Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
19Biedroneczka91 wrote:Witajcie dziewczyny:)
Kimi śliczny Maluszek, niech rośnie zdrowo:)
No Laseczki okołoterminowe, czekamy na kolejne forumowe Bobosiątko:)
Wszystkim życzę pięknego dnia i dołączam obiecane zdjęcie mojego Syneczka:D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce96af876197.jpg
piękności!!!! :* :*19Biedroneczka91, emidomi lubią tę wiadomość
-
Jaaki slodziaczek!to jest takie niesamowite, że można tak dokładnie obejrzeć bobo w brzuszku
Lilith sama zapomniałam o tym,że dziś 41 tydzień zaczynamy:D
Według belly dziś termin porodu, według lekarza w piątek:p
Mama się śmieje że wyjdzie w weekend po zapowiadają u Nas 10 stopni ciepła i mały na wiosnę czeka:D
A ja po nocach już nie śpię, budzę się co godzine-dwie.. ekscytacja sięga zenitu
Co do norm badań to fakt, w labo podają zawsze normy dla wszystkich a ciężarne mają troszkę inne:p
U mnie gin stwierdził,że morfologie na koniec ciąży mam lepszą niż on normalnie:D u mnie chyba dużo pomaga sok świeżo wyciskany z jabłka, marchwi i buraka:) od początku ciąży ani żadna choroba mnie nie dopadła (odpukac! !) I krew dobra:D19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
cudnościale już duży dzieć się wydaje
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
U mnie hemoglobina 13, więc nie jest źle
ja mam problem z zatokami od zawsze
plus alergia, na którą w ciąży nic nie mogę brać, więc... jest jak jest
ale dzisiaj będę robić zakwas na buraczkach do picia -
Agusia trzymam kciuki żeby w końcu coś z Wami zrobili!
;*
Jeśli chodzi o chustowanie widzę, że to modne teraz. .ale nie wiem czy się przekonam. Chyba bała bym się, że coś zle zawiaze i zrobię małemu krzywdę. .a i jakoś jak widzę te, ,wiszące" dzieciaki to mnie wszystkie kości zaczynają boleć od samego widoku:p raczej wolę mieć pełną kontrolę nad tym jak trzymam dziecko:D
Waldi współczuję kolek. .kurcze takie czasy, lekow i preperatow niby pełno a i tak musicie się tak męczyć. .
Trzymam kciuki za szybkie uporanie się z tym cholerstwem! ;*
-
LILITH.P wrote:U mnie hemoglobina 13, więc nie jest źle
ale dzisiaj będę robić zakwas na buraczkach do picia
Teściowa moją też ma z zatokami problemy wiem jak to jest..na nią już nic nie działa, była nawet u jakiegoś zielarza, mieszanki jej robił specjalne i dupa. .
Ja z początku nie mogłam się przekonać do tego posmaku buraka ale teraz to już go prawie nie czuje:p
No hemoglobine Masz super jak na ciążę
-
LILITH.P wrote:U mnie hemoglobina 13, więc nie jest źle
ale dzisiaj będę robić zakwas na buraczkach do piciaMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Bejbe ale ten otrivin to tez na alergie. Gadalalm z dwoma lekarzami na ten temat. On działa miejscowo nie ma wpływu na ciąże. Ja nie wpuszczam sobie całej dawki tylko tak 1/3 byle mnie odetkalo szczególnie w nocy.
ja sobie radzę z Sinus Rinse, płuczę zatoki i jest o niebo lepiej... tylko do tego dochodzi ból głowy i problem z oczyma. Gdyby to był katar, to pół biedymam też inhalator i działam z solą fizjologiczną
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Kim Śliczny ludzik! Następne usg już chyba prenatalne, co?
BiedroneczkaSuper ujęcie złapał lekarz! Widać, ze Młodemu w brzuchu dobrze
Na przeziębienie mi lekarz polecał napary z szalwi i do płukania gardła i płukanie woda z solą. Na szczęście byłam tylko lekko przexiebiona w 1 trymestrze i od tej pory spokój (oby już do konca)
3500 g 54 cm -
Nats wrote:Kim Śliczny ludzik! Następne usg już chyba prenatalne, co?
BiedroneczkaSuper ujęcie złapał lekarz! Widać, ze Młodemu w brzuchu dobrze
Na przeziębienie mi lekarz polecał napary z szalwi i do płukania gardła i płukanie woda z solą. Na szczęście byłam tylko lekko przexiebiona w 1 trymestrze i od tej pory spokój (oby już do konca)Nats lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
A ja sie chcialam pochwalic...
tak sie martwilam o moje mleko a tu prosze....Lucek w niecałe 2 tyg przybral 600g tylko ja piersi...
przydala mi sie dzis ta informacja bo mlody ostatnio troche mamie daje w kosc...marudny sie zrobił, wiem ze to przez zoladek i jelita pewnie....meczy go to....ale ogolnie chyba lekko marudny egzemplarz mi sie trafil...
no chyba ze wszystkie tak mają w sumie nie znam sie na dzieciach
sandrula, Kim87, Nats, emidomi, 19Biedroneczka91, WaldhauzerM, Sylwia91 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Biedronka i kim piękne maluszki :* Ja idę odsypiac noc
Kim87 lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Kim chyba Cie myślami ściągnęłam, bo chyba wczoraj na różowym wątku cie wspominałam piekna fotka maleństwa mój gin stwierdził, ze jak dziecko ma 2 cm to nie ma co ogladac
Biedroneczka Twój kawaler to juz super duży chłop
śliczne zdjęcie.
Ja tez miałam ostatnio problem z zatkanym nosem i zatokami i robiłam badania ale w moczu nic mi nie wyszło wszystkie wskaźniki ujemne.
Jak tam wasze smaki na dzis? Ja sie najadłam pomidorówki maz zrobił, a teraz działa na kolacje zapiekanki takie z ciasta drożdżowego mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 17:17
-
Sandrula - dzieki
tez bym chciała, zeby cos sie zadziało - bóle krzyżowe mnie z nóg zwalają i kreci mi sie w glowie od nich, ale dziecko mam tak uparte, ze jak idziemy do lekarza to sie bawi w wersje "a mnie tutaj nie ma".
Efekt dnia dzisiejszego jest taki, ze sie na wszystkich w przychodni wscieklam. Najpierw na polozna marudzącą, ze sie nie poloze do KTG z powodu żebra "bo sie nie da inaczej, bo doktor bedzie chcial KTG" - trudno, nie zawsze sie dostaje to, co sie chce, a w szpitalu mi robili na siedzaco, wiec jak sie umie to sie da i tak. tyle ze poloznej nie udalo sie wyczuc tetna - poszla rozzalona do lekarza i w tym czasie ja je wyłapałam tym czujnikiem od razu.
Wkurzyl mnie lekarz twierdzac, ze nie rodzę. Wkurzyl mnie Mąż sama nie wiem czym. Ogolnie wkurza mnie juz wszystko... -
pestka1 wrote:Kim chyba Cie myślami ściągnęłam, bo chyba wczoraj na różowym wątku cie wspominałam piekna fotka maleństwa mój gin stwierdził, ze jak dziecko ma 2 cm to nie ma co ogladac
Biedroneczka Twój kawaler to juz super duży chłop
śliczne zdjęcie.
Ja tez miałam ostatnio problem z zatkanym nosem i zatokami i robiłam badania ale w moczu nic mi nie wyszło wszystkie wskaźniki ujemne.
Jak tam wasze smaki na dzis? Ja sie najadłam pomidorówki maz zrobił, a teraz działa na kolacje zapiekanki takie z ciasta drożdżowego mniampestka1 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Dziękuję kochana. Co do tego ze nie ma co oglądać to nie prawda. Widzieliśmy jak tancowalo sobie i potem tyłkiem się odwróciło. Haha. Pokaż był a teraz spadajcie;-) a ty kochanie jak się czujesz ?
Ja odpukać czuje sie dobrze, jakoś oprócz koncówki kataru nic mi nie doleganie mam mdłości, nie wymiotuje apetyt ok, chociaz słodkiego mi sie nie chce i chyba przez to prawie 3 kilo mi ubyło, powoli nadrobię
nadal pracuje, w piatek mam wizytę mam nadzieje, ze sie czegoś wiecej dowiem
-
pestka1 wrote:Ja odpukać czuje sie dobrze, jakoś oprócz koncówki kataru nic mi nie dolega
nie mam mdłości, nie wymiotuje apetyt ok, chociaz słodkiego mi sie nie chce i chyba przez to prawie 3 kilo mi ubyło, powoli nadrobię
nadal pracuje, w piatek mam wizytę mam nadzieje, ze sie czegoś wiecej dowiem
Witam się na zwolnieniu. Przeziębienie mnie dopadło. Leczymy mam się paracetamolem i domowymi sposobami. Przelezec wirusa:-)Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat