Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agus Ja w temacie ubioru raczej niewile pomoge, u nas nawet jak bylo ponizej zera to ubieralam Gabrysia w body dugi rekaw, pajacyk polarkowy i na to kombinezon z welny merino. (Dwie warstwy welenki wiec gruby to on nie jest). I do okrycia kocyk. Szalika nie uzywam, ewentualnie chustke pod szyje i przy duzym mrozie czapeczke z cienkiego merino a teraz od dluzsEgo juz czasu kiedy temperatury sa powyzej zera to juz bawelniana z dwoch warstw, ale ja zimny wychow stosuje w domu tez mamy dosc chlodno dla innych (19stopni) i okolo 17 w nocy i G. Jest zazwyczaj w samym bawelnianym pajacyku lub bodziaku i spodenkach.
-
My tez spimy tak jak Gabrys, albo pajac albo body i spodenki dosc cienkie. Czapka na dwor normalna ciut grubsza i na to kaptur. W sumie na dwor ubieramy się tak samo tylko jak mrozy byly to dawalam do wozka i kolderke i kocyk. Mala wracala nie spocona i cieplutka takze chyba jej odpowiadalo.
Od kilku dni poci mi się w nocy.. ubieram ją cienko a ma w nocy mokrą poduszkę... moze to przez to ze spi ze mna? Nie wiem juz jak z tym sobie poradzic nie chce zeby mi zachorowała -
Waldi
My juz po badaniach po południu wyniki, trpch3 sie boje czy jakas infekcja nie wyjdzie07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Cześć, a ja dzisiaj pierwszy dzień na zwolnieniu lekarskim, wiem dla wielu osób to dziwne że dopiero teraz.
World piękne zdjęcia:) a na zapas się nie martw
Aguś daj znać jak w domu
Pestka na prenatalnych usłyszałam że na 50% dziewczynka hahaha nie było nic widać, a około 20 tygodnia okazało się że chłopak bez cienia wątpliwościAllmita lubi tę wiadomość
-
Cześć Kochane:D
Życzę wszystkim miłej, pięknej środy, dobrych wieści na wizytach i ekstra samopoczucia:D
Posok, to jesteś następna w kolejce:D
A ja dziś obchodzę studniówkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5e22db8f42c.jpgKim87, Sylwia91, Posok82, bita_smietana, Duśka;), worldbyme lubią tę wiadomość
Chyba będę następna bo teoretycznie termin na 10/11.03 ale jak to bywa to się okaże, ale chyba młodemu się jak na razie nie spieszy, miałam wczoraj wizytę u gina i np. szyjka jeszcze się nie przygotowuje do porodu
Ale czas tak szybko leci że Biedroneczko nawet nie zdążysz się obejrzeć a już będziesz rodzić
-
Hej dziewczyny
Dawno mnie nie bylo, ale melduję że u nas wszystko w porzadku. Laktacja się rozkrecila i mamy rzekę mleka. Póki co Młoda jest na samym cycku i ladnie przybiera na wadze. Chociaż początki były trudne.
world i Sylwia piękne zdjęcia! Sylwia, ale ta Twoja Basia rośnie. Nim się obejrzysz to zacznie raczkowac
Waldi trzymam kciuki za wyniki!
Kim czekamy na relacje z usg prenatalnego. Może lekarz coś zasugeruje odnośnie płci.
Pestka Super, ze wszystko ok. Piękny dziec!
Sandrulaco tam u Was? Jak sobie radzicie?
Pasok przecież Ty zaraz rodzisz! Zaraz będzie jakaś relacja z porodowkiwszystko gotowe? Torba spakowana? Dla mnie końcówka była najgorsza - czułam się jak bomba zegarowa.
biedroneczkaGratuluje studniówki19Biedroneczka91, worldbyme, Kim87, Allmita lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
19Biedroneczka91 wrote:Cześć Kochane:D
Życzę wszystkim miłej, pięknej środy, dobrych wieści na wizytach i ekstra samopoczucia:D
Posok, to jesteś następna w kolejce:D
A ja dziś obchodzę studniówkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5e22db8f42c.jpg19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Nats super że u was wszystko tak dobrze się układa
jakieś zdjęcia byś wrzuciła
a ja faktycznie zaczęłam finisz ale jeszcze nie jestem na etapie bomby zegarowejrzeczy są wyjęte i poukładane w "kupki" ale jeszcze nie w torbie - przecież zdążę
Nats lubi tę wiadomość
-
Posok Ty to normalnie hero jestes ze dopiero teraz na L4 poszlas. Ja planowalam do konca ciazy chodzic do pracy, ale tak sie czulam i tak mi sie zdrowie posypało ze w 3 miesiacu wyladowalam na zwolnieniu bo mdlałam idac do pracy.
Na razie dostalam moj wypis, jeszcze na wypis Grzesia czekam. Przyznam ze co jak co, ale bedzie mi tu kilku osob brakowało.
Codziennie wpadała do nas pani psycholog - no tak genialna babka, ze sama swoja obecnoscia mi humor poprawiala. Chciala przypilnowac godzine Grzesia zebym mogla na spokojnie zdac egzamin na uczelni online, dzisiaj rano przyniosla nam z domu srubokrety zeby otworzyc pudełko na baterie do szumisia - tak serdecznej osoby daaaaawno nie spotkalam. Pani od laktacji tez kochana i zaangazowana bardzo w prace z nami. No i ta jedna położna, ktora Grzesia cierpliwie uczyła ssać i międliła go jak małego kota
Dopiero okolo 19 wyjdziemy, bo Mąż w delegacji i z Krakowa do nas jedzie. Chcialam go zaskoczyc, zabrac sie sama do domu, jakas kolacje zrobic czy coś, ale nie dam rady z tym calym majdanem, tym bardziej ze jeszcze apteke musimy zaliczyc zeby recepty wykupic bo mm kontynuowac antybiotyki i to zelazo nieszczesne podniesc. Przyznam ze troche obawiam sie tego jak bedzie w domu i on np. pojdzie do pracy. Ale jakos damy rade
World - jak wyniki?
-
Aguś super że taką masz opiekę w szpitalu po tym co przeszłaś to ogromny + , w domu na pewno dasz radę bo to zawsze swoje cztery kąty
A ja dlatego tak długo pracowałam bo pracuję z domu więc odpadały mi codzienne dojazdy, ciąża przebiega bez uciążliwych dolegliwości, jedyna rzecz co zastrzegłam w robocie to że od 6 miesiąca już nie jeżdżę w żadne delegacje. -
Agus Masakra z tymi szpitalami, ale dobrze że masz synka już przy sobie. Gratuluję serdecznie!!!
Pasok No to poczekaj jeszcze chwilęa najgorsze były ciągle pytania: "jak tam? Urodzilas już?"
A tutaj nasza Kluskatylko nie cytujcie proszę, bo za jakiś czas chce to usunąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 20:33
19Biedroneczka91, worldbyme, Sylwia91, Posok82, LILITH.P, Allmita lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm