Nawet mam takie zdjęcie
może akurat pomoże? No niestety ciężko dzieciaczki znoszą przewijanie, a co dopiero jak już potrafią się przekręcić czy więcej...
Super, że dajecie radę!
Ps.
Dzięki za wpisanie mnie na listę! Szkoda, że aniolkowych mamus ale wierzę, że już niedługo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:59
Evelin lubi tę wiadomość
mama:
-
Cherry na pewno szybko zagościsz na tej pierwszej liście :* życzę Ci tego z całego serduszka
Niestety szum nie działa jak mała już płaczewtedy jedyne co ją uspokaja to jak ją oszukuje że ją biorę i podnosze jej główkę delikatnie hehe czasem się nabiera ale tylko na chwilę :p
Evelin lubi tę wiadomość
-
Evelin ja znalazłam łóżeczko za 70zl i to jest w super stanie, bukowe i znanaej firmy...takze sie da....choc nie powiem niektore lozeczka za 100 albo i wiecej wygladaja gorzej-obdrapanw itp...trzeba po prostu szukać...ja nie sadzilam ze tak tanio mi sie uda kupic,bylam przekonana ze bedzie jakies obgryzione czy cos.
celowalam troche w wyzsze ceny,ale ze spodobało mi sie na zdj to pojechalismy zobaczyc..
Evelin, Nats lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Dzień dobry
Wczoraj wróciłam późno do domu i jakoś nie miałam siły pisać.
Maluszek waży 800g,ułożony był pośladkowo podczas badania pięknie walił mnie po pęcherzu a główka w narzędzie do usg, pokazał nam buziaka i na początku zrobił minkę przerażona a za chwilę usta powędrowały jak na uśmiech,tatuś dzielnie się trzymał ale pod koniec łzy mu poszły
Potem kazała mi siąść na fotelik żeby sprawdzić czy wszystko w porządku, P. Był tak zajęty zdj ze nawet nie wiedział kiedy doktorka mi pogrzebala
Zapomniałam dodać doktorka do nas podczas badania zapytała się co mówiła nam na temat płci to jej odpowiedziałam ze chłopczyk a ona do nas to nie uda mi się wam zrobić niespodzianki no nadal chłopczyk wiec mikołaj nadal zostaje księciem
Samochód w końcu nam Naprawili i 800zl poszło Ale na szczęście na wyprawkę jeszcze zostało .
Dziś pojedziemy zobaczyć na przewijaki, materaceEvelin, misiaq, bita_smietana lubią tę wiadomość
-
Hej:-*
Z wyprawki to my mamy komode z BRW, bardzo pojemna i pasuje nam do reszty mebli
Lozeczko kupilismy z blokowana funkcja kolyski z Klupsia a przewijak razem z akcesoriami z IKEI i przyznaje ze jak narazie wydaje sie to u nas lepsza opcja niz nalozeczkowy bo mamy dodatkowe miejsce a i kolyska troche utrudnialaby sprawe:-PEvelin lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Sylwus Basia jest taka slodziutka ze napatrzec sie nie moge
Moja mama tez was pozdrawia bo oczywiscie ze slyszenia wszystkie kojarzy:-*
Evelin lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Dzień dobry ! :*
U mnie dziś słońce, wiec mam nadzieję że i samopoczucie będzie słoneczne
Dobrze Sylwia że sobie radzicie.. :*
Po to nosi sie dzieciątko 9 miesięcy w brzusiu, żeby mieć czas wszystko przygotować na Jego przyjscie na swiat, więc jeśli są jakieś wygody i można kupić coś co ułatwi Tobie i Niuni funkcjonowanie to jak najbardziej jestem za.. A gdy przyjdzie moja kolej pamiętaj że bede pisać do Ciebie i wypytywac
Za przewijakiem sie ogladam i za komoda tak jak pisalas, myślę że to dobre rozwiązanie i połączenie
Wisienka. Fajny leżaczek :*
Almitko.. też uważam że na używane rzeczy powinno sie zwracać uwagę, naprawdę można trafić na fajne okazję
Klauduś, super że wizyta poszła dobrzeja też teraz 22-go zabieram ze sobą mojego
Skoro u Was Mikołaj dalej jest Mikołajem to mam nadzieję że u nas zostanie juz Kuba
Dusia A pokazalabys foto ?
Hej EwelinkaA dzis czuję sie dobrze
jabłka mam więc mam co podjadac, bez jabłek sie denerwuje hehe a Ty jak ?
-
Witamy się i my :*
Klaudyś gratuluje udanej wizyty! :* mój był ze mną dwa razy na prenatalnych ale nawet nie wiem jak reagował na to co widział bo byłam wpatrzona w ekran i nie mogłam niczego pominąć
Sylwuś super, że już sobie tak świetnie radzicie:* kwestia wprawy i wszystko jest dobrze
Co do używanych rzeczy też jestem zdania, że jeśli można kupić coś używanego taniej a jest zadbane to czemu nie?maluch i tak przez krótki czas z tych rzeczy korzysta bo rośnie a przy zakupach wyprawkowych można oszczędzić na inne drobiazgi
Co do łóżeczek i materacy słyszałam właśnie, że w ikei można tanio kupićMy łóżeczko mieliśmy mieć po siostrzeńcu męża, jednak gdy mąż zniósł je ze strychu okazało się, że jest pęknięte.. a że kuzynka wcześniej się oferowała że ma łóżeczko na wydaniu to bez sensu naprawiać ;p przewijak też od niej będziemy mieć
Pogoda dziś przepięknajak się będę dobrze czuć to planuję liście pograbić przed domem , ale z tym czekam aż mąż po nocce wstanie bo sama za takie prace nie chcę się brać...
Evelin, Allmita lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
sandrula wrote:Witamy się i my :*
Klaudyś gratuluje udanej wizyty! :* mój był ze mną dwa razy na prenatalnych ale nawet nie wiem jak reagował na to co widział bo byłam wpatrzona w ekran i nie mogłam niczego pominąć
Sylwuś super, że już sobie tak świetnie radzicie:* kwestia wprawy i wszystko jest dobrze
Co do używanych rzeczy też jestem zdania, że jeśli można kupić coś używanego taniej a jest zadbane to czemu nie?maluch i tak przez krótki czas z tych rzeczy korzysta bo rośnie a przy zakupach wyprawkowych można oszczędzić na inne drobiazgi
Co do łóżeczek i materacy słyszałam właśnie, że w ikei można tanio kupićMy łóżeczko mieliśmy mieć po siostrzeńcu męża, jednak gdy mąż zniósł je ze strychu okazało się, że jest pęknięte.. a że kuzynka wcześniej się oferowała że ma łóżeczko na wydaniu to bez sensu naprawiać ;p przewijak też od niej będziemy mieć
Pogoda dziś przepięknajak się będę dobrze czuć to planuję liście pograbić przed domem , ale z tym czekam aż mąż po nocce wstanie bo sama za takie prace nie chcę się brać...
Ooo to chyba wszędzie dziś pogoda dopisujeja już/dopiero wstaje i troche pogarne i na spacerek sobie tez wyjde
więc do usłyszenia :*
sandrula lubi tę wiadomość
-
aaa ja własnie celebruje picie kawy.......
to chyba moja czwarta czy piąta kawa w ciaży..jakos odstawiłam-i nie miałam z tym problemu....ale pare sytuacji awaryjnych sie zdarzyło, albo jakies wyjście z koleżankami...
dzis mam sytuacje awaryjną bo zasypiam w pracy..nie moge słodkiego-to choc kawe sobie wypije-a co!
Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Hej, hej
Cieszę się, że u Was wieści z wizyt też tylko pozytywne. Oby tak dalej
U nas dzisiaj średnia pogoda. Nie wiem czy później deszcz nie będzie padał.
cherry też mamy leżaczek z FP. Wygląda bardzo podobnie do tego z Twojego zdjęcia. O taki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2da162d383a8.jpg
Dusia Ja też patrzyłam na ten przewijak z Ikei. Super jest, ale niestety nie mamy na niego miejsca.
My z Ikei mamy jeszcze ręczniki. Mam 2 takie same, bo 1 mama mi kupiła - chyba mamy podobny gust. Wydają się całkiem fajne gatunkowo także polecam:-)
Ja w tym miesiącu czekam na przelew z Zusu i zamawiam pościele, pieluchy i takie tam pierdolki z allegro. Ostatnio wstępnie sprawdzałam to wyjdzie gdzieś z 5 stowek, ale jak już to kupię to wyprawka prawie cala gotowa
Duśka;), Evelin, bita_smietana lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm