Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie zamierzam używać nosidła wczesniej niz jak mala usiadzie
ale wole się wcześniej rozejrzec. Teraz nosidla są tak zaprojektowane zeby naturalnie odwodzic nóżki zeby wlasnie nic się z nimi nie dzialo tylko musi byc to nosidlo w ktorym dziecko nie będzie się opieralo na kroczu.
Allmita raczej powinnas myśleć ze jestes wspaniałą mamą bo usypiasz swoje dziecko przytulajac i kolyszac a nie zostawiasz w łóżeczku samego sobie! :*Evelin, Allmita lubią tę wiadomość
-
Na przewijak uzywalam pieluchy tetrowe bo mala za kazdym razem obsikiwala i bym nie wyrobila na podklady haha
a co do wit K to w zleceniach ze szpitala było do 3 mca żeby dawać wiec ja dawalam.
Z kremów na pupę to u nas się sprawdził tylko sudocrem. Probowalam bepanten, linomag, bambino od 1d.z. i jeszcze jakiś z próbki ze szpitala ale nie pamietam nazwy. To zalezy od dziecka i od skory ale u nas tylko sudocrem i stosuje po każdym przewijaniu, nie mamy żadnych odparzeń.
Eveli_na ja się boję chusty używać a do tego nawet bym nie umiała wybrać. Nie wiem zupełnie jaka powinna być, jak długa itd. No i najważniejsze jak ją wiązać -
Plecakowy Gabriello mowi hello
Z nosidel super sa Tule, ergo baby, manduca, boba, mobi, fidella, wiele handmejdowych szytych na zamowienie min. paniolo, Lenny lamb. To niektore ze spraedzonych nosidel bezpiecznych dla Maluchow. Fajne sa tez onbu (rodzaj nosidla) jak i mei tai ale te sa wiazane.Sylwia91, Evelin, Allmita, misiaq lubią tę wiadomość
-
Sylwia nauka wiazania nie jest trudna. Do kieszonki ( na poczatek) najlepsza jest chusta 4,6m. Mozna skoczyc na regionalne spotkanie chustowe, pocwiczyc w domu z yt lub zamowic sobie konsultacje z doradca chustowym. Ja lata temu uczylam sie z yt, a potem juz polecialo. Z chust polecam na poczatek nasze rodzime firmy. Natobaby, littlefrog, lennylamb.
Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
-
eveli_na wrote:Lilith cherry thanks! :* zwykle ludzi uwazaja mnie za wariatke
bo przeciez jak producent wyprodukowal i ltos to sprzedaje to na bank bezpiecze. Niestety jest to bardzo mylace czego nawet nie jestesmy swiadomi a potem placz i lament, bo nogi krzywe, bo biodra zepsute, bo kregoslup krzywy.
Jak mam do wyboru opinię chustującej Mamy, a suche informacje od producenta, to wolę zaufać wiadomo komuzdecyduję się na początek na chustę kółkową, a jak się wkręcę, to i tkaną kupimy
a może i nawet tkana, bo jak tak patrzę, to w sumie mega skomplikowane to to nie jest... no i w 3M są warsztaty za 50 zł organizowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 19:23
-
Ja do warszawy mam 100km a bliżej nie mam co liczyć na warsztaty
może się zdecyduje bo chce coś co by posłużyło na lata i do kolejnego dziecka. Chusta jest bardziej uniwersalna. Samo wiązanie nie wyglada na trudne ale trzymanie w tym wszystkim jeszcze glowki maluszka w trakcie wiazania mnie troche przeraza... nie skreślam ale ciężko mi sie przekonac
-
Biedroneczka na poczatek nejlepiej wiazac kiesZonke. Jest najprostsza do opanowania.
Kokony sprzedajemy po 100zl mamy tez kocyki do kompletu ocieplane. Wszystko z nowych atestowanych materialow.19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Cherry dokladnie sa instukcje czesto przy chustach, ale jest tez masa filmow na yt i dziewczyny super pokazuja jak dociagac prawidlowo takze spokojnie mozna sie posilkowac filmikami
Cory zarazily mi Gabryśka jakims wirusem. Meczy sie bidulek moj teraz z katarem, cos czuje ze przelaze pol nocy z nim w chuscie zeby mogl w miare spac. A w tym tygodniu mielismy miec szczepienie i znow sie przesunie. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07e3203173ca.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6f2ef1582e0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eae05baa410a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2441eb1023c.jpg
A to nasze chustowe wspomnienia
Sorki za jakośćSylwia91, Evelin, Allmita, worldbyme lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Lilith sa koty sa o to takie cuuudowne. Zaraz podesle
Cherry cudne wspomnienia i sliczny maluszektylko w tkanych chustach nie rozkladamy w kieszonce pół na dziecku maja podpierac malucha zeby nie przekrzywial sie na boki
i przy wiazaniu trzeba podwinac miednice a chuste rozsunac od kolanka do kolanka tak zeby pupka wpadla. Maluszek ma miec pozycje zabkia nozki / kolanka powinny byc mniej wiecej na wysokosci jego Pepka a pleci przyjac ksztalt litery c
Cos w ten desen:
Evelin lubi tę wiadomość