X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Czesc dziewczyny..
    Nie bylo mnie bo nie mogłam się pozbierać.. Moje święta nie byly szczęśliwe. :(
    Straciłam maluszka..
    Dlatego nie mogłam sie pozbierać i nie mogłam tu nawet wchodzić..

O matulo...
    Kochanie strasznie mi przykro :(
    Sciskam przeogromnie ! :(

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Czesc dziewczyny..
    Nie bylo mnie bo nie mogłam się pozbierać.. Moje święta nie byly szczęśliwe. :(
    Straciłam maluszka..
    Dlatego nie mogłam sie pozbierać i nie mogłam tu nawet wchodzić..
    Ojej.... W tej chwili ciezko cokolwiek powiedziec.... Serdecznie Ci wspolczuje i przytulam....

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Evelin :)

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin:* dobrze ze Kubuś zdrowo rosnie;)

Evelin lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Hej Evelin :)

<3 czesc slicznotko :*
    Co tam, jak tam ?
    Opowiadaj :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Evelin:* dobrze ze Kubuś zdrowo rosnie;)

Kolejna wizyta w Walentynki <3

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    <3 czesc slicznotko :*
    Co tam, jak tam ?
    Opowiadaj :*

Wróć ze dwie strony wstecz - miałam prenatalne :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka, ale super wiadomosci :*
    Piękne foto <3
    To po cichutku gratuluje syneczka! :*
    A co do sklepu h&m Polecam! :)
    Fajne rzeczy, naprawde ;)
    Super ze wszystko sie uklada :* :*

Cherry_Blossom, Duśka;) lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Znowu pewnie bede miec haemowo smykowe dziecko hahaha :P
    Teraz już tak Dziękuję ze spokojniejszym oddechem, złe wspomnienia odeszły, wierzę, że będzie dobrze

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...troche martwie sie o Lucjana..wczoraj wieczorem dal nam taki popis ze masakra..nie moglismy go uspokoic..niby chcial cycka, pociągnął pare razy i prezy sie, wygina, placze...za chwile znow szuka itp..przy tym jezdzi mu w brzuchu i ida purki..myslalam co moglam zjesc-odstawie syropy bo na kaszel pilam..moze to to...czyzby to juz zaczynsly sie kolki? Albo cos podobnego?? Wogole nie wiem czy to normalne ze on tyle kup robi...
    Poza tym ropieja mu oczka..polozna prxyniosla recepte na ant w kroplach do oczu..ale troche bez sensu ze lekarz go jeszcze nie widzial..polozna mowi ze maja strasznie duzo chorych dzieci i ciagle odwleka wizyte..kiedy Wy bylyscie na tej pierwszej wizycie po szpitalu?? Nie wiem tez czy maly dobrze przyrasta bo waga jedt tylko w przychodni...i to tez mnie martwi...ot takie tam matczyne rozterki...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Wiem, wiem. Znowu pewnie bede miec haemowo smykowe dziecko hahaha :P
    Teraz już tak Dziękuję ze spokojniejszym oddechem, złe wspomnienia odeszły, wierzę, że będzie dobrze

Cudownie to slyszec :*
    A coreczka juz wie o braciszku ? :)
    Pewnie zadowolona :):)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Hej dziewczyny...troche martwie sie o Lucjana..wczoraj wieczorem dal nam taki popis ze masakra..nie moglismy go uspokoic..niby chcial cycka, pociągnął pare razy i prezy sie, wygina, placze...za chwile znow szuka itp..przy tym jezdzi mu w brzuchu i ida purki..myslalam co moglam zjesc-odstawie syropy bo na kaszel pilam..moze to to...czyzby to juz zaczynsly sie kolki? Albo cos podobnego?? Wogole nie wiem czy to normalne ze on tyle kup robi...
    Poza tym ropieja mu oczka..polozna prxyniosla recepte na ant w kroplach do oczu..ale troche bez sensu ze lekarz go jeszcze nie widzial..polozna mowi ze maja strasznie duzo chorych dzieci i ciagle odwleka wizyte..kiedy Wy bylyscie na tej pierwszej wizycie po szpitalu?? Nie wiem tez czy maly dobrze przyrasta bo waga jedt tylko w przychodni...i to tez mnie martwi...ot takie tam matczyne rozterki...

U Nas też tak było... Młoda się wyginała, prężyła, uginała nóżki, płakała wręcz wydzierała się w niebogłosy. Diagnoza lekarska: dyschezja niemowlęca. Chodzi oto, że jelitka nie są do końca rozwinięte/dojrzałe/ukształtowane. Do 6 msc życia tak się ma prawo dziać (dziecko może mieć powyższe objawy). Na dyschezję nie ma lekarstwa, musi sama minąć. My jedynie możemy próbować ulżyć dziecku. Ja z małą to przechodzę od kilku tyg. Jest w domu jeden wielki RYK, bo młoda chce se purtnąć i nie umie, a jak purta to z płaczem etc. To, że dzidzia robi tyle kupek dziennie, to norma. Karmisz piersią, więc tak będzie :) Co do oczu, u Nas nic nie pomogły antybiotyki w kropelkach. Dalej zbiera jej się ropka, przemywam to solą fizjologiczną i gazikami kilka razy dziennie.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Kochanie tak wg to czesc :*
    Bo dawno sie nie widzialysmy,
    Niestety nie doradze.. zaraz dziewczynki Ci odp :* jak opisujecie te marudzenia maluszkow, ten ich placz, kolki.. brzuszki.. to przyznam, że jak blizej terminu to wiekszy stres, nie porodem tylko tym co po .. :) ale od tego mamy forum, by sie wesprzec :*
    Zycze żeby Synus szybciutko stal sie grzeczniejszy :)

Allmita lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin Przedwczoraj był super grzeczny to soboe wykrakalam...;) zobaczymy dzis..
    Dzieki Anula za odpowiedz..tez myslalam ze to moze niedojrzalosc ukl pokarmowego tyle zr tak nie jest za kazdym razem w sumie...zovaczymy czy sie dzis powtorzy ta sytuacja

Evelin lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Evelin Przedwczoraj był super grzeczny to soboe wykrakalam...;) zobaczymy dzis..
    Dzieki Anula za odpowiedz..tez myslalam ze to moze niedojrzalosc ukl pokarmowego tyle zr tak nie jest za kazdym razem w sumie...zovaczymy czy sie dzis powtorzy ta sytuacja

Bo tak się nie dzieje za każdym razem, są tzw. fazy bądź ataki. Moja też tego nie ma cały czas... :P Za to jak ma atak to matka jest nieżywa. Ostatnio od 6 rana do 22 dała mi czadu... A czasami na chwilę ma atak.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moge zadac Wam pytanie zwiazane z waga ? Dla mam juz rozpakowanych?
    Jaka wage mialy Wasze kruszyny w 32tc i jaka po urodzeniu.. ?
    Moze pamietacie :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilusia pozdrawia cioteczki :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ca328101ad3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:34

Evelin, Duśka;), Sylwia91, Allmita, 19Biedroneczka91, WaldhauzerM, Caro, ines. lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Kochana tez tak mielismy z Olim w swieta... Niestety nigdy nie wiadomo kkedy kolki dopadna :-( a moze mial zly dzien ? U nas jest tak czasami jak za duzo nowych osob pozna albo sie czegos przestraszy

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Lilusia pozdrawia cioteczki :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ca328101ad3.jpg

<3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dużo kup jest normalne przy karmieniu piersią a szczególnie na początku. U nas podczas jednego karmienia były nieraz 2 kupy. Ogólnie bardzo dużo bo w każdej pieluszce po troszku kupki było. Allmita, może mu wzdęcia przeszkadzają? Basia też mi tak robiła i nawet do tej pory czasem się to zdarza i jak rozmawiałam z dziewczynami na pazdziernikowym wątku to ich dzieci też tak miały. Spróbuj podnieść małego do odbicia i może wtedy ponownie do piersi. Nie sądzę żeby to co jesz miało wpływ na to, bo z tego co wiem to i u dziewczyn na diecie i tych co jadły wszystko się tak działo. Popróbuj odstawić od piersi i ponosić w pionie trochę pochodzić z nim na rękach, uspakajać głosem i dopiero cycuś. Może inna pozycja? może na łóżku albo spod pachy? ostatecznie od 4 tyg życia jest espumisan a dla młodszych dzieci delicol, ale delicol pomaga tylko trawić laktozę i jeżeli brzuszek boli od tego, to pomoże a w innym wypadku zbędny wydatek. U nas delicol nie robił różnicy. Dużo dzieci też nie lubi jak jelita pracują, a podczas jedzenia się to dzieje. A może zwyczajnie nie jest głodny? Dzidzi czasem nie wie czego chce, chce possać a denerwuje się jak leci mleko, bo nie głodny. Basia mi tak robiła i ratował nas tylko smoczek wtedy. Nawet wczoraj mi tak robiła... możesz też spróbować na przewijaku położyć albo na łóżku na płasko i robić nóżkami rowerek delikatnie, może gazy go męczą. Daj znać czy cokolwiek pomogło :* Tak czy siak mu to minie, jak jelitka i układ pokarmowy troszkę dojrzeją

Allmita lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ