X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jak się sam oczyści :D na samą myśl o lewatywie aż mnie trzęsie. . :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Dobrze jak się sam oczyści :D na samą myśl o lewatywie aż mnie trzęsie. . :p
    Ja właśnie bym chciała żeby mi w szpitalu zrobili lewatywe. To podobno przyspiesza porod, a po drugie jakoś stresuje mnie mozliwosc zrobienia 2 na łóżku porodowym :D

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo.....w planoe porodu zaznaczyłam ze chce lewatywe

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze można też samemu kupić w aptece zestaw do lewatywy i w domu samodzielnie wykonać :-)

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też planuje tą lewatywe ale trochę się jej obawiam:p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    No ja też planuje tą lewatywe ale trochę się jej obawiam:p
    Eee tam :D to raczej nic strasznego.
    Przy porodzie to będzie najmilsze wspomnienie hahaha :D

sandrula, bita_smietana, Evelin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kazali kupic na szkole nawet wczesniej eneme....i do szpitala przywieźć...juz ja kam spakowana w torbie..;)
    Bylam na wizycie szyjka zamknieta, tyle tylko ze po badaniu przynajmniej mi troche czopa jeszcze odlazlo...;) lekarka mowi ze w zależności od szpitala klada 7-10 dni po terminie takze pewnie jak nie urodze to środa-piatek mnie poloza...nie spieszy mi sie bo wolalabym zeby poród sam sie rozwinął na spontana a nie tak...no ale jak trzeba bedzie to sie poloze wiadomo...
    Na szczescie dostalam L4 na kolejne 2 tyg, hehe wiec powinnam sie wyrobić..martwilam sie czy dostane bo ponoć lekarze czesto po terminie nie chca juz dawać,bo zus sie niby czepia..

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem o co chodzi z tym L4 po terminie... Mi tez lekarz mowil ze sie tego nie praktykuje, a Pani w Zusie powiedziala ze tego nie rozumie, no bo co z tego ze termin, przeciez nic sie nie zmienilo, dalej jest sie w ciazy i nie mozna pracowac:)

Evelin lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Nam kazali kupic na szkole nawet wczesniej eneme....i do szpitala przywieźć...juz ja kam spakowana w torbie..;)
    Bylam na wizycie szyjka zamknieta, tyle tylko ze po badaniu przynajmniej mi troche czopa jeszcze odlazlo...;) lekarka mowi ze w zależności od szpitala klada 7-10 dni po terminie takze pewnie jak nie urodze to środa-piatek mnie poloza...nie spieszy mi sie bo wolalabym zeby poród sam sie rozwinął na spontana a nie tak...no ale jak trzeba bedzie to sie poloze wiadomo...
    Na szczescie dostalam L4 na kolejne 2 tyg, hehe wiec powinnam sie wyrobić..martwilam sie czy dostane bo ponoć lekarze czesto po terminie nie chca juz dawać,bo zus sie niby czepia..
    Ja chyba też kupię, bo w sumie nie wiem jak to u mnie w szpitalu wygląda.
    Mi ostatnio dał l4 az do 9 lutego :D za tydzień i tak mam jeszcze wizytę - zobaczymy czy dotrwam.

A z szyjka to podobno różnie jest. Czasem można chodzić z 2 cm rozwarciem kupę czasu, a czasem zaczyna się nagle otwierać :-)
    Może spróbuj słynna metode 3 x s (schody, seks i sprzatanie). Może to Młodego wygoni :-)

Allmita, Evelin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili błąd w mojej karcie :/
    Wpisali ze jestem w 33tc a ja w 35tc jutro w 36tc.
    I liczyli mnie w inny sposób niż na ten tydzień powinnam dostać sterydy i nie dostawać nospy ehh i co okaże się że na marne siedziałam tyle w szpitalu no i jak tu się nie denerwować.

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy trzy tykajace bomby zegarowe :D

sandrula, Allmita i Natsik :D

jaaaa pierdziu - dopiero wasze testy widzialam!!!!! serio pamietam jakby to bylo wczoraj :D a wy za chwile rodzicie!!!!!

Natsik pamietasz, jak mi mowilas, ze masz szalony cykl jakis i ze jakies torbiele czy cos i owu nie bylo ? :D :D twoj "brak owu" siedzi gotowy do wyjscia :D :D :D :) :) :) :)

Nats, Allmita, sandrula, Evelin lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    I liczyli mnie w inny sposób niż na ten tydzień powinnam dostać sterydy i nie dostawać nospy ehh i co okaże się że na marne siedziałam tyle w szpitalu no i jak tu się nie denerwować.

heeej Klaudys :)

lekarze dali dupy, sama pewnie wykrylas blad :/

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Przepraszam... Ale co to za idioci.....masakra sie bidulko niepotrzebnie nalezalas:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    mamy trzy tykajace bomby zegarowe :D

sandrula, Allmita i Natsik :D

jaaaa pierdziu - dopiero wasze testy widzialam!!!!! serio pamietam jakby to bylo wczoraj :D a wy za chwile rodzicie!!!!!

Natsik pamietasz, jak mi mowilas, ze masz szalony cykl jakis i ze jakies torbiele czy cos i owu nie bylo ? :D :D twoj "brak owu" siedzi gotowy do wyjscia :D :D :D :) :) :) :)
    Ano pamiętam :D ostatnio nawet znalazłam w papierach fotkę tych torbieli :P
    Zresztą zobaczysz jak u Ciebie szybko zleci. Ciesz się ciaza póki możesz :D
    A jak Twój brzuchol? Sama wiazesz buty jeszcze? :P
    Ja marzę żeby bez stekania i wygibasow założyć skarpetki :D

3500 g 54 cm <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a48e4967d0b.jpg

Jestem cała roztrzesiona i nie wierzę. WSZYTKO JEST DOBRZE. Kość nosowa widoczna, 2 dziurki, zero przepukliny, dwie rączki, dwie nóżki, serce bije jak dzwon. Nie widzi NIC niepokojącego. Dzidzio ma 3,5 cm iiii aż się śmialismy z tego ale tak merdalo... dla bezpieczeństwa powiedział, że na 70% ale kurde... no byl siusiak! Nie tak jak niby Julka była chłopcem w 11 tc i był taki mały dzyndzel tylko naprawdę... ale nie przywiązuje się zresztą jest mi to obojętne. Jezu... jestem w ciąży.... mam kratę założona.... jestem najszczesliwsza osoba na świecie! A i dzidzio "nadrobilo" wzrostem 5 dni!

Nats, worldbyme, 19Biedroneczka91, bita_smietana, sandrula, Allmita, ines., WaldhauzerM, Kim87, Sylwia91, Evelin, Caro lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry Piekne wiadomości!!! Gratuluję z całego serducha. Piękny dzidzioch! <3

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Jestem cała roztrzesiona i nie wierzę. WSZYTKO JEST DOBRZE. Kość nosowa widoczna, 2 dziurki, zero przepukliny, dwie rączki, dwie nóżki, serce bije jak dzwon. Nie widzi NIC niepokojącego. Dzidzio ma 3,5 cm iiii aż się śmialismy z tego ale tak merdalo... dla bezpieczeństwa powiedział, że na 70% ale kurde... no byl siusiak! Nie tak jak niby Julka była chłopcem w 11 tc i był taki mały dzyndzel tylko naprawdę... ale nie przywiązuje się zresztą jest mi to obojętne. Jezu... jestem w ciąży.... mam kratę założona.... jestem najszczesliwsza osoba na świecie! A i dzidzio "nadrobilo" wzrostem 5 dni!
    Jejku ale piękna dzidzia. Super ze wszystko ok kochana :* Niech kruszynka dalej tak rośnie i się rozwija <3

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Gratuluje kochana:* bo teraz to juz wszystko będzie dobrze:):) jestes w ciazy 1/4 za Toba:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja chyba też kupię, bo w sumie nie wiem jak to u mnie w szpitalu wygląda.
    Mi ostatnio dał l4 az do 9 lutego :D za tydzień i tak mam jeszcze wizytę - zobaczymy czy dotrwam.

A z szyjka to podobno różnie jest. Czasem można chodzić z 2 cm rozwarciem kupę czasu, a czasem zaczyna się nagle otwierać :-)
    Może spróbuj słynna metode 3 x s (schody, seks i sprzatanie). Może to Młodego wygoni :-)

Sprzątanie uskuteczniam codziennie...;) mam dwa koty wiec jest co ogarniac..;) codziennie tez prawie ide do jakiegos sklepu blizej lub dalej, po drofze zawsze sa schody...no seks nie cofziennie przyznaje..;) na weekend nadrobimy-pani dr tez kazała, hehe

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:

Masakra....ale właściwie po co mialas dostawac sterydy? Z tego co wiem to chyba daje sie wtedy jak jest niebezpieczenstwo zbyt szybkiego porodu..u Ciebie dalej jest? I co tetaz? Wychodzisz czy zostajesz i kontynuujesz juz odpowiednie leczenie?

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ