Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
19Biedroneczka91 wrote:Wlasnie nie wiem o co chodzi z tym L4 po terminie... Mi tez lekarz mowil ze sie tego nie praktykuje, a Pani w Zusie powiedziala ze tego nie rozumie, no bo co z tego ze termin, przeciez nic sie nie zmienilo, dalej jest sie w ciazy i nie mozna pracowac:)https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:Sprzątanie uskuteczniam codziennie...
mam dwa koty wiec jest co ogarniac..
codziennie tez prawie ide do jakiegos sklepu blizej lub dalej, po drofze zawsze sa schody...no seks nie cofziennie przyznaje..
na weekend nadrobimy-pani dr tez kazała, hehe
Ale póki co nic się nie zapowiada
Jeszcze podobno jest 4 S - sutkimożna próbować stymulować i to może pomóc wywołać porod.
A co do seksu - to trzeba słuchać zaleceń lekarza))
Evelin lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Nadrobilam
Ale mam kalafiora i połowy zapomniałam!
Ale was dużo na wylocie! Czekam z niecierpliwością)
Cherry gratulujęmówiłam że teraz musi być dobrze.
Biedroneczko u mnie dobrze, teraz naprawdę odczuwam osławiony przypływ energii drugiego trymestru. Chciałabym tylko dojść co to za ból w lewym boku ale pewnie dowiem się dopiero za 2 tyg ma wizycie.
Nie mogę uwierzyć że to już polowa! Dopiero kazałam się Kim z testowania wykreslac bo na bank znowu okres:D
Właśnie Kim? Jesteś? Jak u Ciebie?Cherry_Blossom, Evelin lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Aaaa wiem,Almita jestes z Krakowa, może mogłabyś polecić jakiś sklep gdzie jest duży wybór wózków? będę w KRK może bym skoczyła poobczajac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 23:04
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej Mamusie
Kocham Was za te słowa dobre.. Za to że jesteście tutaj że mogę tu się wygadać.. Takie Ciotki to skarb
Tak wiem że mam wspaniałe Babki tutaj i wspaniałą rodzinę którą kocham i która jest dla mnie najważniejsza. I staram się na tym skupić..
Allmita Sandrula i Nats czekamy na Wasze Okruszki tak bardzo bardzo
Aguś witamy bardzo serdecznie i zapraszamy częściej kochana
Mało mnie tu ostatnio ale Leoś w nocy urządza krzyki tak po prostu i jestem wykończona plus cała sytuacja.. Pamiętajcie że mieszka ze mną mama która teraz jest biedna i gada cały czas różne rzeczy więc o spokoju nie ma mowy ale staram się mieć dystans do tego..
Klaudys Ci lekarze tak mają niestety.. Jak człowiek sam czegoś nie zauważy to oni sami na nic nie wpadną.. A niby tacy wykształceni.. Szkoda gadać..
Wisienka moje Gratulacje.. Teraz oficjalnie mogę pogratulować.. Cieszę się razem z Wami czy dzidzia z Wentylkiem czy bez he he he.. Aby zdrowe..
Muszę się Wam pochwalić że moja kuzynka miała w tym tygodniu Usg serduszkowe i tak bardzo się bała ale po raz pierwszy w życiu usłyszała serduszko pięknie bijące.. Bardzo im kibicuję..
Podziękować za uwagę..Aguś77, Duśka;), bita_smietana, sandrula, Allmita, Evelin lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
A teraz Leoś.. Jemu postanowiłam poświęcić osobny post.. A co..
Leoś dzisiaj jest biedniutkim malutkim człowieczkiem.. Z racji szczepienia.. To pierwsze szczepienie było.. I oprócz podstawy były też pneumokoki i rotawirusy.. Ta druga doustnie.. Samo szczepienie ok gorzej później.. Plus wizyta u neurologa.. Ale tu wszystko gra i buczy że tak powiem. Pod względem neurologicznym wszystko w porządku jak na tą chwilę.. Za 3 miechy kontrol..
Teraz misiu leży taki biedniutki spać nie może.. Jakiś taki przymulony apatyczny.. Niby nie marudzi ale chyba boli go bo widzę że jest inny niż zwykle.. Nie śpi ale póki co nie marudzi.. W razie czego szykuję się na noc bez snu.. Teraz ogląda film z nami i nawet śmieje się.. Pierwszy raz śmieje się ale nie na śpiku.. Jaka magia..
Dobra.. Dobranoc.Aguś77 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za ciepłe przyjęcie
Jak Antoś reaguje na Leosia? Nie jest zazdrosny?
Wiadomo, małe dziecko to fajnie, ale pytanie na jak długo - moja córka ostatnio narzeka, że Ludzik jakiś taki mało interaktywnyPrzeczytała całą książkę z cyklu Ciąża i Poród czy coś w tym typie i poucza mnie całą ciążę, że a tego to nie wolno jesc, a to powinnam robić - śmiesznie wychodzi
Kiedyś, jak czytała o ulozeniu w brzuszku do wyjscia, to podeszla do brzuszka i stanowczym tonem do Ludzika "no, i pamiętaj, nie ma wychodzenia nogami, ma być ROA albo LOA" - zdziwilam sie, bo sama musialam wtedy doczytac o co jej chodzi
Współczuję Leosiowi szczepienia - dobrze, ze dzieci tego nie pamietają. Ja ostatnio jakos alergicznie reaguję na pobieranie krwi i juz wolalabym zeby do tych wszystkich badan pobierali krew z palca glukometrem
Na jaki rozmiar kupowałyscie czapeczkę na zimę? Pojęcia nie mam czy zaczekać jeszcze i zobaczyc jaki bedzie rozmiar główki po "wykluciu się" i zlecic zakup Mężowi, czy zaryzykować juz teraz jakis rozmiar.
Kiedy zaczął się Wam obnizac brzuszek juz tak przedporodowo?Allmita, Evelin lubią tę wiadomość
-
Waldi Super, ze u neurologa wszystko ok. A po szczepieniach to chyba norma, ze dzieci nie sa trochę sobą. Mam nadzieję, ze mimo wszystko nocka była spokojna
A i życzę dużo siły w związku z sytuacją z rodzicami. Smutne jak czasem najbliższe osoby mogą dowalic zmartwień i stresów. Wierzę, ze z czasem jakoś się wszystko ułoży.
Agus a'propo czapki to ja kupiłam w hmie rozmiar 0-2 miesiące - niby 50/56 cm - ale to chyba nie jest obwód główki tylko długość dziecka, bo czapka jest malutka.
A co do brzucha to u mnie wciąż wysoko - według mojej siostry jeszcze trochę polaze w tej ciazy - przynajmniej ona tak twierdzi po wyglądzie mojego brzucha
3500 g 54 cm -
Hej hej:-)
Agus witamy z Olim:-) Mi sie np wogole brzuszek nie opuscil, ale lekarz mowi ze to dlatego zr byl maly
U nas dzis prawdziwy piatek 13... Szalenstwo sie mlodemu wlaczylo i spiewal matce cala noc... Kolka to nie byla, bo baczki szly i brzunio mieciutki, poprostu mu sie talenty operowe ujawnily:-P
A tak wogole chwale sie ze wczoraj zostalam ciocia przeslicznej dziewuszki<3
bita_smietana, Cherry_Blossom, Sylwia91, Allmita, Nats, Evelin lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Smietanko chyba musze spróbowac
Potrafi nawet zmieniac z łiiii na łejołejo
WaldhauzerM, bita_smietana lubią tę wiadomość
21.03.17 6600g i 70cm
-
Allmita wrote:Dziewczyny ktore juz rodziły....czy robilyscie na krotko przed porodem jeszcze vzystosc pochwy? Bo gbsa mam zrobionego ale nie wiem jak z tym badaniem...zapomnialam dzis w szpitalu sie dopytac..mialam robione to bad ale w sierpniu/wrześniu
-
Cherry gratuluję
śliczny dzidziol :* daj znać to dopisze do listy!
Nadrabiam na szybko bo Basia leży obok mnie i juz marudzi. Dzisiaj całą noc spala z nami a ja jestem jak polamana bo spalam na skrawku łóżka żeby tylko jej nie przygniesc ale tez zeby nie spadla. O mały wlos sama spadlam. Jestem okropnie niewyspana przez to ale przynajmniej ona spala... mieliśmy się wczoraj szczepić ale odwołali bo za dużo chorych dzieci i jedziemy we wtorek dopiero -
Witam się i ja..
Co za noc.. Leoś spał ale się wiercił.. Za to ja czuwałam i teraz ledwo żyję..
Aguś Tosiu nie jest o brata zazdrosny.. Wręcz przeciwnie.. Bardzo go kocha.. Teraz jak jest chory i siedzi u babci to bardzo tęskni za przytulaniem brata i całuskami.. Wszystkim się dzieli nawet zabawkami.. I ma przewagę bo może pierwszy przetestować Leosia zabawki he he..
Duśka gratuluję talentu synka hi hi.. Wyobrażam sobie jak to wyglądało..
Ogólnie to pozdrowienia Cioteczki ze śniadania w Makubita_smietana, Duśka;), Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane dawno mnie tu nie było także nie nadrobię tego co napisałyście ;/ co tam u was ? coś się wydarzyło w ostatnim czasie ? któraś urodziła?
Ja jestem na etapie o krok do przodu może dwa porobiłam jeszcze więcej badań z których co nieco można wnioskować .
obecnie czekam na wyniki kariotypów powinny być pewnie do 3 tyg , jeżeli się okaże że wyjdą prawidłowo to jest szansa na ciążę , wtedy za około 2 miesiące znów zacznę starania ... a jeżeli coś będzie nie tak to nie wiem nawet nie chcę myśleć ..
Allmita lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Waldusinka w Maku sobie dogadzasz hyhy
smacznego
ciesze sie, ze Twoja kuzynka uslyszala serducho
co do swiat - mialas zjebane swieta ale moze takie zbiorowe oczyszczenie bylo potrzebne? takie, ze no najwieksze brudy zostaly wyrzucone na talerz i teraz moze byc juz tylko lepiej..... trzymam kciuki, zeby bylo duzo lepiej
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:Witam się i ja..
Duśka gratuluję talentu synka hi hi.. Wyobrażam sobie jak to wyglądało..
Ogólnie to pozdrowienia Cioteczki ze śniadania w Maku
PodziękowaćJak zrobimy się sławni to bedziemy pamiętać o Ciotkach
Oj ale bym zjadła kanapke w macuAle jaglanka na mleku sojowym też ujdzie ;P
Czarnulka Kochanie witaj :* Trzymamy kciuki za wyniki, żeby wszystko było dobrze;*
czarnulka24, Sylwia91, WaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość
21.03.17 6600g i 70cm
-
Cześć dziewczynki:) Waldi zazdroszcze sniadania w maku:) ale w niedziele jedziemy z mezem do kina to i maka odwiedzimy:D
Duska rosnie Ci maly Artysta:):)a jaglanka na mleko sojowym brzmi...yyyy.... Pyyyysznie;)
Lilith zaczynas 20 tydzien to tak powaznie brzmi nie:)? Jeszcze troche i bedziemy torby pakowac:)
Życzę cudownego piateczku udanego weekendu:*
Evelin lubi tę wiadomość