X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    dzisiaj o 17.15

o to juz niedługo..:) będzie dobrze-zobaczysz jak się uspokoisz po tej wizycie....:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel ja mam o 16 cytologie :P będzie dobrze zobaczysz :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to też będę myślami z Tobą o 16 stej :)
    no niby nie długo a niby długo, czas mi się dłuży niemiłosiernie

Ewel
    Zuzia urodzona 02.01.2017 :)
    9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie.
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości wróciły... głupia jestem,ale mnie to ucieszyło, choć męcze sie troche...:)

foxylady lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    o to też będę myślami z Tobą o 16 stej :)
    no niby nie długo a niby długo, czas mi się dłuży niemiłosiernie
    Kochana spokojnie ja też mam pierdolca ale jak dziewczyny mówią macica się powiększa. Ciągnie zaboli i tyle. U mnie mam takie wahania.kilka dni spokoju potem bach i znów maruda się odzywa ;) trzymam kciuki za wizytę ;) zjedz lody czy coś i się uspokoj ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    mdłości wróciły... głupia jestem,ale mnie to ucieszyło, choć męcze sie troche...:)
    Może zjedz coś albo napój się to ci przejdą ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Trochę mnie tu nie było :P
    Pisząc w skrócie to w pt miałam bardzo bardzo nieprzyjemną sytuację, która doprowadziła mnie do łez i roztrzęsienia. Po burzliwym piątku macica mnie bolała, więc umówiłam się z moim ginem, że pojadę do niego do Szpitala (miał dyżur) zrobić USG. W niedzielę doktorek mnie zbadał, na szczęście wszystko jest dobrze, maluszkowi nie zaszkodził stres, urósł w przeciągu ok 7 dni o kolejny 1 cm. Tak więc mój skarb w nd miał 2,5 cm :)
    Mdłości i nudności nie miałam przez ok. tydzień, cieszyłam się, że se poszły. Niestety od wczoraj znowu mnie naciąga, nie mam apetytu.
    Wczoraj (na czczo) byłam zrobić wszystkie badania jakie gin mi przepisał. W przyszłym tygodniu jadę do niego z wynikami.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Może zjedz coś albo napój się to ci przejdą ;)

hehe juz przeszło..po soku marchwiowym....musze sie przyzwyczaić że u mnie po prostu odpuszczają na dłuższą chwilę i wracaja niespodziewanie..:)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Anula....no nie było Cię, ale nie martwiłam sie bo wczesniej widziałam Cię na "mdłościowym wątku"..;) to dobrze że wszystko ok...

czyli macica ma prawo tak boleć...bardzo Cie bolało? mnie ginka powiedziała że jak będzie krwawienie, plamienie czy ból ciągły mocny to do szpitala jechać..

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    cześć Anula....no nie było Cię, ale nie martwiłam sie bo wczesniej widziałam Cię na "mdłościowym wątku"..;) to dobrze że wszystko ok...

czyli macica ma prawo tak boleć...bardzo Cie bolało? mnie ginka powiedziała że jak będzie krwawienie, plamienie czy ból ciągły mocny to do szpitala jechać..

Powiem Ci tak, są różne bóle macicy. Ten który ja miałam był ewidentnie z nerwów, wiem to stąd bo do tej pory takiego bólu nie miałam.
    Sama macica mnie dlatego bolała, że maluszek się zbulwersował przez stres, który mu zafundowałam.
    Aż tak mocno mnie nie bolała, ale czułam dziwny ucisk... którego wcześniej nie miałam. Nie ma to jak chodzić z mentosami miętowymi w kieszeni ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też trochę nire było.. Bo co wchodziłam to pusto a ostatnie kilka dni nie zaglądała.. Odpoczyeałam czynnie.. Czekam na wyjście.. Albo i nie wyjście..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S to mój maluszek w niedzielę rano.2coseg1.jpg

foxylady, Kim87, szuflada, Allmita lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzień dobry,

Trochę mnie tu nie było :P
    Pisząc w skrócie to w pt miałam bardzo bardzo nieprzyjemną sytuację, która doprowadziła mnie do łez i roztrzęsienia. Po burzliwym piątku macica mnie bolała, więc umówiłam się z moim ginem, że pojadę do niego do Szpitala (miał dyżur) zrobić USG. W niedzielę doktorek mnie zbadał, na szczęście wszystko jest dobrze, maluszkowi nie zaszkodził stres, urósł w przeciągu ok 7 dni o kolejny 1 cm. Tak więc mój skarb w nd miał 2,5 cm :)
    Mdłości i nudności nie miałam przez ok. tydzień, cieszyłam się, że se poszły. Niestety od wczoraj znowu mnie naciąga, nie mam apetytu.
    Wczoraj (na czczo) byłam zrobić wszystkie badania jakie gin mi przepisał. W przyszłym tygodniu jadę do niego z wynikami.
    No kochana bo miałam cie juz ścigać na fb;) dobrze ze jest dobrze ;) więcej proszę się nie stresować ;)

Ale chyba to tak jest rzeczywiście bo ja wczoraj trochę z moim się pozarlam o to czy rodzice mają przyjechać do nas na poród. Dla mnie ok o ile nie będą się wciskać w co to i jak robię. Mój tego niezrozumial i twierdzi że mądrość sprzed 20 lat jest aktualna. Nie dochodzi też do niego ze to w szpitalu cie wszystko uczą;)
    No więc ja zaprotestowalam a on twierdzi że podczas porodu też rodziców będzie ciągnął do szpitala.
    Zdenerwowalam się i mnie brzuch zaczął wczoraj ciągnąć i dzisiaj powoli przechodzi. Faceci... Ehh...

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi pięknie;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra.. Zmieniam wyro na to w domu.. Yupiiiii

foxylady, Allmita lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi super :)
    Anula, właśnie myślałam o Tobie!

• szuflada Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    No kochana bo miałam cie juz ścigać na fb;) dobrze ze jest dobrze ;) więcej proszę się nie stresować ;)

Ale chyba to tak jest rzeczywiście bo ja wczoraj trochę z moim się pozarlam o to czy rodzice mają przyjechać do nas na poród. Dla mnie ok o ile nie będą się wciskać w co to i jak robię. Mój tego niezrozumial i twierdzi że mądrość sprzed 20 lat jest aktualna. Nie dochodzi też do niego ze to w szpitalu cie wszystko uczą;)
    No więc ja zaprotestowalam a on twierdzi że podczas porodu też rodziców będzie ciągnął do szpitala.
    Zdenerwowalam się i mnie brzuch zaczął wczoraj ciągnąć i dzisiaj powoli przechodzi. Faceci... Ehh...
    nic mi nie mów. ja już sobie wyobrazam, jak teściowa będzie się wtrącać we wszystko. ostatnio zrobiła aferę, że nie pokazaliśmy jej pierwszego zdjęcia usg. już wszędzie wściubia nos, wtrąca się, wózki, łóżeczka wybiera.

• szuflada Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to trochę egoistyczne z mojej strony ale czas ciąży chciałam dzielić tylko z mężem. nie chcę żeby za dużo osób mi się wtrącało. boję się, że jak wróce do rodzinnego miasta to teściowa będzie ciągle przy mnie latać, więcej nawet od męża, a zalezy mi bardzo, żeby dominującymi głosami które dzidziuś zapamięta z brzuszka były głosy mamy i taty a nie babci.. niestety takie mam nastawienie.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

Powiem szczerze, że ostatnio odpuściłam trochę forum...
    Przestałam czytać wszelakie artykuły, bo doprowadzały mnie do psychicznego dołka, a właściwie zamartwiania...
    No, ale jestem :) Z Wami :)
    Lekarz mi powiedział KATEGORYCZNIE ZABRANIAM SIĘ DENERWOWAĆ, NOSI PANI BRZDĄCA W BRZUSZKU. Ma rację, stresowi mówię ŻEGNAM. ;)

Kim87, Allmita lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Waldi super :)
    Anula, właśnie myślałam o Tobie!

Bardzo mi miło :) Dziękuję <3
    A co tam u Cia?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ