X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez nie narzekam....czuje sie bardzo dobrze wlasciwie całą ciążę....lekkoe mdlosci na poczatku, bol bioder potem ale to takie do przeżycia bylo...nawet z cukrzycą ciazowa sie zaprzyjaznilam...narazie tez jestem samo wystarczalna jesli chodzi o ubieranie butow, golenie ;) itp...ale to zobaczymy...bo jeszcze miesiąc...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Waldziu sama się zastanawiam luty coraz bliżej :p
    A ja znowu pamiętam jak ty robiłaś test i każda drobnostke przeżywałam razem z tobą a teraz leosia masz już ze sobą :*

No zgadza się. Cieszę się że tutaj lepiej jak w rodzinie.. To dla mnie bardzo dużo..

Jeszcze trochę i będziesz też tulić malutkiego Mikołaja <3 a my będziemy przeżywać Twój poród <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Ja tam tez nie narzekam....czuje sie bardzo dobrze wlasciwie całą ciążę....lekkoe mdlosci na poczatku, bol bioder potem ale to takie do przeżycia bylo...nawet z cukrzycą ciazowa sie zaprzyjaznilam...narazie tez jestem samo wystarczalna jesli chodzi o ubieranie butow, golenie ;) itp...ale to zobaczymy...bo jeszcze miesiąc...
    ah Ty szczęściaro. U mnie się wszystko zwaliło na raz. Nagle nie potrafię już sama ubrać butów czy się ogolić- paznokcie u stóp tez mi mąż pomalował :P

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ah Ty szczęściaro. U mnie się wszystko zwaliło na raz. Nagle nie potrafię już sama ubrać butów czy się ogolić- paznokcie u stóp tez mi mąż pomalował :P

No nie wiem jak bym tak dala rade...bo maz wychodzi bardzo rano do pracy i wraca pozno a tu trzeba zakupy zrobić iść na szkole rodzenia czy tam do lekarza..no bez butow sie nie da..;)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    No nie wiem jak bym tak dala rade...bo maz wychodzi bardzo rano do pracy i wraca pozno a tu trzeba zakupy zrobić iść na szkole rodzenia czy tam do lekarza..no bez butow sie nie da..;)
    ja siadam na ziemi i jakoś tak bokiem zakładam- na szczęście przewidziałam to i kupiłam juz dawno takie wciągane kozaczki do kostki :P takie za 40 zł żeby nie było ich szkoda- bo tera zaczeły mi nogi puchnąć więc pewnie butki za miesiąc, dwa nie będą się do niczego nadawały :)

Allmita lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a te liście malin na herbatkę to w aptece mozna kupić czy tylko w zielarskim? a no i co z wiesiołkiem, bo słyszałam ze mozna go aplikowac równiez dopochwowo- po prostu pigułkę do pochwy? :P

• Allmita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie od kiedy te liscie malin mozna pić? U mnie juz czekają..wiesiolek to tez na macice czy co? Ja chyba pozostane przy malinach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:05

• szuflada Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Wlasnie od kiedy te liscie malin mozna pić? U mnie juz czekają..wiesiolek to tez na macice czy co? Ja chyba pozostane przy malinach...
    podobno mozna od samego początku, bo wcale nie przyspieszają porodu tylko jak juz się zacznie to dzięki nim szybciej idzie. ale nie mam pojęcia. Myślę, że od 35,36 tygodnia na spokojnie mozna juz pic :)

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liscie pilam od 35tc i jak widac nie przyspieszyly terminu wiec smialo:-)

Allmita lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Ja liscie pilam od 35tc i jak widac nie przyspieszyly terminu wiec smialo:-)

a jak się czujecie?? :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    yhy rozumiem ;) zaraz sobie poczytam ;)
    a np. jak by się okazało że dzidziuś jest chory np ( zespól downa ) to co wtedy ? podejmuje się jakieś leczenie w ciąży ?
    Wad genetycznych takiego typu się nie leczy. Za granicą decydujesz czy rodzisz czy aborcja. W pl to nie mam pojęcia jak teraz jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:13

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Hej:-) o 20:08 urodzil sie Olgierd 3860g zywej wagi i 55cm:-) porod od 11, przy 8 cm dostalam znieczulenie podpajeczynowkowe bo niestety bole krzyzowe zwalaly z nog:-( No ale niestety na patte zeszlo... Nie nacinali mnie tylko lekko peklam:-) Rozwarcie skoczylo dosc szybko ale parte trwaly godzine.
    Jestesmy dumni z siebie i jak wrocimy do domku to wstawimy fotorelacje:-**
    Gratulacje ! :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liści malin nie ćpałam.... Widać nie musiałam.

Duśka jak się czujesz??

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić. Dzisiaj dwa razy dostała przed jedzeniem espumisan i od razu pryki szły i kupy 3 były. Jedna taka kupa kupa i 2 razy po trosze z pryków. Inne dziecko... :) dajecie wiarę że właśnie śpi? :) w sumie śpi już od około 20 ale się ulało w między czasie i kupe zrobiła więc ją przebrałam i podjadła trochę cyca.. Ciekawe jaka noc będzie bo ostatnie były bezsenne...

Nats, WaldhauzerM, Allmita, bita_smietana, Kim87 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny muszę się pochwalić. Dzisiaj dwa razy dostała przed jedzeniem espumisan i od razu pryki szły i kupy 3 były. Jedna taka kupa kupa i 2 razy po trosze z pryków. Inne dziecko... :) dajecie wiarę że właśnie śpi? :) w sumie śpi już od około 20 ale się ulało w między czasie i kupe zrobiła więc ją przebrałam i podjadła trochę cyca.. Ciekawe jaka noc będzie bo ostatnie były bezsenne...
    Super, ze kupy poszly :D pamietam jak moja bratowa walczyła z kółkami u swojej córy i każda kupa cieszyła jak wygrany los na loterii :D
    Trzymam kciuki za spokojna noc :-)
    I tak mam wrażenie, ze mimo, ze czasem masz ciężko to super sobie z Mala radzisz i ogarniasz wszystko.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mamy za soba ciezki dzien bo Olgierdzik wisial na cycu non stop... Teraz idalo mi sie go uspic ale pewbie tez nie na dlugo:-(
    Mam wrazenie ze boli go brzuszek bo sie caly spina i mialczy jak kot

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dziecko jak porządnie walnie kupę to od razu inne. Alew sumie dorosłych nieraz męczy a co dopiero takich maluszków

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Wow Sylwia sukces <3 <3 oby to działało na dłuższą metę..

My mamy taki problem od kilku dni że mimo probiotyku 2 razy dziennie nadal zamiast kupy lecą malutkie twarde bobki.. Ehh jak nie jedno to drugie..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    My dzis mamy za soba ciezki dzien bo Olgierdzik wisial na cycu non stop... Teraz idalo mi sie go uspic ale pewbie tez nie na dlugo:-(
    Mam wrazenie ze boli go brzuszek bo sie caly spina i mialczy jak kot

Duśka kochanie.. Mój Tosiu po porodzie też miauczył bo sam był zmęczony porodem i nie miał siły płakać..

Będzie dobrze kochana <3 Ucałuj Okruszka od ciotki <3

• Allmita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was zamierza albo robiła tzw masaż krocza przed porodem? Ja sie zastanawiam, choc wiem ze taki masaz w sumie od 34 tyg mozna juz zaczac....tylko musze zapytac sie ginki mojej czy nie widzi przeciwskazan...

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ