Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anula1986 wrote:Heloł,
No to jestem po wizycie. Mała duża nie jest jak się okazuje. Obecnie wazy 2800 gramów, lekarz stwierdził, że jak na moje gabaryty (jestem filigranowa) to wagę ma superancką. Mam 3 cm rozwarcie, lekarz stwierdził, że stawia na to iż do tygodnia urodzę. Mała jest już przygotowana na przyjście. Właśnie jadę na konsultację medyczną z anestezjologiem.
Bravo Ty i Bravo Lili.. To bardzo super wieści.. Oby się to sprawdziło kochana. Będę trzymać kciuki.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Sylwia w końcu się uspokoi, na pewno jest ciężko, właśnie kurczę to jest przerażające, tyle czekamy na maluszka z takim podekscytowaniem, a potem się urodzi i katastrofa...ciągle stres, nieprzespane noce i zamartwianie. ja jeszcze się dziwię np mojej kuzynce która mówi, że za żadne skarby nie chce drugiego dziecka, po tym, jak dał jej w kość syn... ale nie mówię hop dopóki sama nie zobacze.
co do pracy to mam troche taką specyficzną... nie bardzo chciałabym teraz wypadać z obiegu bo potem ciężko mi będzie wrócić, zwłaszcza w tym momencie 'kariery', ale musze przyznać pracuje na dużo mniejszych obrotach, dużo bardziej sie obijam, plus taki, że nikt mnie nie kontroluje. no i jak już naprawde nie będzie wyjścia to równie dobrze moge pracować z domu. chodzi tylko o mój mózga że teraz jest kalafiorem i wszystko zajmuje mi 2 razy więcej czasu to inna sprawa
Anula czaderskoczekamy na kolejną księżniczkę
a moge spytać ile przytyłaś w sumie?
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Mnie się zachciało "wyżej" kształcić...i wiem, co to znaczy mieć kamienie zamiast mózgu... sesja niedługo
ostatnio nie było mnie na egzaminie z nudnego przedmiotu - miałam piękny poranek z dolegliwościami i pan prof. kazał mi przynieść zaświadczenie, że w ciąży można się źle czuć, bo on jakoś sobie tego nie wyobraża, w końcu to cudowny okres w życiu kobiety, itp., itd. Już miałam mu ochotę zwymiotować na biurko
Wczoraj poszłam do rodzinnego... nie dało się wytłumaczyć, że nie chcę zwolnienia, tylko zaświadczenie lekarskie, że, mówiąc brzydko, rzygamRodzinna 4 razy wypisywała mi druk. Opóźnienie godzinne, a ja czekałam po świstek, jakbym... nie wiem, na licencjacie była
-
Mam znajomą, która jest sędzią... dzieciątko pojawiło się ponad rok, ale ciążę miała praktycznie na zwolnieniu - zagrożoną... jak wracała do pracy, to już 2 m-ce przed powrotem siedziała i czytała przepisy
-
Lilith no niezle z tym zaswiadczeniem...
mnoe bardzo wkurzaja teksty typu "ciaza to nie choroba", tym bardziej slyszane z ust facetow-co oni wogole moga wiedzieć...ja akurat dobrze znosze ciążę, ale wiem ze wiele dziewczyn nie ma tego szczescia....mnie tez wkurzaja teksty typu "w ciąży mozesz jesc wszystko na co masz ochotę " gdy ja np jestem na diecie cukrzycowej...
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:Lilith no niezle z tym zaswiadczeniem...
mnoe bardzo wkurzaja teksty typu "ciaza to nie choroba", tym bardziej slyszane z ust facetow-co oni wogole moga wiedzieć...ja akurat dobrze znosze ciążę, ale wiem ze wiele dziewczyn nie ma tego szczescia....mnie tez wkurzaja teksty typu "w ciąży mozesz jesc wszystko na co masz ochotę " gdy ja np jestem na diecie cukrzycowej...
do mnie rodzinna właśnie wczoraj, że ciąża to nie choroba, tylko stan fizjologiczny... i że muszę wyrazić zgodę na napisanie na zaświadczeniu, że jestem w ciąży i jakie dolegliwości mam... padłam na cyce!
u mnie z mdłościami i wymiotami jest o tyle niefajnie, że rok temu przeszłam refluks, a z tego praktycznie się nie da łatwo wyleczyć - dieta, itp., więc mam te dolegliwości nasilone
i tekst rodzinnej...z ciążą chodzi się do ginekologa, ja tak na nią...i już odpyskowałam, że dobrze, że mi pani dr powiedziała, bo bym nie wiedziaław czasie mojej wizyty zadzwonił do niej telefon, odebrała, pogadała i git malina, a pacjenci siedzą i czekają, bo co innego mają zrobić?
-
Ludzie głupoty gadają, bo guzik wiedzą.... Oczywiscie, sa kobiety, które czują się świetnie całą ciążę i w ogóle, ale są też takie które od początku muszą leżeć itd..nie ma co się takimi przejmować
niech sobie gadają
Lilitku fajny profesor.. Żeby wszyscy byli tacy wyrozumiali to by było fajnie..
Allmita zazdroszczę braku dolegliwości ciążowych ale z drugiej strony współczuję tej cukrzycy.. Dziadostwo jak nie jedno to drugie..
Tak se piszę bo mam chwilę wolną he he.. Za 45 minut karmienie.. Może Okruszka zwazę.. Zobaczymy jak jego waga..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Lilitku fajny profesor.. Żeby wszyscy byli tacy wyrozumiali to by było fajnie..
Allmita zazdroszczę braku dolegliwości ciążowych ale z drugiej strony współczuję tej cukrzycy.. Dziadostwo jak nie jedno to drugie..
Tak se piszę bo mam chwilę wolną he he.. Za 45 minut karmienie.. Może Okruszka zwazę.. Zobaczymy jak jego waga..
I jak kochanie ? :* -
Sylwia91 wrote:Ja nie poznaje swojego dziecka
noce kompletnie bezsenne
ehhh jestem wykończona. Teraz śpi na brzuchu może jej to troszkę na brzusio pomoże
czytam wszystko na bieżąco ale pisać siły nie mam jużehhh kiedy to się uspokoi trochę
Kochana, niech moc bedzie z Toba
Wiem ze to marne pocieszenie, ale wszystkie nas to czeka..
Mam nadzieje, że chociaż teraz spisz :*Sylwia91 lubi tę wiadomość