Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulko ja też trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :* daj znać!
Dziewczyny martwię się o Basie... w ogóle nie chce leżeć na brzuchu. Ilekroć ją kładę to jest bunt i protest wielki... kilka razy podniosła ładnie głowę ale to na palcach u jednej ręki mogę policzyć. Staram się z nią ćwiczyć ale jak ona tak płacze to po 1. I tak nie chce ćwiczyć tylko się złości, a po 2. Szkoda mi jeji nie chcę jej męczyć.
Czasem jak ją noszę to na pół siedząco kładę ją na mnie na brzuszku i czasem podnosi głowę a czasem marudziczarnulka24, Evelin lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka ani mnie nie strasz, poczytałam o porodzie i chyba chce żeby czas jednak zwolnił.
i ta cała wyprawka dla malucha i dla siebie, odwlekam wszystko a potem nie wiem jak poogarniam.
masakra niby do czerwca kupa czasu, ale skoro połowa zleciała moment to i tak do porodu zleci. albo i gorzej...
Czarnulka :* przytulam mocno. a są już jakies przypuszczenia dlaczego tak się działo?Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines ja wczoraj czytalam cos jak zrobilam komedie z porodu syna czy cos takiego, nasmialam sie przy tym na maksa;)
i lepiej miec spakowana torbę, a nie liczyc ze mąż spakuje:)
Nie no ja sie bardzo ciesze, ze czas tak leci:* po porodzie ma zwolnic:* dasz rade kochana wszystkie damy:):*worldbyme, Evelin lubią tę wiadomość
Sylwia nie masz sie chyba co martwic, dzieci z reguly nie lubia lezec na brzuchu. Moja kuzynka syna probowala klasc po kapieli, wtedy mial dobry humor i cwiczyl, bo najczesciej tez sie denerwowal:)
Evelin lubi tę wiadomość
Lilitku Ale to zleciało :o
Czarnulka ja również trzymam mocno kciukiTulimy
Biedroneczka Ty już też w połowie po Was dopiero widzę jak ten czas leci i że przed nami jakieś +-13/14 tyg
Trochę się boję cc19Biedroneczka91, czarnulka24, Evelin lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Sylwia, a może ją ten brzuszek boli jak na nim leży? Ja bym chyba lepiej wolała sprawdzić, czy gdzies nie ma jakiejś przepukliny czy coś... a może jakis problem z gazami.
Nie wiem jak cwiczycie, moze ją zagaduj w tym czasie, smiej się, bij brawo, turlaj uwazajac na główkę.. My jak cwiczylysmy takie coś wlasnie, to sie bawiłysmy w foczkę - najpierw nauczylam Weronikę jak wygląda foka, a potem ona na hasło "foczka" prostowała łapki i podnosiła głowę wysoko. Albo zacznijcie chodzić na basen - moze Basia ma za bardzo miesnie spięte i wspolny relaks w wodzie jej dobrze zrobi. Kładziesz dziecko sobie na przedramieniu na brzuszku, dłonią podtrzymujesz główkę nad wodą i chodzicie po basenie. Choc najlepszy jest zorganizowany kurs pływania dla niemowląt - polecam. My chodzilysmy, bo Weronika urodziła się z kręczem w szyi - podobno w brzuszku chciala bardziej na 1 strone sie wyginac i jeden miesien miala przez to skrocony. Rehabilitacja 2x tyg i ten basen wlasnie zapobiegly operacji.
Moze poloz sie obok Basi tez na brzuchu i razem ogladajcie ksiazeczki dla niemowlat.. -
czarnulka popytaj lekarza o badania allo-mrh - jakos tak, chyba ze na tym wlasnie badanie kariotypu polega;
niestety ale niektore organizmy nie akceptuja ciazy i wtedy bez sterydow w pierwszym trymestrze nie ma szans
trzymam kciuki, zebys dostala szybciutko zielone swiatlo od lekarzaczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
ines bedzie dobrze
chwile poboli a potem szybko o tym zapomnisz
matka natura wie co robi; wyobrazasz sobie urodzic np. przez ucho albo nos?
na szczescie bozenka jest elastyczna i da rade
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:03
Duśka;), 19Biedroneczka91, ines., sandrula, Nats, WaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość
-
Ines, Śmietanka jest przed nami i wszystko nam opowie. Jak bylo latwo, szybko i w ogole nie bolało;)
ines., bita_smietana, Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Ines, Śmietanka jest przed nami i wszystko nam opowie. Jak bylo latwo, szybko i w ogole nie bolało;)
no właśniehaha zobaczymy cwaniarko jak nadejdzie jakiś 34 tydzień
jak będziesz śpiewać
dziewczyny po porodach, jak macie jakieś listy wyprakowe zrobione mogłybyście wrzucić lub wysłać dla 'potonmych'byłoby nam łatwiej myśle od doświadczonych zdobywać info co tak naprawde jest potrzebne i w jakich ilościach.
19Biedroneczka91, bita_smietana, Evelin lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Aaaa wiem,Almita jestes z Krakowa, może mogłabyś polecić jakiś sklep gdzie jest duży wybór wózków? będę w KRK może bym skoczyła poobczajac
Kupowałam uzywany...ale najpierw rozgladalam sie tez w entliczku na dobrego pasterza...nie wiem z ktorej strony Krakowa bedzieszhttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
ines. wrote:no właśnie
haha zobaczymy cwaniarko jak nadejdzie jakiś 34 tydzień
jak będziesz śpiewać
dziewczyny po porodach, jak macie jakieś listy wyprakowe zrobione mogłybyście wrzucić lub wysłać dla 'potonmych'byłoby nam łatwiej myśle od doświadczonych zdobywać info co tak naprawde jest potrzebne i w jakich ilościach.
oczywiście jak znajdziecie minutke przy swoich Urwisach:)
Evelin lubi tę wiadomość
A ja dzis bylam w szpitalu...ale juz jestem w domku od razu mowie i dalej w dwupaku...
Ok 2.30 obudzil mnie bol i skurcze....nie jakies tam mega no ale byly..pokrecilam sie troche i poszlam na kibelek...a tam....cala wkladka przesiaknieta wodnisto-krwista wydzielina...lekarka mowila ze po badaniu moze byc plamienie, zreszta wieczorem byly tez seksy...tyle ze plamieniem bym tego nie nazwala....raczej wodnisto krwista cieczą....zasiadlam do neta, naczytalam sir ze moga to byc nawet wolno saczace sie wody plodowe....zadzwonilam do lekarki o 4.30..w sumie to nie dala mi jednoznacznej odpowiedzi ale radzils jechać...
Poczekalam do 6...i jak zobaczylam ze znow mam ta wydzieline na wkladce to pojechalam do szpitala...
Okazalo sie ze szyjka dalej zamknieta, skurcze sa owszem wieksze ale bez szalenstw, wody ok, maly ok...plamienie moze byc lekkie, jakby bylo wieksze to mam wracać...no i niby falej plamie troche ale teraz to juz plamienie choc faktycznie wodniste..no i duzo mniej...vrzuch mi sie dalej spiba i skurcza co jakis czas...to sa chyba te skurcze przepowiadajace....generalnie ciesze sie ze mi nie kazali zostawac tyle ze teraz bede juz w napieciu caly czas...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
jak tylko pojde na zwolnienie (w 32tc hahaha) to zaczynam czytac o hypnobirthing
zahipnotyzuje caly szpital i bobasa
ed. i powiem wam czy to cos daloWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:45
19Biedroneczka91, Evelin lubią tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:jak tylko pojde na zwolnienie (w 32tc hahaha) to zaczynam czytac o hypnobirthing
zahipnotyzuje caly szpital i bobasa
ed. i powiem wam czy to cos dalo
świetniewidzę, że masz podobnie szumne plany co do pracy i l4 jak ja
no zobaczymy. nie wiem jak Tobie ale mi sie już strasznie nie chce....
Allmita dawaj dawaj nie prestawaj! czekamymam przeczucie, że to już niedlugo...
Allmita lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Ojej Allmita ale wiesci... Obserwuj sie i jedź jak tylko cos sie zacznie dziac:* trzymam kciuki za Was. Pelnia minela a Ty dalej w pakieciku:)
Allmita, Evelin lubią tę wiadomość
Ogladanie czegokolwiek w pozycji na brzuchu nie wchodzi w gre bo jak wpadnie w szał to nos w kocyk i tyle z tego jest... kupiłam kółko do pływania baby swimmer i może dzisiaj poplywamy w wannie bo mamy dość sporą. Co do basenu to chyba bym chciala poczekać jak pogoda się poprawi.
Co do szpitalnej wyprawki to mi na pewno się nie przydaly kupione podklady poporodowe bo uzywalam szpitalnych, lepiej mi pasowały. Były miekkie,z ligniny. Potrzebowalismy gruby koc dla malej bo nie trzymala dobrze ciepla wiec byla w cienkim szpitalnym i grubym naszym no i skarpetkiszpitalne byly koszmarne i spadaly. Polecam wziac laktator bo może być różnie. Może byc nawal a dziecko je bardzo niewiele w pierwszych dobach. Smoczek raczej się nie przyda. Nie zaleca się podawać tak małym dzieciom, bo karmi się je na żądanie wiec to Wy macie być smoczkiem jakkolwiek strasznie to brzmi ale uwierzcie że dzieki temu dziecko nauczy się dobrze ssać i prawidlowo łapać pierś. Mnie np w ogóle nie boli nic przy karmieniu bo nauczyłam się z Basią prawidłowo przystawiac cyca. Początki były różne, często bolało na początku.
19Biedroneczka91, sandrula lubią tę wiadomość