X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin bedziesz napewno pod dovra opueka. Powodzenia :)

Evelin lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ile tu nowych twarzyczek
    Caro skarbie :*:*
    wvmvw gratuluję wam kochane :*

A ja dalej się mecze:(
    Termin z usg minął a mój kawaler dalej w brzuchu siedzi. Jesteśmy w domu bo nas nie chcieli trzymać juz bo za mało miejsca w szpitalu a tu co chwila ciężarne dochodziły.
    Skurcze cały czas się pisały ale według innego lekarza brak rozwarcia ,po tym jak dostałam wypis pojechałam do miejsca gin akurat dziś przyjmowała prywatnie: kazała mi się zgłosić do szpitala na ktg i badanie ginekologiczne do niej na dyzur no jak ost mnie badała było rozwarcie na 1 palec ale według innego lekarza brak co jest niemożliwe :p
    Skurcze sie pisały ordynator kazal zostać mi aż do porodu moja tak samo oraz jeszcze jedna doktorka bo w terminie jestem ale ten się uparl ze do domu Mnie wypisuje.
    I siedzimy w domku :)

A mnie mężus na walentynki zabrał do McDonald's bo nie był przygotowany ze wyjdę ze szpitala i ten dzień spędzilismy idąc po mojej szybkiej kąpieli spać :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:24

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Nasze Walentynki wyglądały tak że mąż pojechał wieczorem do Lidla zrobić zakupy i zjedliśmy kolację z płaczem marudzeniem w tle i co 15 minut butelka 60 ml mleczka.. Jedliśmy na zmianę zimne bo inaczej się nie dało.. To takie Walentynki w wersji hardcore..

Dostałam likier ulubiony plus tulipany plus 2 bluzki..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Evelin bedziesz napewno pod dovra opueka. Powodzenia :)

Dziekuje! :)
    Teraz sobie leze , od jutra chyba beda mnie badac..
    Co ja tu bede robic..

Klaudia, 3mam dalej kciuki :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu kochana a co podejrzewaja u Leosia?

Evelin bedziesz z nami pisac :D

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Waldziu kochana a co podejrzewaja u Leosia?

Evelin bedziesz z nami pisac :D

Jak bede mogla :)
    Moje pierwsze w życiu ktg za nami :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Jak bede mogla :)
    Moje pierwsze w życiu ktg za nami :)
    I jak tam ktg:)??w ogole co Ci tam robią:)?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin masz cukrzyce ciazowa? Jesteś na diecie czy tez na insulinie? Dobrze ze jrstes w szpitalu choc ta ich dieta szpitalna z cukrzycoza niewiele ma wspólnego, mimo ze niby rak ja nazywają..lepiej miec swoje zapasy. .

Klaudys ciesz sie ze w domu jestes.w szpitalu spotkalam dziewczyny ktore czekaja na poród w szpitalu ponad tydzien i to nie jest nic fajnego.a Ty nie masz jeszcze 2 dni do terminu?? Zreszta u mnie przyjmuja 7-10 dni po terminie dopiero, wcxesniej jak cos sie dzieje..skurczr mogą raz być, raz nie niestety..a z tym rozwarciem to mysle ze ktorys sie pomylil..
    Wlasnie niedlugo stuknie 6 tyg po porodzie i bedzie mam nadzieje wreszcie pozwolenie od lek na seksy..;) karmie piersią i tak mysle ze poki nie ma @ to małe ryzyko jest,ale mąż chyba nie będzie chcial ryzykować,hehe..;)
    Wlasnie niedlugo czeka mnie wizyta u lekarza gina i w poradni cukrzycowej i musze do tego czasu nauczyc siebie i Lucka picia z butelku bo przeciez nie bede go ze sobą ciągnąć...tylko zastanawiam sie kiedy ja mleko mu odciagne,jak obie piersi prawie ciagle sa w użyciu przez małego...najwiecej mleka mam w nocy a podobno powinno odciagac sie takie mleko z pory o ktorej mamy zamiar karmic dziecko potem butelka..

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to dzis konczymy miesiąc...:) :)

Evelin, Sylwia91, Bella_Bella, 19Biedroneczka91, misiaq, ines. lubią tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ktg to pasy usiskaja hehe
    A z tymi wynikami to nie wiem dziewczynki, bo krzywa cukrowa wyszla mi bardzo dobrze..
    Wg mocz miałam ok..
    Mój gin uwaza ze to poprostu pomylka, a na wszelki wielki chce mnie zbadac... Jutro czegos sie dowiem. Bo narazie wiem tyle co wy :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    A wogole to dzis konczymy miesiąc...:) :)

<3 <3

Allmita lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmitka ja odciagam po karmieniu czasami jak wychodzę. Na ogół w jednej z piersi mam wtedy więcej mleka a i tak podczas stymulacji zaczyna lecieć. Jak chcesz zwiększyć ilość pokarmu to najlepiej często karmic w nocy u wtedy też odciągać. Warto też od czasu do czasu po karmieniu "na sucho" popracować laktatorem metoda 7 5 3. Ja tak na sucho z totalnych flakow nawet i 60ml wyciagne a Lucek jeszcze nie zjada pewnie bardzo dużo. Mozesz tez zebrav pokarm z kilku odciągnięć tylko schladzasz każda porcje oddzielnie a potem łączysz. Nie mieszaj cieplego mleczka z tym co już w lodówce. Ja tak robilam zanim mi się wyrobily cycki :P

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin mam nadzieję że okaze sie ze to faktycznie jakiś blad :*

Klaudys wspolczuje tego czekania ale to dobrze ze w domku. Czekac na poród w szpitalu to nic fajnego :*

Evelin lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy mi i Luckowi ta ikisc mleka wystarcza..nie sadzę zebym miala za mało tylko widze ze w nocy najwiecej chyba. Albo mam takie wrazenie chyba..ostatnio mi sie zaczynal chyba zastoj w jednej piersi albo nie wiem drugi nawal mialam czy cos..na szczescie szybko zareagowalam zimne/cieple oklady i jest ok..
    W sumie to nie wiem ile uciagne laktatorem musze sprobowac po prostu...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem się robia guzki jak mala malo zje. Wtedy daje ta piers jako pierwsza i schodzą. Kiedys mi sie zatkalo ujscie kanalika ale w pore zareagowalam i przykleilam oklad z sody oczyszczonej na kilka h i puścilo. A o tej zwiększonej ilosci pokarmu w nocy to prawda trochę. Tez zawsze w nocy mam więcej. To chyba kwestia hormonów, cos kiedys czytalan ze po 1. Pokarm w nocy jest najbardziej kaloryczny a po 2. Właśnie jakies hormony działają i pobudza się lepiej laktacje nocą. Mam nadzieje ze nic nie pokrecilam :P

• Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jakie sa objawy tego zatkanego kanalika?? Bo sie zastanawiam czasem czy nie mam...:)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mimo tego że mala jadla to z jednej strony piersi był guz, a reszta byla wyssana. Tak jakby z jednego kanalika wlasnie nie szło mleko. Do tego na sutku była taka biała kropeczka malutka a po gorącej kąpieli jak pomoczylam trochę pierś to po naciśnięciu tego guza leciało właśnie tylko z tej kropeczki ale bardzo ciężko szło. Jeżeli Lucek ssie i czujesz ze z calej piersi schodzi mleko a z jednej strony nie to zrób tak jak ja i moze pomoze. W szklance wody rozpuscilam łyżkę sody, namoczylam gazik i przykleilam na kilka h plastrem. Potem jak dalam malej pierś to wyssala zator :) musiało puścić

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał ktoś styczność z kocykami marki La Millou?

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już oddzielnie :) Grześ urodził się o 21.34 przez cc na 5 izbie przyjęć z kolei :/ mamy 54 cm 4060g i zakochałam się w nim do szaleństwa :)

Allmita, 19Biedroneczka91, Kim87, bita_smietana, misiaq, WaldhauzerM, worldbyme, Duśka;), Bella_Bella, Evelin, Sylwia91, ines. lubią tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś77 wrote:
    Witamy się już oddzielnie :) Grześ urodził się o 21.34 przez cc na 5 izbie przyjęć z kolei :/ mamy 54 cm 4060g i zakochałam się w nim do szaleństwa :)

Gratulacje..na 5 izbie? Opowiedz jak odpoczniesz bo chyba sporo przeszlas

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ