X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do rozpakowania jeszcze daaalekooo ;) mocno trzymam kciuki za zbliżające sie porody :)

Evelin, ines. lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Evelin <3 jak u Was?

Jej baby, jeszcze chwila i będzie na grupie więcej rozpakowanych niż zapakowanych :D

Dzieki kochana, że pytasz :) :)
    U nas dobrze :) Apetyt powrocil, nudnosci znikly :) Waga chyba stoi ;) Moja waga, bo Kuba tam rosnie w oczach ;))jest jedna rzecz, która sie martwie.. nie mam wg ochoty na seks.. nic, zero.. jakos nie potrafie gdy czuje w sobie ruszajacego sie maluszka..
    Mojemu tlumacze że trzeba w zabezpieczeniu bo sperma powoduje skurcze i żeby pomyslal o dzidzi, bo chyba nie chce wczesnego porodu..
    Nawet 15min temu miala miejsce taka sytuacja.. :( smutno mi że nie mam ochoty. A niby w ciąży jest inaczej..

A pytanie mam.
    Od kiedy prac i prasowac ciuszki
    Pewnie za wcześnie ?
    Mebelki zamowilismy, w tygodniu zostana skrecone, takto wszystkie ubranka mam w szufladzie pod lozeczkiem ale juz sie nie mieszcza :)

Nooo to sie rozpisalam :*
    <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Evelin nooo dopiero co się chwaliłaś testem a tu już 31 tydzień! :D <3

Nats bynajmniej coś się zaczyna u Ciebie dziać:D
    Też obstawiam że Almita już po albo w trakcie:D

Dusia jak człowiek musi to wszystko posmakuje:p buziole dla Oliego! ;*

No czas leci , z każdym dniem coraz blizej do szczescia.. I to dla każdej z Nas <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Pracujemy nad tym dziewczyki:) już niedługo będzie tu tłoczno; )

Zapraszamy <3
    I sloneczko Ty moje przekaz prosze dziewczyna calusy ode mnie :* :* I podziekowanie za pamiec :*
    W wolnej chwili odpisze Belly..bo chyba o mnie pytala :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 09:00

emidomi lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Pracujemy nad tym dziewczyki:) już niedługo będzie tu tłoczno; )

No ja mam nadzieję! ;*

emidomi, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    U nas dobrze :) Apetyt powrocil, nudnosci znikly :) Waga chyba stoi ;) Moja waga, bo Kuba tam rosnie w oczach ;))jest jedna rzecz, która sie martwie.. nie mam wg ochoty na seks.. nic, zero.. jakos nie potrafie gdy czuje w sobie ruszajacego sie maluszka..
    Mojemu tlumacze że trzeba w zabezpieczeniu bo sperma powoduje skurcze i żeby pomyslal o dzidzi, bo chyba nie chce wczesnego porodu..
    Nawet 15min temu miala miejsce taka sytuacja.. :( smutno mi że nie mam ochoty. A niby w ciąży jest inaczej..

A pytanie mam.
    Pewnie za wcześnie ?
    Mebelki zamowilismy, w tygodniu zostana skrecone, takto wszystkie ubranka mam w szufladzie pod lozeczkiem ale juz sie nie mieszcza :)

<3
    Ja zacząłem prać i prasowac w grudniu. Lepiej sobie rozłożyć to na raty, bo trochę roboty z tym jest :-) mi w sumie zostało jeszcze jedno pranie, ale czekam jeszcze na przesyłkę z ochraniaczem i przescieradlem :-)

Kochana ja nie wiem co Ci doradzic, bo ja w ciazy mam mega ochotę od poczatku :D Moim zdaniem jest lepiej niż wcześniej i nie używamy gumek. Jak ciaza nie jest w żaden sposób zagrożona to chyba nie ma takiej potrzeby.
    Pamietaj, ze po porodzie i tak bedzie przymusowa przerwa, bo połóg, a to Wasze ostanie chwilę, które możecie spędzić tylko we dwoje :-)

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Evelin nooo dopiero co się chwaliłaś testem a tu już 31 tydzień! :D <3

Nats bynajmniej coś się zaczyna u Ciebie dziać:D
    Też obstawiam że Almita już po albo w trakcie:D

Dusia jak człowiek musi to wszystko posmakuje:p buziole dla Oliego! ;*

Trochę sie martwię, ze Allmita się nie odzywa :(

Odejście czopa może zwiastowac porod nawet za kilka tygodni także jakoś nie biorę tego do siebie :D co ma być to będzie :-)

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Trochę sie martwię, ze Allmita się nie odzywa :(

Odejście czopa może zwiastowac porod nawet za kilka tygodni także jakoś nie biorę tego do siebie :D co ma być to będzie :-)

Co do czopa to fakt,nie ma co się tym przejmować zbytnio:p

Myślę, że Lucek już na świecie i dlatego Almita się nie odzywa:D ja też od razu mówię,że na tel pakietu internetowego nie mam więc jak mnie braknie na dłużej to znaczy że rodze:D

Nats, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czop odszedł nagle i hukiem tzn. od razu była krew to było w nocy z wtorku na środę, jeszcze się łudziłam, że poród się nie zacznie, ale w czwartek wieczorem odeszły wody, a w piątek młody był już na świecie :)

Nats, Evelin lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula no to dobrze, ze uprzedzasz :D ja bym bez netu w telefonie nie dała rady w szpitalu. Nie wiem czy u nas w szpitalu nie ma też wi-fi. Także jak będę w stanie to postaram się na bieżąco informować :-)
    Pestka no to faktycznie tempo expres :-) u mnie bez krwi także mam nadzieję, ze Mloda posiedzi jeszcze :-)

3500 g 54 cm <3
  • ines. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

A pytanie mam.
    Pewnie za wcześnie ?

<3

Evelin powiem Ci, że ja teraz też mam mniejszą ochotę, jeszcze niedawno chciało mi się seksu cały czas... teraz duuużo mniej ale na szczęście libido całkiem nie zanikło, choć jeśli tylko o mnie by chodziło to wystarczyłoby raz/dwa w miesiącu... niedobrze :/
    i my też bez zabezpieczenia, w sumie jakoś głębiej nie zastanawiałam się nad tym bo my już lata bez zabezpieczenia...

witaj Pestka :) nareszcie jakaś nowa mamuśka :) kiedy wizyta? jak dzidzi?

btw Allmita na bank na porodówce :D

aaaa co do prania, to rozumiem, że pierzecie i prasujecie wszystko? nowe rzeczy też? czego używacie do prania niemowlęcych rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 12:54

Evelin lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:

witaj Pestka :) nareszcie jakaś nowa mamuśka :) kiedy wizyta? jak dzidzi?

Witaj!

W czwartek pierwsza wizyta więc jak dzidzi to na razie nie wiem ;) Ale mamuśka ma się dobrze, tylko spać się ciągle chce i piersi bolą, mdłości i wymiotów brak ;)

ines. lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina i Wiśnia macie serdeczne pozdrowienia od Czekoladki z różowego forum :D

Evelin lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Witaj!

W czwartek pierwsza wizyta więc jak dzidzi to na razie nie wiem ;) Ale mamuśka ma się dobrze, tylko spać się ciągle chce i piersi bolą, mdłości i wymiotów brak ;)

miałam dokładnie takie objawy ;) mdłości może tydzień w 6tym tygodniu, wymiotowałąm dwa razy ale spaaaać to tak :D no to trzymamy kciuki za wizytę :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats jak leżałam w szpitalu to też pakiet sciagalam ale teraz i tak większość czasu siedzę w domu to szkoda kasy na koncie:p
    Zobaczymy jak będzie jak się mały urodzi jak mi da trochę czasu to ścigane pakiet i się odezwę:D

Co do prania to pralam i prasowalam wszystko, i kupne i używane, do prania mam proszek i mleczko z loveli:) w rossmanie i biedronce często są promocje na te proszki:)
    Mój mąż się ostatnio śmiał, że mam mu też prać ciuchy w tym proszku bo ma taki ładny, delikatny zapach:D

ines. lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka u mnie było tak samo :D jedynym objawem była senność, wstałam rano i po dwóch godzinach musiałam się zdrzemnąć :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka No to trzymamy kciuki za wizytę! Pewnie w czwartek już usłyszysz serduszko :-)
    Ines Ja piore i prasuje wszystko, oprocz kocykow takich miękkich, bo tego się nie da :-) tez używam lovelle - ja mam płyn do prania i kapsułki.
    Sandrula Ja mam na szczęście Internet w abonamencie. Co prawda tylko 5 czy 10 giga, ale jak na moje potrzeby wystarcza na luzie ;-)

sandrula lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:) co do prania ja mam plyn do prania i plukania z bobini:) uwielbiam jego zapach. Wypralam w nim swoja pidzame i jeszcze bardziej ja teraz lubie;)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te proszki, których używacie to są hipoalergiczne? bo ja jestem mega alergikiem, proszki tylko kilka rodzajów znoszę bez wysypki, niestety dziecko może takie rzeczy odziedziczyć więc wolę nie ryzykować... zresztą ja sama bym się pewnie zadrapała.

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    te proszki, których używacie to są hipoalergiczne? bo ja jestem mega alergikiem, proszki tylko kilka rodzajów znoszę bez wysypki, niestety dziecko może takie rzeczy odziedziczyć więc wolę nie ryzykować... zresztą ja sama bym się pewnie zadrapała.
    Na tym moim jest informacja, ze jest hipoalergiczny. Na pewno jest delikatny i ma lekki przyjemny zapach. Pachnie Dzidziusiem:)ja mam w plynie bo mi wygodniej:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 16:52

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ