X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jak się sam oczyści :D na samą myśl o lewatywie aż mnie trzęsie. . :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Dobrze jak się sam oczyści :D na samą myśl o lewatywie aż mnie trzęsie. . :p
    Ja właśnie bym chciała żeby mi w szpitalu zrobili lewatywe. To podobno przyspiesza porod, a po drugie jakoś stresuje mnie mozliwosc zrobienia 2 na łóżku porodowym :D

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo.....w planoe porodu zaznaczyłam ze chce lewatywe

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze można też samemu kupić w aptece zestaw do lewatywy i w domu samodzielnie wykonać :-)

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też planuje tą lewatywe ale trochę się jej obawiam:p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    No ja też planuje tą lewatywe ale trochę się jej obawiam:p
    Eee tam :D to raczej nic strasznego.
    Przy porodzie to będzie najmilsze wspomnienie hahaha :D

sandrula, bita_smietana, Evelin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kazali kupic na szkole nawet wczesniej eneme....i do szpitala przywieźć...juz ja kam spakowana w torbie..;)
    Bylam na wizycie szyjka zamknieta, tyle tylko ze po badaniu przynajmniej mi troche czopa jeszcze odlazlo...;) lekarka mowi ze w zależności od szpitala klada 7-10 dni po terminie takze pewnie jak nie urodze to środa-piatek mnie poloza...nie spieszy mi sie bo wolalabym zeby poród sam sie rozwinął na spontana a nie tak...no ale jak trzeba bedzie to sie poloze wiadomo...
    Na szczescie dostalam L4 na kolejne 2 tyg, hehe wiec powinnam sie wyrobić..martwilam sie czy dostane bo ponoć lekarze czesto po terminie nie chca juz dawać,bo zus sie niby czepia..

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem o co chodzi z tym L4 po terminie... Mi tez lekarz mowil ze sie tego nie praktykuje, a Pani w Zusie powiedziala ze tego nie rozumie, no bo co z tego ze termin, przeciez nic sie nie zmienilo, dalej jest sie w ciazy i nie mozna pracowac:)

Evelin lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Nam kazali kupic na szkole nawet wczesniej eneme....i do szpitala przywieźć...juz ja kam spakowana w torbie..;)
    Bylam na wizycie szyjka zamknieta, tyle tylko ze po badaniu przynajmniej mi troche czopa jeszcze odlazlo...;) lekarka mowi ze w zależności od szpitala klada 7-10 dni po terminie takze pewnie jak nie urodze to środa-piatek mnie poloza...nie spieszy mi sie bo wolalabym zeby poród sam sie rozwinął na spontana a nie tak...no ale jak trzeba bedzie to sie poloze wiadomo...
    Na szczescie dostalam L4 na kolejne 2 tyg, hehe wiec powinnam sie wyrobić..martwilam sie czy dostane bo ponoć lekarze czesto po terminie nie chca juz dawać,bo zus sie niby czepia..
    Ja chyba też kupię, bo w sumie nie wiem jak to u mnie w szpitalu wygląda.
    Mi ostatnio dał l4 az do 9 lutego :D za tydzień i tak mam jeszcze wizytę - zobaczymy czy dotrwam.

A z szyjka to podobno różnie jest. Czasem można chodzić z 2 cm rozwarciem kupę czasu, a czasem zaczyna się nagle otwierać :-)
    Może spróbuj słynna metode 3 x s (schody, seks i sprzatanie). Może to Młodego wygoni :-)

Allmita, Evelin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili błąd w mojej karcie :/
    Wpisali ze jestem w 33tc a ja w 35tc jutro w 36tc.
    I liczyli mnie w inny sposób niż na ten tydzień powinnam dostać sterydy i nie dostawać nospy ehh i co okaże się że na marne siedziałam tyle w szpitalu no i jak tu się nie denerwować.

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy trzy tykajace bomby zegarowe :D

sandrula, Allmita i Natsik :D

jaaaa pierdziu - dopiero wasze testy widzialam!!!!! serio pamietam jakby to bylo wczoraj :D a wy za chwile rodzicie!!!!!

Natsik pamietasz, jak mi mowilas, ze masz szalony cykl jakis i ze jakies torbiele czy cos i owu nie bylo ? :D :D twoj "brak owu" siedzi gotowy do wyjscia :D :D :D :) :) :) :)

Nats, Allmita, sandrula, Evelin lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    I liczyli mnie w inny sposób niż na ten tydzień powinnam dostać sterydy i nie dostawać nospy ehh i co okaże się że na marne siedziałam tyle w szpitalu no i jak tu się nie denerwować.

heeej Klaudys :)

lekarze dali dupy, sama pewnie wykrylas blad :/

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Przepraszam... Ale co to za idioci.....masakra sie bidulko niepotrzebnie nalezalas:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    mamy trzy tykajace bomby zegarowe :D

sandrula, Allmita i Natsik :D

jaaaa pierdziu - dopiero wasze testy widzialam!!!!! serio pamietam jakby to bylo wczoraj :D a wy za chwile rodzicie!!!!!

Natsik pamietasz, jak mi mowilas, ze masz szalony cykl jakis i ze jakies torbiele czy cos i owu nie bylo ? :D :D twoj "brak owu" siedzi gotowy do wyjscia :D :D :D :) :) :) :)
    Ano pamiętam :D ostatnio nawet znalazłam w papierach fotkę tych torbieli :P
    Zresztą zobaczysz jak u Ciebie szybko zleci. Ciesz się ciaza póki możesz :D
    A jak Twój brzuchol? Sama wiazesz buty jeszcze? :P
    Ja marzę żeby bez stekania i wygibasow założyć skarpetki :D

3500 g 54 cm <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a48e4967d0b.jpg

Jestem cała roztrzesiona i nie wierzę. WSZYTKO JEST DOBRZE. Kość nosowa widoczna, 2 dziurki, zero przepukliny, dwie rączki, dwie nóżki, serce bije jak dzwon. Nie widzi NIC niepokojącego. Dzidzio ma 3,5 cm iiii aż się śmialismy z tego ale tak merdalo... dla bezpieczeństwa powiedział, że na 70% ale kurde... no byl siusiak! Nie tak jak niby Julka była chłopcem w 11 tc i był taki mały dzyndzel tylko naprawdę... ale nie przywiązuje się zresztą jest mi to obojętne. Jezu... jestem w ciąży.... mam kratę założona.... jestem najszczesliwsza osoba na świecie! A i dzidzio "nadrobilo" wzrostem 5 dni!

Nats, worldbyme, 19Biedroneczka91, bita_smietana, sandrula, Allmita, ines., WaldhauzerM, Kim87, Sylwia91, Evelin, Caro lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry Piekne wiadomości!!! Gratuluję z całego serducha. Piękny dzidzioch! <3

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Jestem cała roztrzesiona i nie wierzę. WSZYTKO JEST DOBRZE. Kość nosowa widoczna, 2 dziurki, zero przepukliny, dwie rączki, dwie nóżki, serce bije jak dzwon. Nie widzi NIC niepokojącego. Dzidzio ma 3,5 cm iiii aż się śmialismy z tego ale tak merdalo... dla bezpieczeństwa powiedział, że na 70% ale kurde... no byl siusiak! Nie tak jak niby Julka była chłopcem w 11 tc i był taki mały dzyndzel tylko naprawdę... ale nie przywiązuje się zresztą jest mi to obojętne. Jezu... jestem w ciąży.... mam kratę założona.... jestem najszczesliwsza osoba na świecie! A i dzidzio "nadrobilo" wzrostem 5 dni!
    Jejku ale piękna dzidzia. Super ze wszystko ok kochana :* Niech kruszynka dalej tak rośnie i się rozwija <3

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Gratuluje kochana:* bo teraz to juz wszystko będzie dobrze:):) jestes w ciazy 1/4 za Toba:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja chyba też kupię, bo w sumie nie wiem jak to u mnie w szpitalu wygląda.
    Mi ostatnio dał l4 az do 9 lutego :D za tydzień i tak mam jeszcze wizytę - zobaczymy czy dotrwam.

A z szyjka to podobno różnie jest. Czasem można chodzić z 2 cm rozwarciem kupę czasu, a czasem zaczyna się nagle otwierać :-)
    Może spróbuj słynna metode 3 x s (schody, seks i sprzatanie). Może to Młodego wygoni :-)

Sprzątanie uskuteczniam codziennie...;) mam dwa koty wiec jest co ogarniac..;) codziennie tez prawie ide do jakiegos sklepu blizej lub dalej, po drofze zawsze sa schody...no seks nie cofziennie przyznaje..;) na weekend nadrobimy-pani dr tez kazała, hehe

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:

Masakra....ale właściwie po co mialas dostawac sterydy? Z tego co wiem to chyba daje sie wtedy jak jest niebezpieczenstwo zbyt szybkiego porodu..u Ciebie dalej jest? I co tetaz? Wychodzisz czy zostajesz i kontynuujesz juz odpowiednie leczenie?

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ