Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi na katar pomagało, jak sobie na koszulkę lałam kilka kropelek olejku INHALOL i wdychałam. Tak to nic innego.. Nie polecam też całej serii leków PRENALEN - dla mnie to jedno wielkie naciągactwo, a totalnie nie działa - już prędzej zamknięcie w piecu na 3 Zdrowaśki by poskutkowalo, bo ta seria to jakaś porażka.
A jak nos masz juz bolesny i czerwony od wycierania to maść majerankowa. -
Agus, mi prenalen pomaga
Pestko, tak jak biedronka polecam maść majerankowa oraz inhalacje solą fizjologiczna jak masz inhalator, mnie ratuja zycia, tak samo córce. Możesz też psikac woda morska i wtedy Ci sie lepiej oczyści
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry, to Ci normalnie zazdroszczę. Ja od sierpnia tyle już się nabrałam Prenalenu i nic - może jakaś nietypowa zaraz mnie dopadła po prostu, ale ogolnie zawiedziona jestem. Pociesza mnie tylko mysl, ze jeszcze 2-3 tyg i sie w koncu wyleczę, jak przestaniemy byc juz w dwupaku
Sól morska w sprayu tez jest ok. Albo inhalacje z Amolu, ale to juz bez nebulizatora wtedy. -
Hej wszystkim!!
W weekend odebralismy nasz nowy pojazdMąż zachwycony, ja też odczuwam lepszy komfort jazdy.
Rodzice Męża zaoferowali się z kupnem fotelika dla pierwszego wnuka. Jak Teściowa powiedziała, może być mega wypasiony, byleby nam pasował.19Biedroneczka91, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Lilith, to niech kupią drugi, bo tam są kosmiczne ceny hehehehe
wiem, wiem... brat kupował Cybeksa jako 2 fotelik i 1000 zł poszłoale za rok aż takiego nawału wydatków nie będzie, to się ogarniemy
-
Dziewczyny karmiace piersia jaka metode stosujecir? Tzn co ile karmienie, z ilu piersi i jak dlugo trwa....
Ja staram sie karmic co 2-3 h w nocy bardziej trzy a moze i trzy i pol ostatnio bo jestem coraz bardziej wykonczona...raczej z jednej piersi no chyba ze ja wydoil to idziemy do drugiej...Lucek najczęściej ssie 15-25 minut po czym przysypia i najczesciej po chwili budzi sie i chce jedzcze...staram sie go budzic podczas karmienia, zmienic ulozenie czy pieluche zeby sie obudzil...ale czasem i tak mamy kilka takich cyckowych podejsc przeplatanych snem...przez to taki maraton trwa czasem 2-3 godz....mlody usypia najchetniej przy cycu, eiec jeśli go odloze xa szybko do lozeczka zanim bedzie dosc zaspany to czesto sie budzi-placz-cycek i wkolko Macieju..jak jest u Was? Moze cos podpowiecie
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
No też bym się chętnie dowiedziała jak to z tym kamieniem u Was wygląda:D
U nas nadal Ciszajak chciałam żeby mały wyszedł tak teraz chcę żeby z kilka dni posiedzial. .mąż właśnie pojechał do lekarza,od soboty leży z gorączką, katarem i kaszlem. .a ja się tylko modlę, żebym się nie zarazila. .pije świeże wyciskane soki już od dawna i nic mnie nie lapalpo, mam nadzieje że teraz też tak będzie. .
Mąż miał być przy porodzie więc mam nadzieję, że zdąży się wyleczyć. .
Od znajomego taty żona rodziła w Katowicach w piątek i też miała z mężem rodzić ale nie wpuscili go z powodu epidemii grypy. .zadzwonili jak urodziła żeby przyszedł zobaczyć bobasa i zaraz musiał wychodzić. .
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Allmita u nas kochana było to samo ... cycek cycek i cycek
Ma malutki żołądeczek więc wcina na raty
Jeszcze troszkę i zobaczysz że sie unormuje ;*
My teraz karmimy sie co 2-3 a w nocy nawet co 5h
lILI gratulacje nowego pojazdu
A my się pochwalimy nowymi umiejętnościami
Umiemy już się śmiać i trzymać łepetynkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b40a5ffa0e26.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b1736ad4be6.jpgSylwia91, bita_smietana, misiaq, Allmita, WaldhauzerM, Nats, ines., Evelin lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Duśka;) wrote:Allmita u nas kochana było to samo ... cycek cycek i cycek
Ma malutki żołądeczek więc wcina na raty
Jeszcze troszkę i zobaczysz że sie unormuje ;*
My teraz karmimy sie co 2-3 a w nocy nawet co 5h
lILI gratulacje nowego pojazdu
A my się pochwalimy nowymi umiejętnościami
Umiemy już się śmiać i trzymać łepetynkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b40a5ffa0e26.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b1736ad4be6.jpg
Zdolniacha kochany!Duśka;) lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Allmita wrote:Dziewczyny karmiace piersia jaka metode stosujecir? Tzn co ile karmienie, z ilu piersi i jak dlugo trwa....
Ja staram sie karmic co 2-3 h w nocy bardziej trzy a moze i trzy i pol ostatnio bo jestem coraz bardziej wykonczona...raczej z jednej piersi no chyba ze ja wydoil to idziemy do drugiej...Lucek najczęściej ssie 15-25 minut po czym przysypia i najczesciej po chwili budzi sie i chce jedzcze...staram sie go budzic podczas karmienia, zmienic ulozenie czy pieluche zeby sie obudzil...ale czasem i tak mamy kilka takich cyckowych podejsc przeplatanych snem...przez to taki maraton trwa czasem 2-3 godz....mlody usypia najchetniej przy cycu, eiec jeśli go odloze xa szybko do lozeczka zanim bedzie dosc zaspany to czesto sie budzi-placz-cycek i wkolko Macieju..jak jest u Was? Moze cos podpowiecie
Allmita lubi tę wiadomość
-
Ps: z tym karmieniem z jednej piersi to dlatego ze pokarm ma swoje fazy i najpierw leci bardzo wodnisty takie jakby piciu a potem mleczko i stopniowo bardziej sycace.jak dasz po chwili drugą pierś to mały spije z obu wodę a nie zje i tym samym się nie naje i po chwili będzie glodny. Myślę że 20 min to w sam raz na noworodka żeby opóźnić pierś o ile aktywnie ssie czyli po kilku pociągnięciach słychać jak polyka. U nas nawet co pociągniecie to przelyk jak cycus pelny
-
Cherry_Blossom wrote:Ja tylko na chwilę się wbije z prośbą o kciuki za dzisiejsze prenatalne, żeby nie było powtórki z 6 września.
Cherry_Blossom, Duśka;), Nats lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015