Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anula teraz rozumiem...
Ja tez wolalabym urodzic miedzy 38 a 40 ale wiem ze raczej marne szanse na mnie z tym bo....po pierwsze owilacje mialam poznoej niz standardowe wyliczenia wiec dziecko moze byc mlodsze o tydzien niz pokazuje suwaczek...po drugie jest dosc malutkie wagowo wg mnie co tez wskazuje ze moze byc mlodsze..po trzecie pierwsze dziecko zazwyczaj jest "przenoszone", po czwarte w mojej moja mama cala trójkę po tetminie rodziła,moja siostta tez tetaz pierwsze dziecko i tydzień pozniej..https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
hahaha uśmiałam się
świetna teoria, szkoda, że Pani nie odpowiedziała skąd ją wzięła, ale stawiam, że ten lekarz na NFZ jej tak powiedział dla świętego spokoju.
Sandrula spokojnie, bądź dobrej myśli, moja koleżanka miała ostatnio taką sytuacje i to w 27 tygodniu. poleżała tydzień w szpitalu grzecznie, dostała dla maluszka sterydy na płucka tak jak Sylwia mówi, miał być pessar a jednak obeszło się bez, dzidziuś z powrotem obrócił się nóżkami w dół, ona jest w domu i wszystko jest ok.sandrula lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Sandrula kciuki za ciebie i malenstwo. Trzymajcie sie w dwupaku
Anula podejscie twojego gina i jego teorie nijak sie maja do rzeczywistosci. Rozwarcie nie powinno sie "robic" duzo przed terminem. Owszem szyjka powinna sie spulchniac i dojrzewac, ale dziecko te musi bc gotowe do przyjscia na swiat. Masaz szyjki w 38tc to troche wczesnie, zazwyczaj praktykuje sie go po terminie co jest zrozumiale.sandrula lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ada0a731db01.jpg
Basia dziękuje za prezentmamusia już czuje lżej na rękach hehe
LILITH.P, sandrula, 19Biedroneczka91, Nats, Tuliska, Caro, Duśka;), bita_smietana, misiaq, ines., KlaudyŚ, Kim87, Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
eveli_na wrote:Sandrula kciuki za ciebie i malenstwo. Trzymajcie sie w dwupaku
Anula podejscie twojego gina i jego teorie nijak sie maja do rzeczywistosci. Rozwarcie nie powinno sie "robic" duzo przed terminem. Owszem szyjka powinna sie spulchniac i dojrzewac, ale dziecko te musi bc gotowe do przyjscia na swiat. Masaz szyjki w 38tc to troche wczesnie, zazwyczaj praktykuje sie go po terminie co jest zrozumiale.
Eveli_na - Ja nie jestem ginekologiem, lekarzem prowadzącym. Mam nadzieję, że mój lekarz wie co robi. W końcu nie jestem jego pierwszą pacjentką... Tyle od siebie mogę napisać.
-
Dzień dobry Mamusie:*
Sandrula trzymam kciuki :*
Dziewczynki my się szykujemy na KTGCałą noc spać nie mogłam bo tak mnie brzuch bolał ... ale że nieregularne to popielgrzymkowałam po domu i dotrwałam do rana ... a teraz jak na złość słabsze się zrobiły i mały się intensywnie rusza więc znowu nadzieja upadła ;(
No ale dam znać po powrocie co lekarz zdecydował się ze mną zrobić
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
eveli_na wrote:Duska kciuki za owocne ktg
Anula jak to mowia kazdy co lekarz to sposob leczenia za wytycznymi i nimi samymi nie idzie trafic.
No dokładnie... Tak jest. Każdy ma inny sposób myślenia, leczenia, działania. Ufam mu i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie. Póki co nie mogę się na niego osobiście poskarżyć, mnie nic złego nie zrobił.
-
eveli_na wrote:Aanula otoz to. Aczkolwiek straszenie ciiezarnej ze po 40tc to juz same tragedie troche nie na miejscu.
Nie będę tego nawet komentowaćale ja myślę, że on w złości tego nie powiedział, a raczej chciał mnie uświadomić jak to w życiu bywa...
Wiesz... Taka jakby przestroga. Dowiemy się jak będzie za niecałe 3 tyg. Dam znać, czy rozwarcie mi się samo zrobiło, czy też nie. Będę informować
-
Allmitka pierwsza ciąża czy 5 nie ma znaczenia wg. Mnie kiedy urodzi się dziecko. Jestem żywym dowodem na to że pierwsze dziecko może chcieć wyjść duuuzo wcześniej
Dziewczyny huśtawka jest mega a jeszcze baterii nie włożyłam bo zapomniałam kazać mężowi kupić. Z bateriami będzie wypas jak mała poczuje wibracjeDuśka;) lubi tę wiadomość
-
Allmita wrote:Boze jakie glupotu z tym autyzmem wymyślają...
ja to wogole powinnam byc ukamieniowana bo nie dosc ze chodziłam do dwóch lekarzy(teraz juz cotaz mniej na nfz no ale wczrsniej) to jeszcze w pracy pracowałam przy ultradzwiekach...
Maly update na ten temat. No więc pani szła w zaparte argumentując ze ona dwie wyższe szkoły skończyła (nie powiedziała jakie) i pracowała z dziećmi z autyzmem.
Zaczela wrzucać informacje z neta bo są strony które ta teorie propagują szczególnie w języku pl. Nie lubię się przekomazac z kim kolwiek ale podniosła mi ciśnienie jak wrzuciła info z jakiejś sciogi czy bloga. Do tego przeciwskazania do zabiegów kosmetycznych z udziałem ultradzwiekow.
Znalazłam jej badani z usa które zostały przeprowadzone na grupie ponad 2000 dzieci w 2014roku. Wnioski są nastepujace;
Usg jako aparat diagnostyczny nie powoduje autyzmu i nie zwiększa jego ryzyka (logiczne bo tak to każda z nas miałaby autyzm). Ale trzeba mieć na uwadze ze niektóre ciążę /płody są wrażliwe /podatne /trudne i w tym przypadku ryzyko ze usg będzie miało na nie wplyw (nie koniecznie autyzm) jest większe niż u zdrowych ciąż.
Dalej usg powinno być przeprowadzane tylko z medycznych powodow i pod kontrolą lekarza.
Chciałam zobaczyć jak się dyskusja zakończyła jednak admini stwierdzili ze herezji szerzyć nie można i usuneli wątek jak i panią z grupy.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Baby kochane wejdźcie do nas na roożywa i pradkujcie bo kurde ujnia jest. Depresja się szerzy. I generalnie jest bleee. Dajcie trochę swojej ciążowej energii do nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:32
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO