Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Niewiele czy trafiłam na dobry wątek ale korzystam aplikacji w telefonie i jakoś dziwnie mi się otwiera tą stronka. Mój przypadek jest taki: 9.11 miesiączka, stosunek 19.11, owulacja 21/22.11 (o 5 obudziłam się z bólem jajnika) z kalendarza owu wychodzi na 22.11, cykle 27/28 dni. W każdym cyklu ca uje ból owulacyjny (gin powiedział że taka moja uroda) okres powinnam dostać dziś. Wczoraj dostałam olśnienie, delikatne, dziś jeszcze słabsze. Jest brązowe. Brzuch mnie nie boli (a zawsze pierwszy dzień okresu to ból jak diabli) troszkę pobolewaja mnie jajniki,ale tak bardzo delikatnie, nie jest to uciążliwe. Co myślicie, jest fasolka? Kiedy robić test? Buziakiszanel_ka
-
szanel_ka wrote:okej, biegnę do apteki
Napiszę jaki jest wynik
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
szanel_ka wrote:Cześć dziewczyny. Niewiele czy trafiłam na dobry wątek ale korzystam aplikacji w telefonie i jakoś dziwnie mi się otwiera tą stronka. Mój przypadek jest taki: 9.11 miesiączka, stosunek 19.11, owulacja 21/22.11 (o 5 obudziłam się z bólem jajnika) z kalendarza owu wychodzi na 22.11, cykle 27/28 dni. W każdym cyklu ca uje ból owulacyjny (gin powiedział że taka moja uroda) okres powinnam dostać dziś. Wczoraj dostałam olśnienie, delikatne, dziś jeszcze słabsze. Jest brązowe. Brzuch mnie nie boli (a zawsze pierwszy dzień okresu to ból jak diabli) troszkę pobolewaja mnie jajniki,ale tak bardzo delikatnie, nie jest to uciążliwe. Co myślicie, jest fasolka? Kiedy robić test? Buziaki
hej zrób test przy obecnej ciąży tak miałam w dzień miesiączki plamienie brązowe byłam pewna że @ przyjdzie .. ale do wieczora nic się nie rozkręciła a drugiego dnia znów jakby kilka kropel i tyle coś mnie tchnęło i zrobiłam test i okazało się II krechy !! Tobie też życzę aby to plamienie się zakończyło 2 krechami ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 15:49
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Cherry_Blossom wrote:Kurczę, jakoś nie mogę się wpasowac, bo ja dopiero na etapie usg, serduszka, bety...
Dla nas każda chwila ciąży jest ważna!ją lubię czytać jak ktoś opowiada o pierwszej wizycie ciazowej, o tym jakie macie początkowe objawy bo wszystko to mi przypomina ten moment kiedy ja dowiedziałam się o ciąży:D a to jest wspaniałe wspomnienie
Ja też jak tu przyszłam to byłam troszkę z tyłu ale dla mnie to było lepiej, bo uczyłam się od doświadczonych osób:Dczarnulka24, worldbyme, ines. lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Duśka;) wrote:My jestesmy calkiem duzi a nosimy same 56:-) Polecam wziac do szpitala duzo ciuszkow (szczegolnie przy chlopcach) bo wypadki przy przewijanii i ulewaniu nam zniszczyly wszystkie 4 komplety w 1 dobie:-P
Duśka to prawda.. Sama to przerobiłam.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
szanel_ka wrote:Cześć dziewczyny. Niewiele czy trafiłam na dobry wątek ale korzystam aplikacji w telefonie i jakoś dziwnie mi się otwiera tą stronka. Mój przypadek jest taki: 9.11 miesiączka, stosunek 19.11, owulacja 21/22.11 (o 5 obudziłam się z bólem jajnika) z kalendarza owu wychodzi na 22.11, cykle 27/28 dni. W każdym cyklu ca uje ból owulacyjny (gin powiedział że taka moja uroda) okres powinnam dostać dziś. Wczoraj dostałam olśnienie, delikatne, dziś jeszcze słabsze. Jest brązowe. Brzuch mnie nie boli (a zawsze pierwszy dzień okresu to ból jak diabli) troszkę pobolewaja mnie jajniki,ale tak bardzo delikatnie, nie jest to uciążliwe. Co myślicie, jest fasolka? Kiedy robić test? Buziaki
Witamy!;*
Tak jak mówią dziewczyny, najlepiej zrobić test lub ewentualnie jutro jeśli miesiączki dalej nie będzie to idź na betę, będziesz miała większą pewnośćtrzymam kciuki! :*
-
LILITH.P wrote:Duśka, dzięki za radę
ja tak myślę, że poskromienie siusiaka będzie wyzwaniemznajoma nie ubrudziła tyle ubrań przy córce, co właśnie przy synku
kiedy wychodzicie? i kiedy zdjątko Maleństwa?
Lilitku ja miałam dużo podkładów i wyobraź sobie codziennie przy kąpaniu jeden podkład jest zalany.. Plus codziennie nowy ręcznik..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Co do ubranek w szpitalu to podczas pobytu na patologii dowiedziałam się, że szpital daje dzieciom swoje, tylko na wyjście muszę mieć dla małego:)
Oczywiście ja, przezorny zawsze ubezpieczona wezmę też swoje w razie czego:D w torbie mogą leżeć a nóż widelec coś się przyda:p
-
kochane a daleko macie do szpitala ? ja mam najbliżej 60km później to 120 km .. tego najgorzej się obawiam ..wiem że ponoć zanim poród się zacznie to czasami od pierwszych skurczy minie parę ładnych godzin .. u mnie jeszcze do porodu tak daleko jak do nieba ..ale wy już tuz tuż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 16:13
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Witam się..
U nas takie mniejsze 56 też już pasuje a nie mamy jeszcze 3 tygodni..
Po za tym dzisiaj zgon totalny.. Rano zawiozłam Tosia do przedszkola a Leosia u mamy zostawiłam.. Jak wróciłam mówię że idę się położyć.. No to tak się położyłam że odcknęłam się o 13.00 OMG masakra..
Dalej nie mam siły..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
czarnulka24 wrote:kochane a daleko macie do szpitala ? ja mam najbliżej 60km później to 120 km .. tego najgorzej się obawiam ..wiem że ponoć zanim poród się zacznie to czasami od pierwszych skurczy minie parę ładnych godzin ..
Mnie wywieźli 60 kilometrów.. Nie miałam za bardzo nic do gadania.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
czarnulka24 wrote:kochane a daleko macie do szpitala ? ja mam najbliżej 60km później to 120 km .. tego najgorzej się obawiam ..wiem że ponoć zanim poród się zacznie to czasami od pierwszych skurczy minie parę ładnych godzin .. u mnie jeszcze do porodu tak daleko jak do nieba ..ale wy już tuz tuż
to wcale nie jest dalekomój brat 15 lat temu jechał 60 km, przez wioski, maluchem w zimę
i dało radę
-
WaldhauzerM wrote:Mnie wywieźli 60 kilometrów.. Nie miałam za bardzo nic do gadania.
aaaa masakra ... u mnie jest tak że nie ma bliżej szpitala .. gdybym rodziła w polsce to miałabym 5 kmale to jeszcze się okaże gdzie będę zależy jak ciążą będzie przebiegała ..
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
WaldhauzerM wrote:Mnie wywieźli 60 kilometrów.. Nie miałam za bardzo nic do gadania.
a miałaś transport medyczny? karetkę? jeśli się nie mylę jechałaś ze szpitala do szpitala...jak tak to przynajmniej jakiś personel medyczny miałaś -
mam głupie pytanie czy w ciąży w 1 trymestrze można stosować pastę elmex sensitiv?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity