X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt! <3
    Ja padam.. A prawie cały dzień w łóżku.. ta pogoda jakaś nijaka..

Na olx znalazłam fajną oferte ciuszkow, od 50 do 70 rozmiary..
    Od 3 do 10zl.. bardzo ładne..
    W sobotę sie umówiliśmy jedziemy obejrzeć :) A po wypłacie pochodzę po lumpeksach.. może coś się trafi..
    No i obowiązkowo Pepco <3
    I tak jeszcze siedzę i w necie szukam okazji, nawet łóżeczko ktoś chce sprzedać za 80zł..
    Powiem Wam, że mam jakiegoś HOPLA :p

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ciotki ale słodzicie <3 rozpieszczacie mi dziecko hehe kto będzie potem wychowywać? :D Kochane <3 Basia śle obslinione buziaki haha :*

Ps: jest zakochana w misiu! Już zaczyna wodzic oczkami za obiektami i bardzo się przygląda misiowi <3

Cudnie <3

A powiedz jak z kąpaniem ?
    Dajesz rade ?? :)
    I wg ta cała pielęgnacja :)
    Opowiedz :p

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b92324916340.jpg
    Ciocie spójrzcie kto Basieńki pilnuje? <3 listonosz przyniósł jakieś pudło w piękne serduszka i chyba dla Basi bo wszędzie było jej imię... Zawartość przeszła moje najśmielsze oczekiwania i wyobrażenia :) popłakałam się. Nie napiszę jak bardzo Wam dziękujemy, bo słowa tego nie oddadzą. Macie moc kochane... Jesteście wspaniałe, niech Was i Wasze maluszki Bozia ma w opiece <3 Basieńka pochwali się zakupami :)

<3 <3 <3
    Niech się przyda :)

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats my MALM używamy do dzisiaj dla małej. Weszła też do użytku szafa ale na początku głównie ta komoda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:44

Evelin, Nats lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy leżaczek bujaczek z FP, dokładnie taki:

lezaczek-3w1-bujaczek-fisher-price-do-18kg-w2583-rozowy-3.420x420-sq75.jpg

Świetny, używaliśmy bardzo długo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:49

czarnulka24, Evelin, Nats, Duśka;) lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Worldbyme też już chcę święta <3 w ttm roku wyjątkowe, bo pierwsze w większym gronie <3

KlaudyŚ kciuki za wizytę <3 daj znać po wszystkim :*

Kurcze zazdroszczę Wam tego kompletowania wyprawki :D u mnie kompletują się już tylko pieluchy haha :D
    Wiecie co? Smaruje małej dupkę linomagiem tym zwykłym zielonym. Smarowalam wcześniej Bepanthenem baby extra i powiem Wam że bez porównania.. Po Bepanthenie który drogi jak pieron mała miała czerwoną pupe. Linomag okazał się wybawieniem. Jest super, osobiście bardzo polecam!

Hehe a u nas było dokładnie na odwrót:D bepanthen działał cuda, jako jedyny

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak... Mała nie lubi przewijaka. Szybko się na nim denerwuje a jak jest głodna to już w ogóle nie daj Boże! No ale jakoś musi to przeżyć hehe kąpać się lubi ale też najlepiej jak nie jest głodna, a ja z kolei wolę ją karmić po kąpieli. Większy krzyk jednak się zaczyna jak już ją wyjmę na ręcznik hehe ma trochę pleśniawek na języczku ale ścieram i jest poprawa. Komoda + przewijak na łóżeczku obok to dla mnie rozwiązanie boskie wręcz! W pierwszej szufladzie idealnie na wysokości przewijaka mam higieniczne rzeczy i pieluchy i tym sposobem wszystko pod ręką! Kołyska też jest mega. Mogę się położyć i z łóżka delikatnie paluszkiem bujać małą jak nie może zasnąć. Szczególnie w nocy to super rozwiązanie. Czasem jej ustawiam jakąś kolysanke albo tzw white noise czyli zwykły szum i bardzo się wycisza przy tym. Z suchego powietrza zbierają się brudy w nosku i wtedy wpuszczam po kropelce soli fizjologicznej i po chwili zasysam :D myślę że radzimy sobie całkiem nieźle :)

Evelin lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to straszne co powiem ale mi i kilku znajomym mamom na początku przy przewijaniu pomagała suszarka lub... odkurzacz! :D Nawet mam takie zdjęcie :P może akurat pomoże? No niestety ciężko dzieciaczki znoszą przewijanie, a co dopiero jak już potrafią się przekręcić czy więcej...

Super, że dajecie radę!

Ps.
    Dzięki za wpisanie mnie na listę! Szkoda, że aniolkowych mamus ale wierzę, że już niedługo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:59

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry na pewno szybko zagościsz na tej pierwszej liście :* życzę Ci tego z całego serduszka <3
    Niestety szum nie działa jak mała już płacze :( wtedy jedyne co ją uspokaja to jak ją oszukuje że ją biorę i podnosze jej główkę delikatnie hehe czasem się nabiera ale tylko na chwilę :p

Evelin lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin ja znalazłam łóżeczko za 70zl i to jest w super stanie, bukowe i znanaej firmy...takze sie da....choc nie powiem niektore lozeczka za 100 albo i wiecej wygladaja gorzej-obdrapanw itp...trzeba po prostu szukać...ja nie sadzilam ze tak tanio mi sie uda kupic,bylam przekonana ze bedzie jakies obgryzione czy cos.;) celowalam troche w wyzsze ceny,ale ze spodobało mi sie na zdj to pojechalismy zobaczyc..

Evelin, Nats lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piatkowy poranek:)

Jak samopoczucie ?

Evelin lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Też witam. U mnie noc nawet udana gorzej było wieczorem. Nie chciała zasnąć aż do 2 w nocy. Teraz słodko śpi a ja ściągnęlam pokarm bo nie dojadla - 80ml!

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj wróciłam późno do domu i jakoś nie miałam siły pisać.
    Maluszek waży 800g,ułożony był pośladkowo podczas badania pięknie walił mnie po pęcherzu a główka w narzędzie do usg, pokazał nam buziaka i na początku zrobił minkę przerażona a za chwilę usta powędrowały jak na uśmiech,tatuś dzielnie się trzymał ale pod koniec łzy mu poszły :)
    Potem kazała mi siąść na fotelik żeby sprawdzić czy wszystko w porządku, P. Był tak zajęty zdj ze nawet nie wiedział kiedy doktorka mi pogrzebala :)
    Zapomniałam dodać doktorka do nas podczas badania zapytała się co mówiła nam na temat płci to jej odpowiedziałam ze chłopczyk a ona do nas to nie uda mi się wam zrobić niespodzianki no nadal chłopczyk wiec mikołaj nadal zostaje księciem :)
    Samochód w końcu nam Naprawili i 800zl poszło Ale na szczęście na wyprawkę jeszcze zostało .
    Dziś pojedziemy zobaczyć na przewijaki, materace

Evelin, misiaq, bita_smietana lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-*
    Z wyprawki to my mamy komode z BRW, bardzo pojemna i pasuje nam do reszty mebli ;-)
    Lozeczko kupilismy z blokowana funkcja kolyski z Klupsia a przewijak razem z akcesoriami z IKEI i przyznaje ze jak narazie wydaje sie to u nas lepsza opcja niz nalozeczkowy bo mamy dodatkowe miejsce a i kolyska troche utrudnialaby sprawe:-P

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus Basia jest taka slodziutka ze napatrzec sie nie moge XD Moja mama tez was pozdrawia bo oczywiscie ze slyszenia wszystkie kojarzy:-*

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :*

U mnie dziś słońce, wiec mam nadzieję że i samopoczucie będzie słoneczne :)

Dobrze Sylwia że sobie radzicie.. :*
    Po to nosi sie dzieciątko 9 miesięcy w brzusiu, żeby mieć czas wszystko przygotować na Jego przyjscie na swiat, więc jeśli są jakieś wygody i można kupić coś co ułatwi Tobie i Niuni funkcjonowanie to jak najbardziej jestem za.. A gdy przyjdzie moja kolej pamiętaj że bede pisać do Ciebie i wypytywac :)
    Za przewijakiem sie ogladam i za komoda tak jak pisalas, myślę że to dobre rozwiązanie i połączenie :)

Wisienka. Fajny leżaczek :*

Almitko.. też uważam że na używane rzeczy powinno sie zwracać uwagę, naprawdę można trafić na fajne okazję :)

Klauduś, super że wizyta poszła dobrze :) ja też teraz 22-go zabieram ze sobą mojego :)
    Skoro u Was Mikołaj dalej jest Mikołajem to mam nadzieję że u nas zostanie juz Kuba :)

Dusia A pokazalabys foto ? :)

Hej Ewelinka :) A dzis czuję sie dobrze :) jabłka mam więc mam co podjadac, bez jabłek sie denerwuje hehe a Ty jak ? :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :*

Klaudyś gratuluje udanej wizyty! :* mój był ze mną dwa razy na prenatalnych ale nawet nie wiem jak reagował na to co widział bo byłam wpatrzona w ekran i nie mogłam niczego pominąć :D

Sylwuś super, że już sobie tak świetnie radzicie :) :* kwestia wprawy i wszystko jest dobrze :D

Co do używanych rzeczy też jestem zdania, że jeśli można kupić coś używanego taniej a jest zadbane to czemu nie? :D maluch i tak przez krótki czas z tych rzeczy korzysta bo rośnie a przy zakupach wyprawkowych można oszczędzić na inne drobiazgi :)
    Co do łóżeczek i materacy słyszałam właśnie, że w ikei można tanio kupić :) My łóżeczko mieliśmy mieć po siostrzeńcu męża, jednak gdy mąż zniósł je ze strychu okazało się, że jest pęknięte.. a że kuzynka wcześniej się oferowała że ma łóżeczko na wydaniu to bez sensu naprawiać ;p przewijak też od niej będziemy mieć :)

Pogoda dziś przepiękna :) jak się będę dobrze czuć to planuję liście pograbić przed domem , ale z tym czekam aż mąż po nocce wstanie bo sama za takie prace nie chcę się brać... :)

Evelin, Allmita lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Witamy się i my :*

Klaudyś gratuluje udanej wizyty! :* mój był ze mną dwa razy na prenatalnych ale nawet nie wiem jak reagował na to co widział bo byłam wpatrzona w ekran i nie mogłam niczego pominąć :D

Sylwuś super, że już sobie tak świetnie radzicie :) :* kwestia wprawy i wszystko jest dobrze :D

Co do używanych rzeczy też jestem zdania, że jeśli można kupić coś używanego taniej a jest zadbane to czemu nie? :D maluch i tak przez krótki czas z tych rzeczy korzysta bo rośnie a przy zakupach wyprawkowych można oszczędzić na inne drobiazgi :)
    Co do łóżeczek i materacy słyszałam właśnie, że w ikei można tanio kupić :) My łóżeczko mieliśmy mieć po siostrzeńcu męża, jednak gdy mąż zniósł je ze strychu okazało się, że jest pęknięte.. a że kuzynka wcześniej się oferowała że ma łóżeczko na wydaniu to bez sensu naprawiać ;p przewijak też od niej będziemy mieć :)

Pogoda dziś przepiękna :) jak się będę dobrze czuć to planuję liście pograbić przed domem , ale z tym czekam aż mąż po nocce wstanie bo sama za takie prace nie chcę się brać... :)

Ooo to chyba wszędzie dziś pogoda dopisuje :) ja już/dopiero wstaje i troche pogarne i na spacerek sobie tez wyjde :) więc do usłyszenia :*

sandrula lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ja własnie celebruje picie kawy.......:):)
    to chyba moja czwarta czy piąta kawa w ciaży..;) jakos odstawiłam-i nie miałam z tym problemu....ale pare sytuacji awaryjnych sie zdarzyło, albo jakies wyjście z koleżankami...
    dzis mam sytuacje awaryjną bo zasypiam w pracy..;) nie moge słodkiego-to choc kawe sobie wypije-a co!

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :-)
    Cieszę się, że u Was wieści z wizyt też tylko pozytywne. Oby tak dalej :-)
    U nas dzisiaj średnia pogoda. Nie wiem czy później deszcz nie będzie padał.
    cherry też mamy leżaczek z FP. Wygląda bardzo podobnie do tego z Twojego zdjęcia. O taki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2da162d383a8.jpg
    Dusia Ja też patrzyłam na ten przewijak z Ikei. Super jest, ale niestety nie mamy na niego miejsca.
    My z Ikei mamy jeszcze ręczniki. Mam 2 takie same, bo 1 mama mi kupiła - chyba mamy podobny gust :P. Wydają się całkiem fajne gatunkowo także polecam:-)

Ja w tym miesiącu czekam na przelew z Zusu i zamawiam pościele, pieluchy i takie tam pierdolki z allegro. Ostatnio wstępnie sprawdzałam to wyjdzie gdzieś z 5 stowek, ale jak już to kupię to wyprawka prawie cala gotowa :-)

Duśka;), Evelin, bita_smietana lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ