X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Nie, nie :) Ja już nawet nad innymi portkami kombinowałam, bo mnie uwierają w macicy ;) Potem mnie cały brzuch boli.
    A jak tam samopoczucie?
    u mnie ok. znalazłam złoty środek na mdłości. jem mało i często i nie pozwalam sobie na zaleganie w łóżku- im więcej leżę i słucham swojego organizmu tym gorzej się czuję. jak tylko moge staram sie wyjść, albo chociaz po domu pochodzić :) i od razu mi lepiej

a u Ciebie jak??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 14:37

Kim87 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    u mnie ok. znalazłam złoty środek na mdłości. jem mało i często i nie pozwalam sobie na zaleganie w łóżku- im więcej leżę i słucham swojego organizmu tym gorzej się czuję. jak tylko moge staram sie wyjść, albo chociaz po domu pochodzić :) i od razu mi lepiej

a u Ciebie jak??
    U mnie to w kratkę. Tydzień NIC, zero objawów, potem ich nawrot na jakieś kilka dni (odruch wymiotny, ale nie wymiotuję), gula w gardle, ciągłe bekanie. Na dodatek mama od mojego partnera od ponad tygodnia jest chora, bierze już 2 antybiotyk, ale coś jej to nie pomaga... Ehh, szkoda tylko, że teraz mnie gardło pobolewa etc :/ Piję czystka 2 razy dziennie już żeby się nie zarazić, nie chciałabym w 1 trymestrze brać antybiotyku... :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak tam u Was ?
    Tu gorąco mam tak okropnie że jak wybrałam się na krótki spacer bo tak jedynie mogę...do parku pod blok to wróciłam tak zmęczona i zdyszana jak bym w maratonie brała udział.

O ja też mam tak że mam sam odruch wymiotny raz na jakiś czas ale do wymiotów nie dochodzi...okropne to jest..najgorzej jak złapie na ulicy i ludzie się dziwnie gapią :P
    A Ty uważaj na choróbska teraz zebyś się nie zaraziła biedaczku :)

Ewel
    Zuzia urodzona 02.01.2017 :)
    9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    Tu gorąco mam tak okropnie że jak wybrałam się na krótki spacer bo tak jedynie mogę...do parku pod blok to wróciłam tak zmęczona i zdyszana jak bym w maratonie brała udział.

O ja też mam tak że mam sam odruch wymiotny raz na jakiś czas ale do wymiotów nie dochodzi...okropne to jest..najgorzej jak złapie na ulicy i ludzie się dziwnie gapią :P
    U nas w belgii wreszcie ładnie. Byłam właśnie Na spacerze też padam na pysk ;) u mnie dzisiaj mój z kolegą piją za zdrowie grocha ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:

Heloł, heloł! :)

U mnie to przeróżnie, dzisiaj do południa czułam lekkie mdłości, póki co przeszły, i nabrałam apetytu. Zjadłam małą miseczkę truskawek z dodatkiem bitej śmietany :D Na kolacje zrobiłam już sobie jajka faszerowane ze szczypiorkiem :) Póki mam ochotę to jem, bo nie wiem kiedy zaś mnie zacznie naciągać, albo mdlić i znowu wszystko będę pchać na siłę by tylko jeść.
    Już niebawem mam wizytę u mojego gina, nie mogę się jej doczekać ;)
    Mam już wszystkie wyniki badań, więc fajnie, że nie będę musiała mu ich dowozić.
    Jak byłam oddać krew to pielęgniarka rzekła mi tekst "Mamuśka, a ten doktorek to chce Cię wykończyć jeszcze przed urodzeniem dziecka?" :D Ja tak na nią patrzę i pytam "A dlaczego?". Ona odpowiada... "bo nie od dzisiaj jestem pielęgniarką, ale pierwszy raz widzę żeby lekarz zalecił kobiecie w ciąży za jednym szlagiem tyle badań" ;) :D powiem Wam, ze ledwo stamtąd wyszłam :D Do teraz mam siniaka po pobraniu krwi, ponoć ok. szklanki krwi mi pobrała.

Allmita, anna123 lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff ale odpoczęlam....swieże powietrze, spacery po polach i lasach, no żyć nie umierać..:)

a dzis znów do pracy, ech...;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello laski jak tam.co tam?

Ja dzisiaj spadek formy i do domu się zwolnilam. A co? W ciąży jestem.i dbać o sobie trzeba ;)

Allmita lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,dawno się z Wami tutaj nie widziałam. Siedziałam na innym wątku. Jak tam u Was samopoczucie ciążowe?

j36regz209hdv9cb.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tak zwalniac nie mogę, no chyba ze bym sie naprawde źle czuła...bo jestem sama na stanowisku i interes beze mnie padnie..;) zreszta szefowa narazie nie wie-musze jej powiedziec-ale chce osobiscie a nie przez tel

czuje sie ok, mdłości sa czasem-ale nie jest to strasznie uciążliwe-raczej upierdliwe nieco....piersi bolą dość-szczególnie w nocy bez stanika...w dzień mam dobry biustonosz i daje rade..
    troche sie martwie że włosy mi lecą a niby w ciąży nie wypadają...ale juz przejrzalam neta że czasem w I trym lecą, a niektórym niestety lecą całą ciąże...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie w zeszlym tygodniu bylam wlosy podciac zeby troche w lepszej kondycji byly.

j36regz209hdv9cb.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :)

Zagladam z doskoku dziewczyny moje maja tydzien wolnego od szkoly wiec musze im organizowac czas ;) pewnie bedzie mnie do przyszego poniedzialku troche mniej ;)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Allmita dziękuję za zaproszenie.
    Dzisiaj odebrałam wyniki bety - 2215, więc chyba się udało :)
    Wyszedł mi trochę niski progesteron (10,21), ale lekarz powiedział żeby póki nic się nie dzieje to sie tym nie przejmować.
    przejmować.
    Z objawów ciazowych poki co to strasznie bola mnie piersi (szczególnie jak schodze po schodach) i ciągle mi z pic chce. Pije ok 3 l wody dziennie. Ciągle mnie suszy :D
    No i częściej przez to chodzę do toalety.
    Mdłości czasem mam lekkie, a tak ogólnie to nic po za tym :)

Kim87, foxylady, Sylwia91, Allmita, szuflada lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry..
    Jak to Anna na innym wątku co??

Tissaia bywaj u nas częściej..

U mnie.. Nuda nuda łóżko nuda.
    A no i Tosiowe śpiewy i krzyki.. Wczoraj kupiłam mu nowy numer Rybki MiniMini i tam płyta była.. Ło matko.. Teraz spokoju nie ma..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja sie tak zwalniac nie mogę, no chyba ze bym sie naprawde źle czuła...bo jestem sama na stanowisku i interes beze mnie padnie..;) zreszta szefowa narazie nie wie-musze jej powiedziec-ale chce osobiscie a nie przez tel

czuje sie ok, mdłości sa czasem-ale nie jest to strasznie uciążliwe-raczej upierdliwe nieco....piersi bolą dość-szczególnie w nocy bez stanika...w dzień mam dobry biustonosz i daje rade..
    troche sie martwie że włosy mi lecą a niby w ciąży nie wypadają...ale juz przejrzalam neta że czasem w I trym lecą, a niektórym niestety lecą całą ciąże...
    Mój szef wie od początku. Czasem klienci proszą mnie o rzeczy które w ciąży robić nie mogę dlatego. Pierwsze co dzisiaj zrobiłam to zadzwoniłam do mojej szefowej że źle się czuję. Chciałam pracować do 12 ale szefowa kazała od razu mi się zwolnić. Klienci muszą sobie beze mnie poradzić.

Rozumiem cie ale jak będzie źle to nie patrz na szefową czy biznes. Twoje zgłoszenie zdrowie i dzidzi jest najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:29

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Czesc dziewczyny :)
    Allmita dziękuję za zaproszenie.
    Dzisiaj odebrałam wyniki bety - 2215, więc chyba się udało :)
    Wyszedł mi trochę niski progesteron (10,21), ale lekarz powiedział żeby póki nic się nie dzieje to sie tym nie przejmować.
    przejmować.
    Z objawów ciazowych poki co to strasznie bola mnie piersi (szczególnie jak schodze po schodach) i ciągle mi z pic chce. Pije ok 3 l wody dziennie. Ciągle mnie suszy :D
    No i częściej przez to chodzę do toalety.
    Mdłości czasem mam lekkie, a tak ogólnie to nic po za tym :)
    Nie chyba tylko na pewno. Co do picia witaj w klubie. Też mnie suszy nawet w nocy. Ale to dobrze. Pij ile się da;)

Nats lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita kochanie też mi lecą włosy. Norma po ciąży wrócą do normy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:31

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats teraz czekamy na Twój suwaczek ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak pyszczydło wysypało że szok..

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek będzie w środę jak zobaczę czy beta właściwie przyrasta :)
    Lekarz powiedział, ze w poniedziałek mogę już przyjść na usg. Ciekawe czy coś będzie widać :) w ogóle zapytał po co ten progesteron robiłam. W sumie ma trochę rację, bo teraz się zastanawiam czy aby nie jest za niski i się martwię.
    Co do Pryszczy to u mnie właśnie odwrotnie - mam wrażenie, ze mi się polepszyla cera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:50

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie będzie widać. Lekarze mówią że jak jest beta 800 to już widać..

Nats lubi tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ