X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    też mam taki czasem, np dziś jakiś gęsty czop wyleciał. ale to chyba normalne.

kurde dziewczyny wraz z II trymestrem miało być lepiej, a ja nadal odczuwam wielką niemoc, nie mam siły chodzić do pracy :/
    U mnie tez trwa brak energii. Dzis wyniki musialam zrobić wiec wstalam o 6:30 i normalnie tragedia czuje sie jak zombie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 08:05

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:

kurde dziewczyny wraz z II trymestrem miało być lepiej, a ja nadal odczuwam wielką niemoc, nie mam siły chodzić do pracy :/

oj współczuję ci kochana ja ze względu na 2 poronienia wyciągłam od lekarza zwolnienie bo u mnie w pracy trzeba było dużo ciężko dźwigać .. ty też spróbuj kochana wziąć zwolnienie jak już ci ciężko w pracy chyba zrozumieją ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • ines. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja codziennie 5:50...

katastrofa naprawde po prostu nie mam siły, co raz czarniej widze kolejne 3,5 mies do L4.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    oj współczuję ci kochana ja ze względu na 2 poronienia wyciągłam od lekarza zwolnienie bo u mnie w pracy trzeba było dużo ciężko dźwigać .. ty też spróbuj kochana wziąć zwolnienie jak już ci ciężko w pracy chyba zrozumieją ?

nie o to chodzi.... mam taką prace, że po prostu chce jeszcze pracować, nie moge sobie pozwolić na 1,5 roku nieobecności w tym momencie. pójde na L4 od Wielkanocy, teraz na Boże Narodzenie planuje 2 tyg żeby trochę odsapnąć.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    nie o to chodzi.... mam taką prace, że po prostu chce jeszcze pracować, nie moge sobie pozwolić na 1,5 roku nieobecności w tym momencie. pójde na L4 od Wielkanocy, teraz na Boże Narodzenie planuje 2 tyg żeby trochę odsapnąć.

rozumie,

ja też przy pierwszej ciąży pracowałam do 3 miesiąca , ale teraz sobie postanowiłam że spróbuję w domciu posiedzieć , choć powiem że mi się nudzi , pewnie gdybym nie straciła 2 ciąż lekarz by mi nie dał zwolnienia .. ;/

tylko się kochana nie przemęczaj za dużo , uważaj na siebie ;)

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    U mnie tez trwa brak energii. Dzis wyniki musialam zrobić wiec wstalam o 6:30 i normalnie tragedia czuje sie jak zombie;)

oj współczuję ;/

ja ostatnio nie mogę spać przez 3 dni leże i się przewracam .. wy też tak macie? macie pomysł jak szybciej ,lepiej zasnąć ?
    kiedy kochane zaczynacie kupować ciuszki i te sprawy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 08:22

07.06.2019 synek

• Evelin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3
    Czarnulka, nie przejmuj sie ja tez takie coś miewam...
    My jestesmy juz przewrazliwione..
    Tobie akurat sie nie dziwie i rozumiem, wiec pisz gdyby cos nie pokoilo kochanie :*
    Dla przykladu.. ja przy podcieraniu zawsze zerkam na papier, ostatnio zauwazylam czerwone plamki, serce mi zamarlo... lzy.. okazalo sie, że moj kupil papier w czerwone kwiatki, mialam ochote go udusic :) wtedy do smiechu mi nie bylo..
    Ja Tak na chwilke.
    Nie mam ostatnio czasu dziewczyny
    Remont dalej idzie, jutro przychodzi elektryk :) A ja zapisalam sie do szkoly rodzenia :p dzis spotkanie na 15:00 ,wiec sie dowiem co ijak :) bo to w szpitalu, w którym rodze :)
    Ponoc dużo sie pozmienialo :)

Milego dnia :* :*

czarnulka24, bita_smietana lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej <3
    Czarnulka, nie przejmuj sie ja tez takie coś miewam...
    My jestesmy juz przewrazliwione..
    Tobie akurat sie nie dziwie i rozumiem, wiec pisz gdyby cos nie pokoilo kochanie :*
    Dla przykladu.. ja przy podcieraniu zawsze zerkam na papier, ostatnio zauwazylam czerwone plamki, serce mi zamarlo... lzy.. okazalo sie, że moj kupil papier w czerwone kwiatki, mialam ochote go udusic :) wtedy do smiechu mi nie bylo..
    Ja Tak na chwilke.
    Nie mam ostatnio czasu dziewczyny
    Remont dalej idzie, jutro przychodzi elektryk :) A ja zapisalam sie do szkoly rodzenia :p dzis spotkanie na 15:00 ,wiec sie dowiem co ijak :) bo to w szpitalu, w którym rodze :)
    Ponoc dużo sie pozmienialo :)

Milego dnia :* :*

o kurcze fajnie , to pisz jak było jak wrócisz i będziesz miała czas , idziesz sama czy z mężem ?
    z remontami jest masakra mnóstwo na głowie ..
    my tez wykańczamy dom , pierwsze chcemy parter zostało jeszcze meble po kupować i kilka sprzętów do kuchni , a w międzyczasie górę będziemy kończyć mamy jeszcze na to z 1,5 roku bo tyle myślimy jeszcze za granicą posiedzieć a później do polski juppii ;)

07.06.2019 synek

• szanel_ka Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    testować miałam rano ale nie zdążyłam, dostałam @ :( szkoda, że się nie udało, już po cichu liczyłam, że tak.

A jak tam Wasze samopoczucie? Fasoleczki :* :* :)

szanel_ka
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wszystkim!!

Ja dzisiaj miałam ogarnąć tsh i badania tarczycowe, ale pobudka o 3 w nocy i bezsenność do 6 zrobiły swoje. Co chwilę siusiu - znak, że macica się powiększa i dzieciątko pewnie pięknie rośnie :)

Przez zawaloną noc mam straszny spadek energii życiowej, ale ja już powoli wyciszam swoją działalność i od stycznie ZUS ZLA :D Klienci wiedzą, co się szykuje, więc spoko oko. Kokosów na zwolnieniu nie dostanę, ale w sumie nie o kasę w tym wszystkim chodzi. Na zasiłku, po porodzie, będę mogła i dostawać kasę i pracować, więc kto wie jak to będzie ;)

Ja tak zauważyłam, że przy wchodzeniu w nowy tydzień ciąży - środa, czwartek to niestety nie są moje dni.

Czarnulko śluzem się nie przejmuj. Jeśli nie mam w nim śladów krwi, ani białych grudek jest ok.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    rozumie,

ja też przy pierwszej ciąży pracowałam do 3 miesiąca , ale teraz sobie postanowiłam że spróbuję w domciu posiedzieć , choć powiem że mi się nudzi , pewnie gdybym nie straciła 2 ciąż lekarz by mi nie dał zwolnienia .. ;/

tylko się kochana nie przemęczaj za dużo , uważaj na siebie ;)

mi za każdym razem lekarz L4 propnouje i za każdym powtarza, że jak tylko będę sobie chciała odpocząć chociaż chwile to wystarczy zadzwonić :D mimo że przy tym twierdzi, że świetnie wyglądam i wspaniale ciąża mi służy...

taaa szkoda, że sama czuje sie jak kupa. staram się dociągnąć jak najdłużej bo od niedawna mam o wiele lepszą umowę... wiadomo kasa nie jest najważniejsza i jak stwierdze, że dość to pójdę na zwolnienie, ale dopóki dam rade to ciągne.

w sumie to nie moge się już doczekać świąt.

wy bezzesność ja za to moge spać cały czas, mam wrażenie jakby mi ktoś łopatą w głowe przywalił, taka zamroczona chodze, przyłożyłabym głowę do poduszki i śpie.

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja pierwsze tygodnie czułam się jak kupa :D a tyle roboty... masakra. Napad zleceń, siedzenie, wymyślanie :D a projekty trzeba pokończyć, żeby kwas nie pozostał na koniec współpracy, bo pewnie do pracy na swoim będę chciała wrócić i się dalej rozwijać :)
    Poza tym, ktoś na koniec roku musi wszystko poksięgować, poogarniać, a obawiam się, że ZUS-owi nawet wypełnienie KPiR by się nie podobało na zwolnieniu lekarskim.

Liczę na dobry styczeń i luty, dobre samopoczucie, zregenerujemy się po 1 trymestrze i przed 3...bo ten ostatni to na pewno nie jest lajtowy :D

Mąż dostał taką podwyżkę, że mam w nosie prowadzenie działalności, możemy sobie pozwolić na taki "luksus" :D (jak tu nie kochać mężczyzny z IT :D )

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawodowo to ok... ale jak myślę, że mam wyjść z domu i iść na zakupy...

zapachy mnie dobijają czasami... :(

0b52cec6da.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Waldi to ja też tak robie, ale jak się uzbiera z 5-6 rzeczy, bo nie codziennie mam na to czas, a zanim wyprasuje to też się zejdzie bo jakoś nie mogę się zebrać czasem mam lenia.. Po prostu wiem że potem nie da mi odpocząć więc nir zawsze wiszę przy zlewie czy z żelazkiem :p a teraz po tym espumisanie częściej mi ulewa taką slina i ciągle przebieram :( czasem jak mało mokre to zmieniam a przy kolejnym ulaniu jak wyschlo to robię zamianę. Tej nocy tak zrobiłam chyba 3 razy... Masakra. Nie spała mi od północy do 4 rano. Teraz śpi ale jak długo? Niby kupa poszła ale.. Coś mam kiepskie przeczucia.
    Jak u małego kupki?

Worldbyme priv @<3

A nie no rozumiem. Ale wiesz.. Ja np jak pępek się zagoił to już nie prasuję.. Jakoś tak nie mam weny..
    Co do kupki to dziś w nocy robił trochę lepszą.. Nie były to już bobki ale też zbite tylko nie aż tak.. Ale to jeszcze nie to. I podaję mu dicoflor i Espumisan.. Pytanie czy ma to po moim mleku czy po tamtym.. Mało tego jak zje i trzymam go do odbicia to zwija się i płacze ale przez chwilkę.. Nie wiem już co jeszcze mogę zrobić.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    mi za każdym razem lekarz L4 propnouje i za każdym powtarza, że jak tylko będę sobie chciała odpocząć chociaż chwile to wystarczy zadzwonić :D mimo że przy tym twierdzi, że świetnie wyglądam i wspaniale ciąża mi służy...

taaa szkoda, że sama czuje sie jak kupa. staram się dociągnąć jak najdłużej bo od niedawna mam o wiele lepszą umowę... wiadomo kasa nie jest najważniejsza i jak stwierdze, że dość to pójdę na zwolnienie, ale dopóki dam rade to ciągne.

w sumie to nie moge się już doczekać świąt.

wy bezzesność ja za to moge spać cały czas, mam wrażenie jakby mi ktoś łopatą w głowe przywalił, taka zamroczona chodze, przyłożyłabym głowę do poduszki i śpie.
    Ines podziwiam Cie i wszystkie kobiety pracujące;) ja teraz nie wyobrażam sobie wstawania codziennie rano, oczywiscie wróciłam z wynikow u dospalam 2 godziny, pewnie spalabym dłużej ale kurier mnie obudzil:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja też podziwiam.. Chociaż w sumie jakby było wszystko ok i żadnych przeciwwskazań to też bym pracowała.. Jeśliby były siły na to..

Mamuśki normalnie wysiadam.. Łeb mi pęka ze zmęczenia.. Niby nic wielkiego ale wstań w nocy z 2 3 razy do dziecka i jednorazowo poświęć godzinę.. To już 2 lub 3 godziny snu mniej.. To robi swoje niestety.. Dzisiaj Pan królewicz cały czas marudzi.. Masakra..

Tesciowa mi wczoraj ciśnienie podniosła.. Pytała ostatnio jakie pampersy.. Mówiłam żeby dwójki kupowała jak coś.. Nie ta się uparła i szukała zerowek.. Opierdal dostała wczoraj ode mnie i męża bo przyniosła zerówki..ale o dziwo pasują.. Mniejsza z tym.. Gadała że mleko kupi a przyniosła pieluchy których póki co mi pod dostatkiem.. Dobrze że zamówiłam mleko przez neta.. Nie lubię czegoś takiego.. Po cholerę pyta co kupić jak i tak robi swoje..

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po nocach nie spie mimo ze syn jeszcze w brzuchu.

Waldziu tewciowa pewnie chciala dobrze co? Nie probujesz przechodzic na sama piers ?

Kurczaki coraz blizej do terminu a ja jakas taka nie przygotowana sie czuje ostatnio. Totalnie.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:

Waldziu tewciowa pewnie chciala dobrze co? Nie probujesz przechodzic na sama piers ?

Kurczaki coraz blizej do terminu a ja jakas taka nie przygotowana sie czuje ostatnio. Totalnie.
    Dasz radę kochana:D ważne żeby Twój synek był gotowy, Ty się dostosujesz:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:

Uwierz mi że chciałabym tak ale jak daję mu tylko cyca to nie przybywa na wadze wcale. Choć dużo go karmię piersią..

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,

No to jestem po wizycie. Mała duża nie jest jak się okazuje. Obecnie wazy 2800 gramów, lekarz stwierdził, że jak na moje gabaryty (jestem filigranowa) to wagę ma superancką. Mam 3 cm rozwarcie, lekarz stwierdził, że stawia na to iż do tygodnia urodzę. Mała jest już przygotowana na przyjście. Właśnie jadę na konsultację medyczną z anestezjologiem.

LILITH.P, WaldhauzerM, Allmita, Sylwia91, bita_smietana, ines., Evelin, szuflada, misiaq lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ