X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez przytrzymali wtedy w szpitalu 3 dni bo inna kasa chorych byla niz moja...jestem tego pewna..ale cóż..nie bylo tak zle w sumie
    Sandrula w sumie tam na styczniowkach co chwile sa jakies posty min dlatego sie tam nie wpisywalam bo stwierdzilam ze nie ogarne...zresztą juz olalam ten temat..
    Jestem jakos strasznie nabuzowana ogólnie...poddenerwowana i takie tam..w nocy brzuch bardziej bolał ale teraz jak chodze i die poruszam to wogole nic....tylko teb nastrój....chyba hormony swoje powoli robią...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do domu <3

19Biedroneczka91, Allmita, LILITH.P, Sylwia91, Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

troszkę mnie nie było, ale zmogła mnie choroba...przeziębienie w wersji mega połączone z okropnym kaszlem - swoją drogą polecam napar z MAJERANKU z miodem na mokry kaszel :) działa cuda :D

nie wiem, od kogo zacząć...troszkę się działo ;)

World najważniejsze, że już do domku. Szpitale przetrzymują, ale to w sumie nie ich wina, tylko systemu w NFZ. Lepiej płacą... a jak łóżko ma stać wolne, to przynajmniej coś im kasy skapnie na bieżące potrzeby.

Kim zanim się obejrzysz, już skończysz 1 trymestr :D czas w ciąży szyyybko płynie. A co do apetytu...u mnie w 1 trymestrze - 5 kg, jak nie więcej... nadrobiłam dopiero 1kg :D a że my wagowo z tej samej ligi, to nic w tym złego :)

Ines, Biedronka co u Was, moje kochane czerwcówki?? :D ja też czekam na paczkę z bodziakami :D haha :D dobijamy do połowy?? :D

Allmita trzymamy kciuki za rozwój sytuacji porodowej :D

Monia straszne święta miałaś... z drugiej strony to jednak na pewno już ostatnie takie z emocjami. Rodzice to dorośli ludzie, dadzą sobie radę. Nie muszą być razem szczęśliwi. Taplanie się w ich błocie nie ma sensu. Masz swoją rodzinę, 2 superowych synów i trzeba iść do przodu. Lepsze takie jedne święta, gdzie wszystko się rozlatuje na dobre, niż 10 sztucznych, podtrzymywanych tylko iluzją, że wszystko jest ok.

Klaudyś niech Mikuś jeszcze sobie poczeka :)

jak o kimś zapomniałam, to przepraszam... <3 <3 <3

aaa... Wiśnia wbijaj, pisz... ja w sumie o porodach lubię poczytać, bo nie mam żadnego doświadczenia :D no i dobrze, że dziewczyny nas nie opuszczają, tylko tworzą wpisy :) już genetyczne?? zobaczysz, że będzie dobrze :) i może uda się płeć podejrzeć <3

Allmita, Kim87, ines., Evelin lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith w takim razie witaj wśród zdrowych;)
    Ja korzystam z tego ze maz ma popoludniowki i po ogarnieciu mieszkania relalsuje sie na kanapie z książka:)
    Ignaś już fajnie dokazuje, coraz lepiej czuję ruchy:)

Evelin lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Lilith w takim razie witaj wśród zdrowych;)
    Ja korzystam z tego ze maz ma popoludniowki i po ogarnieciu mieszkania relalsuje sie na kanapie z książka:)
    Ignaś już fajnie dokazuje, coraz lepiej czuję ruchy:)

Ja od 1 stycznia na zwolnieniu lekarskim :D juhuuu :D ciekawa jestem, czy mnie ZUS ukocha, jak to na działalności ;)

Michaś też fika :) jak mnie męczył kaszel, to się bałam, jak Go tam trzęsie ;)

Evelin lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Almita, biegaj po scbodach, umyj okna :P
    Trzymam kciuki za szybka akcje

Wez chłopa do lozka ;)

Allmita, Evelin lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej!

My po wizycie:) szyjka już prawie zgladzona, zostało jakieś 2 mm:p
    Rozwarcie na 1 cm,mały napiera główka. .lekarz mówił, że do terminu raczej nie dotrwam i mam być przygotowana bo jak tylko dostanę mocniejszych skurczy to mam nie czekać tylko jechać na oddział.
    Śmiał się, że nie zdziwilby się jak bym dziś urodziła:p
    No chyba że mały poczeka to 25 stycznia mam się u niego jeszcze pojawić na kontrolę:p

Teraz to dopiero mam stresa:D

Sylwia91, 19Biedroneczka91, bita_smietana, Duśka;), Nats, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula i Allmita do dzieła! :D

Evelin lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula - trzymam kciuki!!!!

Ciocie czekają na Błażejka :) i na Lucjana :)

Allmita, Evelin lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ktory chlopak szybciej wyjdzie:)

Evelin lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;*
    Ja nadal mam nadzieję, że on jeszcze poczeka. . :D
    Sama nie wierzę, że to już, ze to tak zlecialo. .:p

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie Sandrula...jak tak dalej pojdzie to nas przegonicie...;)

Evelin lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula no, no :D
    To co jesteście gotowe na jutrzejsza pelnie? :D
    Torba spakowana?

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Z Sylwią znamy się z innego forum, ale ono jakoś tak umarło..
    Przyznam, że długo wczytywałam się w Wasze wpisy i śledziłam Wasze historie. Dzisiaj postanowiłam napisać sama. Przywitać się oficjalnie itd.
    Podziwiam te z Was, które już tulą Malenstwa w ramionach i te, które nie sieją paniki przed porodem, bo mnie się właśnie panika włączyła, mimo że mam juz jedno dziecko. Tyle tylko, że gdy je rodziłam kilka lat temu, to byłam w znacznie lepszej formie, a dzisiaj ledwo na nogach stoję, bo nie radzę sobie z infekcją gardła od bodajże sierpnia i osiągnęłam etap w którym od 3 dni jest gorzej niż źle. Lekarze oczywiście polecają zawzięcie sposoby naturalne - próbowałam wszystkiego i nic nie działa, serię leków Prenalen to sobie mogę za przeproszeniem o kant.... ;) w przychodni już mnie nie chcą przyjąć, nawet z gorączką, kaszlem takim ze wymiotuję i szczerze mówiąc... sikam. Na izbie przyjęć ignorują, bo to tylko przeziebienie.. Kardiolog ma mnie za okaz zdrowia, mimo ze mialam 2 operacje serca i tętno mam wysokie - nie wiem co zrobić, żeby mieć cc. Żelazo mi spada na łeb na szyję.. jestem słaba, wczoraj doszłam tylko z pokoju do drzwi, żeby odebrać pizzę i myślałam, ze fiknę i film mi się urwie. Planowałam rodzić sn, ale w tej chwili nie dam fizycznie rady...
    Ludzik w 1 tygodniu był ulozony główką w dół, tydzien pozniej juz miednicowo... do tego wyszedł nam dorodny i wg usg ma przy porodzie ważyć około 4600g. I zwyczajnie juz chce mi się płakać, bo boję się, że nie przeżyję tego wszystkiego - nigdy w zyciu nie bylam tak oslabiona, a tu gigantyczny sprawdzian sił juz wkrotce... Czy naprawde musze komus dac w łapę, zeby miec cc? Boję się jeszcze, że po porodzie nie wrócę do sił i umrę.. Tak wiem, moze sie uzalam nad sobą i przesadzam, ale zwyczajnie nie chcę zostawić dzieci, Męża i strach przed śmiercią mnie paraliżuje. Staram się wmawiać sama sobie, że dzisiaj jest lepiej bo... więc jutro będzie jeszcze lepiej, ale to takie oszukiwanie się jest, bo w zyciu nie czułam się tak słaba.
    Wybaczcie, że pewnie psuję nastrój na forum, ale już musiałam się jakoś wygadać..
    Dziękuję, jeśli wytrwałyscie do konca posta. Trzymajcie proszę kciuki :*

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia czuj się jak u siebie :* a to prawda bo dziewczyny coraz rzadziej zagladaly i tak jakoś wyszło.. fajnieże nas znalazłaś tutaj <3

Współczuję Ci kochana choróbska! Pamiętam jak w sierpniu o tym pisałaś jak tylkosię zaczęło. Ja bym chyba nie dala rady tyle tego znosić, podziwiam Cię... nikt nie chce wziąć pod uwagę cc? A Twój gin co na to?

Aguś77, Evelin lubią tę wiadomość

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin na ostatnim USG, jak zobaczył ile Ludzik już waży to dał mi skierowanie do kardiologa, aczkolwiek powiedział, że skoro urodziłam sn jedno dziecko, które ważyło 4030g, to z tym też sobie poradzę. No w szoku byłam - mam nadzieję, że on żartuje. Zobaczymy co we wtorek powie. Tyle, że Ludzik był wtedy jeszcze główką w dół ułożony.
    Jeszcze kilka dni temu się wywaliłam na chodniku - ok, nie na brzuch, tylko na bok i się łokciem podparłam, wiec najbardziej ucierpiał łokieć i kolano, ale dopiero dzisiaj zdałam sobie sprawę z tego, że jak kaszlę, to tak mnie boli prawy bok w brzuszku, że się ocielić mogę więc już mi się story samo nakręca z bezsilności. Mam nadzieję, że po porodzie mi to przejdzie wszystko, bo juz zaczelam nawet dopuszczac myśl, że moze to sepsa jakaś, czy co.. z drugiej strony bywały takie tygodnie, że czułam się lepiej, ale to co jest teraz to tragedia jakas.
    Wiem, że mało jem, ale cokolwiek nie zjem to wymiotowałam. Dopiero dzisiaj mi się zdarzylo nie zwrocic jedzenia. Mam nadzieje, ze to przez to zelazo jednak.

Evelin lubi tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.. kochana... mam nadzieję że da Ci skierowanie na cc, powiedz wprost jak się czujesz i że nie dasz rady urodzić naturalnie przez swoje problemy ze zdrowiem.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku czekam na wizytę jak na zbawienie :)

Evelin lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliput <3 <3

Evelin lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje :(
    Skurczy nie ma:(
    A jak się dowiedziałam ze zostaje aż biegunkę dostałam i brzuch zaczął mnie boleć

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ