Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie doczytałam o oczkach. U nas też się zdarzyło i powiem Ci kochana że ja bym nie dała antybiotyku bez konsultacji z lekarzem. Co to za pomysł w ogóle żeby Ci przynieść receptę ot tak, dziwna ta położna.
    Przemywaj jałowymi gazikami namoczonymi w wodzie przegotowanej lub soli fizjologicznej, od zewnętrznej strony do wewnątrz (w kierunku noska) jednym pociągnięciem. Na każde pociągnięcie jeżeli potrzeba to nowy gazik. Nigdy tym samym gazikiem dwa razy a bron Boże drugiego oczka bo możesz przenieść bakterie. U nas przemywanie kilka razy dziennie pomogło. Dodatkowo czy zauważyłaś żeby miał załzawione oczka? Masuj mu podczas karmienia np. kanaliki łzowe czyli nosek tutaj na wysokości oczu i tak jakby w kącikach. Delikatnie uciskając wykonuj ruch w dół po nosku. Basi masaż bardzo pomaga i do teraz jak widzę że jej łezki nie odpływają jak powinny to masujemy i jest lepiej.

ps: jak używasz soli fizjologicznej do oczu to kupuj tą w małych ampułkach i nie zostawiaj niewykorzystanej "na potem" bo zbierają się tam bakterie.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czytam co u Was słychać na bieżąco ale nie mam bardzo kiedy pisać bo trochę mamy na głowie. Zaplanowaliśmy chrzest na 4 luty i teraz dużo spraw do ogarnięcia. W dodatku mi Baśka wczoraj teatr wieczorem urządzała. Spała od 20.30 i nagle po godzinie się obudziła i raz krzyk raz śmiech, niby śpiąca a zasnąć nie mogła... W końcu spała znowu w naszym łóżku i wstałam połamana cała bo zajmuje całą moją połowę, a my z mężem na jednej... Cwaniara mała ;)

Buziaczki dla Was :*

• Allmita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sylwia tez myslalam nad gazami wlasnie...i nawet dzis podczas karmienia rano go wlasnie podnioslam jak sie zaczal denereowac i chyba mu sie odbilo to przystawilam na nowo..ale generalnie rano nam lepiej idzie i karmienie i usypianie...pochwale sie ze dzis po raz drugi udalo mi sir uspic Lucka w lozeczku...:) znaczy za pierwszym razem uspil sie sam a dzis mu pomoglam...:) bo tak to zazwyczaj usypiamy przy cycu lub w beciku na łóżku i dopiero go przenosze....

Sylwia91 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmitka kochana rano to chyba wszystkie dzieciaki mają lepszy humorek. Wieczorem też u nas zawsze gorzej było, ale to minie :*

Allmita lubi tę wiadomość

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, na kolki polecam krople Sab Simplex. Espumisan tez nam pomagal i dostalysmy go wczesniej niz przed ukonczeniem miesiaca. Oczywiscie masowanie brzuszka i wiadomo - ograniczenia w diecie mamy: unikac smazonego, ciezkostrawnego itd. Polozna mi mowila ze jedyna forma surowki to marchewka gotowana lub marchewka z jablkiem.
    Moze cieple oklady na brzuszek?

2nn343r856geaxci.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola bardzo mi przykro... :( :(

tulę mocno!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie! u nas się sprawdził termoforek z pestek wiśni, a podczas kąpieli zmoczona ciepła pielucha na brzuszek.
    Co do diety to wg mnie nie ma to wpływu, no chyba, że produkty na które dziecko może być uczulone i ostre przyprawy no i ewentualnie czekolada. Ja jem wszystko bez wyjątku a Basia czasem ma problem a czasem nie, więc ciężko mi wierzyć że to od mojej diety. Z resztą chyba tylko w polsce jest przekonanie jeszcze o diecie matki karmiącej. Choć warto zachować dietę dla szybkiego powrotu do formy i własnego zdrowia :)
    Allmita, jak ma Lucek wzdęcia to może spróbuj pić raz dziennie przynajmniej, a możesz więcej, herbatki koperkowej? Mojej Basi łatwiej się pruta wtedy i działa lepiej niż jakiekolwiek kropelki :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie, Basia przesyła uśmiech na dziś ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0225d8342d52.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad12cbc0fb71.jpg

Anula1986, 19Biedroneczka91, pestka1, WaldhauzerM, Evelin, Duśka;), misiaq, ines., Caro lubią tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak robie ta sola juz od szpitala w sumie...bo juz w szpitalu mial ten problem ale w domu sie nasililo....nie wiem czy nie zastosuje jednak tego ant bo jest naprawde gorzej...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za antybiotyk? Jaka nazwa? Jak gorzej to musisz słuchać swojej intuicji kochana. My, matki, wiemy zawsze co robić :*

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no wlasnie sama nie wiem jak to jest z ta dietą. Poprzednio stosowalam i zaluje ze sluchalam pediatry, bo kazala mi wyeliminowac wszystko ciezkostrawne, potem wszystko co zawiera laktoze, potem wszystko co gluten i koniec koncow karmilam corke tylko miesiac bo mi sie mleko skonczylo. Teraz slyszalam ze sa opinie ze nalezy jesc wszystko i tak zamierzalam. Na ostatniej wizycie u ginekologa polozna znowu powiedziala, ze jest dieta. Sama nie wiem juz. Niby nie planuje byc na tej diecie, ale gdy Ludzik mialby miec jakies akcje z brzuszkiem czesto to bym sie skusila jednak...
    Z ciekawosci - jak jest z przemywaniem oczu rumiankiem? wolno takim maluszkom, czy nie?

2nn343r856geaxci.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allamita u nas ropienie oczu utrzymywalo sie bardzo dlugo. Rano oczy byly calkiem zaropiale I musialam je rozklejac. Przeszlo po okolo trzech tygodniach. Z tymi kroplami bez konsultacji z lekarzem to jakas dziwna sprawa.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus rumianek uczula takze ostroznie. Natomiast diety nie ma dla karmiacych. Mozna jesc wsszystko, przynajmiej ja jem jak leci.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie w czasie karmienia to trudna sprawa, jedni mówią tak, drudzy tak. Zalezy tez pewnie duzo od dziecka indywidualnie. Ja pamietam, ze urodziłam w piatek, w niedziele wrocilam do domu i tak mi sie chciało sernika na zimno z truskawkami, ze zjadłam dwa kawałki i młodemu nic nie było. Jadłam prawie wszystko no oprócz grochu, kapusty, fasoli naprawdę mocno ciężkich rzeczy i nic mu nie było. Czasami tylko brzuszek go rozbolał to kładłam na brzuchu popierdzial sobie i spokoj tak wiec to zalezy. Chyba trzeba próbować metoda prób i błędów.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko. Słodycze też. Dziecko bedzie mialo drobne klopoty z brzuszkiem bo jego układ pokarmowy nie jest na początku dojrzały.

Oczu rumiankiem nie zaleca się przemywac bo uczula. Nam pediatra kategorycznie zakazala

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam że byl czas że jadlam same suchary bo bylam zalamana jej problemem z brzuchem i guzik to dalo. Musi minąć

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f13d6f10d1c.jpg

Sylwia91, sandrula, Allmita, WaldhauzerM, Duśka;), ines., Caro lubią tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worldbyme kiedy to zlecialo? Juz taki duzy brzusio! <3 śliczny!

Dziewczyny my chyba podjęliśmy decyzję i jak Bóg da to w listopadzie może się postaramy o rodzeństwo dla Basi :)

Allmita, 19Biedroneczka91, ines., Caro lubią tę wiadomość

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Worldbyme kiedy to zlecialo? Juz taki duzy brzusio! <3 śliczny!

Dziewczyny my chyba podjęliśmy decyzję i jak Bóg da to w listopadzie może się postaramy o rodzeństwo dla Basi :)
    Nie mam pojęcia :o Szybko leci Haha Wiecie, że dopiero mam ponad kilo na plusie :) Mimo, że brzuch większy

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnir w szpitalu tez polozne mowily e jesc wiekszosc rzeczy mozna pproz tych naprawde wzdymajacych...ale my z mezem stwierdzilismy ze na wszelki wypadek bede jednak na poczatku ograniczac pewne rzeczy....slodyczy narazie nie jem bo w wiekszosci jest chemia a ja nie chce pakowac chemii w malucha wystarczy juz mu ze zyje w miescie z mega smogiem...:(
    Dzis znow wydaje mi sie ze jest lepiej z oczami, antybiotyk w sumie iuz kupiony ale wstrzymam sie do jutra....tym bardziej ze jutro chyba wreszcie sie dowiem kiedy mam wizyte u lekarza z malym...

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ