Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaudyŚ wrote:Ja stosowałam i stosuje nadal :p
że można stosować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:40
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
KlaudyŚ wrote:Moja mama gdy mnie rodziła jechała 60 km a co najgorsze samochód się rozwalił i czekali aż kolega mojego taty podjedzie po nich w ostatniej chwili dojechala na porodowke
masakra hehe dobrze że nie zaczęła rodzić w aucie bo to spory kawał drogi27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
heloł
co do szpitala - ja mam jakieś 30 km, tzn najbliżej mam 3 a za żadne skarby nie będą tam rodzić, dla mnie ok te 30, tylko małżonek panikuje, że nie dowiezie
Wisienko ani się obejrzysz zobaczysz, dopiero co czytałam dziewczyny i nie wiedziałam o czym mówią, a tu już od testu ponad 2 miesiące, brzuszek rośnie i teraz czytam o bodziakach rozmiarach i powoli myśle ile tego kupować, co potrzebne i jak najlepiej wykorzystać wyprzedaże
co do wyprawki macie jakąś sprawdzoną listę? chodzi o konkrety co i ile sztuk
mam tajny plan 30.12 poznać płeć i troszkę zaszaleć w styczniu
aaaa i może macie jakąś sprawdzoną fajną książke dla zielonych coś w stylu 'tutorial dziecko'?Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
worldbyme wrote:Ja kupowam i w sumie nie wiedziałam ile czego mam dopiero wczoraj wyciągnęłam wszystko. A w necie pisze ze 62 5 bodow z krótkim 5 z długim a ja mam ich 18... I się wystraszylam że za bardzo zaszalalam
Duśka;) lubi tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Kochane ja juz po wizycie Mikołaj waży 1800 podobno duży chłopczyk
Ale nadal ulozony pośladkowo i nisko nie ma szans na naturalny poród wiec początkiem lutego cesarka nas czeka -
Ja dla mojego Kondzia miałam wszystkiego po trzy z 62 i po dwa z 56. Ostatecznie zrobiło się dużo więcej, bo jak przychodzili goście to przynieśli prezenciki dla malucha, głównie właśnie ciuszki. Jednak zawsze za mało mi było pieluch tetrowych więc polecam zakupić na górkę. Ja z nich korzystałam na okrągło przez pierwszy rok, a ogólnie to do trzech lat małego i to wcale nie do przewijaniaszanel_ka
-
Kurcze ja ciuchow mam juz uzbierane do 1,5roku dziecka. W sensie rozmiarowo mam wszelakie. Najwiecej jednak mam rozmiaru 0-3m bo cala komode bodziakow napewno okolo 30-40sztuk z tym ze jak mowie rozmir 0-3 jedne mikrusie inne duzo wieksze. A na metce to samo.
Terry tez mam bardzo duzo i bawelnianych pajacykow, bo jak dla mnie sa najwygodniejsze w uzyciu.mniej wiecej w okolicy 3mz przeciodzilam na system bawelniane portki, bodziak, skarpetki.
Ja tylko zachodze w glowe jak z rozmiarem pieluch bo tu w uk smieszna rozmiarowka bo od 1-3 na opakowaniu jest napis newbornjedynki 2-5, dwojki 3-6 i trojki 4-9 i na kazdej paczce napis neborn
-
Hej, hej
Ja mam dzisiaj jakiś spadek formy. Czuję się jakbym przerzucila tone ziemniaków i ciągle bym spała. Mam nadzieję, ze jutro wróci energia.
Dzisiaj byliśmy w urzędzie i zalatwilismy uznanie ojcostwa przed porodem. Całkiem sprawnie poszlo, a po porodzie będzie nam łatwiej cokolwiek załatwić
Ja nie wiem ile mam tych ubranek, ale wydaje mi się, ze za dużoMiałam zapisać sobie w czasie prasowania, ale jakoś wypadło mi to z głowy.
evelin Ja też nie rozkminiam tej angielskiej rozmiarowki. Nie wiem czy new born to nie jest"nasze" 56. 0-3 -62 cm. A 3-6 68 cm, ale pewności nie mam. Na niektórych metkach są też oznaczenia wg wagi. Ale jak dla mnie to czarna magia. Chyba będę ubierać na oko.
Sandrula Ja mam 2 takie miękkie jakby misiowate kombinezony. Dość grube. Z zakrytymi rączkami i nóżkami. Jeden dostałam od siostry, a drugi wygrzrbalam w lumpku. Oprócz tego chce kupić taki grubszy spiworek do wózkamam nadzieje, ze to wystraczy.
3500 g 54 cm -
LILITH.P wrote:a miałaś transport medyczny? karetkę? jeśli się nie mylę jechałaś ze szpitala do szpitala...jak tak to przynajmniej jakiś personel medyczny miałaś
Tak. Karetka mnie zawiozła a potem zawieźli jeszcze jedną dziewczynę. Full service..
Ale tak ogólnie to dziwię się że w karetce nie urodziłam bo na zakrętach było cienko.. Mało nie wyleciałam z tego łóżka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 22:18
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Sylwia91 wrote:Jakbym miała 5 bodów to bym prała codziennie... Mam z 15 i czasem mi brakło czystych! Przecież nikt nie pierze 2 ubranek...
O przepraszam.. Ja piorę.. W rękach. Jak mam kilka ciuszków to piorę w rękach i wrzucam do pralki żeby odwirowac.. Bo tak szybciej..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Waldi to ja też tak robie, ale jak się uzbiera z 5-6 rzeczy, bo nie codziennie mam na to czas, a zanim wyprasuje to też się zejdzie bo jakoś nie mogę się zebrać czasem mam lenia.. Po prostu wiem że potem nie da mi odpocząć więc nir zawsze wiszę przy zlewie czy z żelazkiem :p a teraz po tym espumisanie częściej mi ulewa taką slina i ciągle przebieram
czasem jak mało mokre to zmieniam a przy kolejnym ulaniu jak wyschlo to robię zamianę. Tej nocy tak zrobiłam chyba 3 razy... Masakra. Nie spała mi od północy do 4 rano. Teraz śpi ale jak długo? Niby kupa poszła ale.. Coś mam kiepskie przeczucia.
Jak u małego kupki?
Worldbyme priv @ -
kochane mam b.głupie pytanie jaki macie / miałyście śluz w ciąży ?
ja dotychczas miałam wodnisty na przemian z kremowym .. no ale wczoraj mnie coś zaniepokoiło jak siusiałam i się podcierałam to najpierw był kremowy ale za 2 podtarciem wyleciało jakby kawałek żółtego takiego gęstego ?? bardzo mnie to zmartwiło ;/ skąd takie coś się znalazło? dodam że jak na razie nie odczuwam żadnego pieczenia więc chyba to nie jest infekcja ..
wiem że trochę panikuję ale boję się że i tą ciążę mogę stracić..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:kochane mam b.głupie pytanie jaki macie / miałyście śluz w ciąży ?
ja dotychczas miałam wodnisty na przemian z kremowym .. no ale wczoraj mnie coś zaniepokoiło jak siusiałam i się podcierałam to najpierw był kremowy ale za 2 podtarciem wyleciało jakby kawałek żółtego takiego gęstego ?? bardzo mnie to zmartwiło ;/ skąd takie coś się znalazło? dodam że jak na razie nie odczuwam żadnego pieczenia więc chyba to nie jest infekcja ..
wiem że trochę panikuję ale boję się że i tą ciążę mogę stracić..czarnulka24 lubi tę wiadomość
czarnulka24 wrote:kochane mam b.głupie pytanie jaki macie / miałyście śluz w ciąży ?
wiem że trochę panikuję ale boję się że i tą ciążę mogę stracić..
też mam taki czasem, np dziś jakiś gęsty czop wyleciał. ale to chyba normalne.
kurde dziewczyny wraz z II trymestrem miało być lepiej, a ja nadal odczuwam wielką niemoc, nie mam siły chodzić do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 08:01
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
19Biedroneczka91 wrote:Ja czesto mam takie gęste cos, jednorazowo na papierze. Lekarz mi mowil ze to tez naturalny sluz u mnie:)ja panikuje również, maz powiedzial ze bedzie mi kupowal szary papier zebym nie widziala kolorkow:)
aha ja się boję bo u mnie ostatnim razem właśnie ciąża obumarła mniej więcej na tym etapie co praktyczne teraz jestem .. ale skoro to normalne to mi ulżyło..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
ines. wrote:też mam taki czasem, np dziś jakiś gęsty czop wyleciał. ale to chyba normalne.
kurde dziewczyny wraz z II trymestrem miało być lepiej, a ja nadal odczuwam wielką niemoc, nie mam siły chodzić do pracy
aha mi chodzi głównie o kolor czy taki żółtawy jest normalny? nie wiem skąd takie coś się bierze że tu ładny a nagle wyleci taki coś .. jestem w 9 tyg a 1 raz mi się zdarzyło27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity