Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Allmita wrote:witamy...rozgosć się.. podgladnełam Twój przypadek na ovu.. kiedy robisz bete?
myślałam o jutrze ale przecież jutro sobota a laboratorium w którym zawsze robie badania jest zamkniete, w poniedzialek pójdę to od razu zrobie tsh ft4 betę morfologię i mocz, bo w przyszly czwartek mam wizyte u gina. I jeszcze do endokrynolog muszę sie umówić.
W przyszly czwartek będę w 7 tyg czy możliwe ze serduszko będzie widać? -
szatynka wrote:myślałam o jutrze ale przecież jutro sobota a laboratorium w którym zawsze robie badania jest zamkniete, w poniedzialek pójdę to od razu zrobie tsh ft4 betę morfologię i mocz, bo w przyszly czwartek mam wizyte u gina. I jeszcze do endokrynolog muszę sie umówić.
W przyszly czwartek będę w 7 tyg czy możliwe ze serduszko będzie widać?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Ja tez myslalam ze siedzac w domu bede wariowac bo caly czas do pracy ale jak juz bylam w 7tygodniu to zaczela mnie juz praca meczyc bo pracowalam na 2 zmiany i godziny popoludniowe byly ciezkie bo zmeczenie i sennosc mialam ogromne dlatego teraz jak tak patrze na to to chyba dobra decyzje podjelam ze jestem w domu bo nadal mam raz lepszy dzien raz gorszy i kiedy chce to sie moge polozyc a w pracy trzeba znosic te niedogodnosc i swoje przepracowac.
-
Z tym ze pokreslam ze mialam prace fizyczna ale podejrzewam ze za biurkiem tez bym sie tylko meczyla np z ta sennoscia a jeszcze jak innym dochodza wymioty to juz wogole. Ale zawsze jest ta opcja ze np po pierwszym trymestrze mozna znow wrocic do pracy jak dolegliwosci ustana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:45
-
Sylwia,
Jaki piękny brzuszek! Już się nie mogę doczekać jak sama taki będę miała
Ja już po wizycie. Jest pecherzyk i pecherzyk zoltkowy, zarodka jeszcze nie widać, ale Pan doktor powiedział że na pewno już tam jest
Ale jestem szczęśliwa!Sylwia91, Kim87, Allmita lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
tak myślałam o suwaczku ciążowym ale przy jego robieniu wezmę pod uwagę miesiączkę z dnia 26 kwietnia bo na bank zaszłam w zeszłym cyklu. Później miałam przez 4 dni lekkie krwawienie w terminie @ czyli 22,23,24,25 i 26 plamienie a starania w tym cyklu najwcześniejsze było 28 maja (7dc) a 3 czerwca (13dc) już pozytywny test i to z 3 trzeciego moczu testem o czułości 25 więc niecały tydzień minął od pierwszych starań w tym cyklu. Także to nie możliwe aby to była ciąża z tego cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 07:39
-
witajcie, u mnie mdłości się rozkręciły, że przez nie od 2 godzin już nie śpię.
To jest moja druga ciąża i powiem Wam, że początki tej ciąży są inne od tej z synem. Póki co dwie odmienne ciąże. Zobaczymy jak będzie dalej.
Nats gratki, w którym tygodniu ciąży byłaś na usg?
Ja mam wizytę 9 czerwca (w urodziny mojego syna) i mam nadzieję, że już serduszko będzie pikać
Kim87 wrote:Ja byłam w tym tyg to był mój 6tc1d i serducho biło powinno być widać ale jak nie będzie to się nie przejmuj
ja wyliczyłam że w dniu wizyty będę w 6t2d więc powinno widać
już nie mogę się doczekać.
Sylwia brzuś cudeńsko, cmokam w niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 07:47
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Teoretycznie według daty miesieczki to 7 tc, ale miałam bardzo późno owulacje i ciaza tak naprawdę jest młodsza. Wychodzi na to, ze 5-6 tydzień. Za 2 tygodnie powinno być już więcej widać
Gin powiedział, ze jak jest ten pecherzyk zoltkowy to dobrze świadczy także jestem dobrej myśli3500 g 54 cm -
szatynka wrote:witajcie, u mnie mdłości się rozkręciły, że przez nie od 2 godzin już nie śpię.
To jest moja druga ciąża i powiem Wam, że początki tej ciąży są inne od tej z synem. Póki co dwie odmienne ciąże. Zobaczymy jak będzie dalej.
Nats gratki, w którym tygodniu ciąży byłaś na usg?
Ja mam wizytę 9 czerwca (w urodziny mojego syna) i mam nadzieję, że już serduszko będzie pikać
ja wyliczyłam że w dniu wizyty będę w 6t2d więc powinno widać
już nie mogę się doczekać.
Sylwia brzuś cudeńsko, cmokam w niegoMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
anna123 wrote:L4 ciazowe jest 100% platne
a to nie wiedziałam...myślałam że jest tak jak z macierzyńskim-że cos tam Ci potrącają...no i jeszcze zależy co kto ma na umowie a ile dostaje-ale to juz inna bajka..https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Sylwia91 wrote:Jeżeli l4 przejmuje zus to odtracaja jakiś podatek, nie wychodzi 100% niestety... Właśnie się o tym przekonałam, pytałam Panią w ZUSie i mi wytłumaczyła. Także zależy wszystko od tego jak duży zakład pracy itd.
no własnie....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Z tego co mi wiadomo to powracają ok 13 % nie wiem z czego to wynika, ale tak kiedyś czytałam.
Ja zobaczę jak się będę czuć, bo nie wyobrażam sobie rzygac do wiaderka w pracy codziennie
Jak narazie jest ok także nie myślę o zwolnieniu
A jak się czujecie dziewczyny?3500 g 54 cm