Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
worldbyme trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!
Allmita jaka sytuacja? Jakieś objawy?
Ewelina ten Twój synek taki do schrupania!
Mnie w nocy jakieś dziwne poty oblewaly (jak przed okresem czasem) i od czasu do czasu jakies lekkie bóle mnie łapią jak na okres. Strach mnie oblecial i spakowalam torbe dzisiaj do szpitala, ale mam nadzieję, ze Mloda jeszcze posiedzi3500 g 54 cm -
worldbyme wrote:Allmita i Biedroneczka :* skurcze kręgosłup i ból w dole brzucha. Zadzwoniłam do mojego lekarza i on ze jutro na ip
Nienawidzę i boję się szpitali
Ojej trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Wytrwałości i odwagi.
Aha, weź ze sobą ciepły szlafrok, bo może być zimno, nawet z samych nerwów, albo ciepły polar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:04
-
Worldbyme ja nic nie dodam bo dziewczyny juz wszystko napisały co mi przychodziło do głowy.
A ja dziś skończyłam pakowac torbę do szpitala jeszcze został mi tylko ręcznik dokupić.
Wczoraj to myślałam że pojadę na ip takiego skurczu dostałam, myślałam że umrę ale naszczescie po prysznicu i masażu przez męża pleców przeszło.
Dla tego dziś ruszyłam z pakowaniem -
A mnie od wczoraj dokucza ból w lewej pachwinie, jak tak dalej pójdzie zacznę mieć problemy z chodzeniem. Nie jest to jakiś prerazliwy ból ale dość dokucza.
Wcześniej się zdarzalo ale tylko po jakimś dłuższym chodzeniu. Dziwne że tylko lewa strona, akurat tam gdzie jest maluszek. Kurcze mam nadzieję że to normalneCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dziękuję kochane
Klaudyś to podobnie jak ja tylko mimo że mi skurcze przechodzą to na drugi dzień lub tego samego dnia po czasie wracają.. .
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Oj dziewczyny a ja dziś się z mężem poklocilam. Owylam się cały dzień i samopoczucie też do dupy... Oczy pieka, szczypia i cisza w domu bo się nie odzywamy... Ehhh masakra jakaś. Chciałabym żeby Ci faceci czuli to co my w ciąży może by zrozumieli że nie możemy się denerwować stresować i tak dalej i tak dalej. Wszędzie o tym pełno ale oni jakoś nie pomagają się odstresowac czy zrelaksować...
-
Nic sie u mnie nie dzieje....ale wiem ze to sie czasem zmienia z godziny na godzinę...dzis nawet mniej mnie cisnie brzuch i wogole Lucek tez mniej ruchliwy jakby..nawet pachwina mi dzis nie doskwierala a tak to pobolewala od paru dni...generalnie nuuuda...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Worldbyme wiem co to znaczy,sama dostawałam kota do głowy jak leżałam przez tydzień w 31 tygodniu. .ale dla maluszka wszystko. No dziewczyny już chyba wszystko napisały co do torby:) ja w większości na sniadanie i kolacje miałam swoją, ,wkladke "do kanapek bo na 3 kromki dawali po 3 malutkie plastereczki szynki:p parapet był tak zimny od wewnatrz że kladlysmy sobie prowiant na nim i był zimny jak z lodówki:D chodz na.sali gorąco:p
Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego! ;*
Ines ja miewalam takie bóle pachwiny po prawej stronie bo u mnie tam młody zazwyczaj leży. .czasem takie ze aż kulałam. .teraz lżej chodz czasem dalej ja czuje. Lekarz pocieszyl że po porodzie przejdzie:D
Co do samopoczucia u mnie czasem brzuch jak na okres pobolewa ale nie jakoś tak często ani mocno, raczej sporadycznie:p i strach z podekscytowaniem na zmianę, co to będzie, kiedy to będzie. .
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Allmita wrote:Nic sie u mnie nie dzieje....ale wiem ze to sie czasem zmienia z godziny na godzinę...dzis nawet mniej mnie cisnie brzuch i wogole Lucek tez mniej ruchliwy jakby..nawet pachwina mi dzis nie doskwierala a tak to pobolewala od paru dni...generalnie nuuuda...
O jak mniej ruchliwy to może coś się szykujejeszcze zalapiesz się w ten mały % kobiet rodzących równo w terminie
Ja już przeczytałam pol internetu na temat jakie objawy moga swiadczyc o zblizajacym sie porodzieteż już trochę swiruje, bo nie wiem czego się spodziewać
Tak jak piszesz Sandrula raz strach, a raz ekscytacja
sandrula lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Dzięki Sandrula, kurcze wydawało mi się za wcześnie jeszcze żeby to była wina malucha ale w sumie tydzień temu było już 11cm człowieka to kto wie...
Almita czekanie najgorsze, ale spokojnie doczekała sięCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines to moga byc bole spojenia lonowego.
Worlbyme kciuki, oby to nie bylo nic powaznego :* w kazdym razie jesli jest taka potrzeba to trzeba to przetrwac.
Alamita jutro termin? MoE maluch zaskoczy i urodzi sie w terminie?
My jutro 3tyg. Alez ten czas leci.Duśka;), bita_smietana lubią tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny brzuch mi zaczyna twardniec.
Poszłam spać kolo 20 wstałam o 22 brzuch twardy jak kamień poszłam siusiu napilam się wody położyłam się puścilo i zasnęłam obudziłam się teraz siusiu znów poszłam brzuch znów twardy wody wypiłam i czekam aż puści póki co nie puszcza . Dziś mojej ginekolog nie ma ale nie wiem czy do niej się jutro nie wybrać.
Ostatnio na wizyte mówiła ze mam szyjkę skrócona.
A zapomniałam dodać wczoraj maluszek był mało ruchliwy jedynie po jedzonku się tluklWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 01:05
-
Klaudys jak cos cie niepokoi to warto umowic sie na wizyte albo skoczyc na IP. Jak to mowia lepiej raz za duzo niz za malo.
Ja pamietam ze brzuch bardzo mi twardnial jak chcialo mi sie siku. Tak jakby pelny pecherz to powodowal. Z tym ze u mnie skurcze byly mocne i intensywne do samego terminu cc a szyjka trzymala i tak baardzo mocno. -
eveli_na masz przepieknego synka
skad ten pajacyk w gwiazdki? slicznyjak cos to z checia odkupie jak mlody wyrosnie
zakochalam sie
nooo Lucek, zaraz wychodzisz mlodyAllmita trzymam kciuki
potem Natsik, sandrula, Klaudyswesola porodowka
worldbyme - trzymam kciuki, zeby ciebie przebadali i te glupie skurcze sobie uciekly
-
Wy tu o skurczach a ja jeszcze 2 tygodnie do 1 prenatalnego
jakoś tak mamy inne "problemy", bo inne etapy ciąży zupełnie... i tak trudno mi się wbić
Trzymam kciuki
Almita za szybka akcje porodowa
World, daj znać co z Tobą
KlaudyŚ, daj znać jak się czujeszAllmita, bita_smietana lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Akurat taki temat wyplynal cherry..
ale przeciez jest duzo dziewczyn w mlodszych ciazach...tylko czesc malo sie udziela mam wrażenie...
Jakby co to my nadal w dwupaku i jakos nie spodziewam sie szybkiej zmiany tego stanu..choc nie powiem wczoraj bylam poddenerwowana bez naprawde rzadnego powodu i myslalam ze to moze kolejny objaw..
bo ja rzadko sie denerwuje bez powodu..nawet w ciazy
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Acha i wypryszczylo mnie ze tak powiem..
ktoras to miala przed porodem? Moze to kolejny objaw, hormony i te sprawy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 08:50
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Cherry - czas tak szybko zasuwa, ze za chwile beda prenatalne
ciekawe czy bedzie mozna okreslic juz plec
moje za nic nie chcialo pokazac co ma miedzy nogami
widze, ze na lato beda same chlopakiwordlbyme, ja, lilith, biedroneczka, ines tez ma siusiaka?
Tosia80 lubi tę wiadomość